un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion DaysFinestorePC GarageevoMAGAltexFlancoVodafoneOrangeSevensins ◄◄

asus s5507

Ce produse mi-au atras atenția la IFA

8 Sep 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

A fost IFA Berlin, un târg de electronice și electrocasnice despre care se spune că are tot mai puține de oferit de la an la an, dar uitându-mă pe lista produselor ce mi-au atras atenția, se pare că mai are ceva zvâc în el.

ROUTER ASUS RT-AC5300

Pentru că 3200 Mbps nu era suficient, Asus a prezentat acest router ce oferă o capacitate totală de 5334 Mbps pe wireless. Porturile de cablu sunt în continuare de 1000 Mbps. Sunt curios ce hardware are sub capotă. Citiți review-ul routerului de 3200 Mbps, cel mai rapid testat de mine până acum.

asus_rt_ac5300

ASUS ZENFONE ZOOM

Telefonul are o cameră cu zoom optic real 3x. L-am văzut la Barcelona în varianta prototip, este pic mai gros decât un smartphone uzual, dar zoom-ul optic este foarte util celor ce folosesc des telefonul pentru fotografie.

SAMSUNG GEAR 2

A doua generație a ceasului aduce ecranul rotund, cum se pare că vrea piața, un aspect jucăuș și tineresc (mă așteptam la ceva mai elegant) și o construcție interesantă unde poți roti inelul cadranului pentru a naviga prin meniuri.

Avantajul principal al noii generații: nu mai ai nevoie de un telefon Samsung, ci-l poți lega cam la orice cu Android. Așa da!

TOSHIBA SATELLITE RADIUS 12

Un model performant, cu procesor Intel de ultimă generație și ecran Ultra HD. Un prim model din noua generație de ultrabookuri.

Toshiba notebooks for SocialBooster Ltd.toshiba_radius_12_a

DIFUZOR LAMPĂ DE LA SONY

Această lampă este și un difuzor wireless, merge bine în curte sau pe terasă, când se lasă întunericul.
lampa_sony

NOI CEASURI INTELIGENTE

O nouă generație Moto360, ceas Huawei, Asus Zenwatch 2. Așteptați-vă la reduceri de Black Friday la prima generație de la tot ce vedeți pe aici.

SONY XPERIA Z5 și Z5 COMPACT

Wow, Xperia Z a ajuns la generația 5? Noul model are ecran 4K, mult prea mult în opinia mea. N-ar fi o problemă pixelii, dar consumul bateriei crește odată cu rezoluția și mă întreb dacă atunci are rost să folosești astfel de ecrane fără o tehnologie nouă pentru baterii.

Camera foto are 23 megapixeli și tehnologii de ultimă oră pentru stabilizare și zoom digital. Nu mă îndoiesc că n-ar fi bună. Mai interesant este modelul Z5 Compact, unul dintre cele mai performante telefoane cu ecran de 4,6 inchi, cum mulți își doresc.

sony_xperia_z5

INTEL A ANUNȚAT CA PROCESOARELE CORE M VOR FI UTILIZATE ÎN TELEFOANE ȘI TABLETE

Vedeți, știa Intel ce știa când a investit în procesoare ce nu necesită răcire activă. Aș fi interesat de tablete cu Core M, mai ales cu OS Windows, dar și telefoane performante.

De asemenea, Intel a prezentat oficial a 6-a generație de procesoare, cele numite SkyLake. Citiți în acest PDF câte variante vor fi.

PLAYER BLU-RAY ULTRA HD DE LA SAMSUNG

O premieră pe piață, un player pentru filme de rezoluție înaltă. Suportă și streaming de conținut Ultra HD de la surse precum Netflix și altele.

HUAWEI ESTE PE VAL

Huawei a cântărit o portocală cu noul lor telefon Mate S. Fac asta cu tehnologie Force Touch integrată în ecran, ceea ce se pare că va fi principala noutate prezentată de Apple în viitoarele iPhone (9 septembrie). Foarte interesant, Huawei le-a luat-o înainte.

Portocala a avut 280 de grame. Nu-i deloc rău, înseamnă că poți cântări inclusiv un espresso pe ecran (ăsta e primul lucru care mi-a trecut prin minte, eu îmi cântăresc cafelele ca să văd cum ies).

asus s5507

    5 comentarii

  1. Sony seria Z5 are Snapdragon 810 = esec din prima, in special pentru Z5 Compact care efectiv nu are unde sa degaje toata caldura. In plus daca analizezi propriile documente de la Sony legat de seria Z5 ai sa observi o problema majora: Toate telefoanele consuma in idle de rup! SD810 papa o baterie de 2700mAh de 2 ori mai repede fata de un SD801, in timp ce nu face absolutamente nimic!

    Iar pentru cei care inca mai pun botul la maketingul Qualcomm/OnePlus ca vezi domne SD810 v2.1 nu se mai incinge, e problema rezolvata, aruncati un ochi aici[si la reviewurile OnePlus2]:

    http://www.xperiablog.net/2015/09/04/xperia-z5-using-dual-heat-pipes-to-control-thermal-performance/

    2 heatpipeuri intr-un telefon sunt un semn clar ca SoC-ul degaja prea multa caldura pentru a folosi metode conventionale de racire[cum sunt folosite in toate celelalte telefoane cu SD810]. Deci nu, pana nu vin Qualcomm cu nucleele Kryo, orice producator de SoC care contine nucleele Cortex A57 si A53 produse la 20nm sau chiar 28nm reprezinta un esec major. Pentru un benchmark de 30 de secunde da, o sa scoata scoruri mari, dar dupa 2-3 minute deja SD801 il va intrece.

    4K-ul este in principal pentru kiturile de VR in care sa-ti bagi telefonul, asa ca va sta in priza in acel moment. Insa pe baterie tinand cont ca SD810 haleste bateria stand degeaba + ecranul 4k = multa bafa in a reincarca telefonul de mai multe ori pe zi.

      (Citează)

  2. ForceTouch – in sfarsit o chestie interesanta!

      (Citează)

  3. E o stire azi prin online: idiotii de la Sony au fost un pic destepti de data asta cu Z5-ul.
    (le zic idioti pentru a iubesc brand-ul Sony de la Walkman, T100 si W300i incoace dar urasc micile greseli cu care reusesc sa strice telefoane altfel interesante).

    Revin: 4K-ul de pe Z5 Premium nu este totul timpul 4K.
    Rezolutia este setata default la 1080p si ridicata la 4K numai cand afiseaza ceva content 4K 9imagini, filme), probabil doar in aplicatiile Sony (Gallery, video Player)
    Link: The Z5 Premium’s Resolution is Not Always 4K, but That’s a Good Thing

      (Citează)

  4. Noul Moto360 e dumnezeul smartwatch-urilor

      (Citează)

  5. Din ce am vazut eu electrocasnicele mari erau mai bine reprezentate decat telefoane si tablete: masini de spalat, aspiratoare, espressoare cafea (un stand f. misto al celor de la Nespresso) si multe dispozitive interconectate pentru o casa inteligenta.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus