►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Concurs: #ePacat să nu câștigi un voucher pentru gadgeturi
Am aflat ce se mănâncă la clasa business la TAROM (update: și alte fotografii!) »
Mergeam în oraș în urma unui om ce culegea fiecare PET și cutie metalică pe care o găsea aruncată pe jos și le băga într-un sac mare pe care-l căra în spate.
Avea aspect de om al străzii. Cu siguranță nu lucra la salubrizare, iar pentru toate acele deșeuri colectate urma să primească vreo 3 lei la finalul zilei; pentru unii oameni, este un venit important.
Mergeam așadar în urma lui și eram chiar optimist legat de ce vedeam. “Uite, omul ne ajută să avem un oraș curat, mai bine așa decât să cerșească la colț!”.
Apoi omul respectiv ajunge la un coș de gunoi stradal, lasă sacul său jos, scoate coșul din suport, îl răstoarnă pe tot chiar acolo pe trotuar, la marginea drumului, răscolește prin gunoaie, se uită la o jumătate de merdenea găsită acolo, culege două PET-uri din morman și pleacă mai departe. Gunoaiele rămân în stradă și încep să fie ușor mișcate de vânt. Păi ai cules toate PET-urile alea de pe jos ca să faci acum mizerie cu ambalaje și ce-o mai fi în coșuri?
Privind lucrurile acum, după ceva timp, nu pot da vina pe omul respectiv pentru că a făcut din nou mizerie. Chiar și științific vorbind, piramida lui Maslow, cea a nevoilor umane, vorbește întâi despre nevoia de a avea mâncare și un acoperiș deasupra capului, iar mult după acestea vine și nevoia de a îmbunătăți mediul înconjurător.
În stil ingineresc, primul meu gând atunci a fost că gunoiul, ca și energia, se conservă. Dispare într-o formă, dar apare sub o alta, cantitatea totală fiind constantă.
sursa foto: Homeless man asleep on street de pe Shutterstock.
« Concurs: #ePacat să nu câștigi un voucher pentru gadgeturi
Am aflat ce se mănâncă la clasa business la TAROM (update: și alte fotografii!) »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
10 comentarii
10/04/2015 la 1:48 PM
Ce?!
Andrei(Citează)
10/04/2015 la 1:49 PM
De aceea eu duc peturile la clopotul de “reciclare” desi stiu ca cei de la salubrizare le amesteca la colectare. Pentru ca sunt cativa tigani cu niste carucioare care le golesc de 3-4 ori inaintea primariei si le vand celor care chiar le recicleaza.
Marian(Citează)
10/04/2015 la 1:56 PM
Da, la noi reciclarea deșeurilor este un fel de activitate subterană, o piață cel mult gri.
nwradu(Citează)
10/04/2015 la 3:12 PM
Avem si noi unul in campusul universitar, arata rau si toata ziua isi cara sacul imens cu peturi si cartoane.
Intr-o zi l-am vazut la PublicBet, avea plin portofelul de 50 lei :))
LFCAlexandru(Citează)
10/04/2015 la 4:00 PM
Unele orase din Romania au deja un sistem civilizat de reciclare, de exemplu in Piatra Neamț de cca. 10 ani s-au introdus pubele speciale pentru diferite tipuri de gunoi: menajer, sticla, hartie, metal.. s-a renuntat si la topoganul de gunoi din bloc pentru a-i determina pe cetateni sa-si ducă singuri gunoiul si sa-l sorteze asa cum e civilizat.
In Bucurestiul anului 2015, doctorul Sorin Oprescu nu poate sa implementeze acest sistem ?
florin.comsa(Citează)
10/04/2015 la 4:23 PM
E responsabilitatea primarilor de sector…
Mark-3000(Citează)
10/04/2015 la 4:50 PM
Decât sa filozofiei asa de mult, mai bine puneai gunoaiele la loc în cos.
gogu(Citează)
10/04/2015 la 5:59 PM
Am filosofat ulterior, nu pe loc.
nwradu(Citează)
11/04/2015 la 3:48 AM
Bine ca s-a inventat la Piatra Neamt apa calda! Apropo, ce mai face primarul vostru? E bine? :)
Vrei civilizatie? Stai sa vezi de ce NU reciclez nici daca ma plateste cineva.
Pierd timp sa selectez plastice, cartoane, conserve… le pun frumos in pubelele colorate si ghici ce? Vine masina de gunoi si le incarca pe toate, la gramada peste gunoiul menajer.
Deci, hai sa ne facem ca suntem eco si reciclam!
Ursu(Citează)
11/04/2015 la 7:42 PM
In satu Mare se recicleaza in 2 tomberoane unul cu inscriptia uscat si altul cu inscriptia umed care la sfarsit o sa fie aruncat in aceeasi masina!!!
HeavyD(Citează)