un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review Vector Watch, primul smartwatch pe care-l port cu plăcere

17 Nov 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

28 comentarii

vector_luna_25

Cei de la Vector au pornit dezvoltarea smartwatch-ului având în minte cuvintele care-au devenit un hashtag al campaniei de lansare, “what truly matters”. Un ceas cu suficiente funcții smart încât să complementeze telefonul tău, să te ajute cu adevărat, dar nu cu atât de multe funcții încât să treacă în tabăra “SF”. Un ceas care să arate în primul rând a ceas elegant, nu a gadget-jucărie. Un ceas care să rezolve problema cea mai mare a tuturor acestor dispozitive, autonomie, promițând una de minim 30 de zile.

Și culmea, le-a reușit totul. Am tot auzit de-a lungul lunilor anterioare despre Vector, am văzut și o prezentare la ICEEfest, dar mi-am dorit un Vector abia când am auzit de la cineva implicat în proiect că autonomia chiar este de 30 de zile, pe bune, plus că avea aspectul pe gustul meu.

Așa că, încă din prima zi când a fost disponibil în magazinele Orange (acum este și la eMAG și PC Garage, plus alte magazine), un model Luna Contemporary a ajuns în posesia mea. Am zis să-i scriu review-ul după ce îi consum o dată bateria, ca să zic exact cât duce, dar e imposibil. Îl am de 4 săptămâni la mână, iar bateria abia a trecut de jumătate; cei de la Vector mi-au zis ulterior că sunt minim 30 de zile, dar poți atinge 40-50 de zile între încărcări și cred că spre această valoare mă îndrept și eu.

Specificații Vector Watch

  • două forme, Meridian (pătrat) și Luna (rotund)
  • trei game, Performance (carcasă neagră, curea de silicon), Contemporary (carcasă de inox, curea de piele sau metalică în 3 zale) și Classic (carcasă aurită, curea din piele superioară sau metalică aurită în 5 zale)
  • conectivitate cu Android, iOS și Windows Phone (probabil singurul ceas pentru Windows Phone) prin Bluetooth
  • autonomie de 30 de zile sau mai mult
  • ecran monocrom, carcasă de 44 mm diametru, curea de 22 mm lățime
  • rezistent la apă 50 metri/5 atmosfere
  • funcții smart: notificări din telefon, meteo, mici știri, integrări viitoare cu diverse aplicații (vezi în articol), fețe personalizabile
  • funcții fitness: monitorizare pași, calorii consumate, distanțe parcurse, calitate somn
  • funcții ceas: alarmă, cronometru normal și invers
  • greutate: 59 grame ceasul, maxim 97 grame brățara metalică

feat_vector_watch

Preț: ceasul Vector este în exclusivitate la Orange, unde poate fi găsit între 300 de euro (cel pătrat, Meridian), 400 de euro (cel normal, Luna Contemporary) și 500 de euro (cel auriu). Mă aștept să fie reduceri de Black Friday. Îl puteți vedea în magazine, este expus în cele mari.

AMBALARE ȘI ACCESORII

Ceasul sosește într-o cutie cu poza sa pe carton, așa că vezi dintr-o ochire ce fel de model este înăuntru. Cutia e frumoasă, legată cu o sfoară, iar înăuntru am găsit ceasul și cablul de încărcare.

Acest cablu se prinde magnetic de ceas, o idee bună. Scapi de un docking cum au multe alte ceasuri de pe piață, docking ce s-ar fi putut rătăci ușor, și folosești un singur încărcător mic. Cutia nu include și ștecher de priză, trebuie să folosești unul de-al tău, probabil cel de la telefon, dar dacă încarci ceasul la 30-40 de zile chiar nu mai contează.

CONSTRUCȚIE

Vector este un ceas elegant, care ar arăta bine la mâna oricui. Eu am un Luna (rotund) Contemporary cu brățară metalică și la acesta mă voi referi în continuare. Vă spun din capul locului că varianta pătrată Meridian nu mi-a plăcut foarte mult și, din ce-am discutat cu cei de la Vector pe la vreo două conferințe unde au fost și ei prezenți, Luna se vinde mult, mult mai bine.

vector_luna_25

vector_luna_04

vector_luna_05

vector_luna_10

Carcasa este foarte bine făcută, prelucrată și îmbinată. Inoxul (de tip 316L, scrie în site-ul oficial) este de două tipuri, lucios în jurul ecranului și un pic mătuit pe laterale. Pe spatele ceasului găsești logo-ul Vector și câteva informații, plus cei 4 pini unde se atașează conectorul magnetic de încărcare. Are 44 mm în diametru și vreo 12 mm grosime. Greutatea este asemănătoare cu a ceasurilor mecanice de calitate, nu deranjantă, dar cât să simți ceasul la încheietură, mai ales când miști mâna.

