un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Capcane stradale în Centrul Vechi

6 Jul 2015  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Într-o zi mergeam prin Centrul Vechi și văd pe jos astfel de bucăți de tencuială căzută în stradă de la imobilul pe lângă care treceam.

pietre_centrul_vechi_01

pietre_centrul_vechi_03pietre_centrul_vechi_02

Aia e tencuială? Pot să-i spun bolovan?

Mă uit în sus și locul respectiv avea o plasă de protecție montată, în loc de o copertină tradițională. Iată câte erau prinse acolo.

pietre_centrul_vechi_04

Cam așa este în Centrul Vechi. Primăria a asfaltat străzile și a dat drumul distracției, dar în ultimii ani nu s-a mai întâmplat nimic pe partea de reabilitare a imobilelor ce stau să cadă. Sunt zeci de clădiri în stare șubredă, vreo câteva nimic mai multe decât pereți ce-ar putea cădea oricând pe trecători.

Nu zic de cutremure. Dacă vă prinde vreo furtună în Centrul Vechi, aveți grijă pe unde mergeți și unde vă adăpostiți de ploaie. S-ar putea să fiți mai în siguranță ieșind cât mai repede din zonă decât stând sub umbrela unei terase sau sub vreun balcon de pe acolo.

Cu capcanele electrice nu s-a întâmplat nimic, e plin oraÈ™ul de el. ÃŽntr-o zi un om de-al străzii a furat niÈ™te siguranÈ›e de la un panou mare de publicitate stradală, din acela care se aprinde noaptea. Panoul nu s-a mai aprins, evident. Două zile mai târziu, au venit cei de la firma “de panouri” È™i l-au reconectat pe direct, că doar clientul plătea È™i reclama trebuia să fie văzută È™i noaptea. N-au mai pus siguranÈ›e electrice, ce atâtea protecÈ›ii în caz de vreun accident sau scurtcircuit?

asus s5507

    7 comentarii

  1. este cam ceea ce sustin eu de fiecare data cand se discuta de “centrul vechi” (prefer Lipscanie): ce s-a intamplat acolo a fost un machiaj, nu vorbim nici de reabilitare nici de “renasterea” unei parti din oras.
    cu exceptia pavajului si cateva cladiri nu s-a facut nicio renovare, nici macar una strucuturala. se vine, se ocupa locul cu un bar, se fac banii, se pleaca. vad amenajari de zeci de mii de Eur care se recupereaza rapid, niste mii sau milioane in imobiliar nu intereseaza pe nimeni, profitul trebuie sa fie rapid.

    vina e impartita de Primarie (care ar trebui sa impuna proprietarilor care sug chirii la greu sa investeasca in cladiri), proprietari dar si toti gusterii care o ard in zona aia, mai ales cand sunt multe alte localuri si mai misto in alte parti ale orasului.

      (Citează)

  2. Reabilitarea caselor este treaba proprietarilor, nu a primariei. Desi cam platesti multe taxe pe proprietate si impozite pe teren si pe locuinta si CAS pe veniturile din chirii.

    Treaba primariei ar fi sa-i amendeze pe cei care nu isi repara casele. Si nici asta nu fac.

      (Citează)

    • Care proprietari, portoricanii care isi fac veacul pe acolo??

        (Citează)

    • Cineva este proprietar in acte pe casele acelea, trebuie doar verificat cine.

        (Citează)

    • intr-o parte din cazuri proprietarul este “statul” (primaria in general) sau exista procese pentru retrocedare (initiate de adevaratii proprietari sau diversi samsari). unele cladiri chiar au proprietar “real” :), dar nu constituie majoritatea cazurilor.

        (Citează)

    • Gaelex:
      Cineva este proprietar in acte pe casele acelea, trebuie doar verificat cine.

      Cum zice Ștefan, de multe ori proprietar e statul.

      Chiar și cu proprietate privată, ești obligat să menții nu numai fațada casei/blocului, dar și integritatea acestuia. Dacă nu poți, te dă statul afară și ia măsuri.

      Doi la mână, statul ar trebui să le confiÈ™te oricum. “EÈ™ti proprietar È™i clădirea ta este doar un perete care stă să cadă, iar în spatele său e plin de gunoaie? Ai un an să o vinzi, demolezi, reconstruieÈ™ti, altfel o confiscăm”. Ca la copii, nu poÈ›i să-i creÈ™ti, îi ia statul.

        (Citează)

    • proprietari din Centrul Vechi = fosile

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus