un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Noul telefon Asus Zenfone 2 are 4 GB de memorie RAM

5 Mar 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Modelul de top al noii game Asus Zenfone are 4 GB de memorie RAM și sunt foarte curios cum rulează Android-ul cu atâta memorie la dispoziție. Vom afla în lunile următoare, deoarece, spre deosebire de prima generație, telefoanele Zenfone 2 vor ajunge și în România.
asus_zenfone_2_01asus_zenfone_2_02

Zenfone 2 are ecran de 5,5 inchi, iar carcasa este viu colorată. Am văzut o variantă mov închis, o alta bleu, dar și una mai sombră gri. Există și o serie de carcase deștepte ce lasă o fereastră de vizualizare a ecranului.

Pe lângă îmbunătățirile hardware și de aspect (butoanele de volum sunt pe spate etc), s-a lucrat mult și la partea software. Interfața ZenUI este curată și eficientă, iar camera foto are un soft ce o ajută să obțină fotografii bune în lumină slabă. Există, de exemplu, o tehnologie numită PixelMaster care în condiții de noapte folosește grupuri de câte 4 pixeli ca pe un singur element captor și astfel realizează o imagine finală de calitate mult mai bună.
asus_zenfone_2_05

Cu hardware bun, cameră bună, aspect plăcut și prețuri mici (gama Zenfone n-a fost niciodată una scumpă, e genul la care simți că primești mai multe decât ar trebui pentru banii dați), telefoanele ar putea avea succes pe piața noastră. Până atunci rămâne de văzut cum evolează pe cea internațională și ce se va mai spune despre ele.

Am văzut la MWC două modele, ZE550 și ZE551. Iată mai jos diferențele între ele:

Asus ZE550 Asus ZE51
Ecran 5,5 inchi, Gorilla Glass 3 5,5 inchi, Gorilla Glass 3
Rezoluție 1280 x 720 1920 x 1080
Procesor Intel Atom Z3560 1.83GHz Intel Atom Z3580 2.33GHz
Memorie RAM 2 GB 4 GB
Stocare internă 16 sau 32 GB 32 sau 64 GB
Camere 13 și 5 Mpx 13 și 5 Mpx
Baterie 3000 mAh 3000 mAh
Conectivitate Dual-SIM, LTE, wireless 802.11ac Dual-SIM, LTE, wireless 802.11ac

 

După cum observați, modelul ZE551 este cel interesant, cel cu 4 GB memorie RAM. Ecranul superior și memoria (care influențează nu doar cum rulează aplicațiile, ci și autonomia totală a bateriei) mă fac să spun că acea versiune trebuie cumpărată.

În curând vă arăt și Zenfone Zoom, telefon cu zoom optic 3x, dar obiectivul nu iese în afara carcasei, ca la Samsung Galaxy Zoom, ci se mișcă în interior.

Mă aflu la Mobile World Congress Barcelona la invitația Orange România și scriu direct de aici despre telefoanele, tabletele, gadgeturile și tehnologiile prezentate. Urmăriți toată activitatea mea acolo pe tag-ul MWC2015.

asus s5507

    7 comentarii

  1. Ultima data cand am pus mana pe un Andorid Asus – Asus Fonepad 7 – am injurat de mama focului. Hardware decent pentru banii platiti, insa softul e incarcat de bloatware penibil si inutil. Hai ma, dual core cu 1GB de ram sa nu poti face macar browsing ?!?

    Interfata Asus pentru Android e o gluma proasta, la fel si widget-urile. Nu price de ce producatorii astia de hardware isi bat joc de produsul lor cu software facut pe genunchi cand Android-ul stock e cat se poate de ok.

      (Citează)

  2. Florin:
    Ultima data cand am pus mana pe un Andorid Asus – Asus Fonepad 7 – am injurat de mama focului. Hardware decent pentru banii platiti, insa softul e incarcat de bloatware penibil si inutil.Hai ma, dual core cu 1GB de ram sa nu poti face macar browsing ?!?

    Interfata Asus pentru Android e o gluma proasta, la fel si widget-urile. Nu price de ce producatorii astia de hardware isi bat joc de produsul lor cu software facut pe genunchi cand Android-ul stock e cat se poate de ok.

      (Citează)

  3. Eu am Asus Fonepad 7 model 2014 cu android 4.4.2 si se misca impecabil!!! Ruleaza excelent jocuri ca si Castle of Illusion, N.O.V.A. 3, BIA 3, Run Sackboy! Run etc.
    Nu pot sa imi dau seama de ce tu ai intampinat probleme si daca Zenfone 2 va aparea si la noi in tara sigur il voi cumpara.

      (Citează)

  4. E vorba de modelul Fonepad FE7010CG, 3G dual sim si procesor de doar 1.2, Android 4.3.

    Sa nu mai spun de display care e incredibil de prost, se vede bine doar tinut in mana in mod portret, altfel ecranul e plin de umbre si pete. O mizerie, nu ma asteptam la asa ceva din partea Asus.

      (Citează)

  5. Între cameră și emblema ASUS sunt butoane? S-au luat și ăștia după LG? Cât privește “bloatware” toți bagă așa ceva. Inclusiv Google pe seria Nexus. Eu n-am nevoie urmărirea feței ca să țină ecranul deschis, n-am nevoie să fac semne magice la telefon ca să se deschidă sau să facă un screenshot. E nevoie doar de un launcher simplu, un player audio și video, un framework pentru un magazin virtual / cărți (gen Google Play Services) dar numai frameworkul, nu toate aplicațiile. Google Mail, Inbox, Plus, News Stand, Tripadvisor, Samsung Hub, LG hub, Weibo etc să le instalezi doar dacă vrei.

      (Citează)

  6. Alx MAX: Între cameră și emblema ASUS sunt butoane? S-au luat și ăștia după LG? Cât privește “bloatware” toți bagă așa ceva. Inclusiv Google pe seria Nexus.

    Da, sunt butoane. Mai bine că le-au pus acolo.

    Cât despre bloatware, când o face Google se cheamă că-i Android stock :P

    Programele suplimentare sunt însă o găselniță bună pentru marketing și chiar contează în achiziție. Lumea nu vreau să audă că primește telefonul cu sistemul de operare chior, ci că are o grămadă de chestii moca acolo, iar dacă nu le vrea, nu le folosește.

      (Citează)

  7. Eu am un Asus fonepad 8, FE 380 CXG si numai cuvinte de lauda am,despre el.Se misca bine,fara lag,display foarte luminos,fara pete etc…
    Ruleaza cele mai noi jocuri fara pierderi de frame rate sau altceva.Zen ui mi se pare foarte intuitiv si bine facut
    Cand va aparea Zenfone 2 cu siguranta il voi achizitiona!!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus