►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
La Berăria H se găsește un singur burger în meniu, dar am vrut să-l încerc pentru Turul Burgerilor din două motive: localul este foarte popular, iar meniul e semnat de Cătălin Scărlătescu, fost Masterchef/Hell’s Kitchen.
Vă amintiți că am mai mâncat un astfel de burger, dar la invitația celor de la Berăria H, la prezentarea meniului. Am vrut să-l încerc și ca orice client obișnuit, așa că într-o după-amiază de vineri m-am întâlnit cu Matilda acolo, am luat un loc pe terasa în aer liber deschisă în spate și am comandat H Burger (33 de lei), despre care meniul spune că are carne de vită cu mirodenii proaspete, dulceață de ceapă, salată coleslaw și ingredientul lor secret, totul într-o chiflă cu semințe.
Burgerul arată foarte bine, chifla aproape acoperită cu semințe fiind inedită ca aspect și foarte potrivită aici. E pufoasă, muști ușor prin ea, și groasă exact cât trebuie pentru a apuca bine întreg burgerul.
Carnea a fost o surpriză foarte plăcută. Prima oară când am mâncat burger v-am spus că am simțit multe zgârciuri în carne, iar cei care au mâncat cam în aceeași perioadă mi-au spus ceva asemănător. Burgerul de acum n-a mai avut această problemă, semn că au schimbat rețeta, furnizorul sau poate pur și simplu am avut noroc acum de un lot bun (probabil au respectat paradigma burgerilor, cum s-ar zice), iar chifteaua a fost gustoasă și făcută așa cum am dorit-o.
În el am mai găsit dulceață de ceapă, brânză Camembert și multă salată de varză în partea de jos. A fost servit cu cartofi prăjiți, tăiați inele, foarte buni. Pe total, totul bine, singurul dezavantaj fiind că burgerul nu include vreun sos, ci trebuie comandat separat, deși merge și fără. S-ar putea ca experiența să varieze dacă mergeți la o oră când localul e aglomerat, noi am fost când era practic gol.
A apărut în meniu berea H, o bere artizanală, nefiltrată și nepasteurizată (scrie acolo) și care costă un incredibil 12 lei halba de 500 ml. Ciuc și Silva la 400 ml sunt 7 lei, așa că asta am comandat.
Iată niște coaste (32 de lei), gătite bine, gustoase.
Dacă vreți un aperitiv sau ceva de rontăit la bere, vă recomand așchiile de pui (18 lei) la coșuleț, sunt foarte bune.
Iată alte preparate de la vizita anterioară, adică Pilu Gulash
și ceafă de porc în sos de piper verde, foarte bună și moale.
Experiența cu burgerul H a fost mai bună decât mă așteptam, la a doua încercare acesta dovedindu-se gustos, sățios și fără vreo problemă de raportat. Toate acestea se pot schimba în aglomerația serii, când în local vin sute de clienți, deși toată vânzoleala aceea este, în mare măsură, farmecul unei berării de asemenea dimensiuni.
Personal v-aș sfătuit să mâncați mai degrabă preparate ceva mai normale pentru o berărie, precum coaste, aripioare sau ceafa de porc, dar dacă aveți poftă de un burger, tocmai v-am spus ce vă așteaptă.
Berăria H este cea mai mare berăria din zona aceasta a Europei, poate servi chiar și 2500 de oameni simultan și se află în locul fostului Pavilion H, la adresa Bd. Kiseleff nr. 32, în Parcul Herăstrău vizavi de Hard Rock Cafe. Orarul, care poate fi găsit doar pe Facebook, că site-ul oficial berariah.ro nu-i pentru astfel de informații, este L-J 10:00 – 01:30, V-S 10:00 – 5:00, D 10:00 – 01:30, iar rezervările se fac la telefonul 0725.345.345.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
26 comentarii
29/08/2015 la 9:46 AM
Chifla cu seminte la burger mi se pare cel putin ciudat. Dupa gustul meu chifla trebuie sa mai tempereze din “greutatea” chiftelei, deci se potriveste una alba, pufoasa, usor prajita.
La Beraria H am incercat cu indulgenta de 3 ori sa merg, mereu a fost aglomerat, serviciul prost (desi erau multi ospatari, pareau zapaciti, nu cred ca exista un sistem bine pus la punct de alocare a meselor si comenzilor). Mancarea e banala, portii mici si preturi de restaurant gourmet, nu de berarie. 12 lei o halba de bere intr-o hala mi se pare exagerat. Terasa nici macar nu am mai incercat-o, desi eu fac 10 minute pe jos pana in Herastrau de acasa. Per total Beraria H e o idee buna aplicata prost.
ipo(Citează)
29/08/2015 la 10:05 AM
am fost duminica trecuta sa mancam acolo. am facut enterocolita de la mici.
miki(Citează)
29/08/2015 la 10:36 AM
E uimitor cata incredere are lumea in carnea tocata preparata de altii.
Giovani(Citează)
29/08/2015 la 10:55 AM
Asa e , dar dacă nu risti , nu ești mafiot :))
Aurelian(Citează)
29/08/2015 la 10:58 AM
Cum adica vis a vis de Hard Rock? Mai degrabă langa Hard Rock
Alin.c(Citează)
29/08/2015 la 12:05 PM
Am incercat burger-ul de la Beraria H prin primavara , nu mi-a placut deloc – carnea nu avea nici un gust , chifla mult prea mare si salata de varza rosie care era langa bleah…
Orkidea(Citează)
29/08/2015 la 6:07 PM
4 RON mici 40g… adica 1-2 mici ?
putine sortimente de bere la halba.
bere la sticla… nu se vad preturile :(
nFo(Citează)
30/08/2015 la 10:36 AM
Am mâncat de vreo două ori mici de acolo, sunt standard. Nu-i ceva memorabil, dar nici dezamăgitor.
Cât despre beri, a mai fost discuția asta. Vrei varietate, te duci la Beer O’Clock, vrei să bei bere în grup mare, cu râsete, muzică, ceva mici șamd? Vii aici. În străinătate pe la berăriile mari sau la festivaluri de bere nici nu știai exact ce beai, aveau bere albă, normală și nefiltrată și atât, fără detalii despre producător.
nwradu(Citează)
29/08/2015 la 8:52 PM
Arata-ne certificatul medical, te rog. Merci.
ipo(Citează)
29/08/2015 la 9:02 PM
Radu, te citeac de ceva timp si te rog sa precizezi daca se rupea chifla in bucatele mici. Am mancat de 3 ori burgerul lor si mereu l-am facut tocanita dupa primele 2 guri. Am cerut furculita sa pot manca. E bun la gust dar chifla se faramiteaza la propriu. Nu ai avut problema asta?
MariusA(Citează)
29/08/2015 la 9:31 PM
Nu mai țin minte, dar cred că dacă ar fi fost o problemă gravă aș fi reținut-o.
nwradu(Citează)
29/08/2015 la 10:58 PM
Astia vand cu 12 lei bere care se gaseste la magazin cu 6 si la alte berarii cu 8 si o mai numesc si berea casei. Pai berea casei ar fi trebuit sa fie cea mai accesibila din meniu.
Cred ca 8 din 10 persoane spun ca sunt dezamagiti de H si ca au avut o experienta proasta acolo.
Pam Pam(Citează)
30/08/2015 la 10:37 AM
Știi cumva care e berea casei și că o iau de pe raftul magazinului sau doar vorbim așa, să mai aruncăm gratuit cu kkt în cineva pentru că netul e mare și suntem anonimi?
nwradu(Citează)
30/08/2015 la 8:12 PM
Radu: Da, stiu care e berea casei si poti afla si tu foarte usor. Nu am spus ca Beraria H ia berea de la raft ci am spus cat costa ea in supermarket sau alt pub.
Nu arunc cu kkt in nimeni. Numai ca eu, ca si client al berariei H, ma simt fraierit cand mi se vinde berea casei la pretul ala si prefer sa merg in alta parte sa beau aceeasi bere cu 4 lei mai ieftina ;)
Pam Pam(Citează)
31/08/2015 la 8:59 AM
Păi bine, dar un local face bani din vânzarea de bere și mâncare. Din adaosul comercial își plătește chiria, oamenii, muzica, lumina, gazul, marketingul și poate, peste 5 ani, face și profit.
Costurile de operare pentru ceva atât de mare probabil sunt fenomenale. Și nu trăim în Germania unde, cum îmi zicea cineva de acolo, la o ieșire se beau 2-3 halbe de mărime “mass”, adică 1 litru fiecare, ci în România, unde oamenii au tendința să tragă de câte o bere timp de o oră.
nwradu(Citează)
31/08/2015 la 12:39 PM
Tocmai de aia ma duc eu acolo sa dau 12 lei pe o bere, ca sa nu te vad pe tine care cauti locuri cu 6 lei. Nu-i tare?
vamaia(Citează)
30/08/2015 la 12:56 AM
A deschis si Sorin Bontea un restaurant cu burgeri pe Decebal. Nu stiu daca ai fost acolo sau nu.
In orice caz, e situat langa cafeneaua Loka.
Razvan(Citează)
30/08/2015 la 10:16 AM
Nu știam de el, cum se numește?
nwradu(Citează)
30/08/2015 la 12:22 PM
Chef Burger. Cel mai scump burger parca e 28 de lei.
Razvan(Citează)
30/08/2015 la 2:41 PM
Prima oară când am fost la berăria asta răgeau pe scenă niște plozi fără talent de la asociația M.A.M.E. A doua oară am plâns. De la fum binențeles. A treia oară o să trebuiască să mă plătească ei ca să mă mai duc acolo. Chiar că idee bună făcută prost.
nea_caisă(Citează)
30/08/2015 la 5:26 PM
Ai fost acolo fără mine? WTF?
Nici eu nu m-aș duce în seară de concert, decât dacă e ceva cunoscut.
nwradu(Citează)
31/08/2015 la 9:41 AM
Stiu cum functioneaza un restaurant, care sunt adaosurile, care sunt sumele date de heineken etc. pentru ca lucrez oarecum in industrie.
Costul unei halbe de bere pleaca de la 1.5(in cazul berii de industrie) lei iar ei o dau cu 8-9->profit destul de bun. Eu ma gandesc ca e ciudat ca tu, berarie foarte mare care faci volum si implicit obtii preturi mai mici, sa dai mai scump ca altii care vand mult mai putin ca tine. Plus ca la H ma duc sa beau mult iar la 12 lei se simte in buget.
E adevarat ca sunt foarte multi oameni care consuma 1 halba intr-o seara insa nu toti sunt asa.
In fine, fiecare isi face socotelile ca sa iasa pe plus insa lumea este atenta la detalii.
Pam Pam(Citează)
31/08/2015 la 10:13 AM
Asta s-ar rezolva foarte usor cu oferte gen “bere la metru”. Nu e oferta de bere la metru in meniu? Am uitat de cand n-am mai fost pe acolo.
nashu_mare(Citează)
31/08/2015 la 12:50 PM
Am mancat eu burger la Vama joi, cu sala full, a fost f. bun.
MaryPop(Citează)
31/08/2015 la 8:50 PM
Într o zi buna de weekend berăria H are profit de circa 150.000 RON(plus – minus câteva sute). Eu zic ca și scot profit destul de mare.
Hultanu(Citează)
02/09/2015 la 1:14 PM
E cel mai bun burger din oras .. my 2cents
Mitrovici(Citează)