►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Iată un infografic foarte bun despre se bea whisky-ul. Nu cum se alege, aia e altă treabă, ci cum se bea, din ce se bea, cum se miroase, cum să-i evaluați felul în care se scurge pe sticla paharului.
Îl găsiți mai jos, că-i mare, dar vreau să atrag atenția supra unei secțiuni importante (am auzit-o de la toți degustătorii și experții în spirtoase), dar mult ignorată de aproape toată lumea: adăugarea de apă în whisky.
Pare ceva nebărbătesc, cum să diluezi băutura cu apă? Inclusiv eu vă spuneam că gheața trebuie pusă în cantitate mare tocmai pentru a nu avea timp să se topească și să dilueze băutura prea mult, dar asta se aplică mai degrabă cocktailurilor. Pentru whisky-uri se spune că un pic de apă, de la câteva picături în sus, doar deschide și eliberează aromele băuturii.
Data viitoare când aveți un whisky scump pe mână, gustați-l simplu și apoi cu ceva apă plată adăugată, ca să testați dacă experții au dreptate. Vă recomand whisky-urile despre care am mai scris pe aici cu diverse ocazii: Jack Daniel’s Single Barrel (ok, e american), Cardhu 12 ani, Balvenie 21 ani, Macallan, dar și alte single malt-uri de calitate.
După ce vedeți infograficul de mai jos (click dreapta, open in new tab), citiți și acest articol de pe CNN despre colecționarii de whisky-uri scumpe, care devin o investiție.
sursa: John Cheng
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
8 comentarii
03/11/2014 la 4:12 PM
Altfel trebuia sa inceapa ghidul:
“Nu se tine whisky-ul la congelator ! Aia care il servesc avand -10grade si curgand ca uleiul nu sunt mai rafinati, sunt doar niste melteni carora poti sa le dai spirt tras prin paine amestecat cu redbull si nu vor simti diferenta !”
Mahorcu(Citează)
03/11/2014 la 9:03 PM
Recomand multe dintre infograficele din linkul de mai jos:
http://visual.ly/search/node?keys=Whiskey
Sper să îți/vă placă!
Armin(Citează)
03/11/2014 la 9:33 PM
e gresit infograficul asta. Nu spune cum sa-l amesteci cu cola.
matthers(Citează)
03/11/2014 la 10:47 PM
Foarte interesante informatiile!
ActiveNews(Citează)
03/11/2014 la 11:30 PM
@matthers
Cola e pentru saracii care nu-si permit redbull.
nashu_mare(Citează)
04/11/2014 la 12:55 AM
@nashu_mare , my bad, nu mai sunt umblat prin cluburi de mult. In studentimea mea cola era mai ieftina.
si totusi, cum se amesteca? 50-50?
matthers(Citează)
04/11/2014 la 10:56 AM
vedeti ma? ii injurati degeaba pe barmani si ospatari. data viitoare sa le lasati ceva in plus ca v-au indoit bautura cu apa si v-au deschis aromele.
gogu(Citează)
04/11/2014 la 1:29 PM
E valabil si cu sticlele de vodca din magazinele noastre care ingheata daca le bagi la congelator ? :))
Teo(Citează)