Libris are din nou o promoție foarte bună: între 50% și 86% reducere la aproape 4000 de titluri de la 5 edituri diferite, iar transportul este gratuit indiferent de valoarea comenzii.
Editurile sunt Nemira, RAO, Corint, Leda și Univers. Nici nu vă mai recomand titluri, abia ce-am făcut-o pentru Nemira și RAO la ultimele reduceri, așa că dau un copy paste de acolo:
NEMIRA
- seria Game of Thrones a lui George Martin. Nu mai are nevoie de prezentare, nu?
- seria Jocurile Foamei / Hunger Games a lui Suzanne Collins. Mie mi-au plăcut mult cărțile, sunt ceva mai complexe decât filmele și, dacă v-au plăcut scenele de acțiune și arenele de acolo, le veți găsi mult mai bine prezentate în cărți. În plus, presimt că ultimul film, care apare prin noiembrie, va fi mult prea scurt pentru a prezenta logica din spatele deznodământului.
- seria de război a lui Sven Hassel
- cărțile lui Peter F. Hamilton. Cele mai bune space-opera el le-a scris. Luați Steaua Pandorei (în mod dubios, e doar volumul 2 la vânzare, că au împărțit cartea în două volume) și continuarea Iuda Dezlănțuit, sunt excelente și veți găsi un univers viitor în care v-ar plăcea să locuiți, apoi puteți lua și seria The Void sau cea care începe cu Disfuncția Realității. Chiar acum citesc The Abyss Beyond Dreams, cu care începe o nouă trilogie în unversul Commonwealth.
- cărțile lui Arthur C. Clarke. Un geniu al SF-ului, am citit aproape tot ce-a scris, dar vă recomand în special cele 4 cărți Odiseea Spațială și seria Rama.
- cărțile SF ale lui Philip K. Dick
- seria Jocul lui Ender
- cărțile lui Ursula K. LeGuin. O scriitoare celebră de SF, am citit Mâna Stângă a Întunericului și mi-a plăcut. E o carte lejeră, într-o lume interesant gândită, fără legătură cu alte cărți.
- seria Dune. O altă carte ce nu necesită prezentare, mă gândesc. Eu am citit-o și recitit-o cu mare plăcere, mi s-a părut extraordinară lumea imaginată de Herbert, toată psihologia din spatele fiecărui gest și fiecărei vorbe. Trebuie citite, dar cu atenție, sunt multe lecții de învățat despre ce înseamnă să fii om.
- Ghidul Autostopistului Galactic – Douglas Adams. Pe mine nu m-a atras, dar este o carte celebră și poate o vreți la 50% reducere.
- seria Heechee a lui Frederik Pohl. Sunt cărți SF clasice despre cum omenirea începe să exploreze galaxia utilizând artefactele rasei Heechee și reapariția acestora în scenă. Începe cu Poarta. Pe mine m-a pierdut pe la cartea 3, dar plănuiesc să reîncep.
- seria Hyperion a lui Dan Simmons. Sunt doar două cărți și nu le-am citit, dar sunt pe lista mea. Seria Endemyion văd că nu apare aici.
Pentru toate cărțile de mai sus căutați pe Wikipedia autorii și veți găsi o listă cu titlurile din fiecare serie și o prezentare a acțiunii. Dacă ar fi să aleg ceva, dincolo de titluri precum Game of Thrones sau Dune, v-aș recomanda Steaua Pandorei (dar din nou, găsesc pe site doar volumul 2, că l-au împărțit în două) și celelalte scrise de Peter Hamilton, le-am citit cu mare plăcere și abia aștept să mai scoată alte cărți.
RAO
- Hoțul de cărți – Marius Zusak
- Hobitul – J.R.R. Tolkien
- Istoria frumuseții – Umberto Eco. O carte mare, care de obicei costă 100 de lei, acum la 50 de lei.
- Toate celelalte cărți ale lui J.R.R. Tolkien. Poate că ați citit Hobbitul sau Stăpânul Inelelor, dar atunci vă recomand Silmarillion, o epopee de amploare, plină de fapte eroice, ce are loc cu mult înainte de celelalte cărți.
- Toate cărțile lui Gabriel Garcia Marquez.
- Seria Wheel of Time a lui Robert Jordan – începe cu Ochiul lumii. Aceasta este cea mai bună serie fantasy citită de mine, o serie excelentă, complexă, cu multe personaje și evoluția lor extraordinară, un fantasy-opera dacă pot spune așa. Mega-recomandată din partea mea! RAO a scos cam toată seria, doar că pe site sunt destul de prost indexate. Începeți cu ce găsiți aici și pe restul le găsiți eventual ulterior online sau în librării.
- Toate cărțile lui Dan Brown. Codul lui Da Vinci a fost ok, Îngeri și demoni la fel, restul nu mi-au plăcut.
- Thrillerele lui John Grisham.
- Cărțile lui James Patterson – thrillere polițiste, majoritatea-l urmăresc pe detectivul Alex Cross. Una dintre ele a fost recent ecranizată.
- Cărțile lui Clive Cussler – ca și cele de mai sus, acestea sunt tocmai bune de citit pe plajă sau în tren. Sunt cărți de aventuri, căutări de comori, acțiune modernă șamd, eroul principal fiind Dirk Pitt. Și acestea au fost ecranizate în trecut. Am citit vreo 4.
LEDA
1 comentariu
04/07/2015 la 10:59 AM
lol. la citit nu se ingramadeste lumea… :))))
fish(Citează)