►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Google a pus în platforma Google Cultural Institute obiectele de artă din 7 muzee românești, ceea ce reprezintă, zic eu și exceptând câteva renovări majore de muzee din țară, cel mai mare pas în față pentru cultura românească.
Puteți accesa platforma mondială la google.com/culturalinstitute și printre sutele de muzee din întreaga lume le veți găsi acum și pe cele românești de mai jos:
Majoritatea obiectelor din muzee sunt bine fotografiate și însoțite de explicații și detalii. Câteva opera de artă deosebite, mai ales la Brukenthal, sunt fotografiate la o rezoluție foarte mare, ce-ți permite să dai zoom până la un nivel la care se văd bine crăpăturile din vopsea și alte detalii pe care poate nu le-ai vedea nici cu ochiul liber.
Interfața îți permite și să compari oricare două opere de artă, cu zoom separat în fiecare, indiferent de muzeul în care se află. Este o unealtă excelentă pentru lecții de artă și pentru observat asemănări între stiluri sau pictori, de exemplu.
Mai mult, îți poți face un fel de galerie personală cu operele tale preferate din întreaga lume, un muzeu personal. Îl poți arăta altora. Cei de la Google ne-au arătat o colecție Hats făcută de cineva cu tablouri în care personajele purtau tot felul de pălării.
Dincolo de asta, cei de la Google au spus că nu există deloc teama că oamenii vor vizita muzeul virtual în locul celui real. Din contră, asta le permite oamenilor din întreaga lume să vadă ce obiecte sunt pe la noi și să devină și mai interesați de casă. Apoi, eu nu-mi închipui că cineva care vede acele frumoase fotografii și istoria Mocăniței nu-și va mai dori să dea și o tură cu ea, ci din contră. Același lucru îl pot spune despre fotografiile cu muzeul Astra din Sibiu sau cu cele de la Ordinul Arhitecților, care doar îți fac “poftă” de văzut respectivele clădiri și cu ochii tăi. Pentru românii plecați peste granițe cred că va fi o experiență foarte plăcută să le poate arăta copiilor aceste obiecte deosebite din cultura românească.
Pe total Google Cultural Institute reprezintă o modalitate foarte plăcută de a pierde ore în șir pe net, citind istoria și văzând obiecte de artă din întreaga lumea, iar acum și din România.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
2 comentarii