►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Două întrebări despre mâncare, că poate mă ajutați cu niște răspunsuri.
Unde găsesc chifle bune pentru burgeri? Am mers prin localuri care servesc burgeri în chifle făcute pe comandă, dar unde? Și nu unde, că nu mă duc să fac contract cu vreo brutărie, dar e vreo brutărie care le vinde și către public, la galantar?
Sunt bune și chiflele din comerț, mai ales dacă prinzi calde din Mega Image sau Lidl, dar sunt cam mici acelea. Vreau unele ca-n pozele de mai jos. Chifla ideală de burger este doar un mâner pentru carne și restul ingredientelor, este deci subțire, pufoasă, dar cu o crustă un pic tare, ca să nu se destrame și să-ți treacă degetele prin ea, eventual cu ceva susan/semințe/aur pe deasupra.
Doi la mână, de unde iau niște coaste de porc bune-bune? (Plus-plus-bune, cum ar zice Orwell!)
Iată o fotografie cu niște coaste luate recent, observați că e puțină carne pe lângă ele față de cât de mare este osul.
Iată o fotografie furată de pe blogul lui Adi Hădean, un loc al pierzaniei de unde ieși plângând de poftă dacă dai o căutare după “coaste”. Acolo carne nene!
De unde iau astfel de coaste? Înțeleg că sunt foarte rare asemenea bucăți, de obicei toată acea carne e tăiată de pe oase și folosită ca friptură sau ce-o fi. E vreo măcelărie secretă unde mă pot duce?
Am făcut ce-am putut și din coastele luate de mine și au ieșit foarte bune. Le-am dat cu diverse condimente pe ambele părți și le-am lăsat așa câteva ore, apoi am stropit o tavă cu un pic de ulei, am încălzit cuptorul la 175 de grade și le-am băgat acolo. Le-am verificat la fiecare 30 de minute și le-am uns cu sos. Le-am întors o singură dată, de asta a curs și sos în tavă și a căpătat acel aspect de arsură, dar e doar un sos într-o peliculă de ulei. După 90 de minute am micșorat temperatura la 150 de grade și le-am mai lăsat încă vreo 15-20 de minute așa. Au ieșit fragede, moi, se desprindea ușor carnea de pe os și era mai mare plăcerea să le mănânci.
Serios, au ieșit mai bune decât la multe restaurante, ceea ce e și normal, că nu-i poți cere clientului să aștepte două ore sau mai mult să se frăgezească bine carnea.
Sosul e foarte simplu: două părți sos de roșii (Cirio sau Heinz la cutie de carton, de exemplu), o parte sos soia și deja ai obținut ceva foarte asemănător cu un sos barbeque. Eu am mai adăugat whisky (1-2 linguri) și niște condimente. Amesteci bine, ungi cu pensula sau cu o lingură coastele în cuptor, ce mai rămâne mănânci la masă, dai coastele prin sos și apoi tragi osul prin gură, cum se zice.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
38 comentarii
12/11/2015 la 11:03 AM
eu nu stiu decat de la kaufaland. dar fara carne multa pe ele :)
Catutzi(Citează)
12/11/2015 la 12:46 PM
Alea sunt super bune, mai ales in ciorba cu zeama de varza.
Cozo(Citează)
12/11/2015 la 11:05 AM
De fiecare data cand vreau sa mananc coaste merg la coaste ro….nu stiu de unde iau aia dar sunt o nebunie.
ClaudiuC(Citează)
12/11/2015 la 11:11 AM
Eu iau de la http://ladanmacelaru.ro, site-ul este doar pentru adresa, e o macelarie in care au si condimentate de ei si neatinse, ies intradevar foarte bune la cuptor. Bonus au o plita si in timpul saptamanii pana pe la 19 fac si burgeri preparati de ei.
prrimuss(Citează)
12/11/2015 la 11:11 AM
daca ti se pare prea aventuros sa iti faci singur chifle (desi nu e foarte greu), poti lua de la auchan, au brutarie proprie si au mai mereu, sunt pufoase, isi fac treaba.. mult mai bune decat alea aduse congelate si coapte la lidl..
cu coastele e mai complicat, parerea mea e ca ar trebui sa te imprietenesti cu vreun macelar de prin cartier, sa iti faca felii din alea cu piept cu tot..
si o idee, vezi ca se gasesc niste tavi cu gratar, sau chiar gratare separate, nu prea inalte, care incap in tava cuptorului, foloseste una din aia.. coastele pot fi intoarse cu usurinta la fiecare 30 de minute si unse cu excedentul de sos..
nea’mielu(Citează)
12/11/2015 la 11:15 AM
Relativ off-topic, însă când mai ai drum prin Brașov să te oprești la Ceasu’ Rău și să iei coaste. Sunt demențiale, oamenii au rețeta lor proprie.
mihai(Citează)
12/11/2015 la 11:50 AM
stii cumva ce reteta au pentru sosul de coaste ? ca ii tot intreb, dar nu vor sa zica :).
user(Citează)
12/11/2015 la 12:01 PM
Nu știu, și eu am întrebat. Cică coastele ar fi ținute 3 săptămâni la fezandat.
mihai(Citează)
12/11/2015 la 2:31 PM
Fugi de aici cu coastele de la Ceas…
Valentin(Citează)
12/11/2015 la 10:37 PM
Bine, data viitoare trec și pe acolo. De obicei mâncam la Romantik în Brașov, foarte bun totul. Trebuie să trec pe la Bistro del Arte pentru un burger și la acest Ceas Rău, că am tot auzit…
nwradu(Citează)
12/11/2015 la 11:19 AM
Am si eu o intrebare. Am mancat din nou la Switch.Eat si din nou m-au “marcat” sosurile. Sunt foarte bune. Alea de chili le-am gasit pe net. Pe minte ma intereseaza sosurile Remia. Numele complet e “Remia BBQ Sauce” si sunt 3 tipuri: The real wild bill American Garlic, The black jack smokey BBQ si the real hot boss hot chili. Am pus in denumirea numelui si din ce sunt sosurile. Am cautat pe net si am gasit ca sunt facute in olanda, dar nu am gasit de unde pot cumpara in romania.
De exemplu, mie imi place foarte mult sosul de salsa de la nachos, dar doar ala de la cinematograf. Am incercat tot ce era pe piata si nici unul nu era ca ala. M-am dus la o tipa care vindea si am intrebat-o de unde cumpara. Mi-a dat un nume(care imi scapa acum) si i-am cautat pe net. Nu dau sosul in magazine, ci doar la mall-uri si cinematografe. Au depozitul la iesirea din militari in spate la carrefour. Am fost acolo si cu 45 de lei am cumparat un borcan de 4-5 kg. Mananci din ala 3 luni ca popa.
Am facut aceasta paranteza ca sa dau o alternativa. Daca stiti voi de unde pot gasi sosurile ar fi super, daca nu, ma duc la ei si intreb.
Legat de chifle erau niste chifle la Lidl in “saptamana americana”. Se vindeau cate 10, dar si alea erau mici.
Si daca tot suntem la capitolul burgeri, in cora(din sun plaza) am gasit burgeri congelati. Eu nu am mai gasit in Romnia asa ceva. Am mancat cat am fost cu Work and Travel in America burgeri congelati. Sunt 6 Cheesburgeri, mici spre medii ca dimensiune la pretul de 32-35 de lei. Ii pui in cuptorul cu microunde 3-4 minute si iti faci pofta. Nu va asteptati sa fie comparabili cu burgerii de la restaurente.
Daniel(Citează)
12/11/2015 la 10:38 PM
Sosul de brânză de la nachos mă interesează pe mine, la cinema.
Cred că poți găsi până la urmă sosurile Remia și în România, cred că le aduce cineva. Dacă nu, vezi la vreun Amazon, deși nu cred că livrează până aici.
nwradu(Citează)
13/11/2015 la 12:00 AM
Da’ nachos in cantitati nesimtite (+1kg) unde gasesc ?
Multumesc
RDK(Citează)
13/11/2015 la 8:53 AM
Nachos găsești probabil la Metro sau la vreun furnizor de cinematografe ușor de găsit pe net. Eu îți recomand totuși nachos de la Mega Image, sunt bio, sunt buni, merg de o poftă pe acasă, dacă nu vrei să vinzi engros
https://www.nwradu.ro/2012/12/nachos-facuti-casa/
nwradu(Citează)
13/11/2015 la 12:49 AM
Incearca la Carrefour, Wild Garlic am luat eu in urma cu vreo 2 luni de la cel din Mega Mall. Erau si celelalte sosuri, insa nu stiu daca sunt in toate magazinele Carrefour.
Alina(Citează)
13/11/2015 la 4:25 PM
Uite site-ul lor. http://www.pco-group.com/ro/ Ei vand doar de la minim 2.5 kg. Radu, tot de la ei poti sa iei si sos de branza.
Daniel(Citează)
12/11/2015 la 11:30 AM
secretul la sosul barbie qu este coca-cola!
Didel(Citează)
12/11/2015 la 11:33 AM
@Daniel O parte din sosurile Remia le-am gasit la Carrefour (Orhideea). Legat de burgeri, la emag supermarket au niste burgeri congelati super buni. Sunt din vita Angus. Cand nu mai au la emag, poti incerca direct la Mega Image, insa acolo sunt putin mai scumpi. Muultumim pentru pontul cu sosul salsa. Noua ne plac doar cele de la Movieplex.
Aura(Citează)
12/11/2015 la 11:36 AM
Inteleg ca suntem cam vecini (tu cu casa, eu cu biroul). Aici e o macelarie de cartier in care te poti duce cu cerinte speciale (dimineata, si ei te rezolva) cand vine marfa (de 3 ori pe saptamana). Sunt bestiali. Iti pot face si carne tocata din bucatile de carne pe care le alegi tu. Mix personalizabil.
https://goo.gl/maps/4dTsoEhSN3G2
PS: E genul de loc in care gasesti sorici copt, cu sare.
Andrei(Citează)
12/11/2015 la 10:40 PM
Thx, o să trec să-i văd.
nwradu(Citează)
14/07/2020 la 6:17 PM
Cativa ani mai tarziu… Mersi si eu, am gasit coasta de vita, tocmai am bagat-o in frigider.
Nu mai calc la ceilalti, aveau si niste antricoate acolo de-mi ploua in gura.
Pyro(Citează)
12/11/2015 la 11:49 AM
600 gr faina (eu folosesc 650).
~350 ml apa calduta (mai mult sau mai putin, depinde de faina, o sa iti dai seama in timp).
1 ou
plic drojdie (10 gr ?) sau proaspata (25gr)
jumatate lingurita sare
3 linguri ulei normal sau masline.
1 lingura zahar
faci maia din zahar + drojdie + cateva linguri faina + apa calduta, lasi pana incepe sa aiba bule pe suprafata si e putin umflata.
dupa ce s-a bulosat baga restul de faina, oua, sare si framanta sau baga la mixer. la mixer tre sa iasa ceva mai lipicios ca mai trebuie framantat putin. il framanti pana obtii un aluat moale, dar nelipicios.
aluatul il bagi intr-un bol uns cu ulei, sa creasca. (cam dublu). 1-2 ore.
pui faina pe masa de lucru, rastorni aluatul acolo, pui faina si pe el. aplatizei aluatul fara sa exagerezi (cu varfurile degetelor), il imparti in bucati egale, le dai forma de chifla, le pui in tava acoperita cu hartie de copt. le lasi 10 minute sa isi revina.
daca vrei susan/alte chestii peste, mai spargi un ou, ungi chiflele cu galbenus si presari susan. le bagi la cuptor pentru 30 de minute la foc “potrivit”. la mine la 1.8 /3.
user(Citează)
12/11/2015 la 10:41 PM
Nu-i vorba că n-aș putea face, e de timp, crescutul 2 ore, pusul la cuptor etc. Nu m-ar deranja să le cumpăr proaspete.
nwradu(Citează)
12/11/2015 la 12:01 PM
@Aura.
Sosul de la movieplex este cumparat tot de acolo.
Am cautat in mail discutia cu cei care vand sosurile. Eu am cumparat cu 35 de lei 2.5 kg de sos salsa. Atasez si link-ul. Sper ca nu il deranjeaza pe Radu. http://www.pco-group.com/ro/
Tot cei de la PCO livreaza si popcornul si aproape toate chestile care se vand la cinematograf.
O sa incerc la Carrefour sa caut sosurile alea. Mersi :)
Daniel(Citează)
12/11/2015 la 12:01 PM
@Aura.
Sosul de la movieplex este cumparat tot de acolo.
Am cautat in mail discutia cu cei care vand sosurile. Eu am cumparat cu 35 de lei 2.5 kg de sos salsa. Atasez si link-ul. Sper ca nu il deranjeaza pe Radu. http://www.pco-group.com/ro/
Tot cei de la PCO livreaza si popcornul si aproape toate chestile care se vand la cinematograf.
O sa incerc la Carrefour sa caut sosurile alea. Mersi :)
Daniel(Citează)
12/11/2015 la 1:07 PM
Pentru coaste :http://www.lamirceamacelaru.ro/carmangerie.html
Trebuie doar sa le spui cum vrei sa fie taiate . Intotdeauna au carcase intregi pe care ei le prelucreaza in spate asa incat poti cere orice . Incearca si coastele de vita .
sibarit(Citează)
12/11/2015 la 1:12 PM
Si tocmai ce m-am ridicat de la masa…
Chifle de burger nu-ti pot recomanda, dar coaste iau de obicei de la Kaufland, am vazut si la Mega Image-ul de la Bucharst One – Barbu Vacarescu, sunt bune, iti faci pofta cu ele.
Tot la MI aveau si sare de vin de diferite tipuri, poate ai vreo reteta in asteptare cu asa ceva.
BobbyR0(Citează)
12/11/2015 la 10:42 PM
S-a deschis mega image-ul ala?
nwradu(Citează)
12/11/2015 la 1:53 PM
Coastele – in obor.
nashu_mare(Citează)
12/11/2015 la 2:16 PM
Spare ribs in sos honey bbq clar de la KAUFLAND, pt cine are slow cocker, pot fi bagate cateva ore acolo dupa 20-30 de minute la cuptor, sunt cele mai bune, sunt aduse de la un procesator de carne (westfleich romania) se gasesc doar dimineata, e cerere mare.
Carne de burgeri de la “integra” – black angus – se gaseste uneori la cora si auchan si cei facuti de auchan sunt ok.
Chifle ca la vivo si burger van se gasesc la furnizor, brotmanufactur, care parca au si o “masina de paine” prin bucuresti unde vand diverse.
sorint87(Citează)
12/11/2015 la 10:43 PM
Dimineața la Kaufland, got it.
Am auzit de acest Brot, dar nu știu ce și unde sunt. Plus că pare dubios să merg până undeva anume după 4 chifle.
nwradu(Citează)
13/11/2015 la 10:56 AM
WTF?! 3 saptamani ? Chiar este posibil asa ?
Dragos(Citează)
13/11/2015 la 4:14 PM
In cartier ai doua macelarii. Una langa piata norilor si una dupa mega image-ul mic. vizavi de ala arabesc (la asta au un sorici mega bun). poti sa vorbesti cu ei.
Oricand vrei porc, ce vrea muschiu tau, OBOR. Hala de carne de acolo e raiul veganilor
animaloo(Citează)
01/06/2016 la 11:00 AM
Radu, ete aici niste chifle pentru buregeri faine: http://www.lafarine.ro/produs/chifle-hamburger/ . Iti cam pica plombele la preturi, dar oamenii fac niste chestii faine rau.
In ceea ce priveste coastele, daca ai drum prin Rahova, avem acolo cred ca una dintre cele mai mari hale de carne din Bucuresti. Produse proaspete, ai de unde alege.
Robert(Citează)
12/01/2017 la 11:37 PM
Pai diferenta intre ale tale si aleui hadean este mare dintr-un singur motiv, tu ai doar scarita si el are costele cu tot cu piept….
Chef Florin(Citează)
13/01/2017 la 9:59 AM
Pieptul are cam multă grăsime. Am luat cândva și o astfel de bucată, nu mi-a plăcut cum a ieșit.
nwradu(Citează)
13/01/2017 la 10:28 AM
Pai ia una cu mai putina grasime! Sunt porci si porci…
nashu_mare(Citează)
13/07/2017 la 10:43 AM
Recomand chiflele de burger de la “livrez fericire ” …de acolo iau eu și sunt super. Sunt 100% naturale, fara aditivi și handmade .
Daniela(Citează)