►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄
Am văzut la articolul despre ouă poșate că destul de mulți faceți așa ceva, așa că să trecem la următorul nivel: ouă de prepeliță, tot poșate. Am mâncat pe undeva și apoi am făcut și eu acasă, că-i foarte simplu. Sunt foarte bune, parcă mai gustoase decât ouăle de găină, plus că au avantajul că se mănâncă dintr-o înghițitură, fiind aperitivele perfecte.
Procedura este similară cu cea pentru ouă normale, cu următoarele amendamente:
Ouăle de prepeliță au fost neașteptat de rezistente la manevrare în timpul poșării, le poți ridica ușor cu o lingură pentru a vedea cum se prezintă albușul, dar probleme pot apărea înainte de introducerea în apă. Trebuie sparte cu mare grijă și cât mai aproape de vârf, că altfel riști să distrugi gălbenușul, apoi puse cu grijă într-un mic bol și de acolo cu mare grijă introduse în apă.
Timpul scurt de poșare te obligă să fii foarte rapid de mâini, așa că mai bine faceți în două persoane această activitate, o persoană sparge un ou și-l pune într-un bol, cealaltă învârte apa, îl pune în ea, îl ridică după ce-i făcut șamd.
Neavând un plan bine făcut, le-am servit cu ce-am găsit prin frigider. Am tăiat o lipie libaneză în bucățele mici, am tăiat roșii cherry în 4 și am prăjit separat niște cubulețe de bacon (așa numitele “lardons”, își lasă ele singure ulei, trebuie doar trase un pic la tigaie pentru a fi calde și mai colorate). Am pus câte o bucățică de roșie pe fiecare petec de lipie, câte două lardons și câte un ou de prepeliță. Combinația s-a dovedit neașteptat de bună.
Dacă vreți să faceți ceva mai elaborat, de exemplu pentru oaspeți, nu uitați că puteți poșa ouăle și apoi să le treceți într-un bol cu apă rece, lăsându-le acolo până va fi nevoie de ele. Le puteți servi apoi în coji de mini-tarte (se găsesc la hipermarketuri sau la unele cofetării, de exemplu la Alice), iar pe lângă ouă puteți pune în ele ce vreți voi, de la tot felul de creme de brânză, creme de măsline, icre, verdețuri, prosciutto șamd. Este o metodă mult mai arătoasă de a mânca ovulele prepeliței.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
9 comentarii
03/02/2016 la 12:01 PM
iti cam place mancarea
Mihai(Citează)
03/02/2016 la 6:46 PM
“cam” este puțin spus.
nwradu(Citează)
03/02/2016 la 12:14 PM
apoi te duci sa mananci o saorma.
Catalin(Citează)
03/02/2016 la 12:27 PM
Baconul ala arata a viermisori prajiti :)
Marius(Citează)
03/02/2016 la 12:30 PM
Frumos :)
Ar trebui sa faci mai multe articole cu mancare :D
Pyro(Citează)
03/02/2016 la 1:23 PM
Hipster. Bere nu faci?
Mihai(Citează)
03/02/2016 la 1:37 PM
Am făcut pâine în casă, e destul.
nwradu(Citează)
03/02/2016 la 5:42 PM
Mergea si o pata de culoare verde, poate putina rucola sau niste frunze de spanac baby.
Totul stropit cu putin ulei de masline infuzat cu chili. Asta am sa fac weekendul asta la micul dejun.
cosmin(Citează)
03/02/2016 la 11:59 PM
Spoiler alert: in 2-3 urmeaza articol de la ceva local pe subiectul asta. (vezi faza cu cheesecake) ;)
micu(Citează)