►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・PC Garage・Flip・Secom・Altex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
10 Feb 2015 ·
GÂNDURI ·
Buffalo Baz a fost cea mai recentă încercare din Turul Burgerilor. Deschis în decembrie în Floreasca, este restaurantul cu specific american al lui Baz, concurent Masterchef în sezonul 4. Are burgeri buni și ingredientele sunt aproape toate preparate chiar acolo, trebuie să mergeți să mâncați unul sau mai mulți.
Buffalo Baz este mai degrabă un bistro, după cum îi spune chiar și numele extins, un american diner asemănător cu ce vedeți în filme, unde stai la bar în jurul bucătăriei deschise (gătește chiar Baz, foarte prietenos și-ți explică tot ce vrei să știi despre ce face și cum face), cu atmosferă prietenoasă, genul de local în care te duci la frigider și-ți iei ceva de băut, dacă nu are timp altcineva să-ți aducă.
Iată mai jos un Baz Ringer & Farm Burger (30 de lei) ce conține carne de vită, brânză, bacon, ou ochi, sos de usturoi, sos barbeque făcut de Baz, inele de ceapă, salată, roșii și o garnitură de cartofi wedges lângă care au fost plasate cele două sosuri menționate.
A fost cel mai bun dintre cei doi burgeri încercați și vi-l recomand cu plăcere. Sunt și multe de spus despre el pentru a înțelege ce-l face special și ce face restaurantul special: chifla este făcută în casă, în cuptorul lor, sosul este făcut tot în local și, spre bucuria mea, nu a avut acel gust pregnant de fum pe care-l au sosurile barbeque din comerț, carnea a fost excelentă la gust, bine condimentată, oul ochi s-a întărit până i-am făcut eu poză, legumele (cam puține) aveau gust. Este un burger mare, dar ușor de apăsat și de mâncat, mai ales dacă-l tai întâi în două, și nu pare uscat.
Baz ne spunea că folosește doar carne fără grăsime și aprovizionează zilnic. Cartofii wedges nu au fost deloc arși, cum s-ar putea crede din fotografii, ci erau cartofi mov (nu știu dacă este ceva uzual sau acum avea din aceștia) și au fost prăjiți cu niște condimente care le-au făcut pielița aceea maronie. Sosurile au fost gândite de el și, după cum scria mare chiar și în meniu, doar inelele de ceapă și mozzarella pane sunt cumpărate congelate și prăjite.
Al doilea burger a fost Baz Las Vegas Burger (29 lei) cu vită, bacon, inele de ceapă, brânză mozzarella pane, salată, castraveți murați și servit tot cu cartofi wedges și sos de maioneză cu usturoi și sos barbeque.
Bun și acesta. Poate părea greu cu atâtea chestii prăjite în el (inele de ceapă, mozzarella, bacon), dar n-a fost cazul, a intrat ușor, fără efort și din nou aș fi vrut doar ceva mai multe legume.
Altceva n-am încercat. S-au scuzat spunând că n-au apucat să facă nici un desert (noi am ajuns acolo la 10 minute după deschidere și furnizorii lor întârziaseră din cauza zăpezii), dar în meniu au cheesecake și plăcintă cu mere despre care înțeleg că sunt făcute tot de ei, o altă veste bună.
Prin meniu găsiți și o listă lungă de aripioare cu diverse sosuri, coaste de porc la grătar, salate, are și un burger făcut cu carne de ceafă și piept de porc.
Mâncare bună, atmosferă prietenoasă. Carnea a fost gustoasă, sosurile la fel, faptul că majoritatea ingredientelor sunt tăiate sau pregătite în local este un plus. Burgerii sunt buni și probabil că se apropie cel mai mult la noi de ideea de bistro american, un loc prietenos și vesel. Este posibil ca această idee să nu fie chiar pe placul celor care-și doresc un restaurant frumos cu servire impecabilă, dar încercați-l o dată și vedeți cum vă simțiți.
Sper doar ca toate aceste calități văzute de mine să nu dispară în timp, cum uneori se întâmplă localurilor care pornesc tare și apoi scad turația, în loc să o țină constantă.
Buffalo Baz s-a mutat între timp pe Barbu Văcărescu nr. 13, lângă intersecția cu Ștefan cel Mare și stadionul Dinamo. Orarul este L-V 12-23, Sâmbătă 12-24, Duminică 12-23. Pagină web nu are, dar există o pagină oficială de Facebook cu toate informațiile și meniul complet.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
34 comentarii
10/02/2015 la 11:07 AM
Sunt curios cum musti din acel hamburger :D
Madalin(Citează)
10/02/2015 la 11:12 AM
Pare simpatic.
add(Citează)
10/02/2015 la 11:25 AM
@Madalin Si eu :)
duby(Citează)
10/02/2015 la 11:27 AM
Îl presezi.
acsel(Citează)
10/02/2015 la 11:39 AM
Arata decent. Ti-am zis sa nu mai scrii concluzie finala, pari semianalfabet
mircea (primul)(Citează)
10/02/2015 la 11:49 AM
Da, corect, voi modifica.
nwradu(Citează)
10/02/2015 la 11:54 AM
Uite inca un local de incercat pentru turul burgerilor: https://www.facebook.com/vivofood
In Iasi au niste burgeri foarte buni, au deschis recent si in Bucuresti.
alex(Citează)
10/02/2015 la 1:23 PM
Groaznica metoda de prezentare a sosului. L-a aruncat asa ca o ciorba in farfurie. O sa incerc totusi localul sa vad cum e
Dorin(Citează)
10/02/2015 la 1:57 PM
Trololololol
nwradul(Citează)
10/02/2015 la 2:02 PM
Salut Radu! Am o intrebare si sincer nu vreau sa sune ironic dar voi le faceti reclama in schimbul unui Burger si atat? Sau primiti si bani pentru asta. Repet, nu e cu rautate intrebarea, nu ma gandesc la asa ceva, dar chiar as vrea sa aud ca primiti si o suma de bani, indiferent cat, nu doar un hamburger pentru ca ar fi penibil la traficul pe care-l ai tu sa ii promovezi pe 30 de lei.
Andrei(Citează)
10/02/2015 la 2:06 PM
Ma bucur de fiecare data cand faci un nou episod din Turul Burgerilor, pentru ca am ocazia sa mananc un burger nou si bun.
As avea o recomandare : switch.eat, e pe langa Foisor si are unii dintre cei mai buni burgeri pe care i-am mancat.
Tudor(Citează)
10/02/2015 la 2:12 PM
Foarte buni burgerii lui Baz. Am incercat si la Vivo (este vis-a-vis de Baz) si acolo sunt buni, dar mult mai comerciali. Oricum peste switch.eat in ceea ce priveste gustul.
Papilele mele de gurmand isi doresc cu ardoare sa revina la Baz. E primul burger memorabil din Bucuresti pana acum. (se mai apropie ca gust Burger Van, dar compar deja mere cu pere).
Croif(Citează)
10/02/2015 la 3:32 PM
aia de la Burger Van nu mi s-au parut deosebiti cu nimic.
add(Citează)
10/02/2015 la 3:49 PM
In gama 30 de ron i prefer pe cei de la Burgerz deoarece livreaza acasa , iar ca local prefer pe cei de la vivoofood lansat recent ( tot in Floreasca ) . La vivo servirea e mult mai buna ca la Baz la fel si burgerii .
Andreiexe(Citează)
10/02/2015 la 4:01 PM
test
Gigel(Citează)
10/02/2015 la 4:34 PM
Te-ai gândit că poate doar se duce și testează pentru noi și scrie pe blog pentru a ne spune și nouă părerea?
Radu, aștept să te duci și la Vivo. Game of Dijons, da? :D
acsel(Citează)
10/02/2015 la 5:15 PM
“Toaletă: n-am fost, dar au una acolo, evident.”
Pai si cum pui mana pe burger, nu te speli pe maini inainte sa mananci?
Florin(Citează)
10/02/2015 la 6:55 PM
Mie mi se pare cam mult 30 lei pentru un burger. Nu stiu cat vor rezista. Nu cred ca poti sa vinzi in masa burgeri cu 30 lei bucata.
doru(Citează)
10/02/2015 la 7:32 PM
Burgerii arata incredibil, mai sunt restaurante care fac burgeri de genu si in Bucuresti
Bogdan(Citează)
11/02/2015 la 12:18 AM
Poate afacerea asta ii iese. Inainte avea, in același loc, o dugheana (si ii spun asa din cauza dimensiunilor) unde făcea burgeri bio. Am întrebat pe o tanti ce ii prepara de ce sunt bio si ne-a zis ca cumpara de la tarani si ca presupune ca sunt bio…
Totusi. Problema cea mai mare este zona in care a deschis dugheana. Cei care lucram acolo nu dam 30 de lei pe o masa la prânz, iar din alte patru nu prea vine lume din cauza aglomeratiei si lipsei locurilor de parcare.
costin(Citează)
11/02/2015 la 1:00 AM
@ costin de exemplu daca vrei mancare buna e in spate la piata floreasca un serviciu de catering foarte bun .
Andreiexe(Citează)
11/02/2015 la 8:50 AM
Bogdan, peste vreo doi ani să nu vii sa te plângi că te penalizează google și ai vrea să-ți scot URL-ul din comentarii, da?
https://www.nwradu.ro/2015/01/doua-tendinte-deranjante-pe-bloguri/
nwradu(Citează)
11/02/2015 la 10:18 AM
yep daca rosia avea gust….
Dragos(Citează)
17/02/2015 la 10:33 AM
Știu, le-am grupat aici pe toate https://www.nwradu.ro/2013/08/turul-burgerilor-bucuresti/
nwradu(Citează)
17/02/2015 la 10:34 AM
N-am primit bani pentru nici un articol din Turul Burgerilor. Dacă vezi tag-ul publicitate, este campanie plătită, dacă nu, nu.
M-am săturat eu să tot zic asta.
nwradu(Citează)
17/02/2015 la 10:35 AM
So funny!
nwradu(Citează)
18/02/2015 la 3:38 PM
Am fost astazi acolo, local simplut, personal ok si prietenos, Baz trateaza clientii ca pe niste cunostinte, zambeste si cere feedback de la consumatori, burgari deliciosi si o gama variata, recomand. Ps: langa se pregateste de extindere, sa speram ca va ramane la fel calitatea preparatelor.
mihai(Citează)
15/04/2015 la 4:18 PM
Am incercat acum 2 saptamani burger de la Baz. Mi-au placut. Mare, carne foarte buna, burgerul avea exact ingredientele care trebuiau. Gust diferit si bun.
Pacat ca locatia e mica si inghesuita – dar se muta in curand :)
Nick(Citează)
18/05/2015 la 4:52 PM
Intre timp, am ajuns sa mananc si la Baz. Am plecat cu o experienta oarecum ciudata de acolo…
Mi-e greu sa descriu exact ce nu mi-a placut, dar cred ca problema generala a fost faptul ca exista un amalgam mult prea mare de arome in burger si ajungi sa nu mai stii ce mananci…
De exemplu, chifla si carnea au fost de o consistenta si marime excelenta, insa mirodeniile din ea au facut sa nu mai distingi gusturile individuale, si e pacat, burgerul pare foarte promitator si bine facut!
Atmosfera este una placuta, diferita de restul localelor, te simti oarecum ca intr-o locatie a unui amic.
Ce m-a deranjat insa poate cel mai tare au fost cartofii, care au fost niste banali fries cu mirodenii, nicidecum wedges. Nu contest, poate ca omul o fi ramas fara materie prima, lucru care nici macar nu ar fi fost o problema….insa as fi preferat sa mentioneze asta de la inceput!
Dar da, iti dau dreptate cand zici ca este localul care se apropie cu produsele cel mai bine de conceptul de burger american!
Tudor(Citează)
25/05/2015 la 10:30 AM
Buffalo Baz este pe Calea floreasca numărul 49 cu 35 de locuri. Felicitări
Baz(Citează)
08/02/2016 la 8:21 PM
Am vazut ca s-a mutat Baz. Planifici o vizita pe la noua locatie?
Tudor(Citează)