►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
LG a lansat în România modelele din gama 2015 și, evident, imaginea este senzațională. Zici că sunt o fereastră, nu un ecran.
Pe lângă imagine, LG a îmbunătățit și alte aspecte, astfel:
Sunet Harman Kardon. Majoritatea modelelor dispun de o bară cu boxe, montata sub televizor, care asigură un sunet multidirecțional, inclusiv prin reflexia cu peretele din spatele televizorului. Este o colaborare care cu siguranță va ajuta foarte mult brandul LG pe piață.
WebOS 2.0. Sistemul de operare pentru Smart TV-uri a fost îmbunătățit nu doar ca rapiditate, ci s-a lucrat și la interfață, care acum include diverse shortcut-uri pe ecran, este mai deșteaptă, mai bine organizată, plus că te ajută la instalare. Din ce-am văzut, upgrade-ul este binevenit. Din păcate, doar televizoarele din gama 2015 vor beneficia de WebOS 2.0, cele de anul trecut nu vor primi upgrade-ul. Cumpărătorii de televizoare noi, însă, vor beneficia de acest sistem de operare îmbunătățit.
Telecomandă Magic Remote cu butoane. Telecomanda are acum și butoane și controlează și televizorul prin mouse. Este o îmbinare între una clasică și una modernă, din nou o idee binevenită.
Dincolo de acestea trei, mi-a plăcut o idee auzită acolo: cu ecrane Ultra HD, putem accepta mai ușor dimensiuni mai mari de televizoare, precum 55 sau 65 de inchi, deoarece detaliile sunt mult mai fine. Înainte erai silit de rezoluția mai mică să stai la depărtare de ecran, ca să nu vezi pixelii, cum s-ar spune. Acum, cu rezoluția de patru ori mai mare adusă de Ultra HD față de Full HD, am putea sta mult mai aproape de televizor, dar cum nu vom face asta, trebuie să luăm ecrane de diagonale mai mari.
Printre noile televizoare prezentate au fost cele Prime Ultra HD, versiunile de top, model UF9500 și UF8500 și UF6700.
OLED-uri curbate de 55 de inchi, model EC9300
Modelul LF6300 cu rezoluție Full HD, dar WebOS 2.0 și Magic Remote nou.
OLED cu Swarovski, pentru cei care vor un pic de sclipici în cameră.
Nu în ultimul rând, modelul 98UB980V, un televizor de 98 de inchi sau 249 cm diagonală, înalt cât un om. M-am uitat la niște clipuri video filmate foarte meseriaș în rezoluția Ultra HD, toate despre mâncare, bucătărie, gătit. E imposibil să nu ți se facă foame! Acest model costă 75.000 de lei la Altex, dacă doriți să vă luați.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
13 comentarii
05/04/2015 la 3:20 PM
Suntem încă departe de comparația “fereastră-ecran” prin premisa calității imaginii. Senzațional poate fi doar un termen asociat dimensiunii imaginii. Calitatea maximă a unei imagini nu poate fi obținută decat dupa calibrarea ISF a display-ului respectiv. Aceasta se face individual pe fiecare televizor, setarile copiate de la acelasi model sau de pe net avand o posibilitate de potrivire de max 4%. Lg sunt într-adevăr printre primi care au adoptat si implementat in meniul de reglare a imaginii, controale avansate ISF pentru efectuarea calibrarii. (Isf expert1/2) Aceasta constituie o noutate pentru România, consumatorului de rand nefiindu–i adus la cunoștință posibilitatea, importanța si beneficiile rezultate in urma efectuarii acestei operatiuni. Sunt curios sa vad primul review românesc, prima evaluare bazată pe masuratori optice cu aparatură pro (deja există in București un calibrator certificat ISF level 1 si 2 si mai mulți entuziaști in țară). Afară toate review-urile competente se fac in urma efectuarii calibrarii. evaluarea artistică urmând după reglarea matematică (ex HDTV.test nr1 in UK) Există persoane pasionate de imagini calitative, persoane care sunt dispuse sa investească in device-uri calitative, care isi pierd ore si chiar zile in sir, incercand sa regleze ochiometric imaginea televizorului, neștiind că acest procedeu poate avea rezultate incomparabile dacă este facut cu aparatură dedicată si metrologizată, intr-un anumit flux, fososind cunoștințe adecvate.
Calin_fdx(Citează)
05/04/2015 la 4:41 PM
Da… toate TV-urile din showroom-uri prezintă nişte imagini cu floricele şi nuferi albi şi mai ştiu eu ce, provenite din clipuri video făcute SPECIAL pt. aşa ceva. Apoi îti pui tv-ul acasă, pe cablul tău care dă emisiuni şi filme SD (sau, uneori, HD, dar nu integral), sau filme descărcare de pe net, cu 1Giga filmul ca să nu aştepţi prea mult la descărcare… multe din filme avînd 99% scene în care nu contează rezoluţia, ci acţiunea şi dialogul de pe ecran … şi oare de ce nu mai e practic nici o diferenţă faţă de un TV HD obişnuit care costă 10-15 milioane ?
OK, pe mine nu mă deranjează, să vîndă ăştia cît mai multe UHD-uri ca să scadă preţul la cele mai “normale”.
alias(Citează)
05/04/2015 la 6:12 PM
La anul webOS 3.0 doar pentru tv-urile din 2016, pentru ca f…k the old clients?
horean(Citează)
05/04/2015 la 7:09 PM
Are culori foarte frumoase si arata foarte bine. Oare cat costa, sigur nu este ieftin…
Mihu(Citează)
06/04/2015 la 10:49 AM
eu am muscato cu uhd …frumos , frumos dar la ce sa ma uit inafara de youtube … si pe cant va fi standard uhd , tv meu va fi super depasit !
radu(Citează)
06/04/2015 la 1:50 PM
Pana la implementarea noului color space Rec.2020, in care vor fi masterizate adevaratele materiale nativ 4k, continuam sa ne uitam la actualul Rec.709 (masterizare pentru bluray full hd, 8bit, 23.976fps) si sa upscalam doar rezolutia la UHD. Diferenta dintre cele doua este ca primul promite acoperirea a pana la 75% din perceptia spectrului de vizibilitate a ochiului uman, pe cand actualul acopera doar 35%. Intermediarul DCI (folosit in cinematografele digitale, acoperind putin peste 50%). Asa ca treaba cu 4k e mai complicata decat pare….
Calin_fdx(Citează)
06/04/2015 la 2:47 PM
Si totusi daca ar trebui sa aleg intre LG si Samsung pentru care ar trebui sa optez?
Dumitru(Citează)
06/04/2015 la 3:21 PM
Trei conditii vitale in alegerea unui televizor: 1) Panel nativ pe 100Hz sau peste (aici nu vorbim de procesari si interpolari CMR, iFC etc pe sute de hz), 2) Panel tip VA nu IPS (in afara de un pretins extins unghi de vizualizare, panelurile IPS au un nivel execrabil de negru, contrastul nativ masurat rar depasind 1000:1, in schimb panelurile VA atingand si 0.030cd/m ajung la un contrast nativ de peste 3000:1, asta fara procesari de autodiming implementate cu scopul de a pacali utilizatorul ca panelul afiseaza un nivel adanc de negru 3) Iluminarea panelului sa nu fie de tipul EDGE, lateral sau total pentru a evita posibila aparitie a cloudingului (parti albiciose in colturi pe scenele foarte intunecate), acesta iluminare trebuid facuta din spatele panelului de catre blocuri independete de leduri, controlate independent ca si emisivitate a luminii. Daca doresti o recomandare obiectiva, facuta prin prisma unor pasionati adevarati care testeaza live televizoarele, cere o recomandare aici http://forum.softpedia.com/topic/346450-sfat-achizitie-tv-lcdled-comentarii-doar-despre-lcdled/
Calin_fdx(Citează)
06/04/2015 la 4:01 PM
Singura chestie enervanta e update-ul la web os. Pe care eu nu-l pot face. Si ramin cu meniul ala de rahat si greoi in draci.
In rest, LG face tv-uri relativ ok si de al meu in particular sint multumit. Cit priveste nivelul de negru, sa fie sanatos ala care nu se poate uita la tv din cauza asta.
jules(Citează)
06/04/2015 la 4:23 PM
sunt posesor de lg si pe masura ce apar update.uri de firmware se inmultesc limitarile. apropos daca nu stiati lg isi rezerva dreptul pt tv smart sa stocheze info despre ce vizioneaza utilizatorii…(care culmea, au si platiti pt produsul lg pe care il detin) inclusiv filmele de pe stick.
inca o limitare este ca nu se pot vedea filme pe youtube sau in web browser mai mari de 20min (vb de tv cu netcast, eu nu am webos)
concluziile le trageti singuri!
Life’s good! (pt cine?)
lucian(Citează)
07/04/2015 la 11:10 AM
Continui să cred că UHD și webOS sunt cuvinte cheie folosite de departamentul de marketing pentru a-i da pe spate pe neștiutori sau pe neofiți. La ce bun un astfel de televizor dacă nu există programe UHD? Nu mai spun că pentru majoritatea oamenilor detaliile vor fi cam invizibile pentru că, dacă n-ai ochi de acvilă, acuitatea vizuală e destul de scăzută. Vă mai amintiți de 3D? Personal, consideram că 3D-ul era ceva spectaculos prin informația de profunzime în scenă. Dar n-a prins. Sigur, mai toate televizoarele de la mijlocul gamelor în sus îl au, dar tot n-a prins. webOS? Există televizoare Philips cu Android care tot n-au prins. Apoi mai vin și știrile cu [ne]respectarea intimității și pentru mine, personal, e un argument destul de puternic să nu cumpăr așa ceva. Pentru o cameră de apartament din Militari, idealul ar fi un televizor simplu cu un panou foarte bun de 50 de țoli, 1920×1080, tehnologie PVA, cum sugera Calin_fdx.
Alx MAX(Citează)
07/04/2015 la 5:14 PM
Ochiul uman este mult mai sensibil la variatiile de luminozitate care apar in aceeasi scena (ANSI-contrastul), in scene diferite sau corelat cu lumina ambientala. De aceea este mult mai importanta afisarea imaginilor pe display-uri capabile sa livreze un contrast cat mai mare (a nu se intelege si asocia cu o luminozitate cat mai mare), cu o gama cat mai corecta, aceasta ducand la efectul de imersie in imagine, Apogeul fiind atins de OLED care in camera cu lumina controlata, dedicata, decorata cu nuante inchise antireflective, livreaza o imagine care efectiv pluteste in aer. Avantajul la actualele UHD-uri lcd, este deocamdata doar la vizualizarea de imagini statice, gen JPEG. Comparatia susmentionata nu va avea niciodata castig de cauza intr-un magazin cu n-spe neoane, OLED-ul pierzand batalia in fata LCD-urilor setate pe dinamic de pe rafurile magazinelor, dar in alte conditii, spulberndu-le.
Calin_fdx(Citează)