un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Ești programator? Vino la hackathon-ul 24H-CodING din noiembrie!

9 Oct 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Anul și hackathon-ul, cum s-ar spune. Anul acesta fac parte din “echipa de blogging” a maratonului de programare 24h-CodING, organizat de ING Bank în perioada 20-21 noiembrie, în București, pe tema “generația viitoare de servicii digitale oferite clienților“.

Structura este oarecum cea clasică, 24H-Coding se adresează studenților și specialiștilor în dezvoltare și programare, particularitatea aici fiind că veți dezvolta aplicații pentru mediul bancar, adică noi servicii/programe pentru clienții băncii. Hackathonul acesta are deja o tradiție în Amsterdam, unde a fost organizat deja de mai multe ori, anul trecut adunând 80 de echipe, 770 de participanți și în urma sa au fost selectate 40 de idei pentru analiză suplimentară. Ideea câștigătoare este chiar acum implementată în Olanda.

ING aduce pentru prima oară acest maraton și în România, unde, sper eu, echipele românești vor dovedi că renumele nostru de programatori buni este meritat. ING își dorește astfel de oameni, vorbim de banca ce a investit cel mai mult în tehnologie, au probabil cel mai avansat Internet Banking, au dezvoltat acel Bazar cu reduceri pentru clienții băncii, au implementat robotul telefonic ce-ți recunoaște cuvintele, au fost primii ce au încercat tehnologia plăților cu mobilul șamd.

Hackathon-ul va avea loc undeva în zona Pipera, începe pe 20 noiembrie și se termină după 24 de ore, iar premiul pentru echipa câștigătoare este pe măsură: o excursie în Silicon Valley. Se mai adaugă, zic eu, și faptul că vei putea trece în CV că ai câștigat (sau măcar participat) la acest maraton de programare, ceea ce pe termen lung s-ar putea dovedi mai inportant. Locurile 2 și 3 iau și ele premii, iar aplicațiile dezvoltate pot fi selectate de ING pentru a fi dezvoltate în continuare.

Înscrierile se fac pe site-ul 24hcoding.com până la data de 28 octombrie. Vă puteți înscrie ca echipă (6 până la 12 membri) sau individual și veți putea ulterior să formați echipe alături de alții înscriși acolo.

M-am uitat rapid pe regulament și nu sunt surprize: trebuie să aveți minim 16 ani, se pun la dispoziția fiecărui participant prize, conexiune la Internet pe fir și fără fir, mâncare, băutură, cafea, energizante, iar aplicațiile vor fi analizate de un juriu. Voi vă aduceți calculatoarele și orice altceva. Ca la orice alt maraton unde am mai fost, aș spune.

În particular aici, ING va pune la dispoziție un așa numit Common API cu care veți putea accesa o variantă de test a bazelor de date cu clienți, fonduri și transferuri, ca să puteți dezvolta aplicații la obiect pentru domeniul bancar.

VEZI TOATE DETALIILE PE 24hCoding.com

Revin cu mai multe informații pe măsură ce apar și ne vom vedea și la maraton. Dacă știți pe cineva interesat de hackathon sau dacă lucrați la un liceu sau o facultate și aveți elevi ce-ar putea fi interesați, arătați-le acest articol sau direct site-ul oficial.

asus s5507

    6 comentarii

  1. Cu ocazia asta poate isi fac si cei de la ING o aplicatie functionala…

      (Citează)

  2. poate cu ocazia asta imi proceseaza si mie solicitarea deschisa in august. zic doar.

      (Citează)

    • Uite o idee de proiect, o aplicație care preia solicitările, le grupează mult mai bine după cuvinte cheie și dă alerte când trece prea mult timp fără răspuns!

        (Citează)

    • o aplicație care preia solicitările, le grupează mult mai bine după cuvinte cheie si le sterge.

        (Citează)

  3. nwradu:
    Uite o idee de proiect, o aplicație care preia solicitările, le grupează mult mai bine după cuvinte cheie și dă alerte când trece prea mult timp fără răspuns!

    A fost inventata, se numeste gmail.

      (Citează)

  4. Sper sa faca si pentru Windows Phone cu ocazia asta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus