un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Qualcomm demonstrează recunoașterea elementelor din imagini

6 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

La standul Qualcomm erau demonstrate atâtea tehnologii interesante încât am petrecut două ore acolo bătând la cap diverșii ingineri să mi le explice mai în detaliu. Fac niște chestii incredibile oamenii aceștia și ar fi o mare greșeală să-i vedem doar ca producători de procesoare pentru telefoane.

Cel mai mult mi-a plăcut recunoașterea imaginilor arătată de Qualcomm Zeroth. Aveau o tabletă, puneau în fața camerei o fotografie și software-ul de recunoaștere îți spunea ce este în respectiva imagine, precum “plajă, mare, soare, fără oameni” sau “munți, arhitectură, iarbă”. Totul avea loc aproape instantaneu și ar putea fi o unealtă excelentă de catalogare automată a fotografiilor, atunci când va fi integrată în programe, sper eu cândva la anul.

Este un moment când pun mâna în față camerei și software-ul recunoaște “mână cu ceas”.

A doua parte a clipului arată recunoașterea de text scris de mână. Era recunoscut integral și tehnologia se baza nu doar pe recunoaștere băbească de caractere, ci face și predicție a cuvintelor ce-ar trebui să urmeze și deci estimează și mai bine textul detectat.

Mă aflu la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România și scriu direct de aici despre telefoanele, tabletele, gadgeturile și tehnologiile prezentate. Urmăriți toată activitatea mea acolo pe tag-ul MWC2015.

asus s5507

    3 comentarii

  1. Ne asteapta vremuri misto. Poate nu pe noi, dar pe copii nostrii da.
    https://www.qualcomm.com/news/snapdragon/2015/03/02/cognitive-computing-and-custom-cpu-drive-next-gen-snapdragon-processors

    Augmented reality si mai ales un Google Now in buzunarul tau cred ca e un viitor fooarte misto.

      (Citează)

    • Gândește-te unde erau telefoanele acum 10 ani. Ne așteaptă și pe noi acest viitor bun, câtă vreme nu devenim moșnegi care nu se adaptează la ce-i nou.

        (Citează)

  2. Interesantă și recunoașterea scrisului de mână de la sfârșit.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus