un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Două avantaje după ce am trecut la carduri microSD

9 Oct 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

De vreun an și ceva nu mai folosesc decât carduri microSD, o soluție mult mai bună. Am făcut asta după ce mi-am stricat în decurs de o lună două carduri SD normale scoțându-le neatent din aparat – s-au rupt acele mici bucățele de plastic ce separă pinii de contact și după aceea n-au mai fost detectate.

Așa că am trecut la microSD-uri cu adaptor la SD. Adaptorul e doar un plastic ce prelungește contactele de la o formă la alta, nu are influență asupra vitezei. Iar dacă se rupe adaptorul, nu-i nimic, pot oricând să cumpăr altul pentru foarte puțini lei. Eu am cumpărat vreo două carduri microSD cu adaptor inclus (sunt des astfel de pachete) și am de acolo.

samsung_microsd_adaptor

Avantajul de a folosi însă același tip de card în toate dispozitivele (aparat foto, cameră video, GoPro, cameră auto, telefon, tabletă) s-a văzut în scurt timp. Am mai puține carduri decât dispozitive, dar le pot aloca în funcție de necesități. Cardul cel mai mare stă în camera auto, dar dacă merg în concediu îl pun în aparatul foto, să fie spațiu suficient oricât aș fotografia. Sau poate îl pun în GoPro, dacă e genul acela de moment.

Un alt avantaj este la descărcarea fotografiilor într-un laptop care nu are decât cititor de carduri. Cu un singur adaptor pot transfera pe rând toate fișierele din toate camerele posibile pe care le-aș putea avea cu mine în acesta. Altfel, pentru GoPro de exemplu, ar fi trebuit să iau cu mine un cablu miniUSB care oricum ar fi asigurat un transfer ceva mai lent.

Încă un sfat. Dacă folosiți cititor de carduri, asigurați-vă că aveți unul de tip USB 3.0, diferența de viteză este sesizabilă și în plus nu vi se mai blochează calculatorul în timpul transferului. Din păcate, la atâția ani de la apariția acestui standard, cititoarele pe USB 3.0 sunt destul de rare și de obicei nu poți alege între prea multe modele din oferta magazinelor.

  • Linkuri: carduri de memorie la eMAG și PC Garage. Eu folosesc SanDisk, Samsung, Kingston, dar multe alte mărci sunt bune, în special producătorii tradiționali de memorii flash. Un card clasa 10 este bun în aproape orice situație. Dacă vreți unul foarte rapid (filmați 4K la bitrate mare sau fotografiați rafală raw+jpeg), uitați-vă la viteza de scriere în memorie, nu la cea de citire care întotdeauna este foarte mare. Uneori puteți găsi oferte bune pe Amazon Germania.
  • Produse interesante: microSD și cititor de carduri microSD pe USB 3.0 Lexar, cititoare de carduri USB 3.0

sandisk_microsd_1

asus s5507

    12 comentarii

  1. Si o solutie foarte practica de stocare si transport :) https://www.e-day.ro/?s=Dimecard&post_type=product

      (Citează)

  2. Salut,
    O intrebare as avea si eu referitoare la carduri micro SD.De exemplu intr-un telefon Htc one m8s pui un card “simplu” kingston 64g class 10 de 100ron, si in alt telefon exact acelasi model, un card mai “performant” tot de 64g dar cu viteza la scriere mai mare (cum ai spus tu) si evident peste 300ron, performantele telefonului vor fi diferite? nu ma refer la filmare si poze, la “fluiditatea” aplicatiilor si multi tasking? (evident cu aceleasi aplicatii instalate pe card nu in memoria telefonului).
    Multumesc

      (Citează)

  3. si eu mi-am prajit doua sduri relativ repede. dar nu am reusit sa imi dau seama de la ce

      (Citează)

  4. am vreo 20 de SD-uri, totalizand undeva pe la 700 Gb de stocaj si le folosesc f des. nu cred ca am rupt vreodata unul. la unele mai vechi s-au dus bucatelele alea de plastic dar cardul functioneaza perfect.
    nu as trece niciodata pe micro, pentru aceeasi viteza platesti mai mult si nu merita.

      (Citează)

  5. mircea (primul)

    09/10/2015 la 1:33 PM

    Decat aia de la digi folosesc decat in mod gresit. Daca or mai fi ai altii, or fi decat putini.

      (Citează)

  6. Nu sunt “pachete”, nu e nimic deosebit sa fie inclus un adaptor SD pe langa cardul microSD. Cam toti producatorii au asa ceva, cardul cu sau fara adaptor.

    Lexar este cam cel mai bun brand de carduri acum, daca te uiti dupa produse premium cu viteza garantata. Sandisk este in urma lor, de ani de zile sunt traderi de memorie flash, nu mai au productia lor proprie. Lexar este in pat cu micron si Intel, au prima mana la ales memoria flash produsa de micron.

    Produsele Lexar din gama value sunt in schimb niste mizerii, echivalentul de la ADATA ii depaseste lejer si la performanta si la pret mai bun.

      (Citează)

  7. @radu – “Altfel, pentru GoPro de exemplu, ar fi trebuit să iau cu mine un cablu miniUSB care oricum ar fi asigurat un transfer ceva mai lent.”

    Ce faci tu cu GoPro-ul, ca parca n-am vazut nicio trimitere catre vreun canal YouTube say Vimeo de-al tau?

      (Citează)

  8. Ce faci tu cu GoPro-ul, ca parca n-am vazut nicio trimitere catre vreun canal YouTube say Vimeo de-al tau?

    Filmeaza omul chestii private, nu trebuie neaparat sa le faca publice. Intrebarea ta e pur si simplu stupida.
    On topic: Am cumparat acest produs si e incredibild e rapid si util la descarcat fisiere de pe card http://www.pcgarage.ro/cititoare-carduri/kingston/mobilelite-g4-usb-30/

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus