►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Logică de parlamentar: după ce deputatul UDMR Marko Atilla a rămas fără imunitate prin votul Parlamentului, ia cuvântul un alt deputat coleg de-al său, Marton Arpad, și spune următoarele:
“dragi colegi, ați comis astăzi o mare nedreptate prin ridicarea imunitătii unui om nevinovat, un om care la data și ora faptelor de care este acuzat de DNA era la Brașov, nu în București, deci n-ar fi putut să le facă” (citat aproximativ, astfel de declarații nu sunt preluate de știri)
Păi băi nene parlamentar, tocmai asta e treaba justiției să decidă, nu a Parlamentului! Nu deputații, nu Arpad analizează dovezile dintr-un caz și decid dacă cineva e vinovat sau nu, ci tribunalul. Dacă omul e nevinovat, dacă are un alibi bun (de parcă nu poți face trafic de influență și retrocedări ilegale și prin telefon, dar asta e altă discuție), atunci nu are de ce să se teamă, nu?
Și mai tare: Marko Atilla este cercetat în dosarul retrocedărilor abuzive, iar apărarea lui este că în ziua semnării deciziei finale de retrocedare de către comisia din care făcea parte, dânsul era la Brașov, de parcă retrocedările astea n-ar fi putut fi aranjate în zilele anterioare punerii ștampilei pe hârtie.
Imunitatea continuă să fie la noi o pavăză pentru corupții din Parlament care, culmea, se mai și apără între ei pe față. Marton Arpad n-are pic de rușine cu așa o declarație, că doar a făcut-o de la tribuna Camerei Deputaților.
Marton Arpad este în Parlament încă din 1990, ales constant pe listele UDMR. Bravo covăsneni! Cu așa oameni să vă reprezinte, sper că nu vă mirați de ce-i un pol al sărăciei pe acolo.
Parlamentul întotdeauna ar trebui să ridice imunitatea celor despre care există suspiciunea de corupție. “Ah, credeți că aveți niște dovezi? Bine, noi îi ridicăm imunitatea, luați-l și cercetați-l pe toate părțile și decideți dacă e vinovat sau nu!”. Așa trebuie gândit. Singurul moment când imunitatea n-ar trebui ridicată este când există suspiciunea că ar putea fi o lovitură de stat, de exemplu dacă un regim cu tendințe dictatoriale cere mâine arestarea a 200 de parlamentari din opoziție pentru suspiciuni de corupție, ca să-i discrediteze și să-i elimine din Parlament de unde ar putea face scandal.
În particular pentru România, asta nu s-ar numi lovitură de stat, ci justiție. Probabil că se pot găsi imediat 200 de parlamentari corupți.
Îngrijorarea aceasta a fost rostită recent chiar de către senatorul Cristiana Anghel, învățătoarea aceea din nu știu ce sat care a stat în greva foamei și apoi a fost transformată de Antena 3 în martir și care acum este o senatoare depășită de problemele reale ale țării:
“Gândiţi-vă, vă rog frumos, totuşi – că asta mă deranjează pe mine grozav – cum s-a făcut marele tam-tam pe imunitatea noastră, a parlamentarilor. Şi, în primul rând, că nu este imunitate, ci inviolabilitate. Gândiţi-vă că senatorii nu ar avea acest statut şi – prin absurd -, cei din DNA ar înnebuni şi ar hotărî ca într-o săptămână să aresteze 200 de parlamentari fără să mai aibă nevoie de avizul nostru. S-ar schimba, pur şi simplu, echilibrul politic doar pentru că nişte oameni vor să facă lucrul acesta?”
Iată aici un adevărat mister: probabil că doamna senatoare nu a furat, nu este vinovată de corupție, nu riscă să fie cercetată pentru așa ceva. V-am spus cum a ajuns în Parlament. De ce atunci, tu știindu-te curat, nu vrei ca cei murdari să fie anchetați și, unde e cazul, băgați la răcorică? De ce le ții partea? De ce dintr-o dată intri în alianța lor necinstită, una ce transcende partidele și unește oamenii doar prin puterea banului necurat? Chiar așa mare să fie teama de drobul de sare, că poate înnebunește DNA-ul mâine?
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
8 comentarii
04/12/2014 la 7:10 AM
Inca unul care este anchetat si e doar inceputul…
Bucur(Citează)
04/12/2014 la 7:31 AM
Sper sa nu fie inca unul care este DOAR anchetat….
Florin C.(Citează)
04/12/2014 la 9:02 AM
Vazusem undeva un articol cu declaratia Cristianei Anghel, si la el era un comentariu foarte bun, ceva de genul: “Ganditi-va ca parlamentarii ar fi majoritatea corupti si nu ar face nimic pentru cei ce i-au ales, ci doar pentru ei. Ce s-ar intampla cu cei 18 milioane de romani?” La asta chiar nu am ce sa spun.
radub(Citează)
04/12/2014 la 10:30 AM
“…un regim cu tendințe dictatoriale cere mâine arestarea a 200 de parlamentari din opoziție pentru suspiciuni de corupție, ca să-i elimine de la putere.”
aici e un fault – daca esti in opozitie nu ai cum sa fii eliminat de la putere.
Lucas(Citează)
04/12/2014 la 11:37 AM
Tot Marton Arpad acuza și faptul ca decizia s-a luat pe criterii etnice. I se pare o răzbunare după ce UDMR a decis, de curând, sa intre în opoziție.
George(Citează)
04/12/2014 la 11:38 AM
Pe cind o discutie despre necesitatea acestei imunitati? Avem o justitie abuziva care ancheteaza pe nedrept? Sa vina parlamentarii cu un raport in care sa arate cit de incorect a actionat justitia. In rest, chiar nu vad utilitatea imunitatii, e doar o pavaza, doar un beneficiu in plus, de parca nu erau destule, un motiv in plus pentru care toti borfasii viseaza la un scaun in parlament.
mircea 2(Citează)
04/12/2014 la 1:09 PM
Eu cred ca lucrurile stau putin altfel (daca gresesc va rog sa ma corectati). Daca are imunitate un parlamentar nu poate fi anchetat in nici un fel. Implicit nu poti obtine dovezi impotriva lui din parchezitii, supravegheri, interceptari, etc. Din moment ce ii este ridicata imunitatea atunci il poti lua la puricat. Daca ai noroc atunci gasesti si altele impotriva lui, nu neaparat ce te intereseaza pe tine in acel moment. De ce se streseaza parlamentarii cu aceasta imunitate? Cred ca le este teama ca li se inventeaza dosare pentru ca apoi sa poate fi prinsi cu (alt)ceva real. Dar oricum ar da-o tot sunt vinovati de ceva! Conteaza felul in care ii prinzi!
Danyzus(Citează)
04/12/2014 la 1:23 PM
poate fi anchetat insa nu poate fi pus sub urmarire penala.
eu asa stiu
deplictis(Citează)