un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Cum a fost în Turcia la hotelul Regnum Carya, Belek

13 Oct 2014  ·

EXPERIENȚE, TURISM  ·

32 comentarii

La mijlocul lunii septembrie am fost în concediu în Turcia pentru o săptămână de mâncat, băut și stat la plajă în zona Antalya. Hotelul ales de noi se numește Regnum Carya și a costat enorm, deși pe total pot spune că am simțit că prețul a fost justificat.

Să vă spun pe îndelete cum a fost experiența. Regnum Carya a fost deschis anul acesta în luna mai (noi preferăm să mergem la hoteluri noi, totul arată mult mai bine când n-a fost tocit de prea mulți turiști) și are 5 stele, all-inclusive cu tot felul de finețuri la masă și baruri (vezi mai jos) și servicii excelente peste tot.

MÂNCAREA

Șapte zile de mâncat ca la cel mai bun restaurant posibil! Mâncarea a fost excelentă, întotdeauna gustoasă și foarte variată, îmbinând bucătărie europeană cu specialități turcești, iar fiecare seară avea un alt specific.
De exemplu în seara “seafood” au adus trei pești ton uriași, i-au tăiat pe loc și cereai câte fripturi voiai de acolo, apoi te duceai să ți le gătească cineva pe grătarul de creveți. La noi un kg de ton costă cam 35 de euro în hipermarket.

Am avut și seară turcească, chinezească, franțuzească, italienească și mexicană. Întotdeauna era mai multe preparate din care puteai tăia pe loc bucăți proaspete (mușchi Wellington, somon, curcan), o armată de bucătari făceau pe grătare și plite tot felul de preparete, plus vreo sută de alte opțiuni în bufet. Exista un bar mare numai pentru salate, un bufet cu condimente, iar dimineața era un bufet întreg de caju, migdale, fistic și alte asemenea chestii.

Pentru cei cu regim, era întotdeauna mâncare făcută la aburi și în altă parte aveau legume la grătar. Estimez că ce mâncam acolo ar fi costat minim 100 de euro pe zi la un restaurant, chiar și luând în calcul proporțiile hotelului.

Au și câteva restaurante a la carte, dar n-am fost niciodată pentru că existau aceste seri tematice și am încercat totul la restaurantul principal. La masă poți cere orice vrei de băut, îți aduc ospătarii.

BĂUTURA

Erau vreo 7 baruri: în hotel, la piscină, la a doua piscină, la copaci, pe plajă și pe ponton, plus ceva pe la terenul de golf și un bar irlandez care servea Guinness și whisky-uri irlandeze. Totul inclus, desigur.

Băutura a fost foarte bună, aveam whisky-uri single malt chiar și de 15 ani, la gin Beefeater era cel mai slab, că am baut Hendrick’s și The Botanist de-am spart, tot felul de coniacuri, tequile, vinuri, șampanie și cafele.

Cocktailurile din hotel erau servite ca la barurile de lux, cu coaster, șervețel și pahare de sticlă potrivite tipului de băutură (margarita, cosmo, gin tonic etc). Pe plajă erau servite la plastic, dar niște pahare mari și rezistente, nu din alea de la zdrobești cu două degete. Nu te fura nimeni la alcool, toate erau tari și gustoase.

DULCIURILE

Nu vreau să mai văd o vreme patiserie turcească după câte baclavale am băgat în mine la Regnum Carya. Era risipă de fistic acolo.

Aveau și prăjituri normale de multe feluri, cheesecake, înghețată Carte d’Or și Magnum, macaron și multe altele. Exista chiar Patisserie Macaron unde te puteai duce cam toată ziua pentru cafea făcută la espressor și vreo 30 de tipuri de prăjituri.

La desert preferata mea a fost o clătită în care puneam Nutella, iar după ce o împachetam puteam iaurt mai gros, presăram fistic zdrobit și puțină dulceață de portocale. Este o minune că m-am îngrășat doar două kilograme.

PISCINE ȘI PARC ACVATIC

Există piscină de adulți, specială doar prin faptul că acolo nu te deranjează copiii, apoi piscina de copii, piscină cu valuri artificiale și piscine acoperite. Toate erau foarte mari și supravegheate de salvamari.

Hotelul are propriul parc acvatic cu 7 tobogane din care pe unul te dai cu colacul și un fel de râu cu valuri artificiale pe care puteai să intri în caiac. Parcul acvatic nu este la fel de antrenant precum unul mare, nu tremuri de emoție pe nici un tobogan, dar este suficient pentru distracție “la tine acasă”.

Prosoape se dădeau gratuit de la orice piscină, nici măcar nu lăsai garanție pentru ele, iar la plecare le lăsai pe șezlonguri și gata. Cam fiecare piscină are un bar în preajmă, iar la prânz au gustări și acolo (de exemplu pui rotisat, burgeri, legume), că poate nu vrei sa pleci la restaurant.

PLAJA ȘI MAREA

La Regnum Carya au adus nisip fin și alb din altă parte, foarte plăcut la atingere. Credeam că așa este litoralul turc, până m-am uitat la hotelul de lânga noi și acolo era alt nisip de altă culoare.

De la piscinele hotelului treceai printr-o zonă de copaci și flori (unde te poți cățăra pe trasee făcute prin copaci), apoi vine o zonă mare de gazon cu șezlonguri, apoi plaja albă. Fiecare pereche de șezlonguri are o măsuță pentru băuturi și un mic coș de gunoi care era golit cam o dată la două ore de un angajat.

Plaja este păzită, sunt vreo 3 paznici care stau foarte atenți. După ce i-am văzut în prima zi interceptându-l rapid pe un turist de la alt hotel am lăsat apoi fără nici o frică aparatul foto și tabletele pe plajă, cât mergeam la baruri sau în apă, și așa făceau toți.

Apa nu este adâncă, merge cam la 1,6 metri și rămâne așa vreo 30 de metri de la țărm, dar este cam tulbure, nu apa limpede din Grecia. Zici că ești la Marea Neagră.

De pe plajă pornea un ponton uriaș cu șezlonguri și un bar imens înconjurat de măsuțe și fotolii. De obicei pe seară stăteam acolo și priveam apusul peste munții Taurus din depărtare, dar de pe ponton se poate și sări în apă și urca la loc pe scările special amenajate.

turcia_best_1

Mergeam vreo 3 minute până la mare, dar dacă n-aș fi vrut asta, hotelul avea mașinuțe electrice care făceau naveta în toate direcțiile și era suficient să oprești una și te ducea ea la plajă și înapoi.

turcia_best_3

DISTRACȚIE

Personalul a fost foarte amabil, mereu un zâmbet, genul care te roagă să te duci la masă că-ți aduc ei băuturile și vin și cu două castroane de fistic și migdale. Am mai lăsat câte un mic bacșiș pe unde am putut, că știu cum sunt plătiți și cât au de muncă, dar eram printre puținii care făceau asta.

În fiecare seară era minim un concert. Ba cânta una la pian în barul din hotel, ba cover-uri la piscină, ba o trupă de balet modern în amfiteatrul construit special pentru asta. Au și narghilele, dar costă.

În două seri au fost însă petreceri foarte mari, cu scenă, animatoare, figuranți pe picioroange și cu tot felul de lumini pe ei. O petrecere a fost cu muzică live, alta cu un DJ care a pus fix ce-mi place mie, de-am dansat toată seara.

La ora 23 se termina gălăgia de lânga hotel, să nu deranjeze oaspeții. Continua spre plajă/ponton.

Hotelul avea și fântâni decorative care făceau cam 4-5 show-uri de lumină și jeturi de apă pe seară, de obicei la ora la care lumea lua masa pe lângă el. Foarte spectaculos totul.

Ziua aveau la anumite ore ședințe de fitness, tras cu arma, fotbal, volei, au sală de jocuri și bowling, sală de conferințe, coafor, magazine (scumpe și cu haine de la branduri mari), spa, doctor, plus un teren de golf mare pe care din ce-am văzut roiau mașinuțele cu jucători și se putea juca inclusiv noaptea, că aveau nocturnă. Puteai lua și lecții de tenis și au și trei terenuri de fotbal. Dacă voiau, puteai pleca într-un tur cu elicopterul, că au elicopter propriu.

CAMERA

Nimic de reproșat, este cea mai mare cameră în care am stat vreodată. Două paturi uriașe, de 2 metri fiecare, televizor de 55 de inchi integrat în oglindă, parchet pe jos, balcon mare, baie uriașă (cabina de duș avea 1,2 x 1,2 metri, aveai și cadă și două chiuvete) și dressing room mărișor cu seif.

Minibarul conținea apă, bere, suc, Pringles și alte dulciuri și era aprovizionat zilnic gratuit. Aveau meniu de perne, puteai alege din 5 tipuri cu diverse feluri de puf și texturi.

Aș zice totuși că nu merită plătită diferență pentru cameră “sea view”. Marea este mai departe și nu se aud valurile, iar în spate, spre terenul de golf, este liniște și aer curat, că nu trece vreun drum pe lângă hotel. Mai economisiți niște bani, mai ales că nu stați așa mult în cameră.

PARTEA REA

Nu-i nimic de făcut în zonă. Eu speram să fie chestii de vizitat, dar nu era nimic în afara hotelurilor. Belek am înțeles că-i un oraș mic, Kadryie la fel. Am mers până la un mic mall din zonă, aveau 10 magazine și toate vindeau poșete și haine false. Eu speram la condimente, farfurii turcești, decorațiuni, cadouri – în fine, ceva de-al turcilor.

Până în Antalya un taxi lua 80 de euro dus-întors. Nu m-am dus. O excursie opțională până la Pamukale dura 4,5 ore dus și tot atât întors, deci nu cred că acolo îți rămân mai mult de 2 ore ca să vezi zona.

Regnum Carya și de altfel întreaga zonă Antalya-Lara-Belek este perfecta pentru cei care vor să bea, să mănânce și să stea degeaba la soare și la plajă. Este perfectă pentru cei cu copii, care nu doar că erau păziți de toți acei salvamari, dar aveau și destule piscine și parcuri acvatice la dispoziție în hotel, este perfectă pentru bătrâni sau pentru cei care caută relaxare.

Mie mi-a rămas gândul la Rhodos-ul de anul trecut. Am închiriat o decapotabilă și am văzut toată insula, m-am urcat pe ruine, am mers în golfuri superbe, am mers de două ori în orașul Rhodos care este incredibil de frumos. Aici n-am ieșit din hotel, nu aveam unde să merg. Este drept că ei îți dau toate motivele să nu ieși, dar eu speram să pot face asta. Înăuntru totul este superb și ești tratat ca un rege, așa că recomand oricui hotelul Regnum Carya, cu aceste mici observații.

turcia_best_2

asus s5507

    32 comentarii

  1. Pai nu stiai ca o sa dospesti la piscina de cand ai ales Turcia? Acu nu te poti plange ca n-ai avut ce sa vezi pe langa.

      (Citează)

  2. imi chiorlaie matele de foame acum. :))

      (Citează)

  3. Arata excelent totul :D Legat de faptul ca nu prea sunt activitati in zona , nu cred ca e neaparat o parte rea , este doar alt gen de vacanta cum ai zis si tu “perfecta pentru cei care vor să bea, să mănânce și să stea degeaba la soare și la plajă ” . In Grecia mai ai ce sa vezi dar nu gasesti hoteluri la nivelul din Turcia ( mancare/servicii/ acomodare) .
    Iti recomand Ibiza pt plimbareala, distractie si mancare ( mai buna ca-n Grecia ;) )

      (Citează)

  4. Eu zic ca sunt destule de văzut in zona, in maxim 50-100 km.

    Antalya – 43 km

    Side – 44 km

    Manavgat – 45 km

    Alanya – 105 km

    si link-uri

    http://www.mydestination.com/antalya/regionalinfo/6174865/belek–serik-(aspendos)

    sau http://www.allaboutturkey.com/mediterranean.htm

      (Citează)

  5. Cea mai tare poza e cu tanti aia solida care se uita la tonul urias : “Challenge accepted” :)

      (Citează)

  6. Lies, lies, damned lies, nu vad Pringles in minibar. Cat ziceai ca te-a costat camera aia pe noapte? Imi e lene sa caut articolul unde ziceai ca pleci in vacanta.

      (Citează)

  7. As vrea sa stiu cat te-a costat toata distractia. M-as cam duce la anul…

      (Citează)

  8. Am fost eu in Antalya la Delphin Palace. Descrierea as putea spune ca este asemanatoare cu a ta. Am fost la cascada mentionata cu o barca sport si a meritat drumul. Te poti aseza pe punte iar barca intra sub cascada si toata apa curge pe tine. Poti face baie langa ea, in pestera etc. A fost frumos. In rest in bazarul din afara hotelului multe chestii contrafacute si foarte foarte cald. Nimic interesant aproape de vizitat.

      (Citează)

  9. @ovidiu 2736 Eur 2 adulti, in iunie, zbor direct din Bucuresti – MAINBUILDING LUXURY ROOM GOLF VIEW

      (Citează)

  10. Foarte frumos, foarte civilizat si probabil foarte scump. Totusi, pe mine nu ma atrag foarte mult vacantele astea cu baut, mancat si stat la soare degeaba.

      (Citează)

  11. Din experiența mea limitată cu Turcia, serile tematice nu erau așa de reușite. Din punct de vedere vizual nu am avut nimic de reproșat la mâncăruri, însă gustul și textura lăsau mult de dorit: carpaccio fad, pizza italiană cu blat gros ca de Panipat (pentru cine mai ține minte), sosuri de salsa fade (probabil de la roșiile lor super gustoase :) ) etc. La fel și pe partea de dulciuri, tot ce nu era rețetă locală, era făcut să arate bine însă gustul era de cofetărie de cartier, poate chiar mai slab.
    Aici să înțeleg că au fost bune specialitățile?

      (Citează)

  12. Cat era un tur cu elicopterul?

      (Citează)

  13. @voxy uneori se merita si o vacanta de genul.
    @costin depinde de hotel, la categoria hotelurilor de lux preparatele de la seri sunt bune :).

      (Citează)

  14. Ati mai platit ceva la hotel pe langa pachetul achizitionat de la agentie? Aerobicul, tenisul si restul activitatilor din timpul zilei erau incluse? Nu sunt adepta all-inclusive, dar m-a impresionat hotelul asta.

      (Citează)

    • @Raluca: eu n-am plătit nimic în plus, dar nu știu să-ți răspund la întrebări. La diverse activități (aerobic, tras cu arma, volei) era gratis, dar la golf sigur se plătea, la fel și la spa.

        (Citează)

  15. 1400 cu avion sau doar cazarea?

      (Citează)

  16. mă surprinde un pic partea cu excursiile lipsă. Am fost la multe hoteluri în Tr şi peste tot erau excursii cumpărate de pe la agenţii de pe marginea drumului, la care spuneai la ce hotel eşti şi te luau de la hotel. Practic dimineaţa trecea pe la N hoteluri, inclusiv all-inclusive-uri din astea izolate în pustietate, şi seara te aducea înapoi. Chiar să nu fie stilul ăsta şi în Antalia ? eu am fost în celelalte zone litorale ale Turciei. Şi la fel era în Tunisia, ca stil de excursie – mergea autocarul peste tot.
    dezavantajul în cazul tău era că probabil că era mai greu să ajungi prima dată la o astfel de agenţie. Dar mă miră că nu erau oferte la recepţie.

      (Citează)

    • @alias: a venit ghidul alocat, ne-a propus câteva.

      Pamukale părea mișto, dar făceau 4,5 ore până acolo și tot atât înapoi. Cât timp ne rămânea acolo, 2 ore? Nu merita să pierdem o zi întreagă (mai ales la cât a costat) pentru asta.
      Ceva excursie cu un iaht pe la cascada aia de lângă Antalia, cu masă pe vapor (dar fără băuturi incluse în preț) și apoi discotecă din aia cu spumă. Am zis că a trecut vremea spumei, plus că dura prea mult.
      Am mers la ATV-uri undeva în zonă, ne-am plimbat un pic pe niște dealuri.

        (Citează)

  17. serban cristian

    13/10/2014 la 11:41 PM

    1400euro pentru ce vad din poze este excelent, simt ca hoteluri mai vechi “cu blazon” sunt overpriced ( adam, rixos, calista, etc ).

    sunt tentat la maxim sa il incerc in iunie gratie recenziei tale :)

      (Citează)

    • @serban cristian: pe noi ne-a convins și Tripadvisor, unde apar aproape zilnic review-uri noi și fotografii de la turiști. Dacă iei pachetul la o reducere pe la vreun târg de turism, chiar merită pentru a sta liniștit la mare, băutură și mâncare bună.

        (Citează)

  18. Daca am inteles eu bine, ai spus mai sus ca a costat 1400 de euro de om, adica 2800 de euro camera, nu? La banetul asta cred ca as fi mers prin ceva insule exotice, incerc sa slabesc, nu sa ma ingras :)

      (Citează)

    • @Mihai A.: da, ne-am gândit și noi la asta, dar după ce plătisem. Asta e, cu altă ocazie. La anul oricum am vrea un circuit prin Europa (Germania-Elveția sau Anglia-Scoția) și poate o insulă în Grecia.

        (Citează)

  19. am fost si noi la Regnum anul acesta in luna iulie (am dat 3200e in Iunie pt Iulie, 2 pers plus un infant) si pot confirma tot ceea ce ati povestit legat de hotel si de imprejurimi. Mai pot spune ca tot “deranjul” merita pana la ultimul leut (Serban Cristian). Acum caut oferte pt la anu si sincer cred ca ma reintorc la Regnum.
    Terenu de golf in timpul zilei (40 grade la umbra) este gratuit, seara cu nocturna se plateste. Dl Costin- Culmea, aici mancarea nu are acelasi gust ca la alte hoteluri allin din Turcia iar prajiturile erau dementiale. Pt Dl Bebe-Aveau Pringles dar din acele care nu se tine la frig, era in sertarul de deasupra….

      (Citează)

  20. Pamukale părea mișto, dar făceau 4,5 ore până acolo și tot atât înapoi. Cât timp ne rămânea acolo, 2 ore?

    Cred că programul era de aşa natură încît să stai mai mult de 2 ore (probabil plecare foarte devreme dimineaţa). Crede-mă, sînt doar 2 locuri pe planetă unde poţi vedea aşa ceva: Pamukkale şi Yellowstone (la cel din urmă e mai colorat dar nu te lasă cu picioarele în apă; la Pammukale te lasă). Eu zic că merită. Drumul e lung, dar mai vezi cîte ceva şi pe drum, nu e ca drumul prin Bărăgan să fie totul pustiu.

    Deci cînd mai mergi în Tr, profită.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus