un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Black Friday la: Fashion Days, Finestore, PC Garage, evoMAG, Altex, Flanco ◄◄

asus s5507

200.000 de români au vizitat Germania în 2014

28 May 2015  ·

TURISM  ·

13 comentarii

Berlin este singura mare capitală europeană pe care n-am vizitat-o niciodată. De fapt, am vizitat Germania foarte puțin, doar ceva prin Bavaria acum mulți ani, într-un tur prin Europa.

Mi-am dat seama de asta în timp ce ascultam cifrele Organizației Germane de Turism despre câți români vizitează Germania: mai mult de 200.000 în 2014, a două destinație din topul preferințelor. Când vine vorba de Berlin, însă, doar 15.000 de români au mers acolo.

Chiar și așa, turismul românilor spre Germania a crescut și în anul anterior și nemții sunt tot mai interesați deci de țara noastră, așa că vom vedea o promovare tot mai mare a turismului german în 2015. Cât despre Berlin, compania Air Berlin operează două curse zilnice, dus-întors, de pe Otopeni pe Berlin.

Românii au generat 728.000 de înnoptări în Germania, iar cele mai populare regiuni s-au dovedit Bayern, Baden-Wrttemberg, Hessen, Westfalia și Berlinul. 43% s-au dus acolo în vacanțe, iar 55% dintre aceștia au făcut un circuit prin țară sau chiar mai mare.

La nivel european, Germania stă foarte bine la capitolul turism (pe lângă economia care duduie; devine țara perfectă), având și o poziție privilegiată în centrul Europei. Germania a înregistrat peste 75 de milioane de înnoptări și 49,7 milioane de călătorii către ei, ceea ce-i pune pe locul 2 în Europa, după Spania și înaintea Franței.

Ca o idee, în Berlin au mers 11 milioane de turiști, dar dintre aceștia doar 15.000 au fost români. Orașul, spunea reprezentantul oficiului local de turism, a devenit foarte cosmopolit, cunoscut pentru viața de noapte, restaurantele diversificate, terasele cu bere, street food și multe altele. Anul acesta vor aniversa 25 de ani de la reunificarea Germaniei, țin finala Champions League și un festival al luminilor de amploare, unde multe clădiri vor fi iluminate în fiecare seară după un design artistic.

Germania are în fiecare an o nouă temă pentru turism, de exemplu 2015 este anul “Tradiții și obiceiuri”, 2016 va fi dedicat naturii, iar 2017 va aniversa 500 de ani de la reforma lui Luther.

Iată și alte statistici aflate acolo. Mie-mi place statisticile și sper că și vouă, de asta le notez mereu:

  • 46% dintre turiști vin în Germania cu mașina, 33% cu avionulul, cifră în creștere.
  • acum au avut 75,5 milioane de înnoptări, dar pentru 2030 estimează 121 de milioane de înnoptări ale turiștilor
  • numărul înnoptărilor de la români a crescut cu 14% din 2013 în 2014 pentru un total de 728.731. Pentru 2030 se estimează 1,6 milioane de înnoptări.
  • dintre români 42% fac prebooking, 21% cumpără pe internet și 15% la biroul agenției de turism
  • 55% dintre români merg în Germania cu mașina personală, 26% cu avionul, 14% cu autocarul
  • în total românii au cheltuit 400 de milioane de euro pentru a călători în Germania, vacanță sau afaceri
  • Oktoberfest a atras 6,3 milioane de vizitatori în 2014
  • AirBerlin face parte din OneWorld și este partener Etihad, au patru pachete de preț
  • recent au introdus wifi la bord pe zboruri lung-curier și în următorii 3 ani vor introduce și pe cele scurte și medii
  • introduc pe zborurile scurte și medii scaune mai confortabile cu priză USB

Berlin 2

asus s5507

    13 comentarii

  1. m-ai pierdut de la titlu

      (Citează)

  2. Am vizitat Berlin de 2 ori in cativa ani. Este un oras foarte impresionat cu foarte multe locuri de vizitat. Nu o sa regretati daca ajungeti acolo. O zi buna.

      (Citează)

  3. Pentru asta as vizita: https://www.tropical-islands.de/

      (Citează)

  4. Zona cu ambasadele, Check Point Charlie, cateva portiuni de zid, muzee ale perioadei razboiului rece, chestii cu nazisti, stadionu olimpic din Berlinu de Est, nu imi amintesc chiar toate… Ah da! Gara centrala!
    Are multe de arata Berlinu.

      (Citează)

  5. alioja: m-ai pierdut de la titlu

    shhh… inca nu a vazut…

      (Citează)

  6. Alte statistici:
    În 2013 Germania a fost pe locul 5 în Europa la numarul de turiști, nu pe 2:
    http://en.wikipedia.org/wiki/World_Tourism_rankings#Europe
    În 2014 au fost depășiți de UK și acum sunt pe locul 6

      (Citează)

  7. mircea (primul)

    28/05/2015 la 3:24 PM

    apropo de tara perfecta, alte statistici:

    dupa ce au pierdut doua razboaie mondiale, au reusit sa cucereasca europa pe cale amiabila, ca la notar. ca sa vezi ce inseamna schimbarea de perspectiva. ca dovada, de la mic la mare, toti din europa lucreaza pentru germania. ce n-a reusit hitler, a reusit merkel. nu stiu daca sa ii zicem la multi ani de 8 martie sau 5 mai.

    as vizita si eu germania, vreo 30 de ani asa.

      (Citează)

  8. Berlinul a devenit in ultimii ani un oras cosmopolit, pana acum 5-10 ani era plin de cladiri abandonate si oameni care traiau pe ajutoare sociale. Acum se contruieste si reconstruieste la greu, iar companiile vin in Berlin pentru ca este ieftin (este probabil cea mai ieftina capitala europeana). Sunt multe de vazut, iar daca incluzi si Potdsdam, ai ce face 7-10 zile.

    P.S. Ar fi bine sa si verifici comunicatul, nu doar un simplu copy-paste:
    “…de pe Otopeni pe Berlin” = “…de pe Otopeni pe Berlin-Tegel”,
    “… regiuni s-au dovedit Bayern, Baden-Wrttemberg” = “.. regiuni s-au dovedit Bavaria, Baden-Württemberg”.

      (Citează)

  9. d.orin: Mie-mi place statisticile

    nici asta …

    “Mie-mi place statisticile și sper că și vouă.”

    just pointing out :)

      (Citează)

  10. alioja:
    m-ai pierdut de la titlu

    O greșeală intenționată, menită să atragă feedback/trafic. Câtă ingeniozitate! :))

      (Citează)

  11. Berlin – unul din orasele mele preferate. Cele mai mari distractii le-am tras acolo. Cu mult peste Amsterdam, Barcelona sau Praga.

    Cladirile, lumea, viata in sine in Berlin. Primele 2 dati am stat cate 10 zile si am vazut tot ce se putea vedea si ce am considerat eu ca merita. Apoi am fost doar sa ma plimb, sa ma relaxez si sa interactionez cu locuitorii. Turci in mare parte, dar foarte OK. Multi vorbitori de limba rusa. Putini nemti curati.
    Am stat de la hoteluri (recomand Hampton by Hilton sau ArtOtel de langa Kudamm) pana la apartamente inchiriate sau pe la prieteni. Poti sta pe oriunde esti aproape de Kudamm – bulevardul principal – mult mai mare si mai pompos decat Mariahilferstraße al Vienei.
    Viata ieftina in Berlin, bere la market la 60 centi, bani retur daca aduci sticlele inapoi. Femei de treaba si de toate natiile – a se citi FRUMOASE. Mancare buna, multa si ieftina. Oamenii civilizati. Transportul in comun este IMPECABIL. De vis sa iesi la plimbare pe strada si sa bei o bere cand plimbi catelul.
    Mi-a placut si imi place. Am cam fost an de an in ultimul timp. Macar pentru o saptamana.
    O zi si o noapte de petrecut OBLIGATROIU pe Oranienburger Straße (cauta pe youtube) – ca barbatii la plimbare, pe la terase – doar sa iei pulsul. Nu vei regret; pe Matilda totusi sa o lasi in acest timp la o cofetarie sau in Sony Center. :))

    Nu rata Berlin, merita mai mult decat crezi. Trebuie sa il descoperi si nu doar ca turist classic, muzee and shit. Alea se pot face in mare parte dupa 50 ani – am ajuns la concluzia asta, dupa ce am vazut cam toata Europa.

      (Citează)

  12. enzo: Zona cu ambasadele, Check Point Charlie, cateva portiuni de zid, muzee ale perioadei razboiului rece, chestii cu nazisti, stadionu olimpic din Berlinu de Est, nu imi amintesc chiar toate… Ah da! Gara centrala!Are multe de arata Berlinu.

    Exact, gara central – cea mai mare gara din Europa – Hauptbahnhof si una din cele mai mari top 10 din lume. IMPRESIONANT

      (Citează)

  13. Din aia 200.000 , 150.000 erau romi in “vizita” la furat

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus