►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Dacă mergeți pe la Calif Militari sau Calif Iancului în următoarea lună aveți ocazia să încercați alte trei kebab-uri cu rețete gândite de bloggerii Andrei Cismaru, Mariciu și Ivo Bobal.
Rețetele le găsiți în imaginile de mai jos și sunt pregătite în lipie integrală, că-i mai sănătoasă. Costă 10 sau 12 lei.
Dacă nu vreți să încercați aceste noutăți, să vă spun rețeta mea pentru un kebab de vis la Calif, descoperită într-o seară când, din cauza renovării, mâncam ca de obicei din oraș sau la livrare. Kebab de pui, sos picant (care e slab picant, de fapt, nu vă temeți de el), #cudetoate, iar când vine vorba de extra-sosuri spuneți că vreți dublu din maioneza cu usturoi și apoi simplu din muștarul cu iaurt. Preparatorul va amesteca apoi ingredientele cu paleta, înainte de a închide lipia, pentru a omogeniza interiorul; uneori amestecarea asta se face mai mult de formă, că poate e coadă și vor să termine mai repede, așa că aici e cazul să spuneți voi pe un ton prietenos “amestecă-le bine, te rog, să fie uniformă compoziția”. Trebuie potrivită vocea astfel încât să nu pară că-i reproșați ceva sau că el n-ar fi amestecat-o oricum (procedura așa include), ci pentru a transmite că acel pas este important. Asta e tot.
Kebab-ul meu a fost și mai bun pentru că l-am dus acasă și l-am încălzit un pic la microunde. Știu, e un sacrilegiu să faci asta, o shaorma este bună atunci când e carnea proaspăt tăiată de pe shish, dar încălzirea asta este o opțiune bună pentru cei ce iau la pachet deoarece încălzește toate ingredientele (castraveții murați sunt reci altfel, la fel și salatele și sosurile) și face lipia și mai moale, mai ușor de rupt cu dinții. A fost divină.
Și ca să mă laud, reamintesc tuturor că în 2013 am avut și eu propria rețetă “nwkebab” la Calif.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
28 comentarii
24/01/2015 la 8:48 AM
Mai bine si-ar angaja cativa scuteristi sau biciclisti. Un mare minus pentru ei este ca n-au livrare la domiciliu.
Dan(Citează)
24/01/2015 la 10:35 AM
Bon fiscal ai primit? Eu de cate ori am fost mi-au dat proforma aia, nici urma de bon.
razorsbk(Citează)
24/01/2015 la 10:36 AM
<blockquote cite=”comment-521180″>
<strong><a target="_blank" href=”#comment-521180″>Dan</a></strong>: <P>Mai bine si-ar angaja cativa scuteristi sau biciclisti. Un mare minus pentru ei este ca n-au livrare la domiciliu.</P></blockquote>
Fără livrare e plin tot timpul. Daca ar baga si livrare risca sa nu faca fata si sa iasă foaaaarte prost.
costin(Citează)
24/01/2015 la 11:55 AM
Off-topic: ai o chestie cu mobila de bucătărie pe FB. Incearcă și la Lem’s (www.lemet.ro).
Leo(Citează)
24/01/2015 la 2:46 PM
Calif e ok, deși în ultima vreme e frustrant să stai 10 minute ca să primești kebap-ul și încă 10 minute cu tava în brațe ca să găsești unde să stai.
Cu alte cuvinte, au crescut dar nu s-au dezvoltat.
CC: Tipul de la monitorizare
Andrei(Citează)
24/01/2015 la 7:09 PM
Doar mie mi se par neinspirate calif si calificat in contextul actual?
andre(Citează)
24/01/2015 la 9:48 PM
@andre: de ce-ar fi neinspirat? Cum să se numească ceva cu specific turcesc?
nwradu(Citează)
24/01/2015 la 7:09 PM
Califat*
andre(Citează)
24/01/2015 la 8:58 PM
varianta lui Cismaru imi suna cel mai bine :)
doru(Citează)
24/01/2015 la 10:54 PM
Am cumparat 2 shaorma acum vreo 5 zile de la Bucuresti. Una am mancat-o imediat alta am pastrat-o pentru acasa. Slaba shaorma, cea mai slaba de cand ma stiu. Aia care am pastrat-o si am bagat-o la cuptorul cu microunde a fost si mai slaba. Catravetii murati din ea aveau un gust…daca ii dadeam cuiva shaorma s-o manance, sigur, credea ca i-am pus si ceva otrava in ea. De aia nu e fain sa pui shaorma la microunde. In cazul kebabului cred ca-i la fel.
Ciprian Lospa(Citează)
25/01/2015 la 12:08 AM
Amice, esti idiot!
Jagardea(Citează)
25/01/2015 la 3:56 PM
N-ai idee ce pofta mi-ai facut sa ma duc sa-mi iau un kebab. Si abia ce m-am ridicat de la masa.
Nicu(Citează)
25/01/2015 la 5:22 PM
ne dorim cu totii desigur sa mearga mai bine lucrurile in tara asta, dar nu suficient incat sa ne pese ca astia de la Calif nu dau bon fiscal…
foarte buna shaorma, doar un pic fara bon fiscal…
Alexandru(Citează)
25/01/2015 la 8:32 PM
Cum asta? Nota aia de comandă pe care o dai ca să-ți prepare mâncare iese odată cu bonul.
nwradu(Citează)
25/01/2015 la 9:15 PM
Da da, si e imposibil sa iasa nota de comanda fara bon…nici nu se intampla asta la 99% din comenzile din shaormeriile din Romania.
alex(Citează)
25/01/2015 la 9:23 PM
la dristor doner kebab (mall vitan sau dristor) am primit doar de 2 ori bon fiscal la 100 shaorma cumparate
prezidente(Citează)
25/01/2015 la 11:16 PM
asa e, din pacate e o problema generala asta, des intalnita peste tot
propun sa facem o pagina de facebook sau un grup unde sa scriem despre locurile astea. poate se schimba ceva….
Alexandru(Citează)
26/01/2015 la 9:37 AM
Aș fi mirat, la Calif întotdeauna am două bonuri în mână și mereu la tejghea mi se dă unul înapoi, probabil cel fiscal. La Dristor Kebab la fel.
Problema cu bonurile fiscale apare de obicei în restaurante, unde mai mereu se plătește pe o notă de plată/proformă, iar bonul nu mai vine.
nwradu(Citează)
26/01/2015 la 10:29 AM
@nwradu
Nu te simti tradat ca n-ai si tu una? :P
alexEAT(Citează)
26/01/2015 la 11:19 AM
Am fost si eu sambata. N-am primit nici eu bon fiscal.
Imi place ca e spalat si poti sta comod jos sa rozi o d-aia, dar n-am mancat nimic sa ma dea pe spate.
add(Citează)
26/01/2015 la 11:19 AM
Scrie “Nota de comanda” pe hartiile alea ce ti le dau ei.
add(Citează)
26/01/2015 la 2:42 PM
Mi sa facut o pofta, pacat ca la mine in oras nu exista un loc unde sa comand kebab adevarat, primul kebab l-am mancat la Bucuresti acum 10ani in drum spre mare, ceva de neuitat.
Alex(Citează)
26/01/2015 la 3:03 PM
Nu stiu la voi cum se intampla , dar la mine La fiecare vizita pe acest blog , imi vine instant pofta sa savurez un kebab . Cred ca sa creeat o obisnuinta , avand in vedere ca aici am aflat prima de acest sortiment ,poza articolului iti face o pofta incredibila. Pofta buna!!
Andrei(Citează)
26/01/2015 la 6:14 PM
@Alex
Zi si de unde esti, ca m-ai facut curios.
alexEAT(Citează)
26/01/2015 la 8:15 PM
A avut. A fost nașpa.
nashu_mare(Citează)
27/01/2015 la 4:55 AM
Nu dau dublu sos de usturoi
Stefan(Citează)
28/01/2015 la 3:34 PM
Au o mancare foarte buna, singurul inconvenient e ca nu fac inca livrari la domiciliu. Dar se mananca foarte bine la ei!
Andreea(Citează)