►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
A ajuns și în România tastatura All-in-one Media Keyboard de la Microsoft și, cum eu sunt în România, inducția logică elementară spune că a ajuns și la mine. Tastatura aceasta nu este gândită în principal pentru PC-uri, după cum aveam să aflu testând-o, ci pentru televizoare, media servere șamd. De asta se numește Media Keyboard, de fapt. Iată un review mai mic.
Specificații Microsoft All-In-One Media Keyboard:
Preț: 126 lei la PC Garage.
Tastatura include două baterii Duracell și dongle-ul USB, care are un locaș al său sub capac, într-o zonă magnetizată ce-l ține acolo pentru transport sau stocare. Altceva nu găsești în pachet.
Tastatura nu are vreo problemă, e bine făcută și funcționează perfect în scopul pentru care a fost făcută (mai multe despre asta mai târziu).
Tastele sunt bine spațiate, se apasă ușor și sunt silențioase. Trackpad-ul este la fel de bun – este precis, suportă clickuri, pinch to zoom, drag și cam tot ce-ai face pe un touchpad de laptop, inclusiv gestul de Windows 8. Poți face click pe touchpad, dar vedeți butonul mic tocmai din colțul de stânga sus al tastaturii? Și acela este tot un buton de click, astfel încât poți mișca mâna dreaptă pe trackpad și faci click cu stânga, o metodă mult mai rapidă de lucru.
Să trecem la butoanele speciale:
S-a întâmplat să am Mouse and Keyboard Center instalat pe PC deoarece am o tastatură Microsoft și în timpul meu liber, ca să zic așa, ocazie cu care am observat cum se poate configura aceasta all-in-one. Poți dezactiva tasta Sleep, după cum vă spuneam, tasta Music poate fi configurată pentru a deschide un program sau o pagină web, iar trackpad-ul are și el diverse setări privind gesturile sale. Poți face inclusiv un șir de comenzi macro, dar numai pe tasta Web.
Undeva pe lateral există și un mic comutator on/off pentru întreaga tastatură. Iat-o pusă lângă un Sculpt Confort tot de la Microsoft, pentru comparație.
Tastatura în sine are însă două mari probleme:
Aici este partea cea mai dubioasă pentru că Microsoft nu spune clar când merge și când nu. Teoretic poate fi conectată la orice dispozitiv ce are un port USB HID.
Eu am folosit-o pe Windows 7 și funcționează fără probleme, plus că o poți configura cu Microsoft Keyboard and Mouse Center. Funcționează la fel de bine pe Windows 8, 8.1 și 10, indiferent că vorbim de un PC tradițional, o tabletă sau vreun media player.
Aici trebuie reținut că tastatura este foarte ușoară, e portabilă, dongle-ul USB are locul său securizat sub capac atunci când o transporți, așa că poate fi tastatura ideală pentru mers din loc în loc și configurat diverse PC-uri sau echipamente, precum se poate întâmpla în diverse situații din comerț, industrie, deployment de echipament și soluții complexe șamd.
Are funcționalitate limitată pe Android și Mac OS. Prin limitată nu se poate spune exact ce va merge și ce nu, uneori nu poți utiliza trackpad-ul, uneori da – depinde ce drivere a inclus în firmware fiecare fabricant. Eu n-am putut testa decât pe Windows.
Am folosit-o, apropo, cu un Intel Compute Stick și a mers fără probleme. Asta ține, însă, de Windows 8, până la urmă.
Cât despre consolele de jocuri, situația rămâne la fel de incertă. Pe Xbox One și 360, culmea, utilizatorii spun că pot folosi tastele, nu și trackpad-ul. Despre Playstation 3 sau 4 nu am găsit informații.
Pentru majoritatea Smart TV-urile funcționează în totalitate. E foarte posibil ca butoanele configurabile să nu poată fi utilizată, dar veți beneficia de funcția de tastatură și mouse.
Cel mai sigur, dacă vreți o astfel de tastatură, este să o comandați online cu livrare la domiciliu, astfel încât să aveți 14 zile calendaristice pentru a o testa și eventual returna, dacă nu este compatibilă cu ceea ce aveți în casă.
CE E BINE |
CE E RĂU |
|
|
Pentru ce a fost gândită, tastatura All-In-One Media Keyboard își face cu brio treaba. Este ușor de folosit, trackpad-ul funcționează foarte bine, butoanele sunt silențioase și în plus are un design reușit, este ușoară și rezistă la mici șocuri și “accidente”.
Din păcate, pentru PC situația se complică prin absența unor taste precum Print Screen sau Home/End/Insert, ceea ce o face un pic mai dificil de utilizat în viața de zi cu zi, exceptând cazurile când vă doriți ceva portabil.
Preț: 126 lei la PC Garage.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
16 comentarii
04/08/2015 la 11:07 AM
mda, din păcate a venit cu cîțiva ani cam tîrziu.
eu folosesc cu succes un logitech similar (k400) de vreo 3 ani, dacă nu mă înșel.. tastatura perfectă pentru tv-uri, laptop andocat, service..
nea’Mielu(Citează)
04/08/2015 la 11:20 AM
Am modelul asta de tastatura de cateva luni si sint foarte multumit.
Dupa cum ai remarcat intr-adevar marele neajuns il reprezinta lipsa tastei PrintScreen dar la cate addonuri exista pentru asa ceva am ajuns sa nu-l mai consider chiar un neajuns.
In rest este o tastatura exceptionala.
BC(Citează)
04/08/2015 la 12:07 PM
Pretul tocmai a crescut la 143.98
blogtrekker(Citează)
04/08/2015 la 12:17 PM
Pana una-alta tot mouse-ul este mai bun in locul trackpad-ului.
Iote(Citează)
04/08/2015 la 12:47 PM
Chestia aia cu inducția logică este fie semn de nepricepere în întorsătură frazei fie de aroganță. Sper că îmi semeni si e a doua.
Din review lipsește ceva esențial: are sau nu are layout românesc, cu diacriticele la locul lor? Daca nu are, sa și-o bage Microsoft acolo unde nu straluceste lumina de la răsărit a gloriosului Stalin. No bine, măi dragă?
Ion Iliescu(Citează)
04/08/2015 la 12:48 PM
Folosesc asa ceva pe un Intel Compute Stick. Momentan sunt multumit, dar ar fi loc de mai bine:
– butoanele de lclick si rclick sa fie in partea de sus a touchpadului, astfel incat sa poti tine tastatura cu mana dreapta si sa poti folosi degetul mare pentru navigare & click (se stie ca in mana stanga tii o bere rece).
– o rotita de scroll mai sus de touchpad ar fi perfecta (smart gestures nu sunt mereu comode).
– avem 2 butoane ALT, dar lipseste Print Screen.
– tasta FN pozitionata prost.
– plasticul glossy de pe laterale sa fie mat, ca si restul suprafetei.
– tastele sa fie cu vopsea fosforescenta, ca sa poti folosi tastatura cand te uiti la un film pe intuneric.
benea(Citează)
04/08/2015 la 1:31 PM
La banii astia trebuia sa fie iluminata.
gogu(Citează)
04/08/2015 la 2:45 PM
Din pacate eu nu am reusit sa dezactivez tasta FN (pentru a putea folosi tastele F1-F12)… doar mecanic, adica am introdus niste hartie sub tasta :)
Adrian(Citează)
04/08/2015 la 2:57 PM
Iluminata si cu baterii? Nu ar fi o combinatie prea fericita.
nashu_mare(Citează)
04/08/2015 la 3:33 PM
Pentru mine, Microsoft a incetat sa fie un furnizor hardware de incredere.
Detin o tastatura Sidewinder X6 (Microsoft) care functioneaza defectuos pe sistemele Windows x64 datorita driverelor. Problema mea nu este izolata, insa producatorul nu a facut nimic.
Data viitoare, voi contribui la bugetul altora.
Wideshot(Citează)
04/08/2015 la 10:58 PM
Cam multe critici pentru o tastatură bună:)
O chestie care s-a uitat a fi trecută in review. Piciorușele de pe spate sînt foarte bune. Oricât ai împinge sau ai atinge tastatura atunci cănd tastezi va rămane perfect fixă.
BC(Citează)
04/08/2015 la 11:23 PM
Experiența mea cu tastaturile Microsoft este negativă. Mi s-au stricat mai multe produse.
Am avut vreo 7 tastaturi, din care 5 s-au stricat.
Am trecut la Logitech, prima e OK, a doua mi s-a stricat.
(stricat = unul sau mai bune butoane nu mai merg / nu merg foarte bine; vorbim de tastaturi de la 60 de lei în sus)
Olivian Breda(Citează)
05/08/2015 la 12:40 AM
Pentru HTPC… as prefera una ceva mai micuta, in genul celor care se gasesc pe ebay/dx/amazon (ex: http://www.ebay.co.uk/itm/Wireless-Keyboard-Touchpad-Mouse-Small-Exquisite-Compact-and-Light-Weight-/161729728146?hash=item25a7d7ce92), dar de calitatea asteia de la Microsoft.
George Jipa(Citează)
05/08/2015 la 10:02 AM
Încă o tastatură EN-US introdusă în România.
Strica dacă era RO-PRO? Adică EN-US plus diacritice & co.
Cu siguranță la unguri tastatura este ungurească…
Cristian(Citează)
05/08/2015 la 11:53 AM
Da, ungurii au variantă localizată. La fel și cehii și portughezii. Știm că noi românii suntem săraci, dar parcă suntem mai mulți (19.96 milioane) decât ungurii (9.897milioane), cehii (10.52 milioane), sau portughezii (10.46 milioane) și poate se vând mai multe tastaturi decât la ei.
Asta scrie în documentație despre localizarea tastaturii:
104 key configuration: Arabic, Chinese (Simplified), Chinese (Traditional), Czech, English (Canada), English (NA), Greek, Hebrew, International English (Euro), International English (ROW), Russian, and Thai
105 key configuration: All Nordic, English (UK), French (Belgium/Azerty), French (Canada), French (France), German (Germany), German (Switz/Lux), Hungarian, Iberian (Portuguese), Italian, Spanish (Euro), Spanish (LatAm), and Turkish
106 key configuration: Korean
107 key configuration: Brazilian
109 key configuration: Japanese
Cristian(Citează)
05/08/2015 la 8:52 PM
Cred că e un cerc vicios.
Românii s-au învățat să scrie fără diacritice – nu le folosesc – nu apar tastaturi noi – nu scriu cu diacritice.
Olivian Breda(Citează)