►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Știu de mult de Burger Van, dar practic a fost nevoie să vină ei la mine în zonă ca să și mănânc de acolo pentru Turul Burgerilor. Burger Van este, după cum îi spune numele, o dubă transformată în fast-food pe roți ce servește burgeri.
Pot fi găsiți în diverse locuri din București, anunțate mereu pe pagina lor de Facebook, iar zilele trecute au fost la Pe Baricade, în zona Unirii, fieful lui Nihasa, unde ne-am dus și noi într-o seară și am luat 4 burgeri la pachet.
Am luat patru pentru că erau ieftini. S-a dovedit că patru burgeri sunt porția cinstită pentru doi oameni înfometați. Am avut așa:
Double Trouble (20 de lei): chiflă demi-brioșă, 2 chiftele de carne, cheddar, salată creață, ceapă, roșii, castraveți murați, sos “burger van”.
Ca toți burgerii de la Burger Van, nu este foarte mare și arată ca ceva produs dintr-un fast-food ceva mai răsărit. Se laudă cu carne proaspăt tocată, fără a fi congelată, dar burgerul acesta, ca toți ceilalți, nu impresionează. “Castraveți murați” este mult spus, există o singură felie de castravete; la fel și cu roșiile, corect era la singular. Chifla este bună, carnea la fel, poate prea unsuroasă.
Royal With Cheese (15 lei): chiflă demi-brioșă, 1 chiftea carne, cheddar, bacon, salată iceberg, ceapă, roșii, castraveți murați, sos “burger van”.
Bacon-ul măcar era din belșug, iar salata și roșia și felia de castravete (care arată ridicol așa singură acolo) fac pe total un gust ceva mai complex.
După cum s-a dovedit per ansamblu, Royal w/ Cheese este cel mai bun și, dacă e să luați un burger de aici, luați-l pe acesta.
PBJ Time (14 lei): chiflă demi-brioșă, 1 chiftea carne, bacon, unt de arahide, gem, castraveți murați, sos “burger van”.
PBJ nu înseamnă ceva porcos, ci peanut-butter and jelly. Nu mă întrebați unde este gemul, dar untul de arahide se simțea în burger și nu pot spune că mi-a plăcut. Ai unt de arahide, bacon prăjit și o chiftea de carne; nu ai nimic care să le compenseze. Acea unică felie de castravete nu este suficientă, puneți măcar trei felii acolo, este singurul element care compensează carnea grea și un pic de acritură taie greața și face mult mai ușor de mâncat burgerul!
The Frenchie (15 lei): chiflă demi-brioșă, 1 chiftea carne, ceapă, salată iceberg, raclette, dulceață de ceapă, muștar Dijon, ketchup.
Frenchie parcă are ceva ce nu se potrivește. Nu știu ce este, poate ceapa aceea crudă sau brânza raclette sau dulceață de ceapă pe care nu am simțit-o. Cert este că ar trebui regândit, poate eliminat ceva, poate pus de trei ori mai mult din vreun ingredient, astfel încât să aibă o personalitate pe măsura numelui. Momentan este doar un alt burger fără nimic special.
Prețurile nu includ cartofi, care costă 5 lei în varianta simplă și 7 lei în varianta cu cheddar și jalapenos. Am luat o porție “complexă” și iat-o mai jos, în cutia în care am luat la pachet totul: cartofi prăjiți cu niște brânză topită pe ei și ardei iuți aruncați într-o parte.
Mai au în meniu un burger simplu și unul vegetarian. Iată și cum arată duba în care se gătește totul, are difuzoare pentru muzică, poți vorbi cu cei doi băieți care pregătesc mâncarea, primești un număr de ordine atunci când dai comanda șamd.
Chifla: bună, moale, nimic memorabil.
Carnea: gustoasă, făcută cum am cerut-o.
Garnitură: foarte simplă și puțină. O singură felie de castravete murat, o singură frunză de salată, o singură roșie. Dublați-le, măcar, ca să compensezi carnea cu ceva proaspăt. Cartofii sunt de fast-food de cartier.
Sosuri: erau niște sosuri disponibile la dubă, dar n-am pus din ele. Sosul “burger van” care tot apare în rețetele din meniu nu l-am remarcat, nu știu ce este.
Prețuri: mici, între 13 și 20 de lei. Practic sunt prețuri de lanț fast-food, dar mănânci un pic mai bine și măcar mai proaspăt decât la un fast-food.
Băuturi: în meniu nu au. Cred că modelul lor de business este să tragă lângă o terasă sau ceainărie sau așa și să ofere mâncare acolo unde celălalt local aduce băutura.
Desert: nu au.
Servire: comanda noastră a durat vreo 15 minute. La final unul dintre cei doi domni a strigat tare “42!”, deși eram singurul client și în fața lor. A fost amuzant.
Toaletă: nu au.
Ambianță: teoretic ești la o terasă și Burger Van vine cu niște mâncare. Oricum, duba în sine este un concept amuzant, îmi place ideea lor. Mai mult, din câte știu costă ceva autorizația de a vinde mâncare dintr-o mașină, depui întâi o listă cu locurile unde vei parca și pentru fiecare loc plătești o taxă de vreo 3000 de lei. Nu știu dacă mai este așa (sau dacă ei o plătesc atunci când servesc dintr-un alt local), dar e amuzant sistemul.
Ce faci cât aștepți mâncarea: păi teoretic ești la o terasă, deci faci ce-ai face și acolo. Dacă mergi special pentru a lua niște burgeri, cum am făcut noi, n-ai nimic de făcut. Du-te cu un taburet și telefonul încărcat.
Parcare: nu e cazul.
Burger Van oferă burgeri ceva mai buni decât la un fast-food, dar fără a crește (prea mult) prețul pentru asta. N-au vreo rețetă specială, nu e nimic memorabil, e doar mâncare obișnuită, făcută rapid într-o dubă, dar dacă stai la o terasă și ți-e foame și Burger Van este acolo, măcar ai ce mânca. Sau poate că sunt în zona biroului și vreți să încercați altceva la prânz.
În rest, însă, eu îi pun pe lista burgerilor banali din Turul Burgerilor și nu e ceva pentru care v-aș recomanda să străbateți Bucureștiul. Le doresc mult noroc și-mi place ideea lor, dar nu-i ceea ce caut la Turul Burgerilor și cred că ar putea fi și îmbunătățită mult cu niște efort minim.
Burger Van sunt mobili, așa că verificați pagina lor de Facebook și site-ul burgervan.ro pentru a vedea unde-i găsiți în următoarea perioadă. Își încep de obicei programul la 12:30 și-l termină pe la 20:30. Meniul în format PDF poate fi găsit aici.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
8 comentarii
22/04/2015 la 11:15 AM
N-am crezut ca o sa zic asta vreodata la un articol despre burgeri, dar vezi ca lipseste poza cu duba :P
Nicu(Citează)
22/04/2015 la 11:24 AM
Am fost si eu pe baricade special pentru merry bery burger vineri seara, si in cele din urma am ramas pentru atmosfera, pentru ca mi-a adus aminte de studentie.
Vremea era perfecta pentru stat la terasa, aveau zaganu la 8 lei si mancarea a fost decenta, cum spui si tu mai mult un snack dar nimic special. In cele din urma din experientele anterioare prefer Switcheat pentru o masa mai serioasa si mai gustoasa, cu al lor Nenea Iancu la draught și Baz pentru ceva mai decrepit dar un burger bun.
alxzen(Citează)
22/04/2015 la 12:09 PM
Nu arata de loc apetisant… Ca aspect ma refer….
Soacra(Citează)
22/04/2015 la 12:11 PM
Corect, cred că din același motiv le-am uitat și eu.
nwradu(Citează)
22/04/2015 la 12:12 PM
Da, eu am fost la Van Burger înainte să bage merry berry, care sună bine, că-mi plac merișoarele.
Pe Baricade e un loc chiar ok. Arată a terasă de băutori profesioniști, dar vara e foarte frumos, prețurile sunt acceptabile, mâncarea lor e destul de bună.
nwradu(Citează)
22/04/2015 la 3:06 PM
Asa ceva: http://www.imdb.com/title/tt2883512/?ref_=nv_sr_1 ?
Emil(Citează)
23/04/2015 la 9:12 AM
Un link nu punea si el sau macar sa zica – hai la o bere :)
Ii observ de ceva timp si pot spune ca e o loterie. Daca sunt super aglomerati, calitatea scade semnificat fata de ce ai primit tu :)
http://www.nihasa.ro/2015/01/la-burgervan-ul-laudat-nu-te-duce-cand.html
nihasa(Citează)