Pe lateral sunt cele trei butoane. Ceasul nu are ecran tactil, totul se face din aceste butoane, ca la un ceas normal, dar avantajul este că vezi mereu informațiile de pe ecran. Sistemul de control e simplu, butonul din centru accesează informațiile, iar celelalte două sunt utilizate pentru navigație. O apăsare lungă te scoate din orice interfață în ecranele principale. Butoanele au o cursă mică și par foarte bine “închegate” acolo, fără pic de joc. Senzația este foarte asemănătoare cu cea de la ceasurile cronograf clasice de la firmele bune.
vector_luna_09

Brățara metalică, așa cum a venit din cutie, a fost prea mare pentru mâna mea și am dus-o la un ceasornicar pentru scurtare. Poți face și tu asta acasă, ai nevoie de o șurubelniță de ceasornicar sau altceva dur și subțire pentru a scoate pinii de prindere dintre zalele de reglare și apoi de un mic ciocănel pentru a-i pune la loc. Eu am rezolvat totul cu 10 lei la ceasornicarul din cartier, e o operațiune banală pentru orice astfel de meșter.

Ecranul este monocrom, negru cu elemente de afișare albe, iar rezoluția este satisfăcătoare. Nu ai curbe perfect rotunjite precum pe un ecran tip retina, dar nici nu par pixelate, cum s-ar spune. Impresia generală este bună. Are o ramă neagră de vreo 3-4 mm, iar în partea de jos se vede textul VECTOR scris acolo.

Ecranul are lumină internă, dar nu foarte puternică. Se aprinde când ridici mâna spre ochi sau când apeși un buton, dar nu ca o lanternă. Am vorbit cu cineva de la Vector și-mi spunea că momentan este blocată la 12%, astfel încât aprinderea ceasului să fie discretă, pentru tine, nu vizibilă tuturor celor din jur. Pe viitor e posibil să poți seta cum vrei tu intensitatea, vedem ce urmează.

Acum, mie mi se pare că o brățară metalică argintie merge cu o carcasă argintie. Dacă vă atrage o curea neagră de piele sau silicon, poate că ar trebui să luați și ceasul cu carcasă neagră. Am văzut recent și varianta cu carcasă aurie (aur roz) cu brățară metalică de aceeași culoare și arată foarte elegant, aș spune în special pentru femei.
vector_watch_classic_2

Trăgând linie la finalul subcapitolului acesta, eu nu i-am putut reproșa nimic referitor la aspect. E de calitate, arată bine, atrage privirile, pare un ceas serios de om serios, nu o jucărie de plastic. Și veți vedea în continuare că este gândit ca ceas serios în multe alte aspecte.

UTILIZARE

Ceasul se conectează la telefon prin aplicația Vector dezvoltată special pentru el. Această aplicație este disponibilă și pe Windows Phone, practic primul smartwatch disponibil pentru această platformă, ceea ce îi aduce un mare avantaj pe piață.

Bun. Ceasul face multe compromisuri pentru a obține acea autonomie mare, dar în opinia mea toate au meritat. De exemplu mi-au spus mulți “da, dar nu are ecran color” și, într-adevăr, te impresionează ecranul color de pe un Asus Zenwatch sau Samsung Gear 2 sau Apple Watch. Credeți-mă, însă, ecranul acela color este “wow” vreo 3 zile, după care nu-i mai dai mare importanță, în schimb tot restul timpului vei încărca un astfel de ceas zilnic, pe când un Vector îl încarci la lună sau la o lună și jumătate. Personal nu credeam că voi vedea un smartwatch care să mă țină pe parcursul unui concediu; pe cel Vector l-am încărcat pe 12 octombrie și încă mai are “energie” din belșug în el.

Un alt compromis a fost făcut la difuzor: Vector nu are difuzor, ci doar vibrator. Pare groaznic, dar nu am simțit niciodată nevoia unui sunet de avertizare din partea ceasului, că oricum face telefonul din buzunar sau de pe birou sunete pentru notificări. Vector, în schimb, te avertizează discret și fără a-i deranja și pe alții din jur prin vibrație la încheietură,  imposibil de ratat pentru purtător.

Încă o chestie: vedeți cercul alb de pe marginea ecranului în fotografia de mai jos? Așa îți spune Vector că ai una sau mai multe notificări și le poți vedea cu o apăsare de buton central. Nu se afișează nimic direct pe ecran, nu văd cei din jur că ai primit un mesaj care spune “ce faci, mițișor?” sau că a venit newsletter-ul de la pornhub. Alte ceasuri parcă au bucuria de a-ți dovedi că sunt smart punând imediat pe ecran notificările primite cu cât mai multe detalii, dar Vector îți spune discret că necesită atenția ta și i-o acorzi când vrei tu.
vector_luna_27

Dacă notificarea tocmai a sosit și ridici mâna, gestul este sesizat de accelerometrul din ceas și notificarea este afișată direct.

Notificările sunt complete, adică includ și textul lor, în majoritatea cazurilor. Vezi ce scrie într-un SMS, în mesajul de pe Facebook Messenger șamd, pe cât e posibil și cât încape într-un ecran. Sunt ceasuri care nu fac asta, deși mi se pare cel mai important lucru. Eu nu vreau să știu doar că am un nou email în telefon, ci vreau să aflu din ceas dacă e un newsletter pe care-l pot citi mâine sau e emailul de la șef și ar fi cazul să scot telefonul din buzunar și să-l citesc. Același lucru și pe la mesaj, nu vreau să scot telefonul din buzunar doar ca să descopăr că era un simplu mesaj de “ok, mersi” la o conversație de ieri. Pe Vector poți vedea direct în ceas despre ce-i vorba și te întorci la alte tale imediat.

Ceasul are mai multe fețe și poți schimba între ele cu butoanele sus/jos. În funcție de tipul feței, poți pune pe ea mai multe stream-uri, cum le numește Vector, “complicații” cum le-ar numi ceasornicarii, adică mici informații suplimentare. Între 2 și 5 stream-uri pot fi plasate pe o față, în funcție de aspectul acesteia, și poți alege între:

  • alt fus orar
  • ziua și data (în diverse combinații)
  • pași făcuți
  • distanță parcursă
  • calorii consumate
  • evenimente din calendar
  • meteo (actual sau prognoză, cu detecția poziției tale)
  • valoarea acțiunilor

Fețele sunt de diverse tipuri, după cum intuiți, de exemplu cifre mari, ca un afișaj digital, ceas cu limbi și numere romane, numere arabe, fără marcaje, ceas mic și streamuri multiple șamd.

Pe lângă fețe și streamurile ce pot fi puse pe ele, ai și diverse aplicații, în acest moment fiind disponibile:

  • Activitate – monitorizează pașii și caloriile
  • Alarme
  • Cronometru invers
  • Cronometru cu ture
  • The Economist, CNET, BBC World News, ESPN – aici vezi câte trei știri din fiecare.

Acestea din urmă sunt și punctul slab al ceasului, aplicațiile acestea fiind practic inutile în acest moment. Din nou, i-am întrebat pe cei de la Vector care a fost planul cu ele și mi-au spus că au rămas disponibile deși erau gândite ca demonstrații. Vezi trei știri, dar numai titlul lor, nu le poți comanda deschiderea pe mobil și, în principiu, îți ocupă de pomană memoria ceasului.

vector_luna_25
vector_luna_21

Partea bună este că se vor schimba în următoarele luni. Vector va lansa în curând public API-ul pentru dezvoltarea de aplicații, așa că aștept cu interes aplicații similare de știri de la Hotnews sau Digi sau ceva care să-mi fie util mie, aici. Momentan cele din Store nu-mi sunt utile. Apropo, se numește Store zona din care descarci chestii, dar totul este gratuit acolo, nu cumperi nimic.

Cel mai mult am simțit lipsa unei aplicații de tip media player. Dacă am telefonul în buzunar și căștile înfipte în el, nu vreau să-l scot de acolo pentru a trece la melodia următoare, ci vreau să pot comanda acest lucru din ceas, funcție foarte utilă în aglomerația din metrou, de exemplu. Aș fi pus-o ca un punct negativ al ceasului, dar recent la Zilele Biz cei de la Vector au anunțat că peste puțin timp va apărea un update ce va introduce și un media player fix în acest scop, plus alte aplicații, începând o perioadă de conectare la cele mai populare servicii utilizate în piață.

Ceasul are niște limitări. Nu am putut instala cam tot ce este disponibil în Store, la un moment dat mi-a spus că nu mai are memorie disponibilă. Nu m-a deranjat, nu am nevoie de toate fețele și toate aplicațiile, dar nici nu știu câtă memorie are și cum voi gestiona pe viitor aplicațiile ce vor fi lansate. Din nou, am vorbit cu un dezvoltator Vector acum câteva zile și-mi spunea că pot controla ulterior acest lucru, că momentan ceasul funcționează în niște limite impuse de ei pentru a asigura o funcționare fără probleme.

Din ce mi-am dat seama, e un alt compromis făcut pentru a obține acea autonomie mare a bateriei. Momentan lucrurile stau bine, să vedem ce va fi în viitor. Totuși, îmi place să aflu că cei de la Vector pot face fine-tuning și modificări de la distantă, prin update-uri ulterioare împinse prin aplicația din telefon către ceas, și că toți parametrii ceasului pot fi controlați și, sper eu, cândva vor putea fi și modificați de utilizator.

Pe partea de fitness, ceasul îți numără pașii și, în funcție de profilul completat de tine în aplicație, determină cât ai mers și deci câte calorii ai consumat. Nu are barometru pentru a-și da seama dacă ai mers la deal sau nu, așa că nu măsoară precis efortul făcut, nu e un fitness tracker adevărat, dar este un indicator pentru ce-ai făcut ziua respectivă și un fel de “curiozitate” personală.

N-am dormit niciodată cu ceasul la mână, dar dacă faci asta îți va spune apoi ce perioade de somn adânc și somn normal ai avut. Am văzut un astfel de grafic la lansare.
vector_watch_24

Singurul dezavantaj real? Îmi consumă mult mai repede bateria telefonului. M-am plâns de asta celor de la Vector și spuneau că nu e tocmai normal și vor investiga. Voi încerca și pe alte telefoane, să văd ce se întâmplă.

Pe total, eu sunt foarte mulțumit de ce-mi oferă ceasul și cum a fost gândit. Este un ceas, în primul rând, iar notificările și monitorizarea pe care o face sunt doar o completare a telefonului din buzunar. Poate că nu toți vor fi mulțumiți de ecran sau de sistemul discret de notificări și de gradul relativ minimalist de configurare, dar eu fix asta voiam de la un ceas, autonomie mare și utilitate maximă, că plăcerea unor artificii precum ecran color, microfon integrat ca să vorbești “la ceas” sau navigație pe ceas ține, totuși, foarte puțin.

Observați că n-am zis că ar fi vreun ceas “făcut de români”. E irelevant pentru review, iar ei sunt conștienți că nu aici le este piața țintă, ci în SUA, Marea Britanie șamd, deși zvonurile spun că în luna ce-a trecut de la vânzare s-a vândut bine și la noi. Vector este un proiect inițiat de români, cu investitori români, programat și dezvoltat de români, cu ceva ajutor în management de la străini cu experiență în ceasuri. Nu știu cât de mare e echipa, unde-și plătesc taxele (nu prin China sau Coreea, aia e sigur) și dacă trebuie spus că-i ceas românesc sau nu, dar sunt fericit că inclusiv din țara noastră pot fi inițiate astfel de proiecte.

APLICAȚIA VECTOR

Cea de mai jos este varianta de Android, desigur. Inițializarea telefonului este rapidă, dar trebuie să-ți faci cont în aplicație pentru a introduce înălțimea, greutatea și restul datelor necesare pentru fitness. Contul are și un alt avantaj, configurația este stocată în cloud și transferată astfel imediat pe un nou telefon sau pe alt ceas.

Aplicația e simplă: iei din Store fețe, stream-uri și aplicații, apoi în ecranul principal pui stream-uri pe fiecare față, după cum dorești. Majoritatea fețelor sunt foarte asemănătoare, nu ai multe opțiuni în acest moment.

Unele elemente sunt neexplicate, de exemplu logo-ul Vector din stânga jos este și indicatorul de baterie al ceasului. Apoi, poți schimba ordinea fețelor în ceas trăgându-le în aplicație spre stânga sau dreapta.

Mi-a plăcea si niște opțiuni mai avansate. Vă spuneam că am rămas cu impresia că totul poate fi controlat din software, dar nu avem acces la respectivele opțiuni. Poate că în viitor vor fi sau poate că vor adăuga vreo opțiune de activare a setărilor avansate, pentru power-users.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Foarte bine făcut, arată ca un ceas premium.
  • Autonomie foarte mare, 30-50 de zile, încărcător micuț, fără dock.
  • Aplicație ușor de utilizat.
  • Notificări discrete.
  • Compatibil inclusiv cu Windows Phone.
  • Puține opțiuni de configurare.
  • Aplicațiile speciale sunt momentan inutile, așteptăm lansarea API-ului public și noile update-uri.
  • Nu are media player, dar se va rezolva în săptămânile următoare.

CONCLUZIE

Vector este un ceas complet diferit de celelalte din piață. Atunci când majoritatea producătorilor s-au aruncat la unele cât mai “flashy”, cu cât mai multe funcții și artificii, cei de la Vector au făcut un ceas axat pe lucrurile cele mai importante pentru utilizator. Nu știu ce fel de ceas vă doriți voi, dar eu, după ce am testat mai multe în ultimii ani, mi-am dat seama că prefer unul cu mai puține funcții, dar pe care le utilizez din plin în fiecare zi, decât unul care să impresioneze pe hârtie și mai puțin în practică.

Așa că am devenit unul dintre primii posesori de Vector de la noi. Cât despre preț, e mai mare decât al altor ceasuri inteligente, dar mie mi s-a părut că doar autonomia crescută, doar faptul că scapi de grija de a-l încărca în fiecare zi (ceea ce, după vreo lună, te face să-l urăști și să renunți), justifică prețul; asta înainte să-i descopăr și celelalte avantaje și să văd că e bine făcut. Dacă-l comparăm cu un Gear 2, Moto360 gen. 2 sau Apple Watch, e un preț chiar mai mic.

Preț: ceasul Vector este la Orange și la eMAG și PC Garage, plus alte magazine, unde poate fi găsit între 300 de euro (cel pătrat, Meridian), 400 de euro (cel normal, Luna Contemporary) și 500 de euro (cel auriu). Mă aștept să fie reduceri de Black Friday. Îl puteți vedea în magazine, este expus în cele mari.

asus s5507

    28 comentarii

  1. Sper să fi folosit un font care nu are probleme cu diacriticele noastre. Android a avut probleme cu ț-ul ani de zile.

    În poze se poate vedea un ă și un ş cu sedilă, nimic despre ș și ț.

      (Citează)

  2. Concurența reala pentru acest ceas e garmin fenix, nu smartwatchurile. La fenix ai ceva funcții în plus, ecran color, gps etc. Și dacă te chinui puțin îl găsești la aceeași bani. +magazin ceva mai mare (are un an aproape)

      (Citează)

    • Doar ca unul e sport si unul e foarte elegant.

        (Citează)

    • Vector și Garmin n-au nimic în comun decât că sunt ceasuri, dar e ca și cum am compara mere cu portocale pentru că sunt fructe.

      Vector nu-i gândit pentru activitate sportivă, ci ca ceas elegant la mână. În general cele care au GPS sunt deja în altă categorie dacă ai nevoie de un tracking atât de avansat.

        (Citează)

  3. Ecranul rotund este inadecvat pentru citit notificari. Asa cum si Galaxy Edge este mizerabil pentru citit text din cauza marginilor curbate.

      (Citează)

    • Imi cer scuze ca te contrazic… am edge+ si vector luna… amandoua sunt superbe pentru texte! in plus, la smarphone daca vrei sa citesti tind sa cred ca intorci ecranul, dar si cu el normal citesti foarte bine… ca nu este ca si cum te-ai uita dupa colt :) , iar la luna se citesc foarte bine mesajele (de orice natura) si totul merge impecabil!

        (Citează)

  4. Mort la datorie

    17/11/2015 la 9:11 AM

    Deși ajută la obținerea acelei autonomii impresionante, eu aș trece la aspecte negative ecranul monocrom. Dacă iau în considerare și faptul că display-ul este unul obișnuit (nu tactil), aș putea spune că, după părerea mea, acest smartwatch este deja depășit.

      (Citează)

    • “Dacă iau în considerare și faptul că display-ul este unul obișnuit (nu tactil), aș putea spune că, după părerea mea, acest smartwatch este deja depășit.”

      Nu stiu daca e vreun mare avantaj ca plimbi un deget normal pe un ecran de 1.3 inci diagonal, nici macar nu vezi bine ce faci acolo. Mai degraba imi arata ca mai toti sunt in pana de idei si se chinuie in fapt sa faca un smartphone mai mic, de unde apar si problemele (baterie care tine putin, complicat de utilizat, functii duplicat fata de telefon, etc).

      Cred ca experimental asta e interesant, vrea sa mearga cumva pe alte cai, pe principiul “mai putin e mai mult”.

        (Citează)

    • Așa ziceam toți când s-au lansat primele ceasuri inteligente, că ce mișto e cu ecran color și tactil. După două săptămâni te saturi să-l încarci în fiecare zi și-l lași în sertar și gata.

      Am vorbit recent cu doi oameni care regretau că au luat Apple Watch, că nu fac nimic așa important cu el, nu utilizează toate funcțiile, dar îl încarcă zilnic.

        (Citează)

  5. un ceas absolut grosolan , depasit tehnologic , urat, greu si extrem de scump .
    nu as purta asa ceva nici sa il primesc cadou .

      (Citează)

  6. eu nu inteleg cum in anul 2015 unde ai peste tot prize, baterii externe la 20lei si alte cacaturi autonomia de 30 zile e mai importanta decat un ecran color.
    kindle alt pont care tine 2 luni si are 0 vanzari.

      (Citează)

    • Încearcă să porţi câteva luni un ceas şi să-l încarci zilnic. După câteva săptămâni te vei plictisi să-l tot încarci şi îl vei uita într-un sertar. Pentru tot restul vieţii.

        (Citează)

    • E vreun Kindle care nu se vinde?

      Nu-i vorba de lipsa prizelor, e vorba că nu vrei să cari cu tine încă un încărcător, de obicei un docking ușor de pierdut, și că uiți să-l încarci.

      Am o brățară Jawbone, am un Gear Fit, ambele stau de pomană în sertar, nefolosite de luni întregi. Pur și simplu am renunțat să le încarc zilnic. După ce trece factorul wow din primele săptămâni descoperi că autonomia mică trage rău în jos orice avantaj de utilizare.

        (Citează)

  7. Mort la datorie:
    Deși ajută la obținerea acelei autonomii impresionante, eu aș trece la aspecte negative ecranul monocrom. Dacă iau în considerare și faptul că display-ul este unul obișnuit (nu tactil), aș putea spune că, după părerea mea, acest smartwatch este deja depășit.

    Pai si cum faci cand pui un deget pe aproape tot ecranul, mai vezi ceva pe el?
    Si la ce vrei touch, te joci pe el? A, touch pt citit notificarile? Pai aceeasi problema cu degetul pe aproape tot ecranul => stai si freci ecranul cate 5 secunde pt fiecare rand ce vrei sa-l citesti.

    iar despre ecran: se adreseaza unui tip de clienti, e un ceas elegant …

      (Citează)

  8. caramida asta ceas elegant ???? e plin ebay-ul de caramizi de astea “elegante”la 10-20 usd

      (Citează)

  9. L-am vazut in Orange store si nu mi-a placut senzatia. Mia dat impresia de ceva slab. La fel mi s-a parut si pe unele ceasuri automate de ex, gen festina. Vad ca e otel 316, totusi daca pui mana pe un Certina, care e di acelasi otel, dar automatic/wuartz si la acelasi pret parca se simte altfel ceasul. Poate e o parere personala. oricum arata relativ decent ma asteptam la un pret mia mic. Nu am vazut smartwatchul de la Motorola, ala arata bine in poze, ca design cel putin.

      (Citează)

    • “nu mi-a plăcut senzația” e un criteriu important de decizie în lumea ceasurilor, nu-i nimic în neregulă cu asta.

      Moto360 arată cam la fel, tot rotund, tot argintiu (dacă nu vrei aur), doar cu bateria stă mai greu. Mult mai greu.

        (Citează)

  10. salut ! detin si eu acest ceas si sunt putin dezamagit in privinta bateriei! la mine bateria nu tine mai mult de 2 sap, maxim,nu am zilnic multe notificari pe ceas si nu e conectat tot timpul la tel. te rog spune-mi ce setari ai facut la ceasul vector sau la aplicatia din tel,de tine la tine asa de mult bateria!?… sau ceasul meu are o problema la capitolul baterie si ar trebui returnat!mersi

      (Citează)

    • Nu știu dacă e o problemă, poate o incompatibilitate cu telefonul și asta-l face să comunice mult mai des. Setări nu sunt de făcut.
      Trimite-le prin aplicație o cerere la suport tehnic, că astfel vor vedea și ce configurație ai.

        (Citează)

  11. In calitate de posesor Pebble Steel, pot spune ca rezonez foarte bine cu Vector Watch. Mi se pare ca este ce ar fi trebuit sa fie Pebble Time Steel si n-a fost. Chiar ma mir ca nu ai mentionat nimic de Pebble in ceea ce priveste concurenta, dat fiind ca are atatea puncte comune cu el (ecran monocrom, baterie care dureaza mai mult de o zi, sistem propriu de operare, compatibilitate iOS + Android si chiar si Windows Phone neoficial, etc.)

    Sunt curios pe partea de stabilitate a software-ului si a conectivitatii prin Bluetooth cum sta. Cat de des se deconecteaza de la telefon? Reuseste sa se reconecteze automat sau trebuie sa te mai “joci” prin telefon pentru a-l reconecta? A crapat vreodata intr-o luna de utilizare?

      (Citează)

    • N-am sesizat niciodată probleme. Pe Galaxy S6 și S6 Edge+ stă conectat fără întrerupere, iar dacă închid eu BT și-l deschid se reconectează în 1-2 secunde.

      Poate fi altfel pe diverse telefoane, depinde ce module Bluetooth au și cum le-au implementat.

        (Citează)

  12. Salut, graficul cu istoricul activitatilor poate fi vizualizat in aplicatia telefonului sectiunea “Activity” cand telefonul este pozitionat “landscape”.

      (Citează)

  13. Parerea mea e ca ideea e super buna. Nu inteleg de ce ai nevoie de spe mii de culori si pixeli pe un ecran mic agatat la mana. Daca vrei sa vezi filme , poze si documente scoti telefonul din buzunar. eu cred ca ceasul vine ca un accesoriu pt telefon si nu un inlocuitor. Si daca trebuie sa fie monocrom dar sa am autonomie atunci asa sa fie. Pt mine cea mai practica functie la un astfel de ceas o constituie sistemul de notificari. Poti vedea dintr-o privire ca a raspuns clientul la mailul de l-ai trimes de dimineata sau poti vedea sms-ul sotiei ca tre sa cumperi si fructe. Iar daca ai o casca bluetooth in timp ce conduci poti vedea cine suna fara sa mai cauti sa scoti telefonul din buzunar. Finisajul premium si sticla rezistenta la zgarieturti fac din Vector o alternativa serioasa pt jucariile din plastic cu ecrane colorate ale concurentei.

      (Citează)

  14. Folosesc vector de aproape o luna, pot garanta ca materiale sunt de cea mai buna calitate… lucrez intr-un domeniu in care car toata ziua… ma ating de toate chestiile si implicit il ating si pe el… chiar imi aduc aminte ca l-am rascait de un metal si nu am nicio zgarietura pe el… oare sa fie un ceas nasol??? eu zic ca daca avea un apple sau un Samsung (sunt fan smarphone-uri Samsung) cred ca pana acum era plin de zgarieturi… cine vrea ceva elegant si frumos sa-l achizitioneze cu incredere ca merita… personal acum caut bratari pentru el ca sa-l pot asorta cu mai multe haine si asa mai departe… sunt fan ceasuri frumoase dar vector este peste tot ce am in casa… si sigur peste orice smartwatch de pe piata… daca vrei jucarii poti sa iti iei absolut orice firma inafara de vector, colorate patrate rotunde… dar tot jucarii par!

      (Citează)

  15. Pot sa mai adaug ca am citit anuntul lui “dabija” dupa ce am postat eu ce am scris :))) apropos azi am facut update-ul si mai are cateva imbunatatiri… si tind sa cred ca usor, usor se vor modela dupa cerinte… asa ca hai totusi sa incurajam un proiect romanesc… si nu sa aruncam cu pietre ca oricum nu se va sparge ;)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus