►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
« Știri despre tehnologie – 27 februarie 2015
Divizia de imobiliare a IKEA a început construcțiile la Timpuri Noi »
Am fost miercuri la Berăria H pentru o întâlnire cu noul bucătar-șef Cătălin Scărlătescu și o degustare a câtorva noi preparate, inclusiv un burger ca pentru Turul Burgerilor.
Aveam dreptate când spuneam că mâna unui bucătar bun se cunoaște nu doar la pus condimente și potrivit focul, ci și în alcătuirea meniului. Poate cea mai importantă modificare făcută de Scărlătescu este apariția unei categorii finger food, adică mici gustări care să meargă cu bere.
Aici au apărut așchii de pui (18 lei), adică aripioare ciopârțite și marinate și în usturoi, că au o aromă subtilă de mujdei, și acadele de berărie (15 lei), adică bacon copt cu sos barbeque și pus în țepusă, și pui învelit (22 lei), adică bucățele de pui învelite în bacon. Am mâncat, sunt foarte bune și împreună cu celelalte opțiuni din secțiunea finger food îți oferă ceva de ronțăit la bere.
Am gustat din coastele de porc, care sunt gătite în cuptor și apoi fripte pe grătar înainte de servire. Sunt perfecte! Sunt printre cele mai bune coaste pe care le-am mâncat vreodată, se taie cu furculița (ca să citez din Scărlătescu, ce stătea lângă mine la masă “lasă cuțitul, nu ți-am zis că n-ai nevoie, uite cum se rup!”), carnea este moale, dar totuși fermă pe os, iar gustul este excelent. Cu prima ocazie când revin la H cu siguranță voi mai lua o porție (care cuprinde 4 coaste la 35 de lei – cam scump -, în fotografie vedeți o jumătate de porție).
Gulașul “Pilu Gulash” (30 de lei) este de asemenea bun, probabil printre cele mai bune din București, unde nu prea ai multe opțiuni. Descris în meniu ca fiind “tocană de vițel după rețeta autentică a bătrenei Pilu din Gheorg, cu aromă de chimen și sos de roșii”, am aflat că bătrâna Pilu este bunica unui alt chef cunoscut pe la noi, rețeta fiind obținută cu greu de Scărlătescu după o vizită pe acolo. Carnea este fragedă, gustoasă, cam puțin sos lichid pentru gustul meu, dar un gulaș bine făcut.
Mai jos vedeți o ceafă de porc (20 de lei). Pare o friptură de vită, mai ales așa cu sos de piper peste ea, dar este ceafă de porc cum n-am mai mâncat până acum, o felie groasă și făcută, cred eu, la cuptor așa cum se face friptura de porc la tavă. Bună, moale, recomandată.
Iată și noul H Burger (35 de lei), servit cu salată și cartofi prăjiți tăiați în formă de inele. Burgerul este mare, sunt 250 de grame de carne, iar în interior cuprinde și brânză camembert și dulceață de ceapă.
Chifla are semințe de dovleac presărate pe ea și este foarte pufoasă. E multă carne, simți în principal gustul ei, iar sfatul meu este să cereți de la început ceva sosuri în plus (și carnea făcută mediu, să iasă mai suculent), că altfel va părea cam uscat. Cel mâncat de mine avea și cam multe zgârciuri în carne, dar asta e după norocul fiecăruia.
O să merg altădată în mod anonim pentru Turul Burgerilor. Acum nu pot spune că s-a gătit special pentru noi (discuția a mers la modul “dar gulașul cum este?” și Scărlătescu chema un ospătar și-i spunea “adu-ne o porție de gulaș”), dar pentru acea serie de articole prefer să rămână totul așa cum l-am pornit ca principiu.
Am terminat degustările cumva cu concluzia pe care o ziceam într-un comentariu la primul articol, că un bucătar bun face diferența între o mâncare banală și una pe care o lauzi și altora și te face să revii acolo. Una e să ai ceafă de porc în meniu, alta este să ai ceafă făcută ca la Berăria H. La fel și coastele de porc, se vede că au fost bine plănuite.
Meniul nou are și multe alte preparate interesante pe acolo, precum patru supe și ciorbe, șnițel de vițel, salate pentru domnișoare, cârnați noi și altele. La primăvară, când se deschide terasa, se promit și scoici și alte preparate, că sunt planuri mari pentru a transforma bucătăria într-un element principal al berăriei, nu doar ceva de luat pe lângă bere.
Cât despre Scărlătescu, a vorbit cu noi, ne-a răspuns la tot ce-am întrebat despre emisiuni TV (spune că sezonul doi din Hell’s Kitchen va fi complet diferit, pentru a nu mai repeta greșelile din primul sezon), iar pentru Berăria H pare a fi o alegere bună. Cum spunea chiar el, nu-i vorba doar de pregătit mâncare, ci trebuie și să știi să coordonezi o bucătărie cu aproape 40 de bucătari și o armată de ospătari (atât de mulți încât în fiecare săptămână apar unii noi și dispar din cei vechi), iar Scărlătescu vine cu experiența de la Howard Johnson, unde se gătea 24 de ore pe zi și uneori pentru mii de oaspeți simultan.
Pe total, este o schimbare vizibilă în calitatea preparatelor și te face să vrei și mâncare pe lângă băutură, ba chiar să și revii pentru ea. Să vedem cum evoluează în timp totul.
Apropo, la orele 12-16 au și meniul zilei la prânz, pentru 22 de lei, în caz că lucrați în zonă.
Berăria H este una dintre cele mai mari berării din această zonă a Europei și se găsește în locul fostului pavilion H, pe Șos Kiseleff 32, zona Piața Presei Libere. Puteți consulta meniul pe site-ul oficial, ca și lista concertelor.
« Știri despre tehnologie – 27 februarie 2015
Divizia de imobiliare a IKEA a început construcțiile la Timpuri Noi »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
30 comentarii
27/02/2015 la 11:29 AM
Eu as vrea sa gasesc la Beraria H si chestii clasice de rontait: alune, chipsuri, covrigei, nachos, masline pane etc. Cred ca ar avea succes in randul clientilor, plus ca ar aduce si bani frumosi proprietarilor.
Raluca U(Citează)
27/02/2015 la 11:48 AM
imi puteti spune de unde luati formele pentru briose?…eu am de mult timp de la http://www.quick24.ro/…dar acum nu mai gasesc la ei…si erau de calitate.
carmen(Citează)
27/02/2015 la 11:58 AM
Cat de bine arata. Mi s-a facut pofta
Cristian(Citează)
27/02/2015 la 12:25 PM
Am fost si eu sapt asta si am mancat o .. salata Caesar .. si fara bere :) Care a fost f. buna, dar pozele de mai sus ma fac sa ma las de dieta :)))
Mary(Citează)
27/02/2015 la 2:02 PM
Nu-l blamai bre pe Scarlatescu mai demult? :))
alexEAT(Citează)
27/02/2015 la 2:19 PM
@Radu Coastele erau tratate si cu miere?
Mihai(Citează)
27/02/2015 la 2:59 PM
Nu e totusi cam piperat pretul coastelor? Usor exagerat chiar :).
Simona(Citează)
27/02/2015 la 3:13 PM
Trebuia neaparat incercat noul meniu. Legat de coaste, cele mai bune pe care le-am mancat au fost cele de la HRC, vecinii lor. Multumim pentru ponturi.
Aura(Citează)
27/02/2015 la 4:02 PM
Eu nu suport locul asta de cand am fost prima data si au cerut vreo 40 intrare pentru nu stiu ce prostie de concert iar apoi cand a fost fara intrare in seara meciului Romania-Ungaria mi s-a parut cam penibil sa stai o eternitate pana comanzi, beri erau extrem de putine, deci orice dar berarie.
In orice caz, din partea mea, dau OK-ul pentru Burger Van, chiar daca n-am fost decat o data si n-am mancat decat 1 burger.
Paul(Citează)
27/02/2015 la 7:05 PM
Tu “incognito” ? Adica sa-ti platesti ? Nu se poate ! Semn de boala grava.
Trateaz-o la Barcelona. Incearca, sa platesti ceva. Orice.
ovidiu(Citează)
27/02/2015 la 9:32 PM
Aura, și eu sunt mare fan al coastelor de la HRC (deși am fost acum vreo lună și n-am mai fost așa mulțumit), dar acestea sunt diferite ca gătire, mai ferme, cu alt gust, în timp ce la HRC sunt făcute cu mai mult sos.
nwradu(Citează)
27/02/2015 la 9:33 PM
Păi dacă Turul Burgerilor l-am făcut mereu incognito, prefer să-l las să se termine așa.
La Barcelona am plătit ăsta, e bine?
https://www.nwradu.ro/2014/04/burger-in-barcelona-negro-carbon/
nwradu(Citează)
27/02/2015 la 10:07 PM
Și preturile sunt foarte ok. Cu 150 de lei te saturi.
gogu(Citează)
28/02/2015 la 7:02 PM
Nachos, clasic? In Romania? De curiozitate, cat de clasic? Sister Zoso, câteodată ai asa o dreptate!
Radu: Baby back ribs, no aia da treaba! Cu cartofi copți in coaja si extra BBQ sos…Nebunie! Fa tu o lista cu locurile unde au mancare buna, si o sa fie de folos cand ajung prin București! De ce nu-ti faci tu un site gen Yelp? Ai deja ceva material :)
Diana(Citează)
01/03/2015 la 12:23 AM
Au început să apară mai des nachos în meniu, dar unii adevărați doar la Hard Rock Cafe mănânci. Restul au marea hibă că folosesc nachos cu un gust foarte fad.
Eu fac acasă https://www.nwradu.ro/2012/12/nachos-facuti-casa/
nwradu(Citează)
01/03/2015 la 4:35 PM
Pai si salariul lui Scarlatescu de unde crezi ca vine ?
Om bun(Citează)
01/03/2015 la 4:49 PM
Sunt curios daca nu era o treaba regizata mai erai atat de entuziasmat…
Mergi acolo intr-o zi aglomerata si comanda aceleasi lucruri, dupa sa ne spui cum a fost…
Preturile sunt nesimtite pentru o berarie, de banii astia ma duc langa la Hard Rock…
L!nuX(Citează)
02/03/2015 la 11:39 AM
Pai nu la tine era o postare in care spuneai ca nu intelegi exact ce cauta Scarlatescu la Beraria H? Ca nu stii exact cum va reusi el sa imbunatateasca meniul?
Andreea(Citează)
02/03/2015 la 11:56 AM
7 lei berea si 3 lei micul – adevarat nesimtite. Si la Metro e mai ieftin!
Bidon(Citează)
02/03/2015 la 12:00 PM
Burgerul este execrabil. Cred ca este facut din resturile de vita de la celelalte fripturi date prin malaxor. De mult timp nu am mai mancat asa o prostie.
nashu_mare(Citează)
02/03/2015 la 7:16 PM
Am mancat azi un hamburger la ei ( inspirat de poza ta :) ) ca-s mare fan de burgeri. E “ingenios” ca gust, mi-a placut f. mult. Nu e cam mare ?
harty(Citează)
07/03/2015 la 7:52 PM
M-ati facut curios cu controversatul hamburger, si pt. ca in seara asta merg la beraria h la concert o sa va fac eu maine pro review! :-)
Yoda(Citează)
13/03/2015 la 4:21 PM
Am fost, am vazut, am mancat. Si am baut si “niste” bere (max. 5-10) halbe :-)
Hamburgerul: carnea buna si fara zgarciuri (or fi schimbat ceva ?). Era medium, cum prefer eu, nu m-a intrebat nimeni cum o vreau dar m-au nimerit. Chifla f. misto, ceva ceapa (dulceata de ceapa scriu ei in meniu) ii dadea un gust dulce, mai ciudat dar mi-a placut. Probabil the touch a masterchefului valutist :-)
Per total multumit, il pun in top 5 din ce-am mancat prin Bucuresti.
Yoda(Citează)
26/04/2015 la 6:24 PM
Huge placeeeee !
Mari(Citează)
10/05/2015 la 3:40 PM
Dragii mei, m-am uitat la pozele facut de Radu cu mancarurile de la Beraria H si va marturisesc ca sunt foarte dezamagit. Cum sa existe asemenea poze la mancare in Beraria H? Fara sa imi doresc a huli pe cei de la Beraria H, dar trebuie sa spun ca nu arata a mancare demna de asemenea local, mai ales ca meniul este construit de catre cineva cunoscut. Nu doresc sa imi expun parerea despre cum arata aceasta mancare, pentru ca nu ar fi deontologic, dar cu siguranta nu pot sa spun ca m-as lasa de dieta, atunci cand ma uit la aceste poze. Este mare pacat ca sunt persoane care isi dau parerea despre “calitatea” mancarii de la beraria H, pentru ca se vede clar din poze ca nu ti se face pofta la vederea acestora. Radu, ne asteptam la mai mult de la tine.
Asadar, daca doriti sa mancati intr-adevar mancare buna, sunt restaurante-berarii care isi respecta imaginea si clientul.
Pofta buna
Alex(Citează)
23/06/2015 la 12:53 PM
Draga domnule Scarlatescu,
Am venit cu mare placere la beraria H,in special pentru mititei dar spre dezamagirea
mea si a prietenilor mei, prin shimbarea meniului ati reusit sa ruinati si mititeii.
Ar trebui sa le schimbati si numele in: “carnati fara piele copti la cuptor”
Ce pretindeti dumneavoastra ca sunt mititei acum, sunt doar niste porcarii gretoase
pe care si cainele meu a refuzat sa manace. Sper sa reveniti la vechea reteta de
mititei…din respect pentru cuvantul “MITITEL”, care nu are ce cauta la cuptor,
ci numaipe GRATAR.
Ralluca P(Citează)
27/08/2015 la 7:09 PM
Ma uit in meniul lor si vad numai “cartofi zdrobiti”. Daca si asta e o specialitate si inca pentru toata saptamana, mai bine ii zdrobesc singur acasa. Poate ies mai ieftin…
Ionescu(Citează)