un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Samsung Galaxy S6 și S6 Edge – review rapid

23 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

23 comentarii

samsung_galaxy_s6_edge_17
Samsung mizează mult pe noile Galaxy S6 și S6 Edge, modele ce aduc un design nou, tehnologii de ultimă oră și îmbunătățiri aproape în toate aspectele posibile. Sunt reușite cele două modele? Haideți să vă spun concluzia mea.

Specificații Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge:

  • ecran de 5,1 inchi, rezoluție 2560 x 1440 px, Gorilla Glass 4, Super AMOLED
  • cameră foto 16 megapixeli, stabilizare optică, filmare Ultra HD, frontală 5 megapixeli
  • chipset Samsung Exynos octa-core cu 4 nuclee la 1,5 GHz și 4 nuclee la 2,1 GHz (maxim), grafică Mali T760, 3 GB memorie RAM
  • stocare internă 32, 64 sau 128 GB, fără slot de card microSD
  • baterie integrată de 2550 mAh (2600 mAh pentru Edge), încărcare rapidă, încărcare wireless Qi și PMA
  • nano-SIM
  • Android 5.0.2
  • 143,4 x 70,5 x 6,8 mm, 138 grame (SGS 6)
  • 142,1 x 70,1 x 7,0 mm, 132 grame (SGS 6 Edge)

Preț: în jur de 3300 lei (SGS 6) și 3900 lei (SGS 6 Edge), momentan sunt deschise doar precomenzile.
Precomenzile se pot face așa:

  • VodafoneGalaxy S6 și Galaxy S6 Edge. Cei care fac precomandă vor primi și un încărcător wireless.
  • Orangepagina telefoanelor. Cei care fac precomandă vor primi 50 euro reducere la accesorii sau 50 euro reducere la serviciul Early Upgrade, care-ți permite să iei telefonul înainte de sfârșitul perioadei contractuale curente, în caz că nu ești eligibil pentru asta.
  • Telekompagina de precomandă.
  • eMAGGalaxy S6 și Galaxy S6 Edge.

PC Garage are listate toate modelele Galaxy S6 și puteți vedea acolo prețuri pentru variantele de culori și stocare.

Mențiune: am avut ambele telefoane timp de doar 2 zile. Citiți mai jos despre funcții, design, camera foto șamd, dar nu mă întrebați despre autonomia bateriei sau alte chestii ce pot fi observate doar la o utilizare mai lungă, n-aș putea să vă răspund.

Telefoanele sunt practic identice, Edge are în plus doar ecranul rotunjit spre laterale și câteva modificări impuse de asta. Mai jos le tratez pe amândouă împreună. Dacă nu precizez clar altfel, ce spun despre un telefon este valabil și pentru celălalt.

[smart-product id=”64430″ width=”640″ interval=”60″]

[smart-product id=”64463″ width=”640″ interval=”60″]

AMBALARE

Noile Galaxy S sunt livrate în cutii albe, o schimbare față de aspectul de lemn de pe generațiile anterioare. În cutie am găsit următoarele:

  • încărcător rapid de priză (suportă 9 și 5 volți, nu doar 5 volți precum cele uzuale)
  • handfree pe cablu, alb, cu căști in-ear și o micuță telecomandă pe fir
  • cablul de date
  • ac pentru extras cartela nano-SIM

CONSTRUCȚIE

Nu cred că exagerez numind noile Galaxy S6 cele mai frumoase, cele mai reușite telefoane produse de Samsung până acum. Design-ul este excelent, iar în special noul S6 Edge arată foarte bine, ecranul rotunjit spre laterale făcându-l imediat vizibil și asigurându-i un aspect nu doar de calitate premium, ci și de înaltă tehnologie utilizată pentru fabricarea sa.
samsung_galaxy_s6_g920_09samsung_galaxy_s6_edge_14
samsung_galaxy_s6_g920_05samsung_galaxy_s6_g920_06
samsung_galaxy_s6_edge_02samsung_galaxy_s6_edge_04

Muchia argintie este metalică, în liniile noului design Samsung. Fața și spatele sunt acoperite cu sticlă Gorilla Glass 4, despre care Samsung jură că este foarte rezistentă. Eu, însă, sunt ceva mai sceptic. Or arăta foarte bine telefoanele, dar adevărul este că acum ai două fețe ce s-ar putea sparge (sticla Gorilla protejează de zgârieturi, nu de șocuri mecanice), nu doar una. La generația anterioară, de exemplu, după o lovitură puternică în spate ai fi schimbat capacul de plastic și poate bateria; acum schimbi tot telefonul.

Oricum, design-ul este foarte bun. Sticla se simte bine în mână, iar culorile modelelor sunt foarte frumoase. Edge-ul pe verde arată elegant, bleu-ul este jucăuș, albul duce spre sidefiu în lumină, iar negrul devine ceva mai banal atunci când îl acoperi cu sticlă.

Camera foto este cam mult ieșită din carcasă. Lângă ea se află un flash și senzori. Partea din față are aspectul clasic Samsung, cu buton Home fizic, care acum este un cititor de amprente ca la iPhone, adică deblochezi telefonul ținând degetul fix pe el pentru o secundă, cu butoane capacitive iluminate Back și Menu lângă acesta.
samsung_galaxy_s6_g920_08

Muchiile sunt rotunjite. Jos ai portul microUSB 2.0 și difuzorul, sus este jack-ul audio. Lateralele sunt elementele diferite între cele două telefoane, în sensul că SGS 6 normal are slotul nano-SIM pe dreapta, lângă butonul On/Off, pe când SGS 6 Edge îl are sus, lângă jack-ul audio. Butoanele de volum sunt pe stânga. Toate butoanele au cursa potrivită, sunt ușor de apăsat, dar nu încât să nu ofere rezistența necesară unui feedback bun.
samsung_galaxy_s6_edge_19
samsung_galaxy_s6_edge_21samsung_galaxy_s6_edge_22

Telefoanele par subțiri în mână. Edge-ul în special pare foarte subțire deoarece lateralele, de unde-l apuci cu mână, au doar câțiva milimetri mulțumită ecranului rotunjit.

Să recapitulăm un pic la ce-a renunțat Samsung la acest capitol la trecerea de la Galaxy S5 la S6:

  • carcasa nu mai rezistă la apă și praf
  • portul de date și încărcare nu mai este microUSB 3.0, ci s-a trecut înapoi la microUSB 2.0
  • bateria nu poate fi înlocuită decât prin demontarea telefonului
  • memoria de stocare nu poate fi extinsă, nu mai există slot de card microSD

Ultimele două sunt destul de importante. Sigur, Apple demonstrează încă de la început că nu sunt și cruciale și poate că niște studii de piață Samsung au arătat același lucru și coreenilor, dar pentru foarte mulți este o dezamăgire. Samsung complementează integrarea bateriei prin încărcarea rapidă (și chiar e rapidă, un pic peste o oră cu totul) și încărcarea wireless în tehnologie Qi și PMA, dar asta nu te ajută dacă nu ai o priză în jur, nu?

Pentru lipsa memoriei nu pot decât să vă sfătuiesc să cumpărați o versiune cu multă memorie. Cea mai mică versiune are 32 GB stocare internă, suficient pentru majoritatea oamenilor, dar dacă vă permite bugetul, luați de 64 sau 128 GB.

samsung_galaxy_s6_edge_17
samsung_galaxy_s6_edge_20

HARDWARE ȘI PERFORMANȚĂ

Aici am numai cuvinte de laudă. Noile Galaxy S6 excelează la toate capitolele.

samsung_galaxy_s6_g920_19
Ecranul este extraordinar. Culorile sunt impecabile, iar luminozitatea maximă este la un nivel ridicat. Sticla este de foarte bună calitate, îți oferă senzația de claritate , de parcă textul de pe ecran ar fi chiar la suprafața sa, nu undeva sub multiple straturi de sticlă.

Rezoluția crescută a ecranului, 2560 x 1440 pixeli, are avantajele ei. Fonturile par mai rotunjite, fotografiile se văd impecabil, formele complexe se desenează plăcut ochiului. Era însă necesară? Cred că la 5,1 inchi am fi fost la fel de mulțumiți și cu o rezoluție Full HD, însă rezoluția crescută este un punct forte în campaniile publicitare.

Procesorul Exynos, fabricat chiar de Samsung, include 4 nuclee A53 la 1,5 GHz și 4 nuclee A57 la 2,1 GHz. Vitezele lor variază în funcție de necesitate, dar ideea este că primele patru sunt potrivite în standby sau utilizare uzuală, iar celelalte patru intră și ele în acțiune atunci când este nevoie de putere serioasă de procesare. Cei 3 GB de memorie RAM ajută mai ales în multitasking, eliminând necesitatea de a descărca memoria periodic pentru a face loc noilor aplicații lansate.

În teste rezultatele sunt excelente, 71.000 de puncte în AnTuTu 5.6 pe 64 de biți. Observați în screenshoturile de mai jos cum se clasează telefonul față de alte modele concurente.

Se încălzește când este utilizat la maxim, dar nu deranjant de tare. Pe total, sunt uimit, Samsung a reușit un procesor foarte bun și nu regret că n-au folosit noul Qualcomm Snapdragon 810, cum era inițial gândit înainte să se certe cu ei.

Butonul Home este acum un senzor de amprente. Dacă la generația anterioară trebuia sa plimbi degetul peste el, gest care în cazul meu nu funcționa bine în 3 din 5 cazuri, pe noile Galaxy S6 este suficient să plasezi degetul pe acest buton, fără să-l miști, iar telefonul se deblochează imediat. Poți plasa degetul inclusiv din spre lateral, eu deblocând mereu telefonul cu degetul mare al mâinii. Este ceea ce mi-a plăcut cel mai mult pe iPhone 6 și mă bucur că Samsung a înțeles că așa trebuie să fie un senzor funcțional. Vă sfătuiesc să încercați blocarea pe bază de amprentă.

Sunetul în apeluri a fost foarte bun, foarte clar. Nu am avut probleme cu conectivitatea 4G sau wireless, legătura a fost bună în toate situațiile, inclusiv în tunelul metroului. Difuzorul extern este de bună calitate, notificările se aud puternic, iar vibratorul se face simțit în buzunar.

Telefonul poate fi o telecomandă universală, a fost păstrat emițătorul IR.

Pe spate rămâne în continuare senzorul de ritm cardiac. Samsung n-a mai făcut mare tam-tam cu el, dar este acolo. Ții degetul pe el câteva secunde și telefonul îți spune ce puls ai.

Autonomie: estimez o zi, o zi și un pic dacă nu utilizezi mult telefonul. Altfel, are aceeași hibă ca multe alte telefoane moderne: în stand-by are un consum foarte mic, practic noaptea pierzi doar 5-8%, însă dacă butonezi intens telefonul, dai tweeturi, faci fotografii, browsing șamd, scade mult mai rapid bateria. Mi s-a spus că telefonul testat nu este o versiune finală, ci una asamblată mai rapid, iar autonomia va fi îmbunătățită, dar cât să fie în plus? Măcar se încarcă rapid.

CAMERA FOTO

Camera foto de pe noile Galaxy S6 este foarte bună, iar fotografiile în lumină slabă ies neașteptat de bine. Secretul, din ce-mi dau seama, este că sistemul foto urcă la ISO 800, în timp ce vechiul telefon avea un echivalent ISO 400. Diferența este sesizabilă, fotografiile din noapte ies zgomotoase, dar măcar înțelegi ce se vede în el și poți surprinde o scenă.

Pe timpul zilei, puteți observa și din fotografiile de mai jos (micșorate la o rezoluție potrivită blogului, dar altfel nemodificate) o calitate bună a imaginii, dar o supra-saturație a culorilor. Toate culorile, în special roșul, galbenul și albastrul, sunt suprasaturate. Poate că până la lansarea produsului final pe piață Samsung va mai face calibrări suplimentare prin update-uri de firmware.
foto_sample_samsung_galaxy_s6_02foto_sample_samsung_galaxy_s6_03

Rezoluția maximă este de 5312 x 2988 pixeli, format 16:9, cu o dimensiune tipică a fișierelor de 5-7 MB. Filmarea se face până la Ultra HD și nu am un clip să vă arăt.

Îmi place mult că poți lansa camera foto printr-o dublă apăsare pe butonul Home, inclusiv cu ecranul stins. Camera se lansează imediat, focalizează foarte rapid și fotografiază rapid, iar HDR-urile se salvează fără o procesare care să te întârzie. Noile Galaxy S6 se descurcă foarte bine la acest capitol.

Mai mult, între modurile de fotografiere se găsește și unul Pro, unde primești acces la setări uzuale unui aparat foto precum modul de calcul a expunerii (centru, matrice, spot), ISO, focalizare și balans de alb. Jucându-mă cu ISO-ul mi-am dat seama că diferența față de generația anterioară o face ISO 800. Iată mai jos comparat la ISO 100, 400 și 800.

HDR-urile nu sunt “violente”, ci mai degrabă fac ceea ce trebuie, adică surprind echilibrat detalii și din zonele întunecate și din cele luminoase.
foto_sample_samsung_galaxy_s6_15_hdrfoto_sample_samsung_galaxy_s6_16_hdr
foto_sample_samsung_galaxy_s6_18_hdrfoto_sample_samsung_galaxy_s6_19_hdr

Pe total, aș pune că cea mai importantă modificare adusă de Samsung noii generații ține de camera foto, unde upgrade-ul este ușor de sesizat.

Iată, în încheiere, cam ce-ar surprinde Galaxy S6 și Galaxy S5 din aceeași scenă.

foto_sample_samsung_galaxy_s6_04_comparatie_s5

INTERFAȚA

Telefoanele rulează Android 5.0.2 modificat cu o interfață Samsung. Coreenii au spus că au îmbunătățit-o masiv și au simplificat-o. N-aș folosi chiar cuvântul “masiv”, dar se cunosc câteva modificări.

Într-adevăr, unele meniuri au fost simplificate. Câteva opțiuni ce înainte erau direct vizibile au fost ascunse sub butoane Advanced, meniul pare mai aerisit, mai bine așezat. O schimbare în bine o reprezintă dispariția unor pictograme și înlocuirea lor cu un text clasic, ca să nu mai reții atâtea simboluri.

Câteva opțiuni precum Download Booster și diverse gesturi sunt în continuare prezente, dar nu se mai insistă cu ele.

Ecranul de știri este din nou făcut cu o aplicație Flipboard, care ia de acolo cele mai noi știri din diverse domenii. Poți alege domeniile, le poți aranja, poți alege subiectele. E o metodă bună de a pierde timpul, dar vă recomand chiar aplicația Flipboard pentru asta, e o folosesc cu plăcere.

Din păcate, în ciuda rezoluției mari, telefonul îți permite sa plasezi doar 4 pictograme pe o linie de ecran, iar un ecran are 4 x 4 elemente.

În scurta mea perioadă de utilizare, totul s-a mișcat perfect. Telefonul a fost ușor de utilizat, fără întârzieri, rapid în multitasking, deblocare și utilizare. Poți să învârți rapid programele și nu m-am simțit încetinit din muncă de o interfață prea lentă sau neoptimizarea sistemului de operare.

Ce opțiuni lipsesc din interfață:

  • nu dezactiva LED-ul.
  • nu mai poți alege cât timp să stea aprinse butoanele capacitive Back și Menu. Mie-mi plăcea să le pun la 6 secunde, dar nu mai pot configura asta.

CE ADUCE EDGE ÎN PLUS

Ecranele rotunjite spre margini spre specifice modelului S6 Edge. Ca design, arată excelent, telefonul devine o dovadă de înaltă tehnologie în modelarea și fabricarea sa.

Dincolo de asta, Samsung a pregătit și câteva artificii de interfață pentru acest model, ca și la Note Edge. Din păcate, nu sunt foarte multe.

O primă opțiune este afișarea unui ceas digital, discret, pe ecranul lateral. Poți alege orele afișării acestui ceas, de exemplu 0 – 7, iar noaptea îl vezi iluminând slab , spunându-ți ora.

Cu un gest pe ecranul lateral îl poți aprinde. Gestul este destul de complicat, tragi întâi spre dreapta și apoi spre stânga. Se aprinde porțiunea laterală a afișajului și vezi ora, informații meteo, dacă ai notificări și câteva știri luate prin Yahoo News. Nimic interesant pentru România, din păcate. Poți vedea notificări despre noi emailuri, dar numai de la progamul Email, nu și de la Gmail, iar eu pe acesta din urmă îl utilizez.

Tot pentru Edge poți aloca 5 culori diferite pentru 5 contacte preferate și ecranul se va aprinde în acea culoare atunci când te sună respectiva persoană. Ideea este că și dacă ai ecranul în jos, pe masă, vei vedea culoarea cu care se aprinde zona rotunjită și vei ști cine te sună; verde, nevasta, roșu, șeful șamd. Chestia asta este utilă doar dacă ai ecranul în jos, că altfel oricum vezi direct cine te sună.

Pe total, după cum concluzionam și pe video, Edge-ul rămâne mai degrabă un telefon special prin design-ul său curbat, fără însă ca acesta să fie și prea util. Interfața specială de Edge are prea puține feature-uri pentru a o lăuda. Totuși, nu are vreun dezavantaj, nu simți că pierzi din ecran sau că acolo se deformează imaginea, așa că dacă vă doriți un design special, luați modelul Edge.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Design excelent, în special pentru Edge.
  • Cameră foto foarte bună.
  • Procesor rapid, 3 GB memorie RAM.
  • Încărcare rapidă.
  • Bateria nu poate fi înlocuită.
  • Nu are slot microSD.
  • Interfața pentru ecranul curbat nu oferă nimic cu adevărat util.

CONCLUZIE

Două telefoane excelente. Pe oricare l-ați alege, veți beneficia de un model excelent, dar Edge-ul aduce un plus la aspect și eleganță. Integrarea bateriei și eliminarea slotului de card microSD nu sunt cele mai bune idei avute de Samsung, dar s-a compensat printr-un design plăcut și multe funcționalități suplimentare (alții beneficiază inclusiv de Samsung Pay), plus îmbunătățiri semnificative la ecran și cameră foto.

Pe total, noile Galaxy S6 și Galaxy S6 Edge sunt modele excelente, adevărate vârfuri de gamă, și se cunoaște că Samsung a urcat o treaptă mare în ceea ce privește design-ul telefoanelor.

Preț: în jur de 3300 lei (SGS 6) și 3900 lei (SGS 6 Edge), momentan sunt deschise doar precomenzile.
Precomenzile se pot face așa:

  • VodafoneGalaxy S6 și Galaxy S6 Edge. Cei care fac precomandă vor primi și un încărcător wireless.
  • Orangepagina telefoanelor. Cei care fac precomandă vor primi 50 euro reducere la accesorii sau 50 euro reducere la serviciul Early Upgrade, care-ți permite să iei telefonul înainte de sfârșitul perioadei contractuale curente, în caz că nu ești eligibil pentru asta.
  • Telekompagina de precomandă.
  • eMAGGalaxy S6 și Galaxy S6 Edge.

PC Garage are listate toate modelele Galaxy S6 și puteți vedea acolo prețuri pentru variantele de culori și stocare.

asus s5507

    23 comentarii

  1. Lipsa posibilității de a schimba bateria nu mi se pare un minus. Exista baterii externe chiar mai ieftine decât o baterie originala și asigura cel puțin 2 încărcări.

      (Citează)

  2. deplictis:
    Lipsa posibilității de a schimba bateria nu mi se pare un minus. Exista baterii externe chiar mai ieftine decât o baterie originala și asigura cel puțin 2 încărcări.

    si cand se blocheaza ce faci?

      (Citează)

  3. Pai si tableta cand se blocheaza ce faci? Tii apasat butonul de pornire pret de 5-10 secunde si se opreste.

    Am avut un galaxy s5, si in 6 luni de utilizare nu s-a blocat o singura data incat sa necesite reset, sincer ma indoiesc ca interfata acestor modele de s6 va ingheta.

      (Citează)

  4. @paul Mda, dar ce te faci cind butonul de power nu functioneaza nici el asa cum crezi tu? Aaaa, e imposibil pentru ca tie nu ti s-a intimplat. :)

    In rest, bateria tot o zi tine. SI se tot lauda ca noul android imbunatateste la fiecare versiune bateria cu 20% minim si tot o zi tine la orice telefon.

    Sticla pe spate? Misto. Fara card de memorie, si mai misto. Bateria care nu se poate scoate, de nepretuit.
    Dar mai ales preturile fara concurenta!

      (Citează)

  5. gogu: si cand se blocheaza ce faci?

    hard reset.

    Nici eu nu vad de ce ai schimba bateria. Daca ajunge sa nu mai tina, telefonul oricum e depasit de mult.

      (Citează)

  6. gogu: si cand se blocheaza ce faci?

    e primul telefon, la care nu poti schimba bateria, pe care-l vezi?

      (Citează)

  7. deplictis:
    Lipsa posibilității de a schimba bateria nu mi se pare un minus. Exista baterii externe chiar mai ieftine decât o baterie originala și asigura cel puțin 2 încărcări.

    Da, dar trebuie transportate în buzunar. Și de multe ori rămân fără baterie când nu mă aștept, din diverse motive gen am uitat să-l încarc sau se consumă bateria văzând cu ochii la conferința X.

      (Citează)

  8. si bateria de schimb nu o cari tot in buzunar?

      (Citează)

  9. @nwradu: Câte persoane ai văzut să stea cu o baterie de rezervă?
    Cu o baterie externă îți încarci tot ce are încărcare prin USB. Chiar și noul MacBook.

      (Citează)

    • @acsel: multe. Sunt oameni care poartă bateria de rezervă în portofel.
      Important este că Samsung era o alternativă pentru cei care voiau asta. iPhone nu, HTC One nu, Sony nu, mai era Samsung.
      Asta e, așa e tendința.

        (Citează)

  10. speedy.gonzales

    23/03/2015 la 11:35 AM

    au luat-o si astia pe urma Apple: bateria nu se mai poate scoate, nu mai ai card microsd ca sa te oblige sa cumperi versiunile mai scumpe cu mai multa memorie

      (Citează)

  11. add: hard reset.

    Nici eu nu vad de ce ai schimba bateria. Daca ajunge sa nu mai tina, telefonul oricum e depasit de mult.

    Doar ca nu-i tocmai asa. Am un Nexus 5 din toamna lui 2013, nu e deloc depasit, merge brici, doar ca bateria tine cam 50-65% din cat tinea pana acum. Ca s-o schimb, ar trebui sa trimit telefonul in Bucuresti si sa stau fara el cel putin o saptamana. Noroc ca-n cazul Nexus 5 capacul nu e capsulat, ci se poate scoate. Doar ca tre sa fii atent si sa ai niste ustensile speciale pentru asta. Asa ca mi-am comandat o baterie de la LG, si-o voi schimba intr-un service din oras. Dar as fi scapat de aceasta inutila bataie de cap daca puteam sa scot in modul clasic capacul spate.

      (Citează)

  12. deplictis:
    si bateria de schimb nu o cari tot in buzunar?

    O baterie de schimb intra linistit in portofel. E mult mai putin voluminoasa sau grea. In plus, fata de o baterie externa, are randament 100% la “incarcare” iar “incarcarea” se face instant: o scoti pe una si o bagi pe alta. :). Nu stai cu cabluri atarnate, nu astepti sa se incarce, nu se pierde din mAh la transferul dintr-o parte in alta.

      (Citează)

  13. Ionescu MIhai

    28/03/2015 la 9:52 AM

    Salut,
    Prin ce firma ai luat telefoanele la test ?

      (Citează)

  14. Ionescu MIhai:
    Salut,
    Prin ce firma ai luat telefoanele la test ?

    Samsung Romania/The Practice.

      (Citează)

  15. Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.Cum se activeaza APEL IN ASTEPTARE la S6???nu gasesc niciunde.Va multumesc

      (Citează)

  16. Buna! Daca ma poate lumina si pe mn cineva .am un S6 si dintr-o data nu ii pot acceva functiile , cum ar fi sa sun ( pot primi apeluri ) , sa fac poze, sa intru pe net, FB sau etc. Dau click pe functie si nu raspunde. Il pot bloca dar nu il pot inchide sau sa ii dau restart. De ce ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus