un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Eu cred că Sony Pictures face un truc de marketing

23 Dec 2014  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Tot aud că hackerii nord-coreeni i-au determinat cumva pe cei de la Sony Pictures să nu mai lanseze filmul “The Interview”, o comedie cu Seth Rogen și James Franco despre cum încearcă ei să-l asasineze pe Kim Jong-Un.

Retragerea filmului a devenit un fel de subiect viral, lumea spune că Sony nu are curaj, că filmul e controversat, că cedează șantajului hackerilor șamd. Vrăjeli, zic eu!

Să fim serioși, industria filmului este orientată spre un singur lucru – banii. Profitul! Îi doare în fund pe ăia de Coreea de Nord și hackeri (deja au fost hăcuiți și toate datele sunt pe net); industria filmului, ca și actorii din ea, ar face orice pentru bani.

Mi se pare mult mai probabil ca filmul să fie prost. Poate așa au spus vizionările de test făcute înainte de lansare. Hai nu prost, dar nepotrivit.

Știți când trebuia lansat filmul? Pe 25 decembrie, în ziua de Crăciun. E foarte posibil ca sondajele să le fi spus că americanii nu vor să vadă de Crăciun un film despre asasinarea unui dictator dubios din altă parte a lumii, fie ea și făcută la bășcălie și cu actori talentați, ci ceva mai bun, mai potrivit sărbătorilor, poate niște desene animate, Home Alone 16 sau altceva de genul acesta.

Așa că Sony anunță că nu-l mai lansează acum la apă. N-au anunțat că nu-l mai lansează niciodată, n-au zis că vor arunca Blu Ray-ul la gunoi, așa că e foarte posibil să-l vedem în cinematografe prin februarie, să zicem.

Retrăgându-l acum, însă, se crează așa o aură de mister în jurul filmului. Toată lumea vorbește despre el. Devine celebru pentru absență, când altfel ar fi doar o altă comedie la concurență cu deja lansatul Hobbitul – Ultima parte, Night at the Museum 3 sau poate chiar și Horrible Bosses 2, pe care nu l-am văzut încă, dar atunci de sărbători parcă ar merge mai bine decât ceva despre grăsuțul coreean.

Când vor lansa The Interview, ulterior, se va înghesui lumea să-l vadă, că-i fructul interzis, e filmul pe care și coreenii au vrut să-l saboteze. Așa s-a întâmplat și cu Nimfomaniac 2 sau cum se chema filmul acela de-l interziceau diverse state și devenise marfă de contrabandă, deși toți cei ce-l vedeau rămâneau dezamăgiți, că nu era vreo mare scofală.

Sony nu pierde nimic, ba din contră.

asus s5507

    19 comentarii

  1. foarte bine ca fac asta, baieti destepti astia de la sony

      (Citează)

  2. E un cerc vicios: Sony nu lansează filmul pentru ca cinematografele nu vor sa-l cumpere. Cinematografele nu vor sa-l prezinte din cauza de liabilty, asta dupa ce hackerii au amenințat cu atacuri de genul 9-11.
    Si uite asa au rămas nord-coreeni azi in “pana” de internet. :D

      (Citează)

  3. Filmul pare de 3 lei.

    Obama e implicat intr-o miscare de marketing?

      (Citează)

  4. Te-ai gandit poate ca anumite date din urma spargerii retelei Sony nu au ajuns pe Internet? Ca poate hackerii au amenintat ca vor ajunge daca se va difuza filmul, date atat de sensibile/compromitatoare incat nici nu vor sa le mentioneze? E si asta o ipoteza.

      (Citează)

  5. “E foarte posibil ca sondajele să le fi spus că americanii nu vor să vadă de Crăciun un film despre asasinarea unui dictator …”

    Sa il lanseze in Romania. Noi nu avem o problema cu uciderea dictatorilor de Craciun.

      (Citează)

  6. Sony profita de situatie. Hackingul a fost real iar reactia lui Obama este naturala. Nu avea ce altceva sa spuna in situatia asta si nici nu putea sa taca.

    Altfel, mi-e greu sa cred ca TOATE cinematografele nu cumpara filmul.

      (Citează)

  7. subiectul mi se pare idiot, chiar daca e vorba de o comedie; prin analogie daca ar fi fost vorba de obama, oare care ar fi fost reactia americana ?

      (Citează)

  8. Ma mir ca n-ai spus ca atacul a fost pus la cale chiar de Sony după ce au văzut sondajele alea și bănuiesc ca lovitura de imagine rezultata este doar un risc calculat.

    Eu cred ca a fost cel mai devastator atac cibernetic iar multe din implicații nu ajung în declarații de presa. Faptul ca s-au implicat cele mai importante instituții din SUA ne arata gravitatea, nu e totul un joc de imagine.

      (Citează)

  9. Este putin probabil sa fie doar un truc de marketing. Pe langa faptul ca toata lumea stie deja sau cel putin ar trebui sa intuiasca faptul ca e un film foarte prost.

    Amenintarile catre Sony au fost foarte reale iar datele sustrase sunt mai mult decat sensibile, deja au pus Sony intr-o lumina extrem de proasta. Este deja in media ceea ce a fost expus, si nu e deloc de trecut cu vederea

    Asa cum zicea cineva mai sus, ceea ce a devenit public probabil e o nimica toata desi e grav, ce nu a fost inca facut public tine Sony in sah pentru multa vreme.

    In rest, China avea dreptate si sunt de acord cu ei, faptul ca US si alte tari fac misto de Kim, doar fiindca pot si se plictisesc, da dovada de aroganta inutila si proasta.

      (Citează)

  10. Plus ca, e mult mai interesant ce se intampla in fundal unde nu multa lume vede.

    – FBI a numit oficial Coreea de Nord ca fiind vinovata desi multi experti in securitate chiar americani spun ca dovezile sunt circumstantiale si ca malware-ul folosit in atac nu indica nimic despre Coreea de Nord.

    – O corporatie ca Sony sa stocheze parole intr-un fisier text numit ‘Parole’ e putin spus hilar. Te duce cu gandul ca poate chiar au vrut sa fie pierdute datele sustrase fiindca Sony a fost un sustinator puternic pentru SOPA impreuna cu MPAA si RIAA, pentru cine isi aduce aminte. O modalitate buna ca sa se micsoreze genul acesta de atacuri e o securitate impusa guvernamental, exact ceea ce Sony isi doreste cu ardoare chiar.

    – Coreea de Nord deja nu mai iese in Internet azi, oricum au o singura ruta de iesire care e floodata la greu acum, cel mai probabil din US. US cere Chinei sa ii ajute ca sa nu ma existe astfel de atacuri iar Coreea cere ajutor Chinei.

    – Obama a luat o atitudine precauta, numind ceea ce s-a intamplat vandalism si nu atac terorist desi pana acum US o tinea sus si tare cu atacurile teroriste cibernetice indiferent despre ce era vorba. In schimb, declaratiile altui politician al lor au fost ca vor lua masuri uriase pentru ceea ce s-a intamplat unele publice, unele nu.

    Asadar, nu e vorba doar despre un film aici.

      (Citează)

  11. cautati filmele si emisiunile la care participa impreuna franco cu seth si va lamuriti cam ce fac astia impreuna. Cui ii place sandler se va simti la fel de bine cu cei doi. Sigur filmul nu e capodopera, dar tot va lua un 6.5 pe imdb ca orice filmulet facut pentru umorul evreiesc cu tenta politica.

      (Citează)

  12. ai naibii hackeri nord coreeni !
    dar ce de temut sunt ei! e un fel de hackers elite force, black ops.
    come on…

      (Citează)

  13. vladutz, nu se stie sigur cine sunt Guardian of Peace, dar ca idee:

    http://recode.net/2014/12/07/in-north-korea-hackers-are-a-handpicked-pampered-elite/

    In rest, sunt multe lucruri pe care nu le vom cunoaste in totalitate si on topic, daca era un truc de marketing doar, Sony a riscat enorm, fiindca informatiile scurse pun in pericol prea multa lume. Nu degeaba au amenintat retelele sociale (vezi Twitter) ca ii dau in judecata daca nu suspenda utilizatorii care pun informatiile pierdute.

    Nu degeaba DDoS poate fi si “legal”:

    http://www.extremetech.com/extreme/195753-sony-fights-back-against-hackers-stolen-file-sharers-by-firing-a-ddos-back-at-them

    As spune ca au inca multe de ascuns.

    Partea cea mai urata in toata povestea asta nu e faptul ca un film a beneficiat vrand nevrand de un fel de lobby urias.

    Ci faptul ca uite asa se trezeste US ca trebuie impusa alta SOPA fara a mai cere parerea nimanui.

    Si in cazul asta te vei simti ca in Coreea de Nord aproape, unde au in toata tara 1024 de adrese publice.

      (Citează)

  14. Eu am spus de la inceput ca totul este o facatorie a celor de la Sony pentru a promova panarama asta de film si a da un motiv lui obama sa aduca in discutie si sa urgenteze problema CISPA.

    Azi citeam un articol in acre un director de la Sony a cam recunoscut ca hakerii au fost din interior.

      (Citează)

  15. Radu, filmul e pe net… Nu e o super comedie, razi un pic, dar si plangi pentru ca reflecta in totalitate situatia de acolo.

    Faza mai tare a fost intr-un documentar facut de BBC parca… unde jurnalistul vizita un spital, doctori si asistente se tot perindau pacolo prin spital, “cu treaba”, dar nu era nici un pacient :)) . A intrebat jurnalistul de ce e asa si deja incepuse sa se incinga spiritele.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus