un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Viitorul camerelor Leica

8 Sep 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

leica_zvonApar zvonuri despre o nouă cameră foto Leica: are rangefinder digital, nu are ecran, are o rotiță de unde reglezi ISO, trage numai RAW, nu filmează.

Același zvon spune că va fi mai scumpă decât Leica M240, un model care deja costă 7000 de dolari – doar body-ul. M240 focalizează doar manual, apropo. Pe lângă acești bani, obiectivele Leica mai costă între 6000 și 33.000 de lei la F64, de exemplu, deși sunt curios ce fel de fotografii poate scoate un F/0.95 și cum este asta posibil.

Eu cred că în curând Leica va scoate pe piață un aparat precum cel de mai jos, va costa 20.000 de dolari (fără suport, care se achiziționează suplimentar) și apoi vor spune “acesta este un aparat foto bun, asta trebuie să cumperi” și “îți vindem noi plăci fotografice și magneziu pentru blitz”. Sunt sigur că ei ar spune-o fără să izbucnească în râs, iar câțiva l-ar cumpăra.

camera_shutterstock_207236737

sursa foto: Peta Pixel și Old Wooden Big Format Camera de pe Shutterstock

asus s5507

    6 comentarii

  1. Așa cum ție ți se par absurde prețurile de la Leica, la fel de absurd mi se pare și mie ca “civil”să dai pe un dslr/mirrorless și obictiv mai mult de 500€.

      (Citează)

  2. @nea_caisa daca esti pasionat dai si mai mult.

      (Citează)

  3. De-asta a precizat “ca civil” , adicatelea om care nu-i profesionist intr-ale fotografiei…doar amator.

      (Citează)

  4. “sunt curios ce fel de fotografii poate scoate un F/0.95 și cum este asta posibil”

    Poate un pic off-topic:
    apertura (F-ul cum zic, gresit, unii) poate avea teoretic orice valoare. Practic, nu sunt multe obiective sub F/1.2. Nu multi fotografi stiu ce este de fapt apertura si cum se calculeaza (si probabil nici nu au nevoie sa stie).

    Daca avem un obiectiv cu F/2 de 50mm, inseamna ca deschiderea diafragmei (diametrul ei) este 1/2 din distanta focala. Adica, deschiderea (maxima) are diametrul de 25mm.

    Extrapoland, daca ai vrea sa faci un obiectiv cu apertura maxima F/0.95 de 50mm, inseamna ca diametrul maxim de deschidere a diafragmei trebuie sa fie de 50/0.95 = 52.63mm. Asta inseamna ca obiectivul va fi mai gros decat lung.

    Tot de asta obiectivele super tele au aperturi relativ mici (ex: F/5.6) dar sunt totusi mult mai groase decat un 50 1.2.

    Hai ca v-am plictisit …

      (Citează)

    • @Ionut: trăiam cu impresia că F/1 este deschiderea maximă, diametrul complet al diafragmei. De asta mă miram că nu înțeleg cum o poți deschide mai mult decât este obiectivul în diametru, dar dacă zici că se leagă de fapt de distanță focală, se poate. Mulțumesc pentru explicație.

        (Citează)

  5. Obiective cu f sub 1 exista de ani de zile

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus