►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Apple Watch, văzut de mulți ca un viitor eșec, a înregistrat peste un milion de precomenzi în prima zi când ceasurile au fost disponibile în magazine. Livrările încep ceva mai târziu. Acum peste un milion de clienți s-au dus în magazine, au văzut acolo ceasul și au spus “da, îl vreau, uite banii”.
Ca să punem asta în context, mai jos aveți din nou clasamentul vânzărilor de ceasuri inteligente:
Samsung, de exemplu, a vândut 1,2 milioane de ceasuri în întreg anul 2014. Apple a egalat performanța asta într-o zi și nu vorbim chiar de aceeași gamă de prețuri, că Apple Watch începe de la 349 de dolari, dar are și versiuni de 549, 799, ba chiar 10.000 și 17.000 de dolari pentru cele din aur, deși nu știu câte s-au precomandat din fiecare categorie.
Mi se pare că Apple exagerează la gama Watch Edition, cea cu aur. Prețurile sunt între 10.000 de dolari, unde primești un ceas de 38 mm cu carcasă de aur și curea de cauciuc. Cel cu curea de piele este 17.000 de dolari. Vă așteptați la o curea metalică, eventual tot din aur sau aurită? Nu are. Pe astea Watch Edition cred că și Apple le-a făcut special pentru cei care nu cunosc valoarea banilor.
sursa: MacRumors.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
25 comentarii
14/04/2015 la 6:57 AM
Pentru ca apple stie sa vanda
mircea (primul)(Citează)
14/04/2015 la 7:38 AM
Pentru că Apple e foarte atent la ceea ce îți vinde
Aurel(Citează)
14/04/2015 la 9:49 AM
Pentru ca cocalarul inghite tot ce ii da apple, Indiferent cit de scump.
Emil(Citează)
14/04/2015 la 10:12 AM
Da, cocalarii au de obicei 500 de dolari în buzunar și nu le pasă că-i cheltuie, au acasă un pom cu bani.
nwradu(Citează)
14/04/2015 la 10:25 AM
n-or fi ei cocalari, dar unii sunt spalati pe creier cand vine vorba de apple… dar isi revin, ma bucur ca acum le plac ecranele de minim 4.7 inch.
deplictis(Citează)
14/04/2015 la 10:26 AM
Da, cocalarul va da multi bani (moare si de foame) ca sa aiba cel mai frumos ceas (dupa parerea lui, care nici nu poarta ceas de obicei, ca se uita la aifon). Mai bine pune doar de 5 lei motorina la “cinciar”.
Lasind rautatile la o parte, eu consider absolut inutil acest gadget, indiferent de producatorul lui. Cele de la Apple se vor vinde mai bine, dar nu inseamna ca sint mai bune.
Emil(Citează)
14/04/2015 la 10:33 AM
nici eu nu le gasesc rostul, iar ca sa il cumperi p-ala de 10k de euro trebuie sa fii redus de tot. cu toate astea, apple nu-ti baga mana in buzunar. daca vrei si ai, dai. de apreciat ca reuseste sa vanda un produs care are deja vechime dpdv al aparitiei pe piata in cantitati mult mult mai mari decat concurentii. ca de obicei, de altfel. de injurat, evident, aia care cumpara, pentru ca trebuie sa fii redus. la fel de redus cum trebuie sa fii ca sa dai peste 100k de euro pe un x6
mircea (primul)(Citează)
14/04/2015 la 10:43 AM
Cred c-ar trebui totusi ca cei 500 de dolari sa fie pusi in contextul veniturilor de la ei. Ei castiga 2.000-3.000 de dolari. Noi castigam 2.000-3.000 de lei, vorbesc de venituri medii. Ori in contextul asta, daca un Iphone sau un ceas Apple ar fi 500-600-700 de lei, nu cred c-ar fi foarte multi care nu si-ar putea permite un astfel de device.
zetu(Citează)
14/04/2015 la 10:46 AM
Preorder e un leap of faith, singura argument rational e cel al calitatii produselor apple, vs say Pebble și la Pebble e usor sa identifici piata dispusa sa fac acest leap of faith… urmarind campania lor de Kickstarter.
Poti compara la fel de bine si cu nr. de preorderiuri pt noul Iphone pentru ca in momentul de fata atractivitatea brandului > atractivitatea produsului.
alxzen(Citează)
14/04/2015 la 11:32 AM
nu ma incanta nici un ceas de genul asta.
in other news, nu mai pot cu Androidul, o sa trec pe iPhone.
gogu(Citează)
14/04/2015 la 1:54 PM
Ca bine zici :))))
Magnetic(Citează)
14/04/2015 la 5:12 PM
Este o tendinta a celor mai putin instariti de a incerca sa ascunda acest fapt cheltuind putinul care il au pe branduri scumpe. Eu spre exemplu frecventez Rahova si Militari. Am fost uimit cate magazine second hand sunt de la Lujerului pana la Gorjului. In Rahova stiu doar unul, desi cartierul este mult mai slab financiar in comparatie cu Militari-ul.
Marius M(Citează)
14/04/2015 la 9:14 PM
Eu vorbeam fix de americani acum, că despre ei este articolul. Și nu te gândi atât de mult la veniturile lor, viața e scumpă și acolo.
nwradu(Citează)
14/04/2015 la 11:04 PM
Nu stiu daca sa rad sau sa fiu dezgustat de faptul ca o companie a ajuns miliardara pe baza genului acesta de gimbuslucuri, facand diferenta de 7000 $ intre cauciuc si piele, nici macar o singura alta diferenta, referitoare la ceas.
Ceas care trebuie reincarcat in mai putin de o zi.
Pana la urma, stiu. Dezgustator. Si da, cineva mai devreme avea dreptate, cocalari. Poate nu in adevaratul sens al cuvantului, dar totusi, cocalari.
Redgrave(Citează)
15/04/2015 la 12:40 AM
Multi prosti pe aici care cred ca situaita in care se afla ei este unica pe planeta.
1. Daca nu scotea Apple un gold edition, scoteau altii cu niste diamante pe el si costa de 10 ori mai multi fiindca erau in editie limitata. Astfel Apple a taiat creanga alora care le luau hardware-ul, il puneau in aur si videau la arabi. Sunt de acord ca la curea macar puteau sa o faca de aur daca tot platesti atatia bani. Probabil la anu cand o sa vada ca au facut altii curele din aur.
2. In Zona asiei, exista obiceiul sa faci cadouri scumpe iar noul trend e sa oferi cadou produse Apple. S-a raspuns la cerere, care e problema ?
3. Cine isi permite sa dea 10-17 k pe un ceas, credeti ca e spalat pe creier la fel cum sunt panaramele astea din Romania de isi cumpara masina de 80k si stau in chirie prin vreun cartier de rahat ?
4. Dragi romani, nu confundati banii facuti de taticu cu statu cu economia reala de pe planeta asta. Cand faci sute de milioane pe an si te duci la intalniri cu niste oameni ce sunt imbracati cu cat castigati voi in 5 ani de zile, 17k pe un ceas e un nimic.
chris(Citează)
15/04/2015 la 9:05 AM
Ceasurile au voie să fie mult mai scumpe decât este cazul pentru că sunt accesorii și mai nou accesorii “statement”. Ideea nu este să spui “ceasul aceasta are atâtea funcții și smecherii în el încât costă 17.000 de dolari”, ci “eu îmi permit să dau 17.000 de dolari pe un ceas, chiar dacă nu face ceva extraordinar”.
nwradu(Citează)
15/04/2015 la 9:53 AM
nicaieri pe planeta un ceas apple (sau orice alta firma de gen), care e nici mai mult nici mai putin decat o chinezarie pe care o poti gasi intr-o punga de cereale, dar mai simpatic ambalata, n-o sa fie un accesoriu statement, indiferent cat costa. nimeni sanatos la cap si care stie pe ce lume traieste n-o sa dea 17.000 de euro pe un amarat de ceas facut la chinezi. in schimb, acelasi om sanatos la cap care nu va da 17k pe un ceas facut la chinezi va da 170k pe un Patek Philippe iar ala, da, poti sa zici ca e statement.
mizeriile astea de smartwatchuri, care nu sunt altceva decat niste smartphone-uri cu curea NU VOR FI NICIODATA statementuri, la fel cum nici aventadorul nu e statement cat timp exista, de exemplu, e-type eagle speedster.
iar daca limita de pret a unui gigel pentru un ceas este de 20k de euro,atunci respectivul este, in economia globala a oamenilor bogati, un sarantoc.
statement nu se face cu ceasuri cu curea de plastic si care iti arata ce ti-a scris Maricica pe facebook, pe sistemul “inchide fa luminile, sa-ti arat ca mi-am luat ceas cu fosfor”
daca vrei statement, ai un nume care se termina in “ich” sau “ov”, cumperi 100 de ceasuri d-astea apple de 17k bucata, cumperi un blender capabil, chemi televiziunile si te joci “will it blend” in prime time pana ramai fara ceasuri.
mircea (primul)(Citează)
15/04/2015 la 12:29 PM
Aici nu e problema ca e vorba de Apple, putea fi oricine, desi Apple a ajuns un fel de master of bullshitting.
Sa luam cureaua din piele, de exemplu. Cine intra pe site-ul lor vede ce spune Apple, care da de inteles ca pielea e facuta manual prin Italia, ca e cu traditie de nu stiu cati ani, bla bla-uri de genul.
Daca te uiti totusi la cureaua respectiva, e taiata atat de perfect incat clar nu e facuta manual si nici nu putea fi, la cate milioane de bucati vor fi. Asadar, ce e manual? Pai nimic.
Sa luam aurul. Tratat chimic in toate felurile incat m-as mira daca la 50 de bucati de ceasuri exista macar 10 grame de aur pur. Asadar, o alta porcarie.
Diferenta de la un ceas Apple normal la unul din aur, inexistenta tehnologic, dar totusi de cateva mii de dolari. Diferenta intre cauciuc si piele (citeste revieweri, citez “feels cheap”) de vreo 7000 dolari.
Da, cadourile scumpe au fascinatia lor, dar o au in mare masura si datorita calitatii auto impuse.
Apple a ajuns doar un master of bullshitting.
Redgrave(Citează)
15/04/2015 la 12:33 PM
Mi-e greu să înțeleg nevoia de liniaritate când vine vorba de bani, dar și comparațiile extreme. De ce e nevoie ca toate obiectele personale să urmărească o curbă a veniturilor? De ce nu pot avea un telefon de 1000 de euro dacă eu câștig 200 de euro pe lună? Dacă telefonul ăla mă face pe mine fericit fac pe dracu’-n patru și mi-l iau. Principiul e valabil pentru orice obiect, indiferent de preț. Să înțeleg că băiatul care îmi spală mașina ar trebui să aibă un telefon cu un preț proporțional cu venitul? dacă da, care e proporția? Apropo, are iPhone.
Cât despre comparații extreme, de ce Patek Philippe și Apple? Sunt lucruri diferite, pentru oameni diferiți, cu prețuri… foarte diferite. Dacă ai tu un stil, și ceasul de la Apple e pentru tine un accesoriu care completează acel stil, care e problema? A, că e 10000 de pesos sau euro sau ruble, fiecare după cum își permite. Principiul se poate aplica și la un pix de 10 lei pe care îl cumperi când poți opta pentru unul de 2.
Așa, ca fapt divers, cei pasionați de anumite obiecte cheltuiesc mulți bani. Un pasionat de electronice are chestii mai scumpe de 500 de dolari. Un pasionat de muzică își va lua căști și de 1000 de euro. Da, după ce își ia de 100 lei, 500 de lei și 1000 de lei – toate sunt bune, dar el va căuta mai mult, că e pasionat. Discuțiile cum că ”x nu-și merită banii” sunt așa, în dorul lelii, pentru că muncim ca să ne permitem tot felul de prostii.
dam167(Citează)
15/04/2015 la 1:03 PM
nu e vorba ca nu-si merita banii, e vorba ca este un obiect trivial care nu isi merita numele de ceas, iar in compania altor modele la 17k de euro, este de-a dreptul jignitor pentru ceasornicarii respectivi ca ala sa fie numit ceas.
asta cu meritatul banilor decide fiecare om in parte, fie ca are sau nu. ceea ce spune respectivul obiect despre el nu mai decide omul, ci obiectul. iar daca porti un smartwatch la mana, indiferent de pretul lui, dpmdv esti la fel de penibil ca aia care poarta ochelari de soare-n club si ca aia care stau cu casca bluetooth in ureche desi n-au nici un motiv (nu conduc, n-au mainile ocupate, nu sunt ciungi, etc).
in schimb, apple, ca de obicei, vinde un produs care a ajuns la o oarecare vechime pe piata, pe niste foarte multi bani, iar haterii nu fac altceva decat sa demonstreze contrariul a ceea ce sustin: da, apple vinde niste produse care nu inoveaza si pe care le lanseaza dupa alte companii rivale. si totusi apple vinde mai mult. asta e de apreciat.
mircea (primul)(Citează)
15/04/2015 la 3:37 PM
work buy consume die
gigi(Citează)
15/04/2015 la 9:15 PM
Radu, hai sa nu fim ipocriti. Doi angajati la.. hai sa zicem Mec. Cel din Romania va trebui sa economiseasca vreo 2-3 luni sa-si ia un Iphone 6, pe cand cel din SUA si-l cumpara 30-40% din salariul dintr-o luna, ceea ce, din punctul meu de vedere nu reprezinta un efort financiar major.
zetu(Citează)
16/04/2015 la 7:48 AM
Ai văzut prea multe filme
deplictis(Citează)
16/04/2015 la 10:21 AM
Da, da, da, pentru ca doar in filme nivelul de trai din SUA e cu mult peste cel din Romania, si doar in filme romanii emigreaza pentru o viata mai buna-n state, in realitate de fapt e fix invers, americanii dau buluc in romania pentru un loc de munca bine platit.
zetu(Citează)