un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Folosiți Snapchat? De ce?!

11 Feb 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

33 comentarii

Folosește cineva Snapchat? Cum? De ce? Pur și simplu nu-i înțeleg rostul.

Pentru cei care nu știu cum funcționează această aplicație, o folosești pentru a face o fotografie sau un film pe care-l trimiți unor oameni aleși de tine, împreună cu un mesaj aplicat pe imagine. Selectezi și un interval de timp, câteva secunde, în care persoanele respective pot vedea acea imagine, apoi este automat ștearsă.

Chestia asta are un pic de sens (majoritatea lucrurilor pe care le vedeți pe Facebook sau le primiți atașate pe FB messenger sau WhatsApp nu merită salvate, dar se salvează oricum) pentru a arăta că o mare parte din social media se consumă pe loc și fără a păstra ceva pentru mai târziu, dar în practică Snapchat era folosită pentru a trimite poze sexy altora, având în vedere că nu le puteau salva, ci doar vedea pentru câteva secunde. Asta oricum n-a fost o opreliște, au apărut rapid programe ce salvau imaginile sau făceau o captură de ecran.

Snapchat a mai evoluat în 2015 prin integrarea unor opțiuni numite “story”, unde un număr de snaps făceau parte dintr-un album și nu erau șterse imediat. Compania valorează câteva miliarde de dolari, are zeci de milioane de utilizatori, miliarde de clipuri video urmărite în fiecare zi (serios, miliarde!).

Iar eu nu-mi dau seama care-i rolul Snapchat. Cum m-ar putea ajuta. Ce să fac acolo. Nu-mi ajung imaginile de pe Facebook și Instagram? Nu comunic cu prietenii prin imagini și pe Messenger și pe Whatsapp? Nu aflu în timp real reacții și noutăți pe Twitter? Mă uitam zilele trecute că inclusiv Casa Albă are cont acolo, dar de ce nu i-aș urmări pe Facebook sau Instagram, unde deja sunt prezent?

Voi folosiți Snapchat? Dacă da, cum și de ce?

snapchat

Înainte să vă spuneți “dacă așa sunt imaginile de pe Snapchat, unde mă înscriu!?”, nu uitați că cineva trebuie să vi le și trimită, nu vin ele automat. Dacă nu cunoașteți femei care arată așa și se și fotografiază așa, slabe șanse.

asus s5507

    33 comentarii

  1. E OK, iti trimit eu daca asta e problema.

      (Citează)

  2. Folosesc Snapchat de puțin timp, mi-a luat ceva să înțeleg cum funcționează :D
    Am început mai degrabă să înțeleg de ce-s așa înnebuniți adolescenții și m-a prins și pe mine :))
    Da, un mare punct în plus e faptul că nu ți se salvează pozele în telefon și dacă e ceva atâta de special, salvezi tu.
    Apoi, 1to1 e mai simplu să vorbești – e mai rapid să faci un selfie pe care pui un emoji decât să scrii un text
    Brands – e drept că îi vezi pe cei de la buzzfeed peste tot, însă conținutul pe care-l distribuie aici e oleacă mai fun, fiind adaptat audienței
    În cele din urmă – dpmdv și al celor mai tineri: pe FB și pe IG e toată lumea și asta nu se potrivește cu noua noastră nevoie de a shareui orice se întâmplă în jurul nostru. și poate chiar nu vrem să rămână ceva forever and ever pe net (dacă ne gândim și la paranoia cu angajatorii care ne caută pe google).
    Just my 2 cents, de utilizator recent :)

      (Citează)

  3. Mai pe scurt o sa-ti explic de ce multi tineri si in curand adulti intre 30-40 de ani o sa-l foloseasca.

    Traim intr-o era digitala unde “amprenta digitala” lasa urme peste tot, urme care pot fi luate din context dupa o perioada de timp.

    Toti facem chestii stupide cand suntem tineri, lucruri ce pot fi interpretate stupid. De exemplu pe vremea mIRC-ului m-am dat drept altcinve ca sa agat o fata. Intamplarea face ca prietenul ei sa stea langa ea, prieten care a venit a doua zi la scoala si l-a batut putin pe un tip nevinovat.

    Puteti sa ziceti ca daca vrea cineva sa te inregistreze sau sa faca un screenshot o sa fie pregatit dinainte, dar aici nu vorbim despre interceptari. Vorbim despre siguranta pe care o ai sa vorbesti mai liber fara a sta cu grija ca cineva o sa-ti caute prin profil sa gaseasca ceva in neregula.

    Multi tineri sunt constienti ca multi parinti le mai umbla prin telefoane, sau prin profilele de facebook asa ca isi doresc un mediu mai safe.

    Pentru adulti o aplicatie similara cu Snapchat dar mult mai sigura este Cyberdust. In Cyberdust nici un kilo de date nu atinge servele lor, datele sunt stocate in memoria random a telefonului pentru 30 de secunde ( cand il citesti) sau 48 de ore daca nu deschizi mesajul.

      (Citează)

    • Extras din Privacy Policy: ”You should not use Cyber Dust if you require a guarantee that the recipient cannot copy your message”.

        (Citează)

  4. pune si tu NSWF…

      (Citează)

  5. George:
    Extras din Privacy Policy: ”You should not use Cyber Dust if you require a guarantee that the recipient cannot copy your message”.

    Cum am zis si la Snapchat, servicii de genul asta nu-ti asigura posibilitatea ca cel cui care vorbesti sa nu-ti copieze mesajul. Asa poate sa faca o poza cu un alt telefon la ecran daca chiar vrea sa te inregistreze.

    Dar cati vor sa te inregistreze din prima ? Protectia e pentru cine cauta in istorie sau daca de exemplu au un mandat pentru serverele respective ( cum s-a intamplat cu Snapchat, unde toate mesajele erau stocate pe server iar NSA a avut acces la ele).

      (Citează)

  6. Nu folosesc, si mie imi pare putin inutila, dar se potriveste pentru vedete care shareuiesc content original cu followerii.
    Sau ca burn-notice daca esti in mafie, lol.

    Continutul inca se poate salva, este un modul de exposed care face fix asta.
    Legat de aplicatia de android este extraordinar de prost optimizata, rupe bateria in ultimul hal.

      (Citează)

  7. De ce? Free P*rn. Sau poate am dat eu doar de asta…. Bine, mai e si pe bani, daca cauti.

      (Citează)

  8. Mihai:
    pune si tu NSWF…

    Eram sigur ca cineva va spune asta :) din pacate nu am putut sa corectez ce am scris. Oricum :) amuzant.

      (Citează)

  9. Multe aplicatii si site-uri de socializare sunt inutile. Eu nu mai vad rostul lui whatsapp cand messenger face cam acelasi lucru …

      (Citează)

    • whatsapp il poti folosi fara sa fie nevoie sa-ti faci cont pe facebook pentru unele persoane conteaza acest aspect.

        (Citează)

  10. mircea (primul)

    11/02/2016 la 4:34 PM

    Pai tocmai aplicatia asta ar trebui popularizata, ca iti sterge automat mizeriile din online. Normal ca tot ce se intampla in online se consuma repede, e plin de precoci.

      (Citează)

  11. Madalin: Multe aplicatii si site-uri de socializare sunt inutile. Eu nu mai vad rostul lui whatsapp cand messenger face cam acelasi lucru …

    Messanger, daca te referi la cel de la FB, iti cere cont de FB, pe de alta parte WhatsApp nu iti cere cont, ai nevoie doar de numar de telefon.

      (Citează)

  12. Dickpics

      (Citează)

  13. Poate fi interesant…să postezi în fiecare dimineață un „crap” pe care să îl poată vedea oricine. Faci o poză pe drum, în fiecare dimineață, la aceeași oră și pui un skin cu temperatura sau un text oarecare. Cu puțină creativitate se pot face campanii interesante..

      (Citează)

  14. Mihai:
    whatsapp il poti folosi fara sa fie nevoie sa-ti faci cont pe facebook

    La fel cum messengerul de FB il poti folosi fara sa fie nevoie sa iti faci cont pe WhatsUp. Pentru unii conteaza acest aspect.

      (Citează)

  15. Cred că aşa se întrebau şi alții acum 10 ani: Îți faci blog? De ce?

    :)

    Îmbătrânim…

      (Citează)

  16. Mihai:
    whatsapp il poti folosi fara sa fie nevoie sa-ti faci cont pe facebookpentru unele persoane conteaza acest aspect.

    Si Facebook messenger il poti folosi fara sa ai cont de Facebook.

      (Citează)

  17. Și mie mi se părea inutil până acum vreo 2 săptămâni când o prietenă a început să-mi trimită clipulețe cu ea când se strâmbă și face tot felul de fețe( ex: cand deschide gura se face super saiyan). Mi s-a părut fun și de atunci am început să-i trimit și eu, mai ales că pe fiecare zi apar noi moduri de a face clipulețe. Just for fun, în rest… useless, in my opinion.

      (Citează)

  18. Looper: Si Facebook messenger il poti folosi fara sa ai cont de Facebook.

    Asta e relativ recent. WhatsApp a functionat de la inceput (inainte sa fie cumparat de Facebook) in felul asta, fara nevoia sa iti faci cont sau sa stii vreo parola, in loc de user ID functionand pe baza numarului de telefon, iar lista de contacte/prieteni fiind insasi lista de contacte din agenda telefonica a telefonului. A fost o mare diferenta sa poti sa vorbesti cu cineva fara sa iti faci cont si fara sa ii dai add la friends / sa iti dea accept.

    Lumea uita totusi de consumul exagerat de resurse al aplicatiilor de la Facebook (insa in special Messenger). Eu unul nu as putea accepta ca autonomia telefonului sa se reduca cu 30% doar pentru o singura aplicatie care oricum ar trebui sa aiba un consum absolut nesemnificativ (ca sa nu mai vorbim de smecheriile prin care aplicatiile de la Facebook fenteaza battery monitor-ul din Android, ca sa nu apara in top la consum energie).

      (Citează)

  19. pai de cand am citit stirea aia cu adolescentul de 16 ani din SUA care si-a omorat prietenul apoi a facut selfie pe Snapchat impreuna cu cadavrul, mi-am instalat si eu aplicatia :))

      (Citează)

  20. imbratranim Radu. Asta e explicatia. tinerii de azi nu mai sunt pe twitter si incep sa ocoleasca si facebook. Snapchat e mult mai “sexy” si le ofera un grad de libertate mai mare.

      (Citează)

  21. Am inceput sa-l folosesc dar mi-a luat cam un an de zile pana cand sa ma obisnuiesc cu el. Totul e pana cand iti faci o lista de prieteni si abia apoi devine amuzant.

    E o aplicatie ce o folosesc pentru lucruri ce nu ajung pe facebook ori instagram, postez chestile de moment.

      (Citează)

  22. urmeaza raspunsuri oficiale :
    1. nu.
    2. pentru ca n-am amanta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus