un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

iPhone 6S se pregătește de lansare la Vodafone (P)

6 Oct 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

16 comentarii

Este văzut ca doar un model “S”, un facelift pentru generația anterioară de iPhone, dar eu sunt de părere că noile iPhone 6S și 6S Plus sunt mai mult de atât. Generația 6 / 6 Plus a reprezentat o modificare importantă în design prin creșterea dimensiunilor ecranelor. Cred că 6S / 6S Plus reprezintă o modificare importantă dpdv al tehnologiei.

V-am spus deja două lucruri pe care le consider foarte mișto la noile iPhone. Primul este acel 3D Force Touch, prin care ecranul sesizează nu doar atingerea degetului tău, ci și puterea cu care apeși pe ecran și poate face acțiuni diferite în funcție de asta.

Este echivalentul introducerii clickului dreapta pe computer. Eu și ceilalți care ne aducem aminte cum era Windows pe vremea când butonul din dreapta al mouse-ului nu făcea nimic putem înțelege mai bine ce modificare a adus acesta în interfață și viteza de lucru. Ecranul sensibil la presiune este echivalentul din lumea telefoanelor.

Tehnologia aceasta deschide practic o nouă dimensiune pentru interfețe (nu degeaba i-au zis “3D”), pentru noi tipuri de jocuri și, odată ce va fi portată pe tablete, va deschide noi posibilități pentru schițe și desen. Cei care au folosit până acum tablete grafice precum cele Wacom știu cât de importantă este presiunea în mânuirea brush-urilor. N-aș fi zis că cineva desenează pe o tabletă, n-aș fi zis că-i ceva ce simți nevoia să faci când ești mobil, dar acum două zile a fost pe CNN un interviu cu o tipă designer care spunea că fix asta face, când are o idee scoate tableta și o desenează, că doar din hârtie și creion de o culoare nu poate face multe lucruri.

Al doilea lucru care-mi place este că a fost îmbunătățită camera foto-video și acum filmează slow-motion la 120 FPS la rezoluția 1920 x 1080 pixeli. Dacă vrei 240 FPS, treci la 720p.

Vodafone se pregătește de lansarea iPhone 6S și 6S Plus în România și eu fac parte din campania de promovare. iPhone-ul va fi lansat oficial în România pe 9 octombrie, a anunțat Apple recent, după ce a avut un succes imens în țările deja lansate, vânzându-se 13 milioane de bucăți în doar primul weekend.

Telefoanele se pot precomanda deja pe site-ul Vodafone pentru a vă rezerva o bucată, inclusiv una roz, dacă așa aveți plăcerea. În noaptea de 8 spre 9 octombrie Vodafone va avea deschise 15 magazine din țară pentru cei ce vor să ia telefonul încă din primul minut, iar o lansare oficială de amploare mai mare va avea loc la magazinul Vodafone din Centrul Vechi, strada Lipscani 27.

Prețul varianză între aproximativ 3.300 de lei fără abonament și, dacă vreți telefonul în ceea ce înseamna efectiv rate, îl puteți lua în diverse combinații la abonament și chiar gratuit cu un abonament RED 89, care include șî 10 GB trafic de date lunar, 1,5 GB în roaming, nelimitat cu Italia și Spania și alte beneficii. Mai multe detalii despre lansare vor apărea pe pagina de Facebook Vodafone.

iphone_6s

    16 comentarii

  1. E cineva din Ro care nu lansează noul iPhone pe 9 octombrie? Bine, cu excepția celor care l-au lansat deja…

      (Citează)

  2. Parcă în roaming în UE se putea folosi traficul inclus în abonament. Nu văd de ce ar fi nevoie de trafic de roaming separat. Pentru non-UE poate.

      (Citează)

    • Aia cu Roaming pe zi, o opțiune super-utilă de care sunt mereu uimit că n-au auzit decât foarte puțini oameni. Costă vreo 1,5-4 euro pe zi, în funcție de ce pachet ai, și apoi poți folosi datele și minutele ca și cum ai fi în țară.

      Nu-i doar în UE, e valabil și în alte țări (Turcia, de ex) și chiar mai departe, dar pentru alt tarif zilnic.

      Dacă te referi la scăderea tarifelor de roaming în UE, mai durează, 2017 e ținta pentru egalizare.

        (Citează)

  3. Rose gold, nu roz

      (Citează)

    • Wtf! La DIGI ai 10GB in 4G+ 5GB in 3G la 4 euro nu ca la Vodafone la 89 !(dar nu primesti un iPhone 6s dratis ) :-)

        (Citează)

  4. Echivalentul clickului dreapta, dupa mine, este functionalitatea tap and hold care exista pe Android si Windos Phone si in functie de context are diferite utilizari. Aceasta nu exista si pe iOS ?

      (Citează)

  5. Alt Radu:
    Echivalentul clickului dreapta, dupa mine, este functionalitatea tap and hold care exista pe Android si Windos Phone si in functie de context are diferite utilizari. Aceasta nu exista si pe iOS ?

    exact asta voiam sa intreb si eu: ce aduce in plus sesizarea puterii cu care apas fata de tap&hold sau longpress din android?

    apropo, iphoanele astea tot nu au radio, asa-i?
    dar aplicatia de navigatie este utilizabila acum? ultima data cand am folosit un iphone pentru navigatie (acum vreo 2 ani) am vrut sa-l arunc pe geam dupa 10 minute.

      (Citează)

    • Acest force touch este ca si cum ai avea si un al treilea buton la mouse, daca mergem pe aceeasi comparatie. Daca apesi lung pe o aplicatie, de pilda poti edita aplicatiile (le poti dezinstala, muta etc.) ca pana acum. Daca insa pe aceeasi aplicatie intensifici forta de apasare, softul recunoaste acest tip de apasare si iti deschide un meniu contextual specific acelei aplicatii (de ex. In camera foto sa poti trece direct in modul selfie).

        (Citează)

    • Tap and Hold nu e echivalentul unui click dreapta, ci un fel de improvizație. Mai degrabă este echivalentul dragării cu mouse-ul pe un ecran.

      Încă sunt multe site-uri unde butoanele apar atunci când duci mouse-ul peste o anumită zonă. Sau cifrele pe un grafic sau butoanele de play șamd. Pe mobil astfel de site-uri sunt inutilizabile, dar în viitor s-ar putea schimba asta prin presiune.

      În plus, tap and hold e peste mână. Mie mi se pare cel mai mare stopper în lucru, timpul ăla de așteptare ca să apară un meniu, sperând că am apăsat unde trebuie, mi se pare foarte lung. E de vreo 500 ms, dar mi se pare lung față de cum utilizez normal telefonul. Force Touch este direct, face lucruri diferite în funcție de cât de tare apeși.

      Am butonat un pic un 6S și mi-a plăcut chestia asta. Era limitată la doar câteva aplicații Apple, dar chiar și așa se vede potențialul ei și abia aștept să-și modernizeze toți aplicațiile pentru asta.

      Robo: dar aplicatia de navigatie este utilizabila acum? ultima data cand am folosit un iphone pentru navigatie (acum vreo 2 ani) am vrut sa-l arunc pe geam dupa 10 minute.

      Waze nu-i bun? Google Navigation? HERE Maps?

        (Citează)

  6. Atat de mult curdurere pe aici :)

      (Citează)

  7. Andrei:
    Acest force touch este ca si cum ai avea si un al treilea buton la mouse, daca mergem pe aceeasi comparatie. Daca apesi lung pe o aplicatie, de pilda poti edita aplicatiile (le poti dezinstala, muta etc.) ca pana acum. Daca insa pe aceeasi aplicatie intensifici forta de apasare, softul recunoaste acest tip de apasare si iti deschide un meniu contextual specific acelei aplicatii (de ex. In camera foto sa poti trece direct in modul selfie).

    eu la android am un buton cu o camera cu niste sageti in jurul ei si daca apas pe el camera trece in mod selfie.

    iphone a devoltat o tehnologie complet noua ca sa inlocuiasca butonul ala care schimba camerele intre ele? sau ios-ul nu avea acel buton, ca jobs nu a mai avut timp sa-l inventeze?

    nu te supara pe mine, sunt putin ironic pentru ca urasc apple.

    dar pe de alta parte, daca zici ca aceasta tehnologie este ca si al treile buton la mouse, eu trag concluzia ca este si la fel de folositoare ca al treilea buton la mouse, adica foarte putin spre deloc.

      (Citează)

  8. Waze nu-i bun? Google Navigation? HERE Maps?

    deci tot varza e aplicatia nativa de navigare din iOS? incredibil :))

      (Citează)

  9. Red 89? Adica 3200 euro pe 2 ani…..wtf

      (Citează)

  10. iPhone nou, infrastructura inadecvata, LTE/4G din parti in consecinta. Sa lanseze cu succes, eu mai am o luna sau doua pana termin obligativitatea pe abonamentul curent.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus