►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
IKEA aduce în prim plan mobilierul de exterior, că a venit primăvara și oamenii vor să mai stea și pe balcon la o cafea, sau, unde e cazul, în curtea lor de bogătani. Și noi avem în plan să renovăm ambele balcoane, momentan utilizate mai degrabă ca spațiu de depozitare, și să transformăm măcar unul dintre ele într-un spațiu de relaxare și spionat vecinii.
Nu știu dacă vom face asta anul acesta, din lipsă de timp, dar cu ce oferă IKEA măcar ne exersăm imaginația. Apropo, studiile spun că 80% dintre români folosesc balconul pentru a usca rufe și 39% ca spațiu de depozitare. Prima problemă ar putea fi rezolvată cu o mașină de uscat rufe, care chiar face bine treaba, a doua cu o regândire a posesiunilor lumești într-o existență care este doar un preambul pentru viața de apoi, dar cine sunt eu să dau lecții, având în vedere că am momentan două balcoane și ambele ocupate?
Produsele le găsiți în categoria mobilier de exterior.
La conferință de presă noi am și amenajat patru balcoane, le vedeți mai jos.
Nu sunt prea convins de pardoseala de lemn pe care o propune IKEA. Pe de o parte este utilă, îți permite să o pui singur rapid pe jos în balcon în loc să chemi un meșter care să pună gresie (care, apropo, împreună cu eventuala faianță din balcon adaugă minim 100 kg greutate), dar pe de altă parte cred că este foarte dificil să cureți printre acele lemne atunci când în balcon se mai strânge praf, apă sau sânge.
În rest sunt multe idei bune pe acolo și o varietate mare de scaune extensibile sau nu, spalier cu polițe, spații de depozitare, un fel de cufăr în care poți ține lucruri și te poți așeza pe el, accesorii și decorațiuni, inclusiv lumini discrete.
Mi se pare că au mai scăzut un pic costul comenzilor online de la IKEA, acum e o taxă unică de 49 de lei pentru manevrarea produselor din depozit, indiferent de numărul lor, plus 1 leu/kg transportul în zonă. Inițial parcă era mai ieftin, acum te costă doar un pic mai mult decât un drum la IKEA. Din păcate, sistemul rămâne greoi (trebuie să dai copy/paste la codul articolelor într-o interfață de comandă, nu-i ca pe un magazin online uzual), iar site-ul cuprinde în continuare denumiri de genul “Scţ clţ ext, maro vopsit maro” sau “Cbz chv+u/frnt, n, Hyttan stj” (adică vor să spună “corp bază, chiuvetă + ușă / front natur Hyttan culoare stejar”).
Ultima oară când am scris despre asta am discutat apoi cu cineva de la IKEA și-mi spunea că sunt foarte greu de corectat, site-ul este ținut undeva în străinătate de către străini, pentru fiecare astfel de problemă trebuie probabil ridicat un ticket și cine știe câte persoane se ocupă de câte țări pe acolo. În fine, ei știu de problemă, dar e greu de rezolvat. Nu pot să nu mă întreb, totuși, cât de greu de rezolvat să fie? E ditamai compania cu ditamai vânzările, fără îndoială că un site ușor de descifrat ar crește conversia, ca să vorbesc în termeni 2.0. Nu văd cum ar putea fi o altă prioritate în afară de asta.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
21 comentarii
27/04/2015 la 11:21 AM
Daca vrei vreodata sa organizezi vreo vanatoare de comori, fa-o pe blog si pune cititorii mai nou sa gaseasca referinte marca nwradu prin texte, gen “burger cat craniu de fetita”, “este foarte dificil să cureți printre acele lemne atunci când în balcon se mai strânge praf, apă sau sânge” :))
Mihaela(Citează)
27/04/2015 la 11:40 AM
1. Costul nu se ieftinește.
2. Pentru a evita transformarea balconului în spațiu de depozitare recomand sa nu îl închizi.
3. Nu recomand gresie în balcon. Pe lângă greutatea adunata, ai marI șanse ca la umezeala și condens sa suferi accidente. Eu personal am pus iarba artificiala. Se menține foarte bine 3 ani (se aspira ușor, se poate spala cu furtunul) intr-un balcon deschis. Cum a iesit la mine: http://www.cristix.ro/wordpress/2014/03/balcon-pregatit-de-primavara/ Ulterior am adaugat și o plasa de păsări pe șină de perdea din motive de porumbei.
4. Pentru rufe recomand fie sisteme cu pliere fie uscător cu scripeți. Primul e mai finut, al doilea face treaba buna. Exemplu uscător cu scripeți la pret decent as zice…
http://www.uscatorrufe.ro/uscator-cu-scripeti-si-fixare-in-tavan/uscator-tavan-cu-7-bare.html. Pentru al doilea se poate folosi o plasa mai deasă cu vizualizare dintr-o singura direcție pentru a evita aspectul de mahala.
CristiX(Citează)
27/04/2015 la 11:51 AM
Drăguț, dar dacă ai balcon la un bulvevard aglomerat, nu e deloc fun.
acsel(Citează)
27/04/2015 la 12:07 PM
Parcă îl văd pe Radu ținând o găină strâns sub braț și luându-i gâtul, acolo pe balcon.
alunelu(Citează)
27/04/2015 la 2:08 PM
Tu transezi gainile la tine pe balcon? Eu prefer sa mi le cumpar gata pregatite din comert.
Foarte bune sfaturile. Intentionam sa ne amenajam micul balcon si noi si cu siguranta ne vom inspira de la ikea.
Catutzi(Citează)
27/04/2015 la 2:12 PM
Eu am balconul catre un bulevard destul de intens circulat. Ai idee cum se comporta acea iarba artificiala la praf? Si cum se intretine? Se aspira ca un covor?
corny(Citează)
27/04/2015 la 2:28 PM
Eu am pus pe balcon o fucking banca. Ii pun manerele de lemn primavara si le scot toamna. Oricum, e bine de stat pe balcon cam 2 saptamani in perioada asta si inca 2 la toamna. In rest e ori prea frig, ori prea cald.
add(Citează)
27/04/2015 la 2:45 PM
Sunt foarte frumoase ideile lor de amenajare a balconului. Imi place mult pardoseaua exterioara insa, din pacate, eu nu pot pune la mine. Nisipul motanului intrat printre zabrelele acelea mi-ar face viata un calvar.
Aura(Citează)
27/04/2015 la 2:56 PM
@aura, e simplu. omori pisica. oricum e inutila.
mircea (primul)(Citează)
27/04/2015 la 3:13 PM
@mircea (first of his name!)
Te inseli! Prinde tantarii, gandacii, paienjenii si orice alte vietati mai apar in zbor prin casa. Ma trezeste dimineata si… ma face fericita!
Aura(Citează)
27/04/2015 la 5:36 PM
Sunt foarte curioasa ce scenariu ai avut in minte cu sangele din balcon :))
Cristina(Citează)
27/04/2015 la 5:43 PM
Sunt multe ascunse prin diverse articole, nici eu nu le mai știu.
nwradu(Citează)
27/04/2015 la 5:50 PM
Mulțumesc, am modificat. În mintea mea a început ca “a ieftinit comanda online”, dar se înțelegea altceva și n-am mai sincronizat toată propoziția ulterior.
Balconul îl am deja închis, dar stilul vechi, fier pur. Probabil că în câțiva ani vine primăria și mi-l închide cu termopane. Nu-mi place că-i închis pentru că se deschid puține ferestre, mi-ar fi plăcut un sistem cu panouri demontabile sau ceva așa, dar costă mult.
Nu zici rău că ai putea aluneca pe gresie, nu m-am gândit la asta. O să văd ce alte soluții mai sunt, asta cu iarba artificială pare cumva prea falsă ca aspect, parcă e în filmele SF, iar lemnul de la IKEA e scump de mori, costă 100 de lei vreo 9 plăci care în total au 0,81 mp, preț la care pui 1 mp de gresie cu tot cu manoperă și adezivul pentru ea. E drept, e lemn de cireș și se montează rapid…
Probabil se spală cum zici tu, cu furtunul.
nwradu(Citează)
27/04/2015 la 5:53 PM
Poate te tai la deget lucrând ceva pe acolo… se poate întâmpla.
nwradu(Citează)
27/04/2015 la 5:54 PM
Câte glume ar putea fi spuse aici…
nwradu(Citează)
27/04/2015 la 5:54 PM
Noi ne trezim și pe la ora 8 ne bem cafeaua. Am putea face asta pe balcon, admirând răsăritul, parcarea și haosul de la intrarea din școală.
nwradu(Citează)
27/04/2015 la 7:31 PM
Pfff, uita-te la Dexter sa vezi cum trebuie facut.
BeBe(Citează)
27/04/2015 la 8:40 PM
Eu am pus gresie mata maro si am dat cu decorativa, in alb si bleumarin. A iesit de revista. Nu am probleme cu umezeala, nu poti sa aluneci nici daca vrei.
gogu(Citează)
27/04/2015 la 9:26 PM
Sincer nu știu cum o sa se comporte în cazul în care ești aproape de bulevard. În mod sigur la noi este aspirat o data pe săptămână. Nefiind la bulevard nu am simțit nevoia sa îl spălăm cu furtunul dar în mod sigur e spălat de ploaie. Rămân urme de la diverse obiecte pe el dar dispar cu trecerea timpului.
Cel pe care l-am avut înainte a rezistat 3 ani (inclusiv ierni cu zapada) și l-am înlocuit pentru ca se decolorase. Nu urat, dar simțeam nevoia de ceva cu mai proaspăt.
CristiX(Citează)
28/04/2015 la 7:17 AM
eh, ce nu a zis nimeni aici este ca vecini melteni care adusi de ceausescu la bloc si.au pastrat obiceiurile de tarani de a scutura de pe balcon covoare, lenjerii de pat si sa nu uitam ‘dau la gaini’ de mancare (a se citi porumbei si alte inaripate)
asa ca daca vreti flori cu par, sau cu mucuri de tigare…lasati balconul deschis larg, de restul se ocupa cei de sus.
lucian(Citează)
29/04/2015 la 8:38 AM
Deckul din lemn de la ikea este foarte bun, eu am de doi ani deja pe o terasa de afara, aproximativ 14 m2 , chiar de curand am dat cu lac pt a o intretine, lemnul este de acacia, nu cires, e un lemn dur, tratat, special pt a fi folosit afara.
Iarna o strang si o depozitez, nu cred ca este atat de dur sa reziste o iarna cum avem noi, in orice caz, toata vara e batut de soare, ploaie, etc, n are nicio problema, se curata cu jetul de apa si cam asta e.
Iar scump nu este, eu am analizat toate variantele de acoperit terasa, construita din scanduri de terasa speciale, plus montanti, suruburi speciale, manopera, etc, ma ducea la 1500€, varianta 2, din lemn de brad lacuit, pt a iesi mai ieftin, minim 800€, iar bradul intr un an era stramb tot.
Asadar, varianta ikea la 1400 RON totalul, a fost cea mai lejera.
All in all, recomand, e foarte buna solutia lor.
P.S: urmareste pretul la ei pe site, cam de doua ori pe an scade la 69 RON.
Uite si o poza cu ea montata, din pacate pe noapte, dar se vede ok.
http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/9c/2a/66/9c2a668ead41ee26dba1cd4bdcf6bc35.jpg
Alex(Citează)