un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Din nou la restaurantul Joseph

30 Apr 2015  ·

GÂNDURI  ·

27 comentarii

De aniversarea noastră eu și Matilda am căpătat obiceiul de a merge la restaurantul Joseph, al lui Joseph Hadad, în opinia mea unul dintre cele mai bune din București. Cum anul acesta respectiva aniversare ne-a prins cărând mobilă și dând cu aspiratorul, am mutat-o pe 14 februarie, ca să lovesc astfel doi iepuri cu o singură pernă sau cum e vorba.

Rămân la ce-am zis de prima oară: restaurantul Joseph rămâne un loc ideal pentru ocazii speciale, mâncarea este la fel de bună, servirea perfectă, preparatele în continuare aranjate în cel mai mic detaliu. Porțiile sunt mici, dar cu un aperitiv, fel principal și un desert pleci sătul bine de acolo. În două persoane, cu vin la pahar, costă aproximativ 500 de lei, iar cu o sticlă întreagă de vin aproape 600 de lei.

Risotto-ul de linte, înnegrit cu negru de sepie și acompaniat de calamari prăjiți rămâne unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți mânca în București. Este perfect! Risotto-ul este cremos și gustos, iar calamarii sunt aurii și buni la gust de-ți vine să mănânci fără oprire. Combinația merge de minune și v-o recomand cu toată inima. Costă 41 de lei.
restaurant_joseph_2_risotto_linte_calamar

Mai jos vedeți o porție de scoici Saint Jacques făcute sote cu cremă de anghinare, cu prosciutto făcut din piept de rață, roșii cu ierburi și lămâi confiate și fire de creson. Practic ai trei “grămăjoare” identice și mi-ar fi plăcut să fie patru la număr. Acel prosciutto din piept de rață este gustos, deși uscat se simte grăsimea de rață în gustul său. Preparatul este cam scump (72 de lei) pentru ce oferă, de asta vă și recomand risotto-ul de linte.
restaurant_joseph_1_scoici_saint_jacques

Trecând la felurile principale, eu am luat un risotto de homar făcut cu șofran, vermut, parmezan și carpaccio de trufe (98 lei). E bun, e gustos, conține carne de homar, include chiar și acel clește de homar care nu este decorativ, ci este carne moale ce se poate mânca (dar nu e zona cea mai gustoasă de la un homar). L-am comandat pentru că de-a lungul vremii am mâncat din toate cele 6 preparate principale de la capitolul carne și am zis să încerc ceva de la pește, însă dacă este să alegeți un risotto, repet, luați-l pe cel de la aperitive.
restaurant_joseph_3_risotto_homar

Mai multe preparate de la Joseph? Articolul inițial a fost actualizat cu multe fotografii.

Iată și o coroană de miel de Noua Zeelandă cu terină de cartofi aromată cu nucșoară și cimbru (99 lei). Carnea este bună, suculentă, făcută exact cum trebuie mediu.
restaurant_joseph_4_miel

La desert am luat creme brulee (42 de lei), care a fost perfectă. A venit decorată cu un “trabuc” de ciocolată din care mai spărgeam periodic câte o bucată, dar fructele de pădure au fost mult mai potrivite în combinație.
restaurant_joseph_5_creme_brulee

Desertul Pământ (45 de lei) vi l-am mai arătat. Se găsește doar la Joseph și este o minunăție de ciupercuțe făcute din ciocolată, cremă porcini, boabe de tonka mărunțite, gutuie, ganache de ciocolată albă și trufe, totul ținut în loc cu niște azot lichid, astfel încât atunci când apare la masă se ridică o ceață din farfurie de parcă ai fi toamna în pădure.
restaurant_joseph_6_desert_earth

Restauratul Joseph se găsește în zona Aviatorilor pe strada Dr. Ion Cantacuzino Nr. 8, Sector 1. Meniul și alte informații găsiți pe site-ul oficial, iar de data aceasta rezervarea am făcut-o prin formularul online de pe site și a fost confirmată rapid printr-un răspuns pe email.

asus s5507

    27 comentarii

  1. N-ai arătat pișcoturile.

      (Citează)

  2. Intreabrea corecta este: a fost eveniment?

      (Citează)

  3. Frumos, frumos. Merita sa mergi in astfel de locuri. Ocazional, desigur, pentru ca nu cunosc inca persoane dispuse sa isi cedeze lunar salariul pentru o cina in doi:)

      (Citează)

  4. nashu_mare:
    Intreabrea corecta este: a fost eveniment?

    Da, aniversarea noastră plus faptul că terminasem renovările sau cel puțin așa credeam noi.

      (Citează)

  5. Băi, nu mă pot abține din râs! Chestia aia cu coroana de miel e cu terină de …. cartof ! Ală nu-i mai mult de un cartof tăiat in trei.
    Ca să nu zic ca un cartof plus două costițe…99 de lei!

      (Citează)

  6. Si unde ati luat masa dupa aia ?

      (Citează)

  7. A facut un mic popas la Dristor Kebab:))

      (Citează)

  8. Carnea aia e bestială :))) eu nu înțeleg de ce o mai pune pe grătar , cand o puteți mânca direct din măcelărie . Frateeee , e cruda , mama masii de treaba , cum puteți sa o mâncați asa ?

      (Citează)

  9. Credeam ca sunt pe targetul blogului asta, dar 600 de lei pentru mâncare nu merita decât daca esti constipat o săptămână după.

      (Citează)

  10. thundermar:
    Si unde ati luat masa dupa aia ?

    Am plecat chiar sătui după aperitiv, fel principal și desert. Nu-i vorba de mâncat că ți-e foame, ci de experimentat ceva bun în domeniul gastronomiei, că altfel am mers la meniul zilei cu 18 lei aici în cartier.

      (Citează)

  11. Aurelian:
    Carnea aia e bestială :))) eu nu înțeleg de ce o mai pune pe grătar , cand o puteți mânca direct din măcelărie . Frateeee , e cruda , mama masii de treaba , cum puteți sa o mâncați asa ?

    Nu e crudă, e rozalie de la sucurile care se ridică la suprafața ei.

    O vită rare arată ca aici https://www.nwradu.ro/2013/02/vita-rare/

    Miel din acela am făcut și eu acasă https://www.nwradu.ro/2014/04/cum-gatesc-miel-facut-mediu-fraged-si-suculent/

      (Citează)

  12. primesc si bonuri de masa?

      (Citează)

  13. Hahahhahaha, ai mâncat într-un restaurant scump!

      (Citează)

  14. nashu_mare:
    Hahahhahaha, ai mâncat într-un restaurant scump!

    Bine rezumat.

    Dacă voi mânca vreodată la unul și mai scump, gen Le Fin Palais Royal, să țin minte să nu scriu pe blog, poate că interesează mai mult ce mai este nou la City Grill.

      (Citează)

  15. E prea scump, pana la urma e mancare cu ceva aroma. (a se citi snobism) dar fiecare e liber sa faca ce vrea cu banii lui.

      (Citează)

  16. Pe o scara de la 1 la 10, cum l-ai compara cu “La Mama” din Centrul Vechi?

      (Citează)

  17. nwradu: Nu e crudă, e rozalie de la sucurile care se ridică la suprafața ei.

    O vită rare arată ca aici https://www.nwradu.ro/2013/02/vita-rare/

    Miel din acela am făcut și eu acasă https://www.nwradu.ro/2014/04/cum-gatesc-miel-facut-mediu-fraged-si-suculent/

    Te cred , o fi bun , fiecare cu gusturile lui , dar eu daca as vedea asa ceva in farfurie cred ca vreo luna as fi vegetarian.

      (Citează)

  18. Nu stiu cum poti spune ca nu merita ceva ce nu ai incercat. Altfel, e o chestie de prioritati presupun. Din punctul meu de vedere, e o experienta care merita.

      (Citează)

  19. Cand ai venit de cateva mii de euro/familie ca Radu, e normal sa nu ti se para mult o masa de 500-600 lei de cateva ori pe an.

      (Citează)

  20. matilda:
    Nu stiu cum poti spune ca nu merita ceva ce nu ai incercat. Altfel, e o chestie de prioritati presupun. Din punctul meu de vedere, e o experienta care merita.

    Spun ca nu merita , deoarece nu as putea incerca asa ceva, cred ca as vomita. Fiecare cu punctul lui de vedere. Nu cred ca degeaba a aparut focul , pentru ca omul sa poata pregati mancare si sa se incalzeasca.

      (Citează)

  21. Did she at least put out afterwards? :P

      (Citează)

  22. Din categoria am mancat, dar tot mi-e foame.

      (Citează)

  23. Bogdand:
    Băi, nu mă pot abține din râs! Chestia aia cu coroana de miel e cu terină de …. cartof ! Ală nu-i mai mult de un cartof tăiat in trei.
    Ca să nu zic ca un cartof plus două costițe…99 de lei!

    Glumesti cred, nici macar un cartof intreg nu pare, probabil au folosit unul singur la 3 farfurii.

      (Citează)

  24. Ia acest pumn de argilă și produ-mi un gânditor de Hamangia! Eftin!

      (Citează)

  25. Ai gagica sau gagic?

      (Citează)

  26. Văd că toată lumea sare în sus la preț. Eu am căscat ochii mari când am citit că ați fost la restaurant pe 14 februarie și, la o lună jumătate după ești încă impresionat.

    Chiar arată bine mâncarea.

      (Citează)

  27. E greu să pricepi că experiența contează un pic mai mult decât banii, și o dată în an nu ar trebui să-ți fie rușine să te tratezi regește. Da’ no, zi asta la fanii parizer.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus