►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄
« Din 64 de milioane de căutări pe site-ul eMAG, iată ce-a căutat lumea cel mai mult
Cum am circulat excelent în ziua protestului masiv din București »
Am zis acum vreo lună că vreau să cumpăr o boxă wireless portabilă de calitate și am primit câteva la test, am ascultat multe prin ce magazine am găsit și în final am cumpărat un Sony X77 ceva mai complex, cu wireless, Google Cast și alte nebunii la bord. Dacă cineva vrea să-mi trimită altele pentru review, le testez cu plăcere.
Astăzi vă zic despre Ultimate Ears Boom 2, una dintre cele mai bune boxe la care am ascultat muzică. Calitatea sunetului este excelentă, aș putea spune chiar incredibilă, mai ales că vine dintr-o boxă mare cât o cutie de bere.
Specificații Ultimate Ears Boom 2:
Preț: în jur de 940 de lei la eMAG și Media Galaxy. O găsiți uneori sub brandul Logitech, care a achiziționat cândva Ultimate Ears și sunt “compania mamă”. Tot în gamă sunt și UE Roll, UE Megaboom și Boom 1, care a fost înlocuită de Boom 2.
După cum spuneam, UE Boom 2 oferă un sunet de foarte bună calitate. Am rămas și noi surprinși cât de bine se aude, în special pe melodii “de suflet” pe care le cunoșteam bine. Sincer să fiu, nu credeam că UE produce echipamente audio de așa nivel. Eu am fost foarte încântat de tot ce-am rulat prin acest difuzor.
Melodiile sună bine indiferent de genul ascultat, deși aș spune că UE Boom 2 excelează pe balade clasice și pop/rock. Lipsa unui subwoofer se face simțită pe melodii hip-hop/rap.
Sunetul este limpede și omnidirecțional. Boxa conține două difuzoare active de 45 mm și două radiatoare pasive de 45 x 80 mm. Volumul maxim este suficient de puternic pentru a fi auzit peste zgomotele unei bucătării, de exemplu peste apa care curge sau peste hota de la aragaz, dar nu cu mult mai puternic. Chiar și așa, puține difuzoare portabile de asemenea dimensiuni sunt mai puternice.
Distorsiunile apar doar la volum maxim, probabil undeva de la 90% la 100%. Nu contează așa mult, n-ai motive să-l duci peste 100%. Pe total, am fost foarte mulțumit de sunetul oferit de UE Boom 2. Acel “nivel sonor maxim 90 dBA” se referă la intensitatea maximă în decibeli socotită după curba A, un mod anume de estimare a nivelului sonor ce ia în considerare cel mai bine caracteristicile urechii umane și felul în care aude diverse frecvențe. Nesemnificativ aici, rețineți doar acel 90 pentru comparații cu alte difuzoare, doar vă explicam unitatea de măsură dBA
Are și microfon pentru conferințe audio. Funcționează binișor, adică dacă pui difuzorul undeva pe masă, în cameră, poți vorbi normal sau doar un pic mai tare decât de obicei și interlocutorul tău te va auzi normal. Este, să spunem, de nota 7 sau 8 dintr-o scară până la 10.
Difuzorul are Bluetooth A2DP și NFC. Poți conecta telefoanele prin Bluetooth și asculta muzica din ele, indiferent că ai fișierele în telefon sau deschizi apoi YouTube sau un serviciu de streaming de muzică. Vei auzi în difuzor și notificările telefonului, chit că nu vrei asta, dar le poți evita trecându-l pe “vibrație”, mai puțin volumul pentru Media.
Producătorul spune de o rază de 30 de metri pentru conectivitate. Poate în câmp. În casă, poți asculta muzică dacă pui telefonul într-o cameră și difuzorul în următoarea, poate și la două camere distanță. În mod sigur nu la 30 de metri.
Dacă telefonul tău are NFC, împerecherea este și mai simplă, atingi difuzorul și gata, s-au “cunoscut”. Durează 2 secunde să pui muzică așa.
Difuzorul are și o intrare pe jack audio, deci poți rula muzică și folosind un cablu audio dintr-un telefon, pe ieșirea de căști, sau din iPod sau alt player sau din alt dispozitiv ce are ieșire, câtă vreme faci rost și de un cablu cu două capete.
Autonomia este de aproximativ 8-10 ore pe volum mediu, din observațiile mele. Încărcarea se face pe celălalt port al boxei, un microUSB.
Oho, acest UE Boom 2 are multe de oferit. În primul rând, calitatea materialelor este foarte bună și pare un difuzor rezistent, genul pe care-l mai poți scăpa pe jos fără să se spargă din prima, genul pe care-l poți lua cu tine chiar și într-o drumeție pe munte, așa cum trebuie să fie o boxă portabilă. Banda aceea de pe lungime, unde sunt butoanele mari de volum, sunt cauciucate.
Pe cât de mari și vizibile sunt butoanele de volum, pe atât de mici și greu de găsit sunt celelalte două, On/Off și Bluetooth. Le găsiți deasupra, cu un mic LED în ele.
Difuzorul este IPx7, adică are o protecție deosebită la praf și poate fi scufundat în apă de maxim 1 metru pentru până la 30 de minute. Nu știu de ce-ai face asta, dar ideea este că-l poți folosi pe lângă piscine fără nici o teamă – poți să te dai și pe un tobogan acvatic cu el, dacă asta vrei. Conectorii sunt bine protejați cu capace.
Eu mi-am dorit o boxă portabilă pentru a o muta după mine în diverse camere, după nevoie, adică în bucătărie când mâncăm, în baie la duș șamd. UE Boom 2 este gândit, deja devine clar, și pentru utilizare în natură, inclusiv prin micul inel de agățare. Luați una în culori vii și se va potrivi la orice petrecere și foc de tabără.
UE Boom 2 mai are o șmecherie în mânecă. Undeva în interior este un accelerometru și poți controla muzica dând palme boxei. Serios. O iei în mână, trebuie să fie în mână, nu pe masă, și dacă-i dai o palmă în partea de sus, un capac, se oprește muzica. Dă-i două capace și se schimbă melodia. Nu-i ceva musai crucial, dar este util atunci când asculți muzică într-o cameră de la telefonul sau calculatorul din cealaltă cameră.
Tot la capitolul funcționalități intră și aplicația UE Boom pentru telefon. N-ai nevoie de ea, poți rula muzică la fel de bine, dar aplicația îți permite să configurezi una-alta în boxă:
Ah, și să nu uit: împachetarea este o mică operă de artă. Cutia este cilindrică și se deschide pe generatoare. Înăuntru găsești boxa, dar și fiecare accesoriu în locașul său: un cablu de încărcare plat, viu colorat, și un adaptor de priză la fel de viu colorat. O cutie mărișoară și cu siguranță o cheltuială în plus, dar ai senzația că ai cumpărat un produs cool, bine gândit în toate aspectele sale.
CE E BINE |
CE E RĂU |
|
|
Ultimate Ears Boom 2 este o boxă Bluetooth portabilă foarte bună în special pe calitatea sunetului, dar și prin construcție și funcții. Nu-i foarte complexă, dar își face treaba cu brio și este o alegere foarte bună atunci când căutați așa ceva.
Preț: în jur de 940 de lei la eMAG și Media Galaxy. O găsiți uneori sub brandul Logitech, care a achiziționat cândva Ultimate Ears și sunt “compania mamă”. Tot în gamă sunt și UE Roll, UE Megaboom și Boom 1, care a fost înlocuită de Boom 2.
« Din 64 de milioane de căutări pe site-ul eMAG, iată ce-a căutat lumea cel mai mult
Cum am circulat excelent în ziua protestului masiv din București »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
11 comentarii
24/12/2015 la 11:38 AM
Daca tot e cautarea anului in RO: Oare cum ar suna un Salam pe asta?
groovee(Citează)
24/12/2015 la 11:40 AM
Aplicarea de rele tratamente boxei cum ar fi de exemplu palme intra sub incidenta legii de protectie a boxelor prin care vi se poate impune un ordin de restrictie cu obligativitatea pastrarii unei distante de minim 50 metri si suspendarea dreptului de a asculta melodii de suflet.
andrei(Citează)
24/12/2015 la 12:50 PM
Mai ceva ca biblia. Sau cel putin asa arata cu + si – disupse asa mari, si boxa asezata vertical in biblioteca (prima poza) :)
Marius Serban(Citează)
24/12/2015 la 3:37 PM
Eu la banii astia luam un HTC One M7 la mana a patra si aveam pe ce muzica sparge seminte. Doar ca nu puteam sa-l palmuiesc.
ipo(Citează)
24/12/2015 la 10:27 PM
Sunt puțin rupt de anumite aspecte ale realității, dar nu e un pic cam mult 940 de lei pe o boxa portabila , chiar și mai hifi așa? Adică, ma gandesc ca totuși nu e pe lămpi cu amplificatoare analogice…
catalinx(Citează)
26/12/2015 la 10:45 PM
Difuzoarele portabile încep de la sume mici (cele mici, mai degrabă de formă sau gândite să le pui lângă laptop), la 700-1000 de lei (astfel de modele cu difuzoare mai mari, poate și un subwoofer, și calitate bună a sunetului) și apoi urcă până spre 3000 de lei treptat, în funcție de alte caracteristici (wifi, mai multe difuzoare șamd) sau brand (că un Harman sau un B&O acolo ajunge).
Nu-i ceva neobișnuit. O pereche de boxe de podea Macintosh costă 120.000 de euro.
nwradu(Citează)
25/12/2015 la 3:45 AM
Pai da, ca doar hi-fi inseamna fara bass. Si la 940 lei ce poti sa-i ceri?! :-P nu mai zic nimic de luatul in mana pe care il practica posesorii ca sa o ia la palme (pe boxa bre)…
Rd(Citează)
26/12/2015 la 10:46 PM
Nu fără bass, că nu-i un sunet uscat ca pe difuzoarele fără pic de bass, dar tot nu se poate compara cu una cu subwoofer integrat.
nwradu(Citează)
26/12/2015 la 10:47 AM
Siii… un comentariu s-a pierdut pe drum, in galeata de spam.
ipo(Citează)
28/12/2015 la 11:34 PM
Tot cautand boxe portabile l-am gasit pe nenea asta pe youtube:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLXfucfvwSOwdgL9EMLwaOZwZPCZWew3jY
Face niste review-uri foarte dragute cu microfon binaural. Daca aveti niste casti cat de cat merita ascultate review-urile lui.
Pana acum din ce am auzit la el mi-a placut Riva S. Care, bineinteles, nu se gaseste in Romania…
grigo(Citează)
20/06/2018 la 9:37 AM
Salut, are sau nu bass pana la urma ?
Marius(Citează)