un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Bitdefender Box are planuri mari pe piața din SUA

7 May 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

19 comentarii

Am văzut astăzi Bitdefender BOX, unitatea hardware de securitate și protecție în fața virușilor și a malware-ului și a altor tipuri de atacuri. Acest dispozitiv va fi lansat în curând de Bitdefender pe piața americană și, spun ei, reprezintă viitorul în domeniul securizării clienților.

Box se bazează pe trei componente:

  1. puterea cloud-ului pentru a beneficia de update-uri permanente și analiză în timp-real
  2. unitatea hardware se plasează înainte routerului casei și deci securizează direct toate dispozitivele conectate la rețeaua casei, protejând totul ce se găsește în spatele ei cu toate tehnologiile Bitdefender disponibile
  3. componente software ce pot fi instalate pe orice desktop, laptop, telefon sau tabletă pentru a le securiza atunci când pleci din rețeaua casei.

Practic, BOX protejează nu doar dispozitivele din rețeaua casei, dar oferă echivalentul unor licențe Bitdefender complete pentru dispozitivele mobile. Mai mult, este prima soluția reală de securitate pentru iOS pe iPhone și iPad, un mare avantaj și de altfel selling-point-ul major și motivul pentru care intră întâi pe piața americană, una puternic dominată de dispozitivele iOS.

Prețul este mare pentru noi. Box costă 200 de dolari și include un abonament de un an pentru serviciile incluse, iar ulterior un an costă 99 de dolari. Pentru americani și alte țări dezvoltate nu este un preț mare, deoarece costul se împarte la numărul total de dispozitive securizate de box. Nu știu cum stă România la acest capitol, probabil slab, dar în Germania o familie are în jur de 14 dispozitive conectate la net în familie, iar testele din SUA au arătat că americanii folosesc între 10 și 55 de dispozitive inteligente în fiecare casă.

Box are potențialul de a proteja orice dispozitiv inteligent din așa numitul Internet of Things. Sunt tot mai multe, de la televizoare inteligente la electrocasnice controlabile din Internet – iar asta înseamnă și că ele ar putea fi disponibile unor atacuri sau scăpări de informații, precum un televizor la care cineva preia controlul camerei web sau o yală inteligentă ce poate fi deblocată de cineva și mai inteligent.

Box este dezvoltat și proiectat în întregime în România, unde se află întreg centrul de cercetare-dezvoltare Bitdefender, și produs efectiv în China. Bitdefender speră să vândă câteva sute de mii de bucăți pe piața americană. Dacă reușiți să luați unul, va merge fără probleme și în România, nu-i blocat pe vreo țară.

Am întrebat și despre piraterie. Se pare că ea este limitată în domeniul software-ului de securitate, oamenii folosesc fie versiunile gratuite (există și Bitdefender Free) în loc să pirateze sau cumpără versiuni full, pachetele de câte 3 licențe având succes pe piața noastră. Cea mai mare parte din cifra de afaceri a Bitdefender (probabil peste 90%) se face însă peste hotare, ei fiind o companie prezentă în multe țări prin filiale locale.

Eu am văzut Box-ul și la conferință și la MWC Barcelona (noroc chior, m-am întâlnit în aeroport cu Bogdan Botezatu, Senior E-Threat Analyst, și-l avea la el). Este o cutie mică, discretă, simplă, cu interfața de management și notificări pentru diverse situații. Box merge imediat ce-l scoți din cutie, ca să zic așa.

În alte cifre, Bitdefender România a avut o cifră de afaceri de 276,89 milioane de lei, din care majoritatea pe export. Compania este al treilea exportator de servicii informatice din România, are centre în București, Cluj, Iași și Timișoara și este în continuă creștere în special în echipele de vânzări și marketing.

asus s5507

    19 comentarii

  1. Poate încă nu mi-a picat fisa și zic o prostie, dar cum se conectează la internet dacă-l pui înainte de router ? Preia și rolul de router, routerul rămânând pe post de switch ?

      (Citează)

  2. Altfel spus, vei avea certificatele mânărite și ți se va băga pe gât reclamă pe toate device-urile, nu doar pe unul?

    https://big.lazyadmin.ro/2013/09/18/bitdefender/

      (Citează)

  3. Soryn-EL:
    Poate încă nu mi-a picat fisa și zic o prostie, dar cum se conectează la internet dacă-l pui înainte de router ? Preia și rolul de router, routerul rămânând pe post de switch ?

    Poate funcționa și ca router, fără să mai ai alt echipament în spate, dacă asta vrei. În rest, probabil e ca și cum ai avea două routere.

      (Citează)

  4. Edy Aldea:
    Nu prea e OK – vezi review:

    http://www.techhive.com/article/2910812/bitdefender-box-review-trying-hard-to-be-antivirus-for-the-internet-of-things.html

    Am citit mai multe review-uri, sunt mixte spre bune. Sunt doar două probleme mari:
    – poate fi configurat doar dintr-o aplicație de smartphone, nu are interfață web.
    – nu poate fi configurat în detaliu și nu explică bine ce face când ia diverse măsuri și de ce.

    Sunt chestii normale pentru care trebuie să ai o bază instalată mare de la care să aduni feedback, iar apoi le corectezi din update-uri software. BD cam așa face, întâi livrează doar clienților cu pre-order și pe baza lor face diverse analize. Probleme uzuale pentru early-adopters.

      (Citează)

  5. Ionuț Staicu:
    Altfel spus, vei avea certificatele mânărite și ți se va băga pe gât reclamă pe toate device-urile, nu doar pe unul?

    https://big.lazyadmin.ro/2013/09/18/bitdefender/

    Probabil că da, dacă așa lucrează protecția. Aia cu reclamele pare o decizie foarte proastă.

    În rest, calculul se face în funcție de câte ai de protejat. Un tip, la review, spune că are 40 de dispozitive conectate în casă. Hai să zicem că ai 10 calculatoare, telefoane și tablete – cât te-ar costa niște licențe pentru ele?

      (Citează)

  6. Soryn-EL:
    Poate încă nu mi-a picat fisa și zic o prostie, dar cum se conectează la internet dacă-l pui înainte de router ? Preia și rolul de router, routerul rămânând pe post de switch ?

    E practic un router, cu wifi deasemenea. Daca mai ai si tu un router, de acolo incepe distractia.

    Doar ca nu e plug & play, vazusem printr-un review “Setup, or “How to lose a customer in 10 hours””

      (Citează)

  7. http://apac.trendmicro.com/apac/about-us/newsroom/releases/articles/20140827151514.html

    Este exact acelasi lucru, numai ca esti protejat doar in spatele routerului si e free(vine la pachet cu routerul Asus)

      (Citează)

  8. Prostia asta nu e decat un spyware comercial, legal cu acte, dispozitiv facut pentru minat de date si spionaj. Numai un tampit ar da banii pe asa ceva, la fel cum doar un retardat ar instala o aplicatie antivirus pe ios.

    E trist daca o companie atat de incapabila, care nu are nici cea mai mica treaba cu securitatea e promovata peste tot ca fiind una de top.

    Bitdefender nu o sa abie succes in us nici daca le da obama gratis.

      (Citează)

  9. “protecție în fața antivirușilor și a malware-ului” – nu a observat nimeni greseala?

      (Citează)

  10. John:
    http://apac.trendmicro.com/apac/about-us/newsroom/releases/articles/20140827151514.html

    Este exact acelasi lucru, numai ca esti protejat doar in spatele routerului si e free(vine la pachet cu routerul Asus)

    Nu chiar, am testat routerul Asus cu TrendMicro și are două lipsuri față de Box:
    – update-urile de securitate nu știu exact cum sunt, dar la Box se fac instant, că de aia au cloud în spate. Nu există probleme cu vulnerabilități 0-day.
    – nu te protejează atunci când pleci de acasă. Box include protecție pentru toate laptopurile, telefoanele și tabletele tale cu Android sau iOS, acesta fiind avantajul principal de altfel.

      (Citează)

  11. Marius M:
    “protecție în fața antivirușilor și a malware-ului” –nu a observat nimeni greseala?

    Dacă te referi că se spune virusuri, chiar și la conferință se dezbătea cum pentru biologie se folosește virusuri, dar pentru informatică viruși. Așa s-a obișnuit.

    vírus (program de computer) s. m., pl. víruși

      (Citează)

  12. Marius M:
    “protecție în fața antivirușilor și a malware-ului” –nu a observat nimeni greseala?

    Cred ca se refera la PROTECTIA inpotriva ANTIvirusilor :)

      (Citează)

  13. Nexxus: Cred ca se refera la PROTECTIA inpotriva ANTIvirusilor :)

    Impotriva … scuze pt .greseala

      (Citează)

  14. Pe mine mă amuză sintagma “Security Of Things”.

      (Citează)

  15. un switch cu functie de filtrare trafic conform bazei de date…praf! Pentru cei ce nu se pricep oricum ajung cu laptopu acasa/iphoneu/telefonu facut praf de virusi…iar cei ce se pricep nu o sa foloseasca in veci asa bomba :)))

      (Citează)

  16. Iara daca spui ‘ca te protejeaza cand pleci cu laptop-ul de acasa’ where’s the point? cu 200$ iti iei lejer 3-4-5 licente de nod32/kaspersky si ai rezolvat problema.

      (Citează)

  17. Jimmy:..cu 200$ iti iei lejer 3-4-5 licente de nod32/kaspersky…

    99$/an pt toate dispozitivele de toate tipurile, daca ai 10-20 e o rata buna. Plus comoditatea si inovatia.

      (Citează)

  18. Jimmy:
    un switch cu functie de filtrare trafic conform bazei de date…praf! Pentru cei ce nu se pricep oricum ajung cu laptopu acasa/iphoneu/telefonu facut praf de virusi…iar cei ce se pricep nu o sa foloseasca in veci asa bomba :)))

    Practic, au dat deja faliment.

    Nu înțeleg, firewall-urile actuale rulează altfel decât filtrând traficul? Antivirușii acționează altfel decât instalând agenți de monitorizare pe dispozitive?

    Asta face și box, dar pe un număr nelimitat de dispozitive pentru 99 de dolari pe an.

    Jimmy: cu 200$ iti iei lejer 3-4-5 licente de nod32/kaspersky si ai rezolvat problema.

    Box nu se adresează celor care au 3-4-5 dispozitive. Scrie în articol.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus