un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Noul Canon 7D Mark II

25 Nov 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Am avut ocazia să văđ săptămâna trecută noul Canon 7D Mark II, un aparat foto pe are chiar producătorul îl recomandă pentru surprinderea scenelor de acțiune rapidă, cum au nevoie fotografii sportivi.

Pentru asta noul aparat are specificații de top:

  • 10 cadre pe secundă la rezoluÈ›ia de 20,2 megapixeli
  • 65 puncte în cruce pentru focalizare
  • carcasă rezistentă la intemperii È™i lovituri
  • buffer pentru 1090 JPEG-uri È™i 31 RAW-uri
  • flicker detection, face fotografiile exact pe ventrele intensității luminoase (bună asta, nu? adică în momentul de maxim al lămpilor cu luminozitate ce variază periodic)
  • focalizare îmbunătățită, auto tracking îmbunătățit cu recunoaÈ™tere de feÈ›e

Aparent este foarte bun și pentru filmare, unde reușește 1080p la 60 FPS și cu focalizare prin detecție de fază în modul live view. Mie îmi place și că oferă o interfață USB 3.0, adică în lipsa unui cititor de carduri poți să copiezi fișierele din aparat cu o viteză suficient de mare încât să nu te prindă Paștele. Nu înțeleg aparatele foto care nu oferă așa ceva, deși tehnologia este deja de mulți ani pe piață.

Bănuiesc că despre butoanele sale multe și configurabile, despre viewfinderul 100% și despre alte funcții deja uzuale pe un aparat de acest calibru nu mai are rost să vă spun, nu?

Mai multe detalii:

canon_7d_mark_ii_2canon_7d_mark_ii_5

canon_7d_mark_ii_4canon_7d_mark_ii_3

Tot atunci Canon a arătat și un nou obiectiv de 400 mm/F4 foarte compact, asta în măsura în care un tun de 23 de cm poate fi considerat mic, iar prețul de listă ajunge la aproape 7000 de dolari. Am văzut și noile 24-105 și 24mm pancake, un obiectiv atât de mic încât montat pe 7D Mark II nici nu se observă în botul aparatului, toate având tehnologie STM pentru silențiozitate în operațiune și viteză mare.
canon_7d_mark_ii_1

asus s5507

    12 comentarii

  1. Misto! Cat costa?

      (Citează)

  2. 0,99 RON la Emag

      (Citează)

  3. Nu știu de ce Canon sunt așa conservatori. GH4 e mult mai interesant pentru video.

      (Citează)

  4. Si pretul e destul de frumos, desigur, aici vorbim despre un aparat care nu e tocmai recomandat pentru un incepator.

      (Citează)

  5. Ceva nu-i in regula cu buffer-ul ala de 1090 JPEG-uri .. la o medie de 5MB per jpg tras la 20MP tot ajungi la un buffer de 5GB.

      (Citează)

  6. @radu: ce-mi recomanzi, as vrea sa cumpăr un mirrorless. Eu ma gândeam la un a5000, ai alta recomandare?

      (Citează)

  7. @caprui: buffer-ul acela nu sta plin. El se “umple” pe de o parte (cu fiecare poza) dar se si “goleste” cu fiecare poza scrisa pe card. Un buffer este o zona de memorie folosita doar temporar.

      (Citează)

  8. @Ionut: da, buffer-ul nu sta plin .. insa nu poti spune buffer de N poze cand de fapt el e de N / 5 sau N / 10 poze. Altfel de ce sa declari ca ai buffer de 1090 de poze si nu 1091 ? sau 5000 ? sau 10000 ?
    Revenind: pe site la canon nu gasesc buffer size insa oamenii se lauda cu baterry life de MAXIM aprox 800 de poze ( body only ) respectiv 1600 ( cu baterry grip ) http://www.usa.canon.com/cusa/consumer/products/cameras/slr_cameras/eos_7d_mark_ii#Specifications
    Un alt review zice “With this fast frame rate combined with a 130 JPG or 31 RAW file buffer, the 7D II can capture the perfect moment of your action.” http://www.the-digital-picture.com/Reviews/Canon-EOS-7D-Mark-II.aspx
    Probabil explicatia e un banal typo ( ori la Radu ori la cine i-a pasat specificatiile tehnice ).

      (Citează)

    • AÈ™a scrie pe toate site-urile, inclusiv dpreview
      Thanks to the significant processing upgrade from the dual DIGIC 6 processors, the 7D Mark II’s buffer capacity enjoys a substantial boost from the original 7D. The Mark II is now capable of 31 continuous shots in RAW mode and over 1090 in JPEG, which is a big step up from the 25 RAW/94 JPEG buffer performance of the 7D.

      http://cpn.canon-europe.com/content/news/canon_launches_the_eos_7d_mark_ii.do
      For photographers, bursts of full 20.2 Megapixel resolution images can be recorded at up 10 frames per second, with full autofocus and auto exposure. Responsive handling means users can capture split-second moments with full confidence, thanks to a generous buffer of 31 RAWs and infinite JPEGs with UDMA 7 class cards.

        (Citează)

    • @caprui: È™i în linkul tău zice de 1090 la sectîunea Maximum Burst, pe carduri speciale, sau 130 standard, da.

        (Citează)

  9. No, se pare ca nu am citit bine articolul cu pricina, my bad .. 130 standard respectiv 1090 UDMA7 / UHS-I. Corect. Doar ca eu comentam de buffer nu de burst. Probabil ca daca citeam articolul intr-o viteza mai mica intelegeam ca ei eticheteaza buffer-ul ca fiind numarul de frame-uri dintr-un burst. Ceea ce in final este ceea ce-l intereseaza pe utilizator si nu ce fel de chipuri si chestii sunt in aparat.

    Formuland invers: daca buffer-ul in cazul asta chiar era de 1090 de fisiere jpg atunci nu conta ce viteza are cardul ci doar ca dupa un burst de 1090 de frameuri cu un card standard ai avea de asteptat o (buna) vreme pana reuseste sa salveze tot.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus