►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Australienii se întreabă “wtf just happened” după ce un tânăr de 18 ani din Melbourne a fugit anul trecut în Irak, s-a alăturat grupării teroriste ISIS și recent s-a detonat într-un atac sinucigaș împotriva armatei irakiene.
Chestiile astea ajung des la știri. Australienii au vreo 90 de cetățeni luptând pentru ISIS, iar britanicii estimau că sunt câteva sute de cetățeni de-ai lor făcând același lucru. Chestia asta însă n-ar trebui să ne mire dintr-un simplu fapt: în lume sunt mulți nebuni.
Conform curbei lui Gauss, la orice lucru ai face, fie el terorism, budincă sau vopsit pereți, marea majoritate a oamenilor vor fi de o părere moderată, dar vei avea și câțiva extremiști de opinie contrară. Serios, la orice ai face. Dacă mâine apare o metodă complet inofensivă de a vindeca tot cancerul, se vor găsi câțiva care să fie împotriva ei.
Așa și cu treaba asta. Sigur, ce-i de mirare aici este că tânărul respectiv nu era de origine musulmană, nu emigrase în Australia, ci pare venit pe filiera englezească acolo, ca majoritatea cetățenilor australieni. Chiar și așa, se întâmplă și astfel de lucruri.
Lucrurile au stat dintotdeauna așa. Să nu uităm că lordul Byron, unul dintre cei mai mari poeți ai lumii, a plecat din Marea Britanie și s-a dus în Grecia pentru a lupta în războiul lor de independență împotriva Imperiului Otoman, unde a și murit la 36 de ani. A fost cel mai bun poet al perioadei romantice și cine știe câte alte poeme extraordinare ar fi creat dacă ar fi prins bătrânețea; dar așa a fost să fie.
sursa: CNN.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
15 comentarii
19/03/2015 la 4:32 PM
Australienii sunt o natie de fosti puscariasi, curve si datornici. Australia a fost colonia penala a Marii Britanii multi ani de zile, britanicii si-au exportat acolo toate scursurile. Mi se pare normal sa aiba astfel de nebuni intre cetatenii lor, peste cateva generatii mai apare gena care-i impinge la criminalitate sau cea responsabila de instabilitate.
Iar Byron a murit de raceala si infectie de la instrumente nesterilizate pentru luarea de sange. Deci a murit de prostie si incompetenta, nicidecum de razboi cum vor romanticii sa creada. Si daca traia, nu exista nici o garantie ca mai avea inspiratie literara dupa 40 de ani.
Gaelex(Citează)
19/03/2015 la 5:23 PM
Radu, Cred ca primul comentariu tocmai ți-a demonstrat ipoteza :) Chiar sunt mulți, iar unii îți citesc blogul.
Oana(Citează)
19/03/2015 la 5:26 PM
In plus daca chiar ar functiona asa mostenirea trasaturilor genetice ce te face sa crezi ca ar supravietui dincolo de o generatie, cea initiala de criminali deportati?
Din cate stiu o societate nu poate functiona doar cu indivizi agresivi si imprevizibili asa ca ar fi suprimata prin selectie naturala. Ca dovada Australia de acum nu arata ca in Mad Max.
alxzen(Citează)
19/03/2015 la 5:47 PM
Unul in minus….no problem!!!!
Lela(Citează)
19/03/2015 la 6:46 PM
Chestiile cu crimele în numele religiei confirma în primul rand ca prostia chiar e infinita.
gogu(Citează)
19/03/2015 la 7:09 PM
Problema nu e existenţa lor ci acţiunile pe care le fac. Că aşa şi americanii au o groază de nebuni ce umblă dezlegaţi, care falimentează bănci şi produc crize mondiale. Care or fi mai periculoşi?
Krantzro(Citează)
19/03/2015 la 9:01 PM
@alxzen, stiinta ii spune mostenire genetica, in religia ortodoxa se numeste altfel..
gabi(Citează)
19/03/2015 la 9:06 PM
Oana, poate ne aproximezi si procentual “demonstratia”. Propun dupa numarul de like-uri la comment-uri
gabi(Citează)
19/03/2015 la 11:47 PM
Fraza “dar așa a fost să fie” aș înlocui-o cu “așa a crezut el că e mai bine”.
Alex(Citează)
20/03/2015 la 8:10 AM
chiar ca nebuni frate:))
Cristian(Citează)
20/03/2015 la 11:26 AM
Glorie Mielului !!!!
Ender(Citează)
20/03/2015 la 11:27 AM
@Oana
Cel mai bun comentariu citit anul asta. Grats. :)
alexEAT(Citează)
22/03/2015 la 1:24 AM
Daca un om face ceva ce este impotriva “crezurilor” tale nu inseamna ca este nebun. A fost alegerea lui sa se duca acolo si sa faca ce a facut.
Toata treaba asta este o problema de perspectiva:
– tu crezi ca ala a fost nebun sa se detoneze
– el si prietenii lui din Irak au considerat ca a facut jertfa suprema intr-un razboi impotriva dusmanilor
Din punctul meu de vedere este o problema de optiuni si de alegeri: viata lui din Australia poate nu era asa grozava si treaba asta cu ISIS ii oferea mai mult din ce nu avea, ca de exemplu adrenalina, scop etc.
Un exemplu ar fi de ce unii oameni decid sa se alature unor gasti de cartier sau grupari criminale versus sa aiba un loc de munca cinstit.
Simplu, nu? :)
sin(Citează)
22/03/2015 la 9:54 AM
Da, dar acum e mort. Nu cred că a câștigat, ca să zic așa.
Adrenalina, scopul și astea sunt mișto câtă vreme poți după aceea să-ți amintești ce mișto a fost.
nwradu(Citează)
22/03/2015 la 11:09 AM
Nu vrei sa-ti amintesti chiar toate chestiile facute ;)
sin(Citează)