un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Prezentare aspirator Electrolux Ergorapido 2-in-1

19 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

33 comentarii

electrolux_ergorapido_32electrolux_ergorapido_31
Am primit un aspirator Electrolux Ergorapido, un model vertical 2-în-1 (se detașează din el un aspirator mic, pentru masă, mașină sau alte situații) și cu acumulatori, de aspiri toată casa fără să te lupți cu vreun cablu. Frumos model, inedit ca idee și util la casa omului.

Specificații Eletrolux Ergorapido ZB3011:

  • aspirator cu acumulatori de litiu, 18V
  • filtrare dublă
  • sistem 2-în-1, din aparatul vertical detașezi aspiratorul mic și portabil
  • indicator LED pentru starea bateriilor
  • LED-uri de iluminare în vârful periei
  • peria are o tijă cu peri detașabilă și cu sistem de autocurățare
  • două viteze de aspirare
  • sacul are volum 0,5 litri și se curăță ușor
  • dimensiuni 107,5 x 26,5 x 15 cm
  • greutate 3 kg

Preț: în jur de 760 de lei la PC Garage. Alte modele cu acumulatori NiMH și funcții mai puține găsiți la PC Garage și eMAG la prețuri ceva mai mici.

Alte modele: există mai multe variante de Ergorapido. Toate celelalte au acumulator NiMH cu încărcare lentă (12-16 ore) și mai diferă alte elemente (precum LED-urile de iluminare a podelei). Diferența de preț până la modelul cu Litiu, care este și cel mai puternic și se încarcă mult mai repede, este justificată.

AMBALARE ȘI ACCESORII

Aspiratorul vine într-o cutie mare și înaltă în care am găsit cele de mai jos. Aspiratorul poate fi pus rapid în funcțiune, trebuie să-i asamblați doar coada cu ajutorul unui șurub ce poate fi strâns chiar și cu o monedă.


electrolux_ergorapido_04

Nu există multe accesorii. Există o singură perie și este integrată în suportul vertical. Aspiratorul în sine este aparatul mic, portabil, iar suportul vertical este un fel de prelungitor al său, ceva mai deștept.

Pentru aspiratorul mic primești și un prelungitor și o perie pe care o poți pune în vârf.

Cel de mai jos este dockingul de încărcare. Este un suport în care așezați aspiratorul, suport ce poate fi montat pe podea sau prins de perete (de exemplu în debara). Suportul se conectează la priză și încarcă aspiratorul.

CONSTRUCȚIE

Ergorapido dă dovadă de inventivitate în toate aspectele sale. Aspiratorul mic este foarte ușor de detașat din suportul mare, apeși doar un buton. Când îl apeși, însă, nu cade ca o piatră de acolo, ci încă rămâne ușor agățat. Pentru a-l pune la loc, îl apeși și gata.

Accesoriile pentru aspiratorul mic ar părea ușor de rătăcit, așa că Electrolux le-a găsit un loc pe suportul vertical. Le poți agăța acolo, ca în cui.


electrolux_ergorapido_27

Suportul de încărcare, după cum vă spuneam, poate fi montat și pe perete, fără talpa pe care o vedeți în imagine.
electrolux_ergorapido_34

Toate mânerele sunt foarte ergonomice și aspiratorul este extrem de ușor de mânuit. Cel mic se ține ușor în mână și este mai ușor decât ați crede. Suportul vertical are două butoane (on/off și viteză aspirare), un mâner confortabil și cu suport inclusiv pentru degetul arătător, ca să-l direcționezi mai bine.

Peria în sine, deși de neînlocuit, este una hibridă, cu peri rotativi ce antrenează praful și gunoaiele inclusiv dintr-un covor. Este și ușor de demontat de la locul ei pentru a fi spălată sau curățată de eventual păr sau praf încurcat în ea, ceea ce spre deosebire de aspiratorul meu uzual, este un mare avantaj. Peria în sine mai are și un sistem automat de curățare: apeși cu piciorul o clapetă de pe ea și coboară o lamă ce taie firele de păr sau praf strânse pe perie, care apoi sunt aspirate în sac. O altă idee mișto de la Electrolux.

Recipientul filtrului de praf este din nou bine gândit. Se demontează imediat prin simpla apăsare pe niște cleme, apoi îl poți face bucăți tot printr-un sistem de cleme.

Filtrul acela de hârtie, cel interior, n-ar trebui spălat decât ceva mai rar. În rest este prevăzut cu o tijă de care tragi pentru a-l scutura.

CUM ASPIRĂ

În primul rând, lipsa cablurilor este un avantaj imens. Nu credeam să fie așa o mare diferență de confort atunci când dai cu aspiratorul, dar portabilitatea aspiratorului face toți banii. S-a terminat cu scos cablul din aspirator și băgat la loc, s-a terminat cu tragerea lui pe după scaune, cu întinsul doar cât te ține cablul, cu încurcatul în cabluri atunci când îl muți în altă priză, ca să nu te împiedici.

Ergorapido devine atât de ușor de folosit încât am dat cu aspiratorul de 3 ori mai mult în ultima perioadă. Este atât de simplu! Te muți imediat dintr-o cameră în alta. Vezi undeva niște praf pe jos sau ți-a scăpat niște făină din mână (mi se întâmplă zilnic…)? Iei aspiratorul, aspiri, îl duci la loc. Pac-țac, durează 10 secunde.

De asemenea, este foarte mobil. Peria, amplasată pe un cap culisant la 90 de grade, se mișcă foarte ușor în direcția dorită. Un pic dai din încheietura mâinii și o cotești în direcția dorită, iar peria poate fi orientată la 180 de grade.

Aspiratorul este foarte bine echilibrat și să-l utilizezi este simplu și lipsit de efort. Alunecă bine pe parchet sau gresie, cotește imediat, stă singur în poziție verticală, dacă vrei să-l lași locului.

Este 2 în 1, așa că detașezi imediat unitatea mică, care de fapt conține tot motorul și sacul. Cu această unitate mică eu fac curat pe masă, pot să o duc joc la mașină, recent am aspirat molozul din tocul ferestrelor termopan. Cum supotul vertical are acea perie de dimensiuni mari, uneori este nevoie să scoți aspiratorul mic pentru a intra în colțuri sau, să zicem, sub calorifer sau printre cabluri; la un aspirator normal aș fi făcut asta scoțând peria și utilizând doar tubul pentru a aspira, dar aici nu ai ce scoate și nu ai nici tub.

Tot cu aspiratorul mic am făcut curat și în zone unde normal n-aș fi ajuns: un spațiu îngust între cadă și dulapul lavoarului, între elementele caloriferului, pe fotoliu strecurându-l un pic în adâncime șamd. Când renovam pe aici, l-am ținut sub un ferăstrău pendular pentru a aspira direct rumegușul făcut la tăiere. Este o unitate foarte rapidă. De fapt, dacă nu doriți un întreg Ergorapido, poate vă interesează totuși un aspirator de mână precum acesta, își găsește multe utilizări la casa omului.

Autonomia: nu știu în minute, dar aspir toată casa cu o încărcare. Se încarcă în totalitate în 3 ore.

Puterea de aspirare: nu-i prea mare, v-ați dat probabil seama de asta văzând că întreg motorul și sacul sunt în unitatea mobilă. Ergorapido face curățenie fără probleme pe parchet și gresie și probabil și covoare, dar nu vă așteptați să scoată de exemplu părul de pisică bine înfipt în țesături sau să ridice proverbialul praf și de la vecinul de jos. Dacă un aspirator standard de 1600 sau 2000 de W trage de la distanță, să zicem, monede sau obiecte mai mari, Ergorapido face asta doar când treci cu peria peste ele și de la apropiere.

Sacul mic este un alt dezavantaj. Trebuie golit după fiecare aspirare, că se umple rapid și se simte din zgomotul făcut că nu mai trage. Zgomotul, apropo, este ca la un aspirator standard, poate un mic mai mic, iar pe modul silențios devine mult mai plăcut și poți vorbi fără probleme cu cineva în timp ce aspiri.

Sacul, din fericire, se golește rapid. Îl scuturi în coșul de gunoi și gata, iar pentru sacul interior folosești tija la care este legat pentru a-l goli de eventualele mizerii de acolo. Din când în când eu spălam tot ansamblul, pentru o curățare și mai bună.

Ce altceva nu face? Lipsa unui tub telescopic clasic înseamnă că Ergorapido nu intră pe sub pat sau fotolii, fiind cam mare ca să-l strecori. În funcție de ce fel de mobilă și casă aveți, acesta ar putea fi un impediment.

CE E BINE

CE E RĂU

  • Ușor de manevrat.
  • Nu te mai lupți cu cablurile.
  • Unitatea mică poate fi utilizată în diverse locuri prin casă și la mașină.
  • Bine construit, design reușit.
  • Ușor de curățat.
  • O singură perie.
  • Nu încape pe sub mobilierul jos.
  • Putere mai mică de aspirare decât la cele clasice.
  • Sacul se umple rapid.

CONCLUZIE

Electrolux Ergorapido 2 în 1 este un aspirator bine gândit, foarte ușor de utilizat mai ales prin lipsa cablurilor și felul în care îl poți mișca fără efort pe podea, iar unitatea detașabilă este utilă în foarte multe situații, de la aspirat masa de bucătărie sau cine știe ce alte locuri prin casă și până la coborât cu ea la mașină, pentru a o curăța și pe ea.

Aspiratorul, însă, are și dezavantajele sale, cum ar fi puterea mai mică decât a unui aspirator clasic, forma care nu-i permite să intre pe sub pat sau mobilier cu picioare mici și faptul că peria nu poate fi înlocuită. Se potrivește în anumite tipuri de case (parchet, gresie, spații deschise), dar acolo își face bine treaba.

Preț: în jur de 760 de lei la PC Garage. Alte modele cu acumulatori NiMH și funcții mai puține găsiți la PC Garage și eMAG la prețuri ceva mai mici.

Am vrut să fac un clip video, dar nu mi-a ieșit. Mi s-a părut ridicol să arunci pe joc cu diverse chestii doar ca să am ce aspira. Am pus doar o scenă în clipul de mai jos.

asus s5507

    33 comentarii

  1. Am si eu acelasi model de vreo 2-3 luni.
    Intradevar lipsa cablurilor e ceva la care nu te gandesti pana cand nu vezi efectiv cum e: fenomenal!

    Cam aceleasi minus l-as puncta si eu, faptul ca nu pot sa-l bag in spatii inguste gen intre dulap si perete.

    Iar la capitolul autonomie, pe mine daca il las pe viteza mare nu ma tine sa aspir tot apartamentul de 3 camere (68 mp), in schimb daca il pun pe viteza mai mica termin tot inclusiv balcon si mai ramane si baterie.

    Per total, asta e bun pentru intretinere, dar o data la o luna doua se simte nevoia sa-l bag si pe cel clasic.

    Oricum, pentru ceea ce e gandit e perfect, pentru momentele alea cand abia ai aspirat de 2 zile si vezi ca iar incep sa se stranga ghemotoace de praf.

      (Citează)

  2. Ergorapido: singurul aspirator cu care poți da flash-uri pisicii să se dea la o parte.

      (Citează)

  3. Pyro:

    …. Per total, asta e bun pentru intretinere, dar o data la o luna doua se simte nevoia sa-l bag si pe cel clasic…

    Eu am alt model de la Bosch (BBHMOVE4), are acumulatorul NiMH și se încarcă mai greu. Nu l-am folosit sa aspir în toată casa, dar este foarte util să întreții curățenia cu el. Probabil toate aspratoarele 2/1 au peria mai groasă și nu încap sub pat.
    Sfat: ca să evitați spălarea filtrelor, atunci când folosiți aspiratorul mare putetți aspira și filtrele de la cel portabil.

      (Citează)

  4. Revo:
    Ergorapido: singurul aspirator cu care poți da flash-uri pisicii să se dea la o parte.

    Nu apuci, când pun mâna pe el deja fugit în camera cealaltă. Se tem de aspirator ca de dragoni.

      (Citează)

  5. Ma intereseaza si pe mine modelul asta de la electrolux dupa ce am avut ocazia sa testez unul putin intr-un magazin. Nu stiu totusi daca tine bateria pt o aspirare completa in intreaga casa, asa ca intre timp am cumparat unul clasic fara sac, destul de mititel si el si am amanat electroluxul, insa taaare mi-as dori sa scap de plimbatul cablului dupa mine. Gasisem si eu niste clipuri pe youtube si parca ziceau ca autonomia e de maxim 15 min. Poate mai completezi pe viitor si ne zici si cat tine pe bune o baterie complet incarcata :)

      (Citează)

  6. Raluca:
    Ma intereseaza si pe mine modelul asta de la electrolux dupa ce am avut ocazia sa testez unul putin intr-un magazin. Nu stiu totusi daca tine bateria pt o aspirare completa in intreaga casa, asa ca intre timp am cumparat unul clasic fara sac, destul de mititel si el si am amanat electroluxul, insa taaare mi-as dori sa scap de plimbatul cablului dupa mine. Gasisem si eu niste clipuri pe youtube si parca ziceau ca autonomia e de maxim 15 min. Poate mai completezi pe viitor si ne zici si cat tine pe bune o baterie complet incarcata :)

    Am zis si eu mai sus, depinde de viteza pe care il folosesti.
    Pe mare nu tine cat sa faci un ap de 3 camere, iar pe mica ajunge lejer si mai si ramane.

    Daca il folosesti combinat, de exemplu viteza mica pe gresie/parchet si viteza mare pe covoare (daca ai), te tine si asa bine mersi.

      (Citează)

  7. N-ai zis cat poate sa coste un filtru pentru aceasta dracie scumpa.
    Presupun ca 300-400 de lei.

      (Citează)

  8. Pyro: Am zis si eu mai sus, depinde de viteza pe care il folosesti.
    Pe mare nu tine cat sa faci un ap de 3 camere, iar pe mica ajunge lejer si mai si ramane.

    Daca il folosesti combinat, de exemplu viteza mica pe gresie/parchet si viteza mare pe covoare (daca ai), te tine si asa bine mersi.

    Covoare nu am, deci ar trebui sa mearga mai repede doar pe parchet si gresie. Acum abia l-am cumparat pe celalalt, dar o sa ma mai interesez si de jucariile astea fara cablu

      (Citează)

  9. Este de unica folosinta.Dupa ce se termina acumulatorii poti sa-l arunci. Cu banii care se cer pe acumulatori iti iei unul nou si nu merita. Sunt total dezamagit. Aspiratoarele cu acumulatori nu merita niciun ban.Costa foarte mult si au o durata de viata scurta. Am luat plasa.

      (Citează)

  10. Mugur:
    Este de unica folosinta.Dupa ce se termina acumulatorii poti sa-l arunci. Cu banii care se cer pe acumulatori iti iei unul nou si nu merita. Sunt total dezamagit. Aspiratoarele cu acumulatori nu merita niciun ban.Costa foarte mult si au o durata de viata scurta. Am luat plasa.

    Ce model? E pe NiMh sau Li-Ion?

      (Citează)

  11. Catalin:
    N-ai zis cat poate sa coste un filtru pentru aceasta dracie scumpa.
    Presupun ca 300-400 de lei.

    N-ai de ce să schimbi filtrul. Îl speli și gata.

      (Citează)

  12. Mugur:
    Este de unica folosinta.Dupa ce se termina acumulatorii poti sa-l arunci. Cu banii care se cer pe acumulatori iti iei unul nou si nu merita. Sunt total dezamagit. Aspiratoarele cu acumulatori nu merita niciun ban.Costa foarte mult si au o durata de viata scurta. Am luat plasa.

    Ce înseamna prea scurtă?

    Un acumulator Li-Ion mai are vreo 70% din capacitatea inițială după 2 ani.

    Un NiMH face vreo 1000 de cicluri de reîncărcare până când îi scade simțitor capacitatea.

      (Citează)

  13. Modelul respectiv face parte din generatia 3. Am in momentul de fata generatia 2, tot cu acumulatori lithiu. Generatia 1 am cumparat-o aproximativ acum vreo 5 ani, cu acumulatori ni-mh. Inainte sa se implineasca 2 ani au picat acumulatorii care au fost schimbati pe garantie. Au picat la fel pana in 2 ani, am vrut sa-i schimb contra-cost dar costau vreo 300 lei cu manopera, asa ca am scos acumulatorii, am gasit un mod de alimentare si-l folosesc intr-un birou. Am renuntat si am cumparat altul, cel actual. Dupa 20 de luni functiona aproximativ 5 minute, suficient sa absorbi ceva scapat pe jos, dar nu 13 minute ca atunci cand era nou. Am mers la garantie, dar acumulatorii nu faceau parte din aceasta, pentru ca nu erau consumabili. Dupa multe discutii chiar si cu Electrolux Romania, au acceptat schimbul acumulatorilor, mai mult cred, pentru ca am mai multe produse de la ei. Primesc raspuns de la service ca nu se mai schimba acumulatorii pentru modelul reaspectiv generatia 2, ci se inlocuieste unitatea mobila, Probabil ca asa este si la 3. UNA PESTE ALTA FOLOSESC GENUL ASTA DE APROAPE 7 ANI SI-L VOI FOLOSII SI MAI DEPARTE PENTRU CA ESTE NEMAIPOMENIT DE PRACTIC SI COMOD, PENTRU CURATENIA ZILNICA SI INSTANTANEE. CINE NU A AVUT ,, CHESTIA ASTA” NU POATE SA-SI DEA SEAMA CAT DE MISTO ESTE. INTRADEVAR O PROBLEMA SUNT ACUMULATORII, DAR SA FUNCTIONEZE TIMP DE APROATE 2 ANI LA GREU, SI SA SUPORTE SUTE DE CICLURI DE INCARCARE-DESCARCARE, EU ZIC CA MERITA DIN PLIN, IAR PE ELECTROLUX NU STIU CINE-I POATE INTRECE LA GENUL ASTA, SAU CHIAR SI LA CELE CU FIR, MOMENTAN ACHIZIONAND PENTRU CURATENIA SAPTAMANALA UN SCTURBO CU PERIE ROTATIVA PENTRU PAR SI FARA SAC, CLASA A LA FILTRARE AER. NU AM NICI O LEGATURA CU ELECTROLUX ROMANIA.

      (Citează)

  14. nwradu: Nu apuci, când pun mâna pe el deja fugit în camera cealaltă. Se tem de aspirator ca de dragoni.

    Sa vezi ce aspirare-i trag cu unitatea mobila : eu o tin si sotia o aspira.

      (Citează)

  15. Catalin:
    N-ai zis cat poate sa coste un filtru pentru aceasta dracie scumpa.
    Presupun ca 300-400 de lei.

    Exact 49.oo lei. cel mai ieftin magazin.

      (Citează)

  16. Multumit in continuare de aspirator ? Sunt pe punctul de a incerca generatia asta noua, pentru ca am vazut ca au pus accent pe o etanseitate mai buna la absorbtie, celalalt probabil ramanand de rezerva daca se descarca acesta.

      (Citează)

  17. Aveti idee cat costa un acumulator nou?

      (Citează)

  18. Reprezentanta a spus ca nu exista ca piesa de schimb. Daca apar probleme se schimba unitatea centrala,chestie patita de mine cu modelul precedent.

      (Citează)

  19. Eu am unul identic de cca. 6 luni si deja bateria este aproape moarta. Nu mai tine decat maxim 1-2 minute dupa o incarcare de o noapte. Incep sa ma razboiesc cu cei de la Electrolux pentru ca de la service imi spune ca nu se schimba acumulatorii pe garantie. Dar nu e posibil sa tina doar asa de putin. Nu ii las. Va tin la curent cu rezolvarea problemei.

      (Citează)

  20. Salut Bogdan. De vreo luna si ceva am luat si eu modelul respectiv. Chestia cu garantia acumulatorilor o stiam de la modelul precedent, cand Electrolux ,,mai de sila mai de mila” a acceptat sa-mi schimbe nu acumulatorii, pentru ca cica nu exista ca piese de schimb, ci a schimbat unitatea centrala. dar asta se intampla dupa aproape 2 ani. Oricum nu ai nimic de pierdut asa ca mergi la protectia consumatorului, eventual ameninta cu tribunalul si cel mai important, leagate de garantia de conformitate

      (Citează)

  21. Vad ca @nwradu, ne lasa in ceata si nu prea are timp de noi. Este frumos ?

      (Citează)

  22. nwradu: Ce înseamna prea scurtă?

    Un acumulator Li-Ion mai are vreo 70% din capacitatea inițială după 2 ani.

    Un NiMH face vreo 1000 de cicluri de reîncărcare până când îi scade simțitor capacitatea.

      (Citează)

  23. Perioada de viata in caz fericit este de 3 – 4 ani. L-am folosit numai in bucatarie ,ceva peste 3 ani. Cu banii pe care trebuie sa-i dau pe acumulatori si service(pt ca acumulatorii se schimba greu), cumpar un aspirator zdravan.

      (Citează)

  24. Se gasesc acumulatori pe internet, toti facuti in China. Demontati capacul si luati datele de pe acumulatori. Montarea o faceti la service autorizat electrolux. Este posibil ca acumulatorii noi sa va tina foarte putin. Riscul este mare , la fel de mare ca si pretul, minim 300ron.

      (Citează)

  25. Dupa 7 luni durata s-a redus cu aproximativ 40%. Nu recomand modelul respectiv, cu toate ca sunt un impatimit ergorapid. RENUNTATI PENTRU CA DATI BANII DEGEABA. Radu tu ce zici. Este ca am dreptate?

      (Citează)

  26. Din punctul meu de vedere si probabil urmatoarea optine, modelul http://www.pentruacasa.com/electrocasnice-mici/aspiratoare/aspirator-vertical-fara-sac-electrolux-energica-zs220b–1500-w_8175/, cu o perie turbu-rotativa, inlocuieste cu brio pe cel cu acumulatori si poate fi si singurul aspirator din casa.

      (Citează)

  27. Am acest model: Aspirator vertical Electrolux Ergorapido 2 in 1 ZB3005, 0.5 l, 14.4 V. Am aspirat cu el si l-am bagat la incarcat. Astazi cand l-am scos din suport, sa aspir, nu mai pornea. In momentul in care-l bag in suport, se aprinde beculetul cateva secunde, apoi se stinge. Un sfat?! Multumesc!

      (Citează)

    • Scoate si baga unitatea mica in corp so vezi daca functioneaza. Posibil sa nu faca contact, si chiar sa nu de die incarcat din aceasta cauza

        (Citează)

  28. cristian:
    Scoate si baga unitatea mica in corp so vezi daca functioneaza. Posibil sa nu faca contact, si chiar sa nu de die incarcat din aceasta cauza

    L-am dus la reparat.. au schimbat acumulatorii. Dupa o 20 de zile, mi-au spus ca este stricata placa electronica si ca nu mai merge reparata.. Deci.. durata de viata: 2 ani. :)

      (Citează)

  29. Revin si eu cu un update.
    2 ani si 1 luna: brusc, bateria tine maxim 2-3 minute, in loc de ~10 minute pana acum.

    Trist la banii astia.

      (Citează)

  30. Este mai mult decât foarte bine. Gandeste cate cicluri a facut. Ori esti norocos, ori ai o tehnica ascunsa de protejeare a acumulatorilo, ori nu a fost folosit. Eu sunt la a treia generatie, au fost folosite zilnic într-un apartament cu trei camere- 70m si acumulatprii au tinut doar un an.

      (Citează)

  31. Simptome: de ceva vreme motorul nu mai are putere;aspira foarte slab.
    In ultima vreme porneste si se opreste dupa 5 -6 secunde.
    E vorba de baterii? Merita sa-l duc la service? Are mai bine de 2 ani.
    Multumesc!

      (Citează)

    • Vezi să nu ai peria blocată, că atunci se blochează singur. Poate să fie și de la baterii, desigur, sau altă cauză electronică. Poate s-a stricat dock-ul și nu-l încarcă.

      Vezi dacă unitatea mică nu funcționează mai mult pe cont propriu.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus