un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Samsung European Forum: electrocasnice noi science-fiction

9 Feb 2015  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Am văzut săptămâna trecută toate noutățile Samsung prezentate la CES și alte produse noi de-ale lor, aduse în Europa pentru prezentare. Vi le voi prezenta pe toate sub forma a vreo 6 episoade; astăzi, electrocasnicele.

Samsung dezvoltă aproape toate tipurile de electrocasnice mici și mari, iar cele pe care le-am văzut aici sunt foarte avansate. Mi s-au părut echivalentul autovehiculelor dotate cu tot felul de camere și radare și sisteme automate pe lângă autovehiculele clasice la care ne bucurăm de-un aer condiționat automat. Sunt atât de șmechere.

Arată și bine. Cei de la Samsung spuneau că oamenii vor electrocasnice cu un design plăcut deoarece petrec mult timp acasă și vor să fie înconjurați de aparate frumoase, cu aspect modern și funcții ușor de utilizat. Așa este gama premium.

FRIGIDERE

Modelul acesta cu două uși și dozator de gheață/apă are o ușă cu două funcții în partea dreaptă, la în trucurile de magie: dacă deschizi prima parte, vezi ce-i în frigider și ai acces la zona de jos prin sertare. Dacă deschizi a doua parte, ai acces la restul frigiderului, la zonele de depozitare standard pentru o ușă șamd.

Ușa din stânga, desigur, are alte zone de depozitate, ca la un frigider dublu uzual.

Cel de mai jos este un frigider “T”, numit așa după forma pe care o ia cu ușile deschise. Ușa din dreapta este de același tip ca mai sus, se deschide “de două ori”, ajutându-te cu acces rapid la anumite secțiuni. Ușa din stânga include un alt dozator de apă și gheață, iar un sertar poate fi rabatat pentru a pune acolo sticle înalte. Congelatorul este jos.

Frigiderul are “twin cooling”, adică două instalații de răcire pentru o ventilație mai bună cu aer rece.

Cel de mai jos are “triple cooling”, adică trei circuite de aer. Mai are și ceva numit “metal cooling”, o izolație termică ceva mai bună decât ce utilizau anterior.

CUPTORUL CU MICROUNDE

Modelul din imagini se numește MW8000J HotBlast și nu știu ce putere are, dar nu contează asta prea mult, ci faptul că în interior are un platou de 38 cm diametru, adică poate încălzi o întreagă pizza mare. Aș putea paria că cel pe care-l aveți acasă abia încălzește trei felii bine aranjate pe o farfurie.

Are și un sistem de încălzire mai rapid decât cele convenționale. Forma sa este cel mai probabil responsabilă pentru aceste îmbunătățiri, electronica și probabil și generatorul de microunde sunt în partea de sus, așa că toată amprenta cuptorului este spațiu util pentru mâncare.

MAȘINILE DE SPĂLAT RUFE CRYSTAL BLUE

samsung_electrocasnice_60

Și o astfel de mașină mi-aș lua cu cea mai mare plăcere, dacă n-ar fi atât de scumpe. La cea pe care o am acum acasă, una uzuală, ne uităm de fiecare dată în manual pentru a afla ce program trebuie să utilizăm. Cea Samsung de top, modelul WW9000, are un ecran color tactil pe care-ți sunt explicate toate setările și de pe care alegi temperatura și viteza de centrifugare cu ajutorul unei interfețe prietenoase.

Această mașină are și conectivitate wireless și poate fi controlată din telefon. Cu o aplicație Samsung probabil că o poți porni sau opri de la distanță, opțiuni ce au fost integrate și în alte electrocasnice Samsung. Un rezervor de detergent îți permite să-l torni pe tot acolo și mașina dozează câte un pic la fiecare spălare, astfel încât nu trebuie să o alimentezi de fiecare dată când o pornești.

Alte modele (precum WW6000) au și buton multifuncțional, pe lângă ecran. Toate au în comun diametrul foarte mare pentru ușa de acces, o puteți vedea din fotografii, ceea ce permite o încărcare facilă. Altfel spus, dacă ai bani poți obține produse cu multe funcții superioare chiar și în domeniul mașinilor de spălat.

samsung_electrocasnice_58

Gama Crystal Blue în magazine: la eMAG și PC Garage.

MAȘINA DE SPĂLAT VASE

Aici este o tehnologie nouă numită Waterwall. Jetul de apă ce spală vesela este proiectat complet în interiorul incintei prin baleierea sau de la un capăt la altul, în timp ce sistemele convenționale aruncă un jet circular de apă, care lașă colțurile nespălate. Nu știu dacă asta înseamnă vase incomplet curățate, dar sistemul nou de la Samsung pare mai bun.

În interior sunt diverse îmbunătățiri, precum sistemul Flex pentru tacâmuri, adică un covor flexibil cu care le iei direct de acolo și le duci la sortat.

ASPIRATORUL AUTOMAT POWERBOT VR9000

PowerBot VR9000 este un aspirator de podea autonom. Samsung i-a sporit de 60 de ori puterea de tragere, așa că acum a ajuns la puterea unuia normal, zice Samsung.
samsung_electrocasnice_56

Robotul se ghidează cu tot felul de senzori și are inclusiv o cameră video ce scanează în sus, spre tavanul camerei, creând astfel o hartă virtuală a încăperilor pe care le curăță.

O altă chestie foarte mișto este o telecomandă cu care poți să-l direcționezi unde vrei tu. Dacă ai ceva anume de curățat, iluminezi acea zonă cu telecomanda și robotul se duce acolo ca o pisică ce aleargă un laser. Roțile trec peste cabluri, dar am rămas cu impresia că robotul nu prea intră pe sub mese sau printre picioarele scaunelor chiar dacă ar avea loc. Este posibil să aibă un prag de genul “nu intra dacă spațiul este mai mic decât 150% din lățimea ta”.

CUPTORUL

Cuptorul pe care l-am văzut face parte din colecția Chef Collection, o gamă de electrocasnice de bucătărie proiectate în colaborare cu câțiva bucătari de nivel Michelin din Franța, Italia, Spania și alte țări. Legenda spune că ei și-au exprimat niște dorințe privind ce-ar trebui să facă electrocasnicele de casă pentru a obține preparate ca în bucătăriile de top din restaurante.

Cuptorul are un sistem nou de generare de vapori la temperatură înaltă. Torni apă într-un recipient special, iar cuptorul o transformă în vapori, ceea ce face ca mâncarea să rămână proaspătă și suculentă în interior chiar și când exteriorul face o crustă bună. Spre deosebire de alte cuptoare cu vapori, cel Samsung prezentat aici asigură un circuit mai bun al vaporilor și o temperatură mai înaltă.

Ca restul gamei Samsung, și cuptorul acesta are un ecran tactil de pe care-l poți configura în detaliu, se poate conecta la rețeaua wireless a casei și poate fi controlat din aplicația de telefon. Asta îți permite să fii avertizat pe telefon când s-a pregătit mâncarea, să poți configura temperatura fără să te mai duci până în bucătărie și îmi închipui că peste câțiva ani mai rămâne de adăugat doar o cameră video în cuptor, ca să vezi pe telefon dacă s-au făcut sau nu pateurile, scutindu-te de un drum până la cuptor.

PLITA CU INDUCȚIE

Plita Chef Collection are o chestie inedită: în jurul “ochiurilor” sunt plasate LED-uri albastre care se aprind în funcție de puterea la care le-ai reglat. Când pui o oală peste ele, reflexia LED-urilor crează un efect de flacără și poți vedea astfel tăria “focului”.

Sistemul se numește Virtual Flame și a fost solicitat de utilizatori, care reclamau faptul că de multe ori nu-și dădeau rapid seama de puterea plitei pe fiecare ochi.

Pe lângă butoane tactile, cel mare și argintiu pe care-l vedeți este magnetic. Poate fi luat de acolo, șters sub el și apoi așezat la loc pe poziție.

HOTA ELECTRICĂ

Hota Samsung are senzori, ca la bateriile la care apa iese doar ducând mână în fața lor, așa că nu trebuie să apeși nimic. Duci mâna în dreptul senzorului doi și hota pornește la treapta doi.

samsung_electrocasnice_48

asus s5507

    13 comentarii

  1. nimic nou !!!

      (Citează)

  2. Exact la asta ma gandeam si eu acum, nimic nou si nimic care sa te dea pe spate.

      (Citează)

  3. Da, avem cu toții frigidere din acelea pe acasă, iar cuptoarele noastre sunt deja conectate la wireless.

    Să auzi despre niște tehnologii viitoare sau să-ți spui “băi, la o adică și mașina de spălat ar putea fi conectată la telefon, să-mi spună când e gata prin push” este una, să o vezi în fața ta este alta.

      (Citează)

  4. Cred ca am vrut sa spun, nimic revolutionar. Niste chestii care apar si cu timpul dispar, nefiind chiar de nelipsit.

    Imi aduc aminte cand a aparut S4 cu acele chestii prin care puteai derula cu ajutorul privirii. Au aparut si asa au si disparut. Da, sunt niste chestii noi, revolutionare, SF, cum vrei sa ii spui insa chiar sunt utile si necesare?

    nwradu:
    Da, avem cu toții frigidere din acelea pe acasă, iar cuptoarele noastre sunt deja conectate la wireless.

    Să auzi despre niște tehnologii viitoare sau să-ți spui “băi, la o adică și mașina de spălat ar putea fi conectată la telefon, să-mi spună când e gata prin push” este una, să o vezi în fața ta este alta.

      (Citează)

  5. daca ar munci si la fiabilitate ar mai merita dar pana acum au facut doar junk.

      (Citează)

  6. Nu ma incanta deloc idea de a avea masina de spalat conectata la internet.

      (Citează)

  7. Frumoase dispozitive, dar scumpe…

    Pe trustedreviews spuneau ca aplicatia pentru masina de spalat are destule bug-uri, si nu au reusit sa o faca sa mearga de oriunde, doar din reteaua wifi unde era si masina. Banuiesc ca astea se remediaza cu un update.

    Ca posesor de masina de spalat cu ecobubble, pot sa spun ca spalarea e impecabila, si e singura masina unde am incredere sa spal hainele groase de iarna, de lana sau alte materiale.

    Cu fiabilitatea sper sa stea mai bine, mie dupa 2 ani mi s-a dus rulmentul (spal cam de 2-3 ori pe saptamana), si cei de la service au zis ca e ceva obisnuit la astea. Banuiesc ca la MSV astea noi sunt ceva mai scumpi decat 200 de lei :D

      (Citează)

  8. Mihai:
    Nu ma incanta deloc idea de a avea masina de spalat conectata la internet.

    Chiar ar fi ciudat, si nici nu ii inteleg utilitatea.

      (Citează)

  9. Bianu Gabriel: Chiar ar fi ciudat, si nici nu ii inteleg utilitatea.

    Singurul caz in care ar fi utila ar fi daca masina si usuca hainele. Sa stii ca porneste la ora x, sa primesti notificare – am terminat spalarea, vrei sa le usuc acum? Si sa pornesti uscarea a.i. sa fie gata cand ajungi acasa.

    In rest, oricare MSR mai rasarita are programare intarziata, si stii cand se termina spalarea, nu trebuie sa ai progress bar intr-o aplicatie sa stii cat mai are. Oricum si daca stii ca e gata si primesti notificare, n-ai ce face de pe telefon, ca nu poti scoate rufele sa le pui la intins.

      (Citează)

  10. nwradu:
    Da, avem cu toții frigidere din acelea pe acasă, iar cuptoarele noastre sunt deja conectate la wireless.

    Să auzi despre niște tehnologii viitoare sau să-ți spui “băi, la o adică și mașina de spălat ar putea fi conectată la telefon, să-mi spună când e gata prin push” este una, să o vezi în fața ta este alta.

    deci sa stii ca desi sunt de acord cu tine de cele mai multe ori …..sarcazmul nu cred ca are loc in discutia asta . Da unii au frigider dinala , cuptor cu microunde asa mare il am de vreo 6-7 ani … Acuma ca nu pot sa controlez aragazul sau masina din spalat de la telefon , chiar e aiurea si inutil pentru ca cine baga mancarea in cuptor , sau hainele murdare in masina !…. titlul mai corect ar fi fost Samsung a scos modele noi …cel mult !

    O zi frumoasa !

      (Citează)

  11. Daca pe langa conectivitate ar umbla sa nu ti se mai strice mancarea in frigider intr-o veselie ar fi ceva mai dragut. Am un frigider de la ei cu converter si se strica mancarea mai rau decat intr-un Arctic mai vechi de 35 de ani….

      (Citează)

  12. “Nimic nou”, sau “Impresionat” – fiecare comenteaza dupa informatiile pe care le are. Usor usor, toate vor fi conectate la internet ca vrem sau nu vrem. Totusi, eu ce vreau sa intreb este de ce preturile in EUR fara TVA sunt mai mari la noi decat in alte tari din Uniunea Europeana? Ce anume face ca noi sa platim mai mult decat un german, de exemplu pe acelasi produs? Suntem noi oare mai bogati? Au trecut ceva ani de cand am iesit din bezna, poate ar mai trebui estompata dorinta aceasta a producatorilor si importatorilor de a sustine o parte din profitul mai mic pe Germania cu profitul mai mare pe tarile emergente cum suntem si noi.

      (Citează)

  13. Nu-s eu mare fan al electrocasnicelor astora sci-fi, dar unele dintre ele chiar sunt utile.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus