un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Activează factura electronică CEZ și contribui la dezvoltarea unei biblioteci pentru nevăzători (P)

18 Feb 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Sunt sigur că ați mai văzut companii care promovează factura electronică (trimisă prin email) în locul celei fizice, de hârtie, dar CEZ vine și cu un bonus: pentru fiecare client ce face trecerea la factura electronică, CEZ donează niște bani și se va implica în construirea unei biblioteci pentru nevăzători, numită Biblioteca de Energie, adică o platformă de “audiobooks” de unde aceștia vor putea asculta cărți.

Gândiți-vă în primul rând la avantajele e-facturii: nu riști să se piardă pe drum sau să o ia altcineva din cutia poștală, iar în contul tău de email o vei avea mereu. Dacă peste 5 ani vei dori să te uiți peste facturile vechi, le vei găsi la un simplu search. Dacă vrei să le plătești, o poți face online; dacă nu plătești online, e suficient să iei din email datele necesare plății ei la un ghișeu.

Factura pe hârtie este acum, indiferent de compania de la care vine, doar o simplă înștiințare că ai ceva de plată. Pe vremea când primeam facturi de hârtie nici nu le mai deschideam, le făceam direct bucățele și le aruncam, apoi plăteam online. Între timp am trecut la facturi electronice oriunde a fost posibil.

Un calcul sumar spune multe economia de hârtie. CEZ are în jur de 1,5 milioane de clienți în România. Probabil că asta înseamnă 1,5 milioane de hârtii tipărite în fiecare lună, dacă nu cumva chiar dublu, la care adăugăm și hârtia necesară plicului. Toate acestea se pot evita prin e-factură.

Întorcându-ne la nevăzători, proiectul Biblioteca de Energie este o idee care ar prinde bine țării noastre. În România trăiesc peste 100.000 de nevăzători, am găsit spus într-o știre de anul trecut, iar mai multe cărți în format audio nu au cum să strice. Pe lângă acest articol, m-am angajat și să mă înregistrez citind o poveste pentru Biblioteca de Energie, contribuind astfel la dezvoltarea ei. Nu știu ce fragmente îmi vor fi alocate, dar sper ca în viitor Biblioteca să includă și cărți moderne, sunt sigur că nevăzătorii vor și Urzeala Tronurilor, nu doar Slavici.

Voi puteți ajuta, dacă sunteți clienți CEZ, prin simpla activare a facturii electronice prin bibliotecadeenergie.ro. Dacă vă uitați în clipul de mai jos puteți vedea povestea lui Vasile Tiucșan, din Mehendinți, care nu doar că nu s-a lăsat oprit de acest handicap, ci folosește tehnologiile acelea de “accessibility” pentru a folosi PC-ul și smartphone-ul inclusiv de la muncă.

A trecut la factura electronică dintr-un motiv aparent banal pentru noi – îi era teamă să nu piardă hârtia, iar odată ce-a început să plătească online facturile își ajută prietenii plătind și pentru ei. Un om de admirat într-o vreme când vedetele noastre sunt de alte tipuri.

    5 comentarii

  1. haha ! foarte tare :)

      (Citează)

  2. desi am activat factura electronica de aproape 4 ani, din cand in cand, nu stiu din ce motive, imi vine si in forma traditionala, la plic.

      (Citează)

    • same here. de la rcs-rds. la eon nu :)

        (Citează)

    • mihai:
      desi am activat factura electronica de aproape 4 ani, din cand in cand, nu stiu din ce motive, imi vine si in forma traditionala, la plic.

      Ca să-ți reamintescă ce bine este cu cea electronică. Din când în când o vezi pe cea pe hârtie, o întorci pe partea cealaltă, revii la față inițială, te uiți în jur ca Travolta în meme-urile de pe Internet și-ți spui “băi, ce nasol era când primeam 5 din astea pe lună!”

        (Citează)

  3. duby:
    same here. de la rcs-rds. la eon nu :)

    Si la RDS o patesc

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus