un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Zvonuri despre viitorul LG G5: două camere foto pe spate

2 Feb 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

23 comentarii

Greșesc dacă spun că noul LG G5 este mai așteptat decât noul HTC M10 (sau ce nume vor avea ele)? LG a gestionat foarte bine seria G, cu un model G2 foarte bun, urmat de un G3 la fel de bun și un G4 care a ridicat calitatea materialelor utilizate și a rezolvat problemele camerei foto. Acum urmează G5.

Cel mai important zvon despre LG G5 este că va avea două camere foto pe spate, una de 8 și alta de 16 megapixeli. Foarte ciudat, nu?
lg-g5-dummy-box-4-1-1

Nu cred că asistăm la o revenire a fotografiilor 3D de acum câțiva ani (poate țineți minte LG Optimus 3D), ci mai degrabă sunt două posibilități:

  1. defocalizarea fundalului: camerele pot focaliza pe subiecte diferite sau una poate captura întreg fundalul, alta poate avea o adâncime de câmp mică, iar ulterior din soft faci diverse combinații.
  2. un modul special pentru noapte: asemănător cu ce-a făcut HTC prin camera Ultrapixel, care avea performanțe foarte bune noaptea.

Vom afla pe 21 februarie, la prezentarea oficială de la MWC Barcelona (voi fi acolo), dar nu sunt chiar optimist. Oamenii vor o soluție simplă și eficientă de fotografiere, vor să îndrepte telefonul spre ceva și să apese butonul și totul să fie bine calibrat pentru a obține o fotografie cât mai bună, iPhone-style. Două camere, module specializate, defocalizare… toate acestea înseamnă complicații în plus.

Poate ca mai țineți minte că HTC One M8 avea două camere foto pe spate. Ați auzit pe cineva să folosească șmecheriile introduse de ele? Iar dacă rămân nefolosite, e păcat să suporți costul crescut al telefonului pentru al doilea modul foto.

lg-g5-dummy-box-1
Dincolo de acest aspect, care va trebui elucidat la lansare, LG G5 va mai avea:

  • conector reversibil USB tip C.
  • slot de card microSD.
  • probabil aceeași focalizare cu laser ca pe generațiile anterioare.
  • butoanele de volum nu mai sunt pe spate, ci pe lateral.
  • mă aștept la un design rotunjit și metalic.

Zvonurile vorbesc și de un capac în partea de jos, pe unde să poți scoate bateria. Sună complicat și nu m-ar mira să vedem o baterie integrată în telefon.

Mai multe fotografii și informații găsiți pe droid-life.

asus s5507

    23 comentarii

  1. De fapt, LG o duce mai rau decat in urma cu un an. Vanzari mai mici, pierderi mai mari.
    Si asta pentru ca LG G2 a fost o porcarie de telefon. Cu greu gasesti un telefon la care sa nu fi aparut pata galbena pe ecran. Multi au deja pata galbena si pe ecranul schimbat pe garantie.
    Astfel, cu LG G2, ei au pierdut bani si o multime de clienti. De aia nu mai cumpara acum nici dracu LG G4…

    Deci sunt tot in acelasi rahat cu HTC.

      (Citează)

    • Pareri Razlete

      02/02/2016 la 11:47 AM

      Eu am LG G2 si nu a aparut nimic pe ecran. Si inca il am. Probabil ca am fost eu norocoasa…

        (Citează)

    • Detin un G2 de 2 ani si acum hop a aparut o pata galbena pe ecran. In conditiile in care nu l.am folosit abuziv sa se incaleasca foarte tare.

        (Citează)

  2. LG G2 a fost un telefon decent, camera era in pas cu competitia, autonomie excelenta. Din pacate softul a fost sub orice critica.

    LG G3 – un telefon foarte frumos, cu un ecran chinuit. Rezolutie mare, autonomie slaba (desi bateria era de 3000mAH). Chiar si cu luminozitatea la maxim, afara erau probleme serioase de descifrare.

    LG G4 – un telefon chiar in regula, cu o camera excelenta, autonomie modesta, ecran peste asteptari. Din pacate pe XDA sunt zeci de utilizatori care se plang de probleme ale circuitelor cauzate de utilizarea unor materiale ieftine. Telefonul intra in bootloop. LG a promis ca va inlocui unitatile defecte.

      (Citează)

  3. Dan:
    De fapt, LG o duce mai rau decat in urma cu un an. Vanzari mai mici, pierderi mai mari.
    Si asta pentru ca LG G2 a fost o porcarie de telefon. Cu greu gasesti un telefon la care sa nu fi aparut pata galbena pe ecran. Multi au deja pata galbena si pe ecranul schimbat pe garantie.
    Astfel, cu LG G2, ei au pierdut bani si o multime de clienti. De aia nu mai cumpara acum nici dracu LG G4…

    Deci sunt tot in acelasi rahat cu HTC.

    LG G2 s-a vandut foarte bine, peste asteptarile LG. Cu foarte putin, dar s-a vandut.
    LG G3 la randul sau a fost un hit pentru LG.
    LG G4 nu a facut cifrele anticipate, dar in America a depasit cifrele lui LG G3. In tara mama nu s-a descurcat asa bine.

      (Citează)

  4. Chiar ar fi ciudat daca ar avea 2 camere pe spate.. ramane sa asteptam si sa vedem.

      (Citează)

  5. Eu cred ca au facut o treaba foarte buna cu LG V10. Cand o sa am ocazia, o sa mi-l cumpar. Pana atunci sunt foarte multumit cu al meu Nexus 5x.
    Off topic sau o idee pentru articol: Cum isi trateaza fiecare OEM clientii din punct de vedere al softului, cat de repede isi aduc la zi versiunea de Android si de ce nu-ti “aplica” din fabrica setarile optime pentru kernel. Dupa ce am schimbat cateva setari in kernel legate de cum se comporta procesorul in diferite situatii de utilizare, mi-am marit screen on time-ul cu mai bine de o ora intr-o zi normala de utilizare, pe 4G. Ating chiar 6 ore de SoT pe Wifi. (web browsing, video, ceva gaming).
    Cu putin efort cred ca producatorii pot sa-ti optimizeze device-ul mult mai bine, doar ca nu-si bat capul.

      (Citează)

    • Păi ar fi un articol foarte scurt, cu două idei:

      1. “Cu putin efort cred ca producatorii pot sa-ti optimizeze device-ul mult mai bine, doar ca nu-si bat capul.”

      2. Iși tratează foarte prost clienții referitor la update-uri.

      Dovadă Samsung, Android 6.0 e de prin noiembrie, poate apare și pe S6 prin februarie-martie. M-am obișnuit.

        (Citează)

  6. Ca sa consider un mobil ca fiind de succes, ar trebui sa faca cel putin ce face S6:
    – incarcare wireless + Quick charge 2.0
    – procesor puternic
    – baterie care sa tina cel putin 1 zi in conditii de solicitare cat mai mare
    – ecran de 5-5.5 inch maxim, vizibil la lumina soarelui
    – ram liber 1-1.5 GB (nu ma intereseaza cel total, daca liber nu e cel putin cat am spus).
    – update-uri cat mai dese la soft.

      (Citează)

  7. Ma refer la ram liber dupa bootare. Dupa aceea, ce face cu ei e treaba lui. Moto G avea liber 300-400 MB si se simtea la un moment dat in jocuri. Nexus 5 si S6 800-900 MB si amandoua sunt ok. Sunt cifre dupa ce am instalat toate aplicatiile mele pe telefoane. Din cauza bateriei am trecut de la Nexus 5 la S6.

      (Citează)

  8. Asta este doar inceputul. Urmeaza telefoane cu: 2 ecrane, 2 microfoane, 2 butoane power. Cu 2 difuzoare cred ca exista. In niciun caz nu va urma telefonul care are baterie pentru 3-4 zile de utilizare normala sau telefonul pe care sa poti decide unde dai acces aplicatiilor, nu doar sa zici “da, sa faca ce vor” sau “nu, nu vreau sa instalez”. Seria premium va fi formata din telefoane cu 2 accelerometre, 2 gps-uri, 2 senzori de temperatura si multe alte lucruri inutile cate doua. Peste 3-4 ani, in lipsa unor inovatii reale, se va trece la seria ultrapremium: 3 camere, 3 difuzoare, 3 microfoane, 3 putofoane, 3 senzori, 3 butoane, 3 banane etc.

      (Citează)

  9. nu s-a gandit nimeni la o camera pe lateral? aia ar fi ceva nou:D

      (Citează)

  10. Au problema mari cu LG G4. Sunt peste 1.000 de plangeri legate de boot loop doar in US. Din pacate am patit si eu asta azi. L-am dus in service astept sa vad ce-mi zic. Telefon de 6 luni….

      (Citează)

  11. Problema petelor galbene pe display este datorat unor reziduri de productie. S-a manifestat la toti producatorii care au grabit productia.

      (Citează)

  12. Am avut htc one x- foarte multumit de el, dupa samsunsg s2 si s4 multumit de ele, htc onem8 pe care l-am vandut si mi-am luat 6s care le intrece pe toate prin stabilitatea sistemului de operare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus