un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

OnePlus 2 a fost prezentat și lansat oficial

28 Jul 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

52 comentarii

OnePlus este exemplu perfect de telefon ce omoară marile branduri din industrie. OK, nu-i Samsung sau Apple sau HTC, dar oferă hardware aproape la fel, un design plăcut, o performantă bună și un preț de două ori mai mic. De asta marii fabricanți ar trebui să-și regândească rapid strategia și telefoanele de 3400 de lei trebuie să dispară de pe piață, altfel tot mai mulți clienți nu le vor mai prefera.

OnePlus One a trecut, ieri a fost prezentat OnePlus Two, generația doi. Arată ca mai jos, cu un design elegant, un spate ce poate fi colorat după dorință prin înlocuirea unui fel de capac, ramă din aluminiu și magneziu, sticlă Gorilla. Observați că are noul conector USB tip C și un senzor de amprente. Pe lateral au pus și un slider asemănător cu ce avea Nokia pe multe modele, cu care comuți rapid între diverse moduri de notificare.

oneplus_2_2

Ca hardware, OnePlus 2 are:

  • procesor Qualcomm Snapdragon 810 cu 3 sau 4 GB memorie RAM
  • ecran de 5,5 inchi, Full HD, Gorilla Glass
  • stocare între 16 și 64 GB, fără slot de card
  • dual-SIM, LTE, wireless inclusiv AC, Bluetooth, GPS
  • cameră 13 megapixeli, F/2, pixeli de 1,3 micrometri, video 4K
  • baterie 3300 mAh
  • rulează o versiune modificată de Android 5.1
  • dimensiuni 74,9 x 151,8 x 9,85 mm, 175 grame

Toate acestea prind formă doar în context cu prețul telefonului: 339 euro pentru versiunea cu 16 GB și 399 euro pentru cea cu 64 GB stocare internă și 4 GB memorie RAM. Acestea sunt probabil prețuri ex-works, la care mai adaugi transportul și taxele, modelul de top ajungând probabil la vreo 2250-2300 de lei în România, dacă-l iei tu. Dacă-l iau magazinele… vedem atunci. Momentan este dificil de cumpărat, ai nevoie de invitație și sunt deja 430.000 de oameni în lista de așteptare.

Ei spun că fotografiile de mai jos au fost făcute cu telefonul. Or fi, dar poate cu telefonul pus pe trepied și forțând cine știe ce mod manual sau chiar RAW la un model special făcut pentru asta, că prea arată bine:

Mai multe detalii găsiți pe site-ul oficial. Puteți lua în continuare OnePlus One, prima generație, de la PC Garage.

asus s5507

    52 comentarii

  1. cum sta la capitolul bloatware?

      (Citează)

  2. Luat acum ceva timp OnePlus One. Ma inteleg foarte bine cu el, bateria ok, in rest rupe la tot ce il folosesc. 1+2 va fi si mai bun.

    Pai daca e 400 euro…+ 20 euro transportul. Vine cam 1850 lei. +cursul valutar de la paypal sigur il poti luat in 1900 lei. Fara accesorii (huse si alte chestii de la ei), de care am auzit ca sunt bune.

      (Citează)

  3. nimeni nu cumpara un telefon no-name cu 2300 ron. nimeni, fie ca-i in ro fie ca-i in afara. acei 430.000 vor fi primii si ultimii, deci mi se pare exagerata cifra.
    imi place 16gb disk si 4gb rami, sau nu.

      (Citează)

  4. Nimic impresionant, incearca doar sa ofere aceleasi caracteristici ca ale altor telefoane, dar la pret putin mai mic… Cu 2000 de lei ai destule variante. Cu garantia cum se procedeaza?

      (Citează)

    • Din ce am citit pe forum OnePlus sunt ok cu garantiile. Incearca si sa rezolve unele probleme la distanta. Depui un ticket, vorbesti cu ei, se conecteaza la telefon si ii pun un diagnostic.

        (Citează)

  5. nwradu:
    Nu e noname, OnePlus One s-a vândut în peste un milion de bucăți, poate chiar spre două acum.

    cati prieteni\cunostinte ai care are\a avut OnePlus One?

      (Citează)

    • Heming pe bune las-o moarta dacă tu nu ști de acest telefon nimic nu înseamnă că e no name. Cunosc cel puțin 15 persoane care au acest telefon, deci cum ziceam nu e chiar no name

        (Citează)

    • Am văzut câteva în România, s-a vândut inclusiv prin marile magazine de la noi.

        (Citează)

    • Cunosc 4 oameni care il au si sunt foarte fericiti cu el. Mai ales la raportul pret/performanta care e peste orice de pe piata.

        (Citează)

  6. Snapdragon 810 nu avea probleme cu supraincalzirea? Au rezolvat-o?

      (Citează)

  7. raresm:
    Snapdragon 810 nu avea probleme cu supraincalzirea? Au rezolvat-o?

    Folosesc o versiune custom facuta impreuna cu Qualcomm, ei zic ca au rezolvat problema.

      (Citează)

  8. Ca o observatie pentru cei interesati, vad in continuare bezelul de la ecran e expus. Recomand un ecran protector de sticla si o carcasa, oricat de slim, absorb foarte bine socurile.

    Eu sunt mai neindemanatic si acest ecran mi-a salvat OPO-ul de cateva ori. Chiar am comandat al doilea ecran, dupa ce am reusit sa fac praf unul dupa un faceplant.

      (Citează)

  9. Software fara traditie de suport, facut de unii de pe strada – pentru CyanogenMod asta este. In aproximativ aceeasi bani sau cu o diferenta pentru SONY, poti lua Z3+

      (Citează)

  10. De ce i-or fi pus buton fizic? Mi se pare stupid ca toată interfața să fie prin touch dar pentru butonul de Home să trebuiască să apeși.

      (Citează)

  11. Gaelex:
    Software fara traditie de suport, facut de unii de pe strada – pentru CyanogenMod asta este. In aproximativ aceeasi bani sau cu o diferenta pentru SONY, poti lua Z3+

    http://www.amazon.de/Sony-Smartphone-Full-HD-Display-Octa-Core-Prozessor-Megapixel-Kamera/dp/B00XJKAIUK

    Aproximativ… doar aproape dublu ca pret. Hai sa o lasam ca macane.

    Asta in conditiile in care nu recomand nici macar dusmanilor Xperia fix datorita celeritatii cu care scot updateuri la soft.

    In conditiile astea prefer sofware facut pe genunchi. Desi cel facut de ei ( Oxygen) e foarte aproape de stock android, ca tot vorbim de bloatware, si Cyanogen e decent comparativ cu Touchwiz spre exemplu.

      (Citează)

  12. Radu, esti extrem de entuziast cand spui „OnePlus este exemplu perfect de telefon ce omoară marile branduri din industrie (…) și telefoanele de 3400 de lei trebuie să dispară de pe piață, altfel tot mai mulți clienți nu le vor mai prefera.” :)
    Apple vinde 47 de milioane de telefoane pe trimestru totusi; nu cred ca managerii sai nu dorm noaptea de grija unui concurent care vinde 1 milion de exemplare intr-un an, parca.
    Altfel, foarte buna smecheria de marketing „Te inregistrezi, dar nu se stie daca meriti sa primesti un telefon de la noi”. Creeaza idee ca tu esti cel „ales”, mai tare decat altii.
    Hai sa vedem mai intai cum functioneaza o luna-doua – adica sa-l testam, (e un forum de suport foarte interesant pentru acest telefon ;) , cum functioneaza service-ul (chestia asta de care pomenea cineva cu service de la distanta e amuzanta).
    Nu spun ca e un telefon prost, doamne fereste, dar observ un entuziasm straniu in presa online din Romania pe tema acestei lansari.
    Spor in toate!

      (Citează)

    • Jos pălăria, Victore. 100% de acord cu ține, f. bine punctat.

        (Citează)

    • Cred că prima generația a arătat deja că ei pot controla astfel de probleme. N-am auzit de clienți de OnePLus One nefericiți, ba din contră.

      Service-ul poate fi o problemă, motiv pentru care nu încurajez pe nimeni să-l cumpere direct din China, ci prin magazine autorizate de aici.

      Sistemul de invitații nu cred că este o metodă de a obține hype, ci una de a ține sub control o producție redusă ca volum, că totuși nu sunt Apple sau Samsung cu fabrici gigantice. Așa că măcar dau unui shortage un twist interesant.

      E un alt telefon chinezesc, dar făcut de niște chinezi ce par că au înțeles bine ce vrea piața și s-au mișcat în acea direcție, nu doar au copiat ce-au făcut alții.

        (Citează)

    • Tin sa te anunt ca am OnePlus 2 de 3 saptamani si sunt foarte multumit de el.
      pe langa faptul ca se misca excelent si pe partea de multitask nu cred ca voi avea probleme pe viitor cu orice aplicatie as folosi, 64 Gb memorie Stock e ceva suficient pentru zilele noastre iar in rest ecranul FullHD si bateria de 3300 Mha se comporta bine impreuna!
      eu personal detest Apple pentru faptul ca se folosesc de brand si desi specificatiile telefoanelor sunt mai slabe ca la android (cei drept au mai stabil IOS-ul) si au preturi unflate cu pompa… plus ca esti limitat la ce iti ofera ei… nu poti experimanta pe acelasi telefon si alte sisteme.
      Cat despre telefon sunt sigur ca acesta va sari cu mult peste 2 milione de bucati, pentru ca este un telefon care la momentul actual se bate cu Samsung S6 si Iphone 6.
      Personal am scos pe Antutu 62400 de puncte in timp un coleg ce are S6 Edge a scos 63200 iar un altul cu Iphone 6S 53000.
      Deci ? de ce sa nu aiba succes?
      Toata stima pentru ce vor sa faca oamenii astia de la OnePlus !
      Sper ca la anul sa ne surprinda din nou :D!

        (Citează)

  13. USB Type C – degeaba pentru ca standardul este USB 2.0. Fara Quick Charge. NFC nema. Wireless Charging Nem. Asa ca mai toate lucrurile care devin standard pe alte telefoane, ei le-au evitat.

    Snapdragon 810 v2?! Problema o reprezinta procesul de fabricatie. Asta reprezinta singura diferenta intre procesorul Qualcomm si Exynosul din Galaxy S6. Nu se poate rezolva doar din mici ajustari ale frecventei, el tot se va supraincinge sau pierde rapid performanta. LG au aratat ca atunci cand implementezi Snapdragon 808 performanta pe aplicatii care au nevoie de putere de procesare constata este mai buna fata de 810. Astept sa apara primele review-uri in care va fi documentat throttlingul masiv :D

    Cyanogenmod a avut atat de multe probleme incat si acuma se asteapta diverse rezolvari. Pe langa asta a mai fost problema creata de conducerea Cyanogen care a dus la incheierea cooperarii intre ei si OnePlus. Considerand ca echipa software de la OnePlus e foarte mica, slabe sanse sa ofere la fel de multa performanta fara lag. Degeaba arunci cu marketing “flagship killer” daca precum primul OnePlus1, pe partea software dai chix de la o versiune la alta.

    Mai adaugam si numarul controlat de vanzari si stam sa ne gandim: cum naiba scoti tu un flagship killer daca pana cand omul de rand si-l poate cumpara prin comanda online o sa dureze juma de an sau mai mult din cauza sistemului de invitatii?

      (Citează)

    • Ce spui tu nu sunt probleme reale. Snapdragon 810 nu o fi cel mai rapid din generația actuală, dar este bun, l-am văzut pe câteva telefoane și toate funcționau bine.

      Nu mă miră alegerea, probabil Qualcomm le-a dat un preț foarte bun. Samsung nu le-ar fi vândut Exynos. Ce-ai fi vrut, Rockchip, HiSilicon, Mediatek? Măcar folosesc a doua cea mai bună soluție.

      Singura chestie care lipsește cu adevărat este NFC-ul, tehnologie care-mi place tot mai mult atunci când o pot utiliza.

      Tudor: Mai adaugam si numarul controlat de vanzari si stam sa ne gandim: cum naiba scoti tu un flagship killer daca pana cand omul de rand si-l poate cumpara prin comanda online o sa dureze juma de an sau mai mult din cauza sistemului de invitatii?

      Depinde câte trebuie să vândă pentru break even. Da, nu vor avea vânzările marilor din industrie, dar probabil nici n-au investit atât de mult în cercetare-dezvoltare, iar marketingul este zero. Așa că dacă vând 300k și deja intră pe profit, e bine, mai ales că probabil vor vinde cam un milion.

      Mi se pare chiar interesantă competiția cu alte branduri ce oferă telefoane performante la prețuri accesibile, precum Asus Zenfone care tot 4 GB de RAM are, Lenovo șamd.

        (Citează)

    • “However, with the invites for the OnePlus Two, OnePlus opted to allow users to jump the queue by referring their friends to the invite waitlist. Last night I checked my invite status and I was position > 70,000.”

      https://medium.com/@JakeCooper/how-i-hacked-the-oneplus-reservation-system-120ea1a7ad82

      O asemenea mizerie la precomenzi nu se face. Pur si simplu e de porc.

      Ceea ce am punctat eu legat de numarul controlat de vanzari a punctat mult mai bine un autor de pe androidpolice:

      http://www.androidpolice.com/2015/07/30/editorial-if-oneplus-will-basically-just-lie-with-marketing-slogans-we-have-no-reason-to-respect-them/

      OnePlusTwo nu e flagship killer, e produs de nisa. Cat timp le ia lor sa vanda 1 milion de telefoane, Samsung vinde deja 10 milioane de Galaxy S6. Nu e de mirare ca nici un mare producator si vanzator de smartphoneuri nu-si va schimba strategia cu preturile. Pe langa asta, compania mama Oppo evident ca nu a dorit si nu doreste sa-i fie canibalizate propriile produse. Asa ca OnePlusTwo trebuie sa NU concureze in aceeasi liga cu flaghsipurile Oppo/Apple/Samsung/HTC/etc.

        (Citează)

    • Dar încep să se adune. Samsung vinde 10 milioane. OnePLus 1 milion. Meizu 1 milion. Xiaomi 3 milioane. Oppo un milion.
      De câțiva ani Samsung e pe scădere, iar astfel de branduri pe creștere. E o tendință ce nu poate fi ignorată.

        (Citează)

  14. Apropo, sunt acum 573.000 de oameni pe lista de rezervări (cei care speră la o invitație). Dimineață era 430.000.

      (Citează)

    • vezi ca faci “statul la coada” sa sune cam acelasi lucru cu “precomanda”… ceea ce este fals

      daca vrei totusi telefonul, lasa putin sa se linisteasca treburile una sau 2 luni, dupa aia stai pe forum cateva zile, faci nitel spam si uite invitatia.
      Intre timp citesti recenziile celor care sunt acum in fruntea cozii.

      PS. am opo. n am avut probleme (dungi galbene sau pixeli morti). am custom rom + root. dar la cartela vdf prepay nu am “prins” LTE. telefonul l am luat in Germania.

        (Citează)

  15. Pozele nu-s cine stie, sa fim seriosi. A, pentru un telefon, da, cam bate o chinezarie gen allview sau utok. insa nu se compara cu samsungul…
    insa, pentru 1000 lei in minus, as alege asta decat un note 4…
    sau iau un note 3 cu 1200 lei si-am terminat povestea.

      (Citează)

  16. Telefonul nu are NFC (Near Field Communication). Destul de neplacut. Au pus senzor de amprenta, dar au scos NFC-ul care ar fi fost extrem de util pe viitor, avand in vedere ca platile contactless se inmultesc.

      (Citează)

  17. francisc:
    Pozele nu-s cine stie, sa fim seriosi. A, pentru un telefon, da, cam bate o chinezarie gen allview sau utok. insa nu se compara cu samsungul…
    insa, pentru 1000 lei in minus, as alege asta decat un note 4…
    sau iau un note 3 cu 1200 lei si-am terminat povestea.

    francisc, esti un mosneag inapoiat, dupa cum scrii.

      (Citează)

  18. Cei de la One Plus au dovedit ca poti face telefoane de top la preturi foarte bune insa totul a pornit de la OPPO, firma care face telefoane la fel de bune dar putin mai scumpe. As cam vreau sa scap de Note 3-ul care m-a dezamagit total si am de ales intre Note 4, One plus two sau OPPO R7 Plus.

      (Citează)

  19. […] Ce-ai fi vrut, Rockchip, HiSilicon, Mediatek? […]

    Mediatek a început să facă procesoare destul de puternice. MTK6795 e un bun exemplu.

      (Citează)

  20. Eu unul am un Oneplus One, telefon caruia nu am ce sa ii reprosez. La momentul cand l-am luat probabil (acum 3 luni) ca si daca as fi avut buget nelimitat pentru telefon tot OPO as fi ales, deoarece e singurul telefon pe care il stiu care nu lasa de dorit la niciun capitol. Din cate am vazut, Oneplus Two este un update chiar foarte bun, asa ca il recomand.

      (Citează)

  21. “The OnePlus 2 is a really good smartphone, even though it is not quite the advertised flagship killer that it wants to be. The lack of some small features like the poor video performance, missing connectivity features as well as the lack of a microSD slot prevent a very good rating.”

    “We can clearly see that the optimization of the Snapdragon 810 cannot prevent performance limitations under sustained load, but the performance is longer on a higher level. Still, the frame rate drops by almost 50 percent after half of the test, so there is still noticeable throttling.”

    http://www.notebookcheck.net/OnePlus-2-Smartphone-Review.149481.0.html

    http://www.androidpolice.com/2015/08/31/oneplus-2-review-the-flagships-are-safe-for-now/

    ” Let’s not forget that you can’t even buy the OnePlus 2. You need to be invited to spend $389 on this phone, and maybe there are better uses for that money.”

    Flagship killer my ass. SD810 dupa cum am zis mai sus, oricate revizii i-ar face la 20nm se va incinge prea tare si va intra in throttling. Battery life mult sub OnePlus1. + Trebuie sa stai si mai mult la coada pana iti primesti un OnePlus2.

    In conditiile in care eu pot oricand sa ma duc sa cumpar LG, Samsung, Apple din magazin chiar acum, nu are rost sa astept 7-8 luni de zile pentru un “flagship killer” care isi ia bataie la anumite capitole si de la generatia anterioara a aceluiasi produs. Si in astea 7-8 luni celelalte companii vor putea veni cu alte produse noi, mai performante. In continuare, va ramane un produs de nisa oricat ar incerca cineva sa-i vopseasca gardul ca fiind altceva. Vom avea in continuare telefoane scumpe in gama high end, nici un motiv pentru producatori sa reduca pretul considerand ca OnePlus2 nu le va afecta vanzarile.

      (Citează)

  22. Victor Kapra:
    Radu, esti extrem de entuziast cand spui „OnePlus este exemplu perfect de telefon ce omoară marile branduri din industrie (…) și telefoanele de 3400 de lei trebuie să dispară de pe piață, altfel tot mai mulți clienți nu le vor mai prefera.” :)
    Apple vinde 47 de milioane de telefoane pe trimestru totusi; nu cred ca managerii sai nu dorm noaptea de grija unui concurent care vinde 1 milion de exemplare intr-un an, parca.
    Altfel, foarte buna smecheria de marketing „Te inregistrezi, dar nu se stie daca meriti sa primesti un telefon de la noi”. Creeaza idee ca tu esti cel „ales”, mai tare decat altii.
    Hai sa vedem mai intai cum functioneaza o luna-doua – adica sa-l testam, (e un forum de suport foarte interesant pentru acest telefon ;) , cum functioneaza service-ul (chestia asta de care pomenea cineva cu service de la distanta e amuzanta).
    Nu spun ca e un telefon prost, doamne fereste, dar observ un entuziasm straniu in presa online din Romania pe tema acestei lansari.
    Spor in toate!

    Am vrut sa raspund la acest coment dar din greseala am scris la radu!

    Scuze

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus