un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestorePC GarageFlipSecomAltex. 📺YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Lucrările la Teatrul Național au fost finalizate

17 Nov 2014  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Fotograful Vlad Eftenie a fost prezent la inaugurarea Teatrului Național după finalizarea lucrărilor și a făcut fotografiile de aici și aici.

Așa arată acum teatrul în interior, iar pe exterior a fost finalizat aspectul de pălărie a lui Caragiale.

Sunt un pic confuz, am trecut pe acolo zilele trecute și mi s-a părut că sunt în continuare tot felul de panouri și protecții ce țin de șantier. În fine, dispar și acelea în curând, important este că teatrul a fost finalizat.

Am furat de la el imaginile de mai jos, ca să vă fac poftă. Multe altele găsiți în linkurile de mai sus, plus fotografii cu evoluția lucrărilor de-a lungul ultimilor ani.

teatru_national_2

teatru_national_1

asus s5507

    7 comentarii

  1. frumoasa risipa de ban public pentru a se realiza o arhitectura demodata, gen anii 80. desi si in anii 80 stilul asta de decoratie isi dadea deja ultimul suflu. asta arata (inca o data) ca arhitectura este o meserie complicata in Romania.

    mocheta culoare mustar ramane preferata mea.

      (Citează)

  2. numai mie mi se pare ca exteriorul arata mult mai bine inainte ?

      (Citează)

  3. @stefan – teatrul a fost modificat pentru ca s-au adaugat corpuri noi la cererea lui Ceausescu, treaba facuta romaneste pentru ca a afectat structura intregului teatru, imi aduc aminte cand au inceput lucrarile, Caramitru spunea ca la un cutremur de 5 grade e pusa in pericol integritatea TNB-ului.

    Asa, dupa lucrari a căpătat forma initiala, de pălărie cum avea Caragiale: http://rezistenta.net/2008/03/teatrul-national-bucuresti-2.html

      (Citează)

  4. Oribil, atat in exterior cat mai ales in exterior..

      (Citează)

  5. @stefan, ai studii in arhitectura ?
    “În anii 1980, la cererea lui Nicolae Ceaușescu, clădirea a fost complet remodelată la exterior și parțial la interior (s-au păstrat parțial din versiunea originală foaierele), de către o echipă condusă de arhitectul Cezar Lăzărescu. Clădirea concepută de echipa lui Horia Maicu a fost remarcabilă la vremea ei, cu o expresie care se înscria în modernismul anilor ’60, dar a rămas neterminată la exterior – fresca cu istoria teatrului, care trebuia să acopere trei fațade ale teatrului, nu a fost niciodată realizată, lăsând corpul teatrului în zidarie de cărămidă aparentă, sub “pălăria” de beton armat, elegantă, care îi devenise simbol și care i-a fost totodată fatidică (faptul că forma clădirii nu amintea de o “casă” în sens clasic și aducea cu o pălărie, pare să fi fost cauza pentru care Ceaușescu a cerut remodelarea ei). ”

      (Citează)

  6. @maic: ghici. sa zicem ca studiile + activitatea dureaza de vreo 15 ani. nu trebuie sa-mi dai citate din Wikipedia pentru a-mi spune ceea ce stiu multi oameni, fara sa fie arhitecti sau pasionati de arhitectura.

    cateva idei:
    – exteriorul aduce cu imaginea originala a teatrului. doar aduce, NU reprezinta o reproducere fidela a originalului, ci doar o reinterpretare, cu niste culori si finisaje alese dubios, probabil de un daltonist.
    Pe scurt, nimic de-a face cu “modernismul anilor ’60” sau orice alt tip de modernism.

    – interioul este o pastisa sinistra de elemente din anii 80, ceva elemente decorative post-moderne tip Casa Poporului si ceea ce s-a gasit mai ieftin prin cataloagele contemporane. Arhitectii care au facut-o merita frecati in jus si in jos pe mocheta aia mustar pana uita ca acest material exista.

    – in cele din urma, proiectul, realizat pe bani publici (adica si ai tai), a fost acordat fara concurs, fara consultare, cadou direct unui domn care este aproape de varsta pensionarii (sau chiar a depasit-o). ceea ce pentru arhitecti nu e rau, dar el chiar nu ar trebui sa mai aiba dreptul de a construi in Bucuresti.
    Aceeiasi bani publici sunt cheltuiti pentru a construi cladirea Operetei langa biblioteca pe chei. Cred ca ai vazut-o, seamana cu o hala industriala. O alta cheltuiala cu folos, marca Caramitru.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus