►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Îmi place foarte mult ideea restaurantului The Catbird Seat din Nashville, SUA. Restauratul are doar 32 de locuri la un bar în formă de U, iar bucătarii stau în centru și prepară pe loc totul, în văzul clienților și cu eventualele modificări aduse de aceștia.
Meniul este de tip masterchef și costă pe măsură. Un nou bucătar a preluat bucătăria anul acesta și este venit de la restaurantul Noma din Copenhaga, considerat cel mai bun restaurant din lume. The Catbird Seat nu are un meniu fix din care să alegi, ci îți oferă la preț fix o masă cu 10-13 feluri de mâncare (porții mici, te duci să guști bunătăți) care durează vreo 2-3 ore, spun ei.
Ingredientele se modifică în mod constant, funcție și de sezon. Avantajul este că poți vedea fiecare detaliu al pregătirii farfuriilor, cum se aranjează fiecare element, cum se gătește carne, cum se potrivesc legumele, și poți chiar cere mici modificări sau poți întreba ce și cum se face, ca să fie o experiență interactivă. Folosesc și bucătărie moleculară – cineva descria mici biluțe de whisky ce-ți pocnesc în gură și eliberează abia atunci lichidul.
Conform site-ului oficial, un meniu costă 115 dolari de persoană, la care se adaugă 20% serviciu, apoi poți plăti 40 de dolari pentru băutură bine aleasă ca să meargă cu fiecare fel de mâncare sau 25 de dolari dacă nu vrei alcool. Având în vedere conceptul restaurantului și faptul că mănânci trei ore acolo, nu pare mult. Rezervările se fac cu o lună în avans.
Mai multe fotografii cu meniul și experiența găsiți aici. Acum mai trebuie doar să ajung în Nashville, Tennessee.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
13 comentarii
11/12/2014 la 1:03 PM
Nu pot sa nu observ contrastul intre mancare care arata exceptional si decorul simplu, si imi vine in minte mancarea mediocra in accentul pus pe decor de la noi (gen BON).
alxzen(Citează)
11/12/2014 la 2:06 PM
Nu pot sa mananc carnea aia asa cruda la orice restaurant as merge. Chiar nu inteleg de ce e normal sa fie gatita asa sa auzi cum plange vitelul in farfurie.
Alexandru+C.(Citează)
11/12/2014 la 3:36 PM
nici lor nu le-a placut sa o manance asa cruda dar trebuiau sa atraga atentia cumva.
cata(Citează)
11/12/2014 la 3:36 PM
trebuia
cata(Citează)
11/12/2014 la 5:50 PM
@Alexandru+C pentru ca unora dintre noi le place carnea de vita facuta medium-rare ?
Mihai(Citează)
11/12/2014 la 11:08 PM
Daca mănânci carne cruda poți sa te îmbolnăvești
Bb(Citează)
12/12/2014 la 12:20 AM
Mihai: gusturile nu se discuta, stiu ca unora le place asa dar nu inteleg ce gust are carnea cruda… trebuie tratata si ea termic cat de cat. Ce e in poza nu e nici macar medium rare, e rare de-a binelea, e pusa maxim un minut pe fiecare parte. Eu mananc carnea medium sau well done(la vita sa fie maroniu in centru)
Alexandru+C.(Citează)
12/12/2014 la 12:32 AM
Incearca The Artist (au spoon tasting molecuar) sau Benihana (pentru a avea bucatar la masa)
Boris(Citează)
12/12/2014 la 10:13 PM
@Boris: pentru Benihana trebuie să câștig mai mulți bani, nu simt că-mi permit. Adică de aceeași sumă mai bine merg la Joseph încă o dată, dacă trebuie cheltuită.
nwradu(Citează)
12/12/2014 la 1:39 AM
e ieftin , arunca o privire pe aici http://www.yelp.com/biz/urasawa-beverly-hills
Apoi faza cu open kitchen multe restaurante au inceput sa o adopte .
Peste 10 mii de oameni au scris review-uri pt acest resturant http://www.yelp.com/biz/bottega-louie-los-angeles
s4finla(Citează)
12/12/2014 la 3:45 PM
@alxzen: la Bon am mâncat bine, doar desertul era dezamăgitor.
nwradu(Citează)
12/12/2014 la 3:46 PM
@Bb: doar la pui și porc se recomandă să fie bine făcute, vita, rața și peștele se pot mânca și mai crude.
De pește nu mai zic, la sushi am mâncat somon, ton și altele crude, de mă întrebam de ce nu cumpăr un somon și să mușc din el ca din măr, dacă se poate.
nwradu(Citează)
12/12/2014 la 8:08 PM
@Alexandru+C.
Pentru ca nu toata lumea vrea sa simta gust de carne arsa.
Unii vrem sa simtim gustul original si aparte al animalulul. Pentru unele carnuri, exista aceasta posibilitate. Tinand cont ca acum am trecut de epoca de piatra, stim care sunt acelea si cum sa le pastram pentru a nu fi nevoiti sa garantam ca sunt sigure pentru mancat doar prin ardere.
Gratarul este acolo doar pentru aroma, insa la fel de bun este si un Biftec Tartar.
nashu_mare(Citează)