un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Review TP-Link PB50, acumulator extern de mare capacitate și cu două ieșiri

20 Oct 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

33 comentarii

tp_link_pb50_09
Am primit direct de la TP-Link noul acumulator portabil PB50, un model de 10.000 mAh ce poate încărca simultan două dispozitive și mai are și alte avantaje despre care puteți citi mai jos.

TP-Link este de departe liderul pieței de routere în România și, de ceva vreme, se extind și pe diverse alte game de produse, precum camere video de supraveghere sau baterii externe.  Am mai văzut un model de 10.000 mAh de la ei, dar eram cam butucănos. Noul PB50, în schimb, s-a dovedit a fi o baterie externă pe cinste.

Specificații TP-Link PB50:

  • capacitate 10.000 mAh, baterie litiu-polimer.
  • două porturi USB de ieșire, 5V/2A și 5V/1A
  • un port microUSB pentru încărcarea sa, 5V/2A
  • compatibil cu Android, iPhone și iPad
  • dimensiune 139,7 x 78,9 x 19,3 mm
  • greutate 281 grame

Preț: în jur de 230 de lei la eMAG și PC Garage, verificați prețul pe site pentru că tocmai ce era la o ofertă de 170 lei.

Reveniți mâine sau poimâine pe blog, va fi un concurs cu premiu un astfel de acumulator.

Ca un sfat înainte de review, cumpărați-vă întotdeauna baterii de calitate. Dincolo de randamentul de încărcare și diversele protecții interne, o companie bună insistă pe asigurarea calității și asta se traduce în diverse moduri, în special în calitate bună a componentelor și viață îndelungată.

AMBALARE ȘI ACCESORII INCLUSE

PB50 include în pachet un cablu negru USB-microUSB de vreo 60 de centimetri și o husă din material textil, gri la culoare, pentru transportul bateriei. Husa se poate strânge la gură și este suficient de mare încât să strecori și cablul înăuntru, ca să nu le separi.

tp_link_pb50_03

CONSTRUCȚIE

PB50 este foarte bine construit și, spre deosebire de modelul anterior de 10.000 mAh, are o formă mult mai potrivită, adică este mai plat și deci mai ușor de transportat.

tp_link_pb50_06
tp_link_pb50_07
tp_link_pb50_08

Carcasa este de bună calitate. Bucata neagră este dintr-un plastic un pic moale, cu priză bună în mână, și dă impresia că va rezista mai bine astfel la diverse șocuri, ceea ce e important pentru o baterie. Prefer oricând un astfel de material în locul unui plastic casant.

Partea de jos (sau de sus) este argintie. Acolo se găsesc cele trei porturi: USB de ieșire pe 5 Volți și 2 Amperi, USB de ieșire pe 5 Volți și 1 Amper și microUSB-ul pentru încărcarea proprie, un port 5V/2A.  Porturile sunt clar marcate.

Mai sus se găsesc 4 LED-uri micuțe, verzi, ce-ți indică starea acumulatorului atunci când se încarcă. Pe lateral este un buton negru, integrat complet în carcasă, dar ușor de apăsat atunci când îl dibuiești cu degetele. La o apăsare se aprinde LED-urile verzi, astfel încât îți poți da seama cam cât “suc” mai ai în acumulator, considerând că fiecare LED înseamnă câte un sfert din capacitate.

Nu sunt mai multe de spus. Este una dintre cele mai bine făcute baterii văzute până acum, pare foarte bine închegată, iar dimensiunile sale sunt asemănătoare cu ale altor acumulatoare externe de 10.000 mAh, mai ales că are două ieșiri.

FUNCȚIONARE

N-au fost surprize aici. Acumulatorul încarcă într-un ritm foarte bun dispozitivele conectate la el și, după cum puteți vedea mai jos, încarcă două dispozitive simultan. Asta e important de exemplu prin concediu, când încarci și telefonul tău și pe-al ei la o pauză de cafea sau ținându-le 30 de minute în rucsac sau, în funcție de ce dispozitive ai, poți alimenta simultan o tabletă și un router portabil, un telefon și un aparat foto (al meu are microUSB pentru încărcare, de exemplu) șamd.

tp_link_pb50_12

Încărcarea se face cât se poate de repede. Dacă telefonul tău suportă încărcare la 2 A, acumulatorul îi dă 2 A. Sigur, curentul de încărcare depinde de mulți factori și variază aproape constant, iar spre finalul încărcării este mult mai mic, dar din testele mele am obținut că transferă o valoare medie de 1440 mAh pe oră pentru încărcare.

pb50_incarcare_ora

În ceea ce privește încărcarea acumulatorului în sine de la priză, timpul oficial este de 6 ore și 8 minute, ceea ce înseamnă că se încarcă în medie la 1.660 mA. Diferența față de cifra de mai sus este normală, capacitatea totală este mai mare și deci stă mai mult timp la curent mare, trăgând media în sus, plus că vorbim de încărcare de la priză.

De apreciat este faptul că PB50 nu se încălzește deloc. Chiar în timp ce scriu îl reîncarc de la priză și este la fel de rece precum masa pe care stă, deși este la încărcare de vreo 2 ore și ceva. Aceleași 4 LED-uri verzi îți arată și cât s-a încărcat: la început clipesc toate patru în ordine, dar după ce treci de 50%, de exemplu, două LED-uri rămân aprinse și doar ultimele două clipesc.

Producătorul vorbește de diverse protecții interne, precum la scurtcircuit, la supratensiune, la încălzire și altele.

pb50_protectie

Bateria este gândită pentru 500 de cicluri de încărcare, ceea ce înseamnă că o veți putea utiliza mulți ani. Singurul minus real găsit de mine este că, în timp ce se încarcă el de la priză, nu poate încărca un alt dispozitiv, adică o funcție pass-through care te-ar ajuta noaptea prin hoteluri.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Carcasă bine făcută.
  • Încarcă simultan două dispozitive.
  • Randament bun, curent mare de încărcare.
  • Dacă are două ieșiri, ar fi putut fi livrat cu două cabluri.
  • Nu poate încărca un dispozitiv în timp ce se încarcă și el de la priză.

CONCLUZIE

TP-Link PB50 este un acumulator foarte bine făcut, de mare capacitate, cu avantajul că poate încărca simultan două dispozitive. Nu-i pot reproșa nimic important, face tot ce promite.

Preț: în jur de 240 de lei la eMAG și PC Garage, verificați prețul pe site pentru că tocmai ce era la o ofertă de 170 lei.

asus s5507

    33 comentarii

  1. Arata bine și pare util, mai ales la iesirie in locuri izolate (pe munte de exemplu), În rest, mai toata lumea își încarcă telefoanele și in mașina.

      (Citează)

  2. Arata bine, dar ce parere ai de bateriile MiPower de la Xiaomi? Exista de 10000 si chiar 16000 Mah la preturi mult mai mici – undeva spre jumatate. Si se lauda ca folosesc celule samsung si lg. Ti-a trecut vreun model prin mana?

      (Citează)

  3. Nu ai specificat cel mai important lucru. Daca pui S5 si S6 la incarcat deodata, se descarca complet?
    Sau luand o media de acumulator de telefon de 2500 mAh, de cate ori il poti incarca la o singura incarcare a acumulatorului extern?

      (Citează)

    • Cam 80% este randamentul, după socoteala mea. Deci acumulatorul are 10.000 și poate transfera cam 8000 unui alt dispozitiv sau mai multora.

        (Citează)

  4. am luat baterie externa la oferta de pe emag, A+ de 10000, doua iesiri si afisaj LCD cu procentul bateriei, la 90 lei. carcasa aluminiu, chiar putin mai compacta decat asta. mi-a incarcat telefonul de 4 ori (baterie de 2100), si l-am si butonat in timpul incarcarii. deci fff buna.

      (Citează)

  5. Profesoarei (mele) de electrotehnica i s-ar fi ridicat parul pe spate daca auzea de curent masurat in miliamperi-ora pe ora. Dar cred ca te refereai la capacitatea reala transferata sarcinii si nu la curent, procesul de incarcare avand pierderi probabil ca pentru 1440mAh ajunsi in bateria telefonului tau intr-o ora de incarcare acumulatorul extern a debitat in medie 1600-1700mA.

      (Citează)

    • Am nuanțat mai bine, mersi. Mă refeream la sarcina transferată, da, ca să calculeze fiecare cam în cât timp s-ar încărca telefonul său.

        (Citează)

  6. 20 oct. 2015 ora: 9:09 – preturi pentru PB50:
    eMag = 169,99 lei
    pcGarage = 214,98 lei
    Vexio = 175,22 lei
    O simpla comparatie si alegerea e cit se poate de inspirata !

      (Citează)

  7. Emag zice ca bateria este li ion, iote:Protectie Superioara Garantata Bateria dispozitivului foloseste celule Li-ion LG, de inalta calitate

      (Citează)

  8. Tot la minusuri: nu are lanterna.

      (Citează)

  9. pare cam maricel

    eu am un samnsung de 7800 si a fost super util in vacante. Cu portu de 2A mi-a placut ca pot sa si butonez telefonu si sa il incarc

      (Citează)

  10. Cat timp ii ia pentru o incarcare completa ?

    Raul:
    Nu ai specificat cel mai important lucru. Daca pui S5 si S6 la incarcat deodata, se descarca complet?
    Sau luand o media de acumulator de telefon de 2500 mAh, de cate ori il poti incarca la o singura incarcare a acumulatorului extern?

    Eu as merge pe 4 incarcari complete, poate chiar 5.

      (Citează)

  11. Are limitare de curent pe portul de 1A? Am văzut câteva baterii externe, cu aceleași specificații, (A+, Lenovo, Noontec) care pe portul de 1A debitează mai mult de 1A dacă e un singur device la încărcat (din rațiuni de economie, au conectat ieșirile la același driver de curent).
    Am o bănuială că bateria debitează maxim 2A pe cele două ieșiri. Adică pentru două telefoane conectate curentul nu trece de 2A cumulat. Deci faza cu Out1 2A și Out2 1A e valabilă doar pentru un singur device conectat.

      (Citează)

    • Are, da. Multimetrul meu zice 0,96 A constant pe acel port, iar cum mut telefonul în portul de 2A curentul crește, semn că telefonul ar vrea să tragă mai mult, dar nu-l lasă bateria.

        (Citează)

    • Atunci e ok, pare să aibă câte un driver pe fiecare ieșire.

        (Citează)

  12. Lanterna ar fi fost utila. Dar na, nu asta e scopul lui.
    Nu duce dorul pass-through pentru ca oricum am vaga impresie ca iti va busi bateria in timp. Asta pentru ca acel pass-through baga un impuls pe baterie si unul pe telefon. Nu stiu cit de sanatos e. Oricum in felul asta iti vei incarca telefonul, insa bateria nu se va incarca deloc.
    Am un xiaomi de 10000 si daca il las la incarcat cu telefonul in el, telefonul se incarca, insa bateria aproape deloc peste noapte.
    Bine, eu l-am scapat si pe jos, insa nu pare afectat.
    E bine sa il ai mereu incarcat si gata. Eu il tin preventiv la minim 50% si macar o zi nu am probleme cu incarcatul telefonului. Si eu folosesc telefonul intensiv cu ecran deschis, gps, wifi, date si Ingress.
    La 10000mAh pot sa incarc linistit telefonul de patru ori.

      (Citează)

    • Da, ce să zic, mi se pare mai util pass-through decât rezistența în timp. Nu mai ține 5 ani, ține 3 ani, dar măcar fac treaba.

      Cu un circuit intern bine gândit se poate rezolva ușor astfel încât bateria acumulatorului să fie complet ocolită până se încarcă telefonul tău, iar apoi să se încarce și aceasta. Important pentru mine e să găsesc a doua zi dimineață ambele dispozitive încărcate. Am avut niște nopți prin hoteluri când mă trezeam la 3 noaptea ca să scot ceva de la încărcare și să pun altceva.

        (Citează)

    • Eu am un power bank cu capacity de 500over cycles si 20000Mah si sunt foarte multumit o incarc in 2ore si incarc 6mobile cu baterie de 2400mah

        (Citează)

    • Ca să o încarci în 2 ore ar trebui să-i bagi 10 amperi.

        (Citează)

  13. Eu folosesc un powerbank de la xiaomi de 10.4 Ah care are în jur de 100 de cicluri. Sunt tare curios cat mai ține și încarc cu el orice de cate ori am ocazia. Și am dat 70 RON pe el atunci.

      (Citează)

  14. “Dacă are două ieșiri, ar fi putut fi livrat cu două cabluri.” -> eu de exemplu am doar device-uri Apple, imi ajunge un singur cablu cu care sa incarc bateria – nu e intotdeauna o problema aspectul asta.

    “Nu poate încărca un dispozitiv în timp ce se încarcă și el de la priză.”
    Bateriile astea sug la incarcare intre 0.5A-1A. Daca mai pui un consumator (1A iPhone, 2A iPad), in primul rind curentul care ar trebui sa il debiteze sursa (USB hub, wallrat) creste considerabil. In comert gasesti uzual wallrats de 1A sau 2A. Iar USB hubs care sa livreze curenti mai mari de 2A nu cred ca sunt. In plus, un stabilizator dual ar ocupa spatiu. Pentru mine are sens cum l-au configurat cei de la TP-Link.

      (Citează)

  15. Eu am un Anker Astro 3E de 10000 mAh de aproape 2 ani. N-am avut probleme, incarcă repede și mult (Nexusul 5 de vreo 4 ori, Nexusul 7 de vreo 2). Și m-a costat vreo 25 Euro (acum e vreo 20 pe Amazon).
    Ce îmi place la el e că e mai mic și mai plat (e cât telefonul), poate încărca ambele dispozitive în timp ce se încarcă, iar husa nu-i plușată (mie nu-mi place senzația pe care mi-o lasă plușul la atingere).
    Mie-mi plac produsele de la ei (mai am de la ei două huburi și un power port), sunt calitate, arată bine și nu sunt scumpe. Recomand.

      (Citează)

  16. Giovani:
    am luat baterie externa la oferta de pe emag, A+ de 10000, doua iesiri si afisaj LCD cu procentul bateriei, la 90 lei. carcasa aluminiu, chiar putin mai compacta decat asta. mi-a incarcat telefonul de 4 ori (baterie de 2100), si l-am si butonat in timpul incarcarii. deci fff buna.

    Confirm, am și eu unul la fel și nu îmi venea să cred când am văzut că duce la 4 încărcări, acum rămâne de văzut dacă după o folosire îndelungată va avea același randament.

      (Citează)

  17. Ce cul.

    Eu tot ma uitam la un PowerBank de peste 10.000 și rămăsesem setat pe Xiao mi, dar asta pare ceva mai bine finisat.

      (Citează)

  18. Husa pare mai mica decat incarcatorul :)

      (Citează)

  19. PC Garage are un power bank ADATA de 10k de mAh la pret foarte bun:
    http://www.pcgarage.ro/baterii-externe/a-data/pv110-powerbank-10400-mah-titanium-golden/ – culoarea este de fapt titanum si atat, nici urma de gold, acela este alt model.

    Al meu are aproape un an de folosire, incarca un Xperia Z de 2x pana la 100% pe portul de 1A. Cred ca cei 10k de mAh sunt cumva impartiti si alocati pe cele 2 iesiri. pe el scrie ca poate sa dea 7000 mAh pe iesirea de 1A si 6450 mAh pe cea de 2.1A.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus