►► Ofertele continuă la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
N-am mai scris de mult pentru Turul Burgerilor, dar revin acum cu un nou episod. De data asta vă prezint restaurantul cu specific american Champions din interiorul hotelului Marriott, un loc unde intenționam să merg încă de la începutul acestei serii de articole.
Champions este un sports-bar tipic american, dar la capitolul burgeri au doar trei feluri în meniu, inclusiv unul pus între felii de pâine, nu în chiflă.
Iată mai jos un Blue and Black burger care conține o felie mărișoară de carne de vită, brânză cu mucegai, un pic de roșie și salată, ceapă marinată în sos (ceea ce s-ar numi chutney de ceapă) și lângă el castravete murat. Prețul de 50 de lei include la alegere cartofi prăjiți, cartofi dulci prăjiți, salată coleslaw, salată verde sau inele de ceapă. Eu am ales cartofi dulci prăjiți.
Burgerul a fost foarte bun. Carnea a fost gustoasă, am avut suficientă brânză cu mucegai, una cremoasă așa cum îmi place mie, ceapa caramelizată de sub ea aducea o armă foarte bună în întreaga compoziție. Ar fi mers mai multe legume acolo, dar pe total a fost ok. SIngurul reproș este că am cerut carne făcută mediu și a venit făcută undeva spre bine, dar încă era un pic zemoasă.
Garnitura de cartofi dulci prăjiți a fost foarte bună. Am mai mâncat de câteva ori astfel de cartofi și mă bucur că i-am ales și aici, îmi place gustul lor. Au fost serviți într-o sită asemănătoare cu cele în care s-ar pune la prăjit.
Al doilea burger încercat a fost Texas Style BBQ Pork (50 de lei), cel servit între felii groase de pâine prăjită. Conține carne de vită, fâșii de carne de porc (ceea ce americanii numesc pulled pork) în sos, roșie și salată. A venit tot lângă un castravete murat și am ales garnitură de salată coleslaw.
Și acesta a fost foarte bun, combinația de porc cu vită merge bine. Pâinea e cam prea groasă, iar salata coleslaw are prea multă maioneză, dar pe total a fost un burger reușit.
La desert este obligatoriu să luați un JW Cheesecake, cel mai bun cheesecake din România. Se găsește în toate restaurantele din Marriott și costă 40 de lei, dar este imens, mare chiar și pentru două persoane, aș spune că poate fi mâncat și în trei. Cum la alte restaurante am dat 14-18 lei pe o singură porție mult mai mică, practic un segment de cerc ce nu era nici atât de înalt, acesta la 40 de lei este o afacere bună și vă sfătuiesc să-l încercați cu prima ocazie. Brânza este foarte bună la gust, iar acea cremă de deasupra este delicioasă. Ca să vă spun un secret, înainte să comandăm burgerii am întrebat dacă au cheesecake, că voiam neapărat să-l încercăm.
Am mai luat și un mousse de mango și ciocolată, care a fost chiar slăbuț și nu vi-l pot recomanda, mai ales că a costat 22 de lei.
De băut am ales o limonadă și un ice tea cu căpșune care părea foarte natural, până când căpșunele și frunzele au început să blocheze paiul cu care beam, așa că mereu mă luptam cu ele. 16 și respectiv 17 lei.
Chifla: bună, subțirică. Feliile de la Texas BBQ nu le pun la socoteală, ăla n-a fost chiar burger.
Carnea: gustoasă, suficientă. N-a venit făcută cum o cerusem eu, ci gătită un pic mai mult, dar pe total a fost bună.
Garnitura: cartofii dulci prăjiți mi-au plăcut mult, salata coleslaw avea prea multă maioneză. Aș dubla cantitatea de legume din burger, dacă-i pre amultă salată mai poți da oricând afară, dar dacă e prea puțină nu ai ce face.
Sosuri: am avut la masă sosuri Heinz, în stilul clasic american.
Prețuri: mari. Ești la Marriott.
Băutură: bună, nu mă plâng, dar la fel de scumpă. Tuborg la 400 ml este 12 lei, Carlsberg 15 lei, Holsten fără alcool 12 lei, Pepsi 12 lei, limonada 16 lei, o cafea minim 13 lei.
Deserturi: încercați JW Cheesecake! Costă 40 de lei, dar se mănâncă în 2-3 persoane și au cutii să-l luați acasă, dacă rămâne.
Service: atent, nimic de reproșat. Cred că au venit vreo 3 persoane în total pe la masa noastră.
Ambianță: Champions este amenajat ca un sports bar, cu tot felul de fotografii și obiecte de la sportivi pe pereți, majoritatea din fotbal. Mesele și scaunele sunt de lemn cu aspect tipic de american diner.
Ce faci cât aștepți mâncarea: te uiți pe pereți și, dacă te-ai așezat lângă o fereastră, la intersecția de afară, nu-i rea priveliștea.
Parcare: ca dubioasă. Marriott are parcare proprie, dar costă vreo 5 lei ora. În rest poți parca pe străzile din jur, dar chiar lângă hotel este plin de parcagii. În weekend se găsesc locuri de parcare mai ușor la maxim 2 minute de mers pe jos.
Am mâncat bine la Champions, am plecat mulțumit, mai ales după desert. Burgerul încercat a fost gustos, acel Texas BBQ în felii de pâine a fost inedit. Am plasat restaurantul pe locul 5 în topul meu și asta în principal din cauza prețurilor mari și a faptului că are un meniu foarte mic de burgeri.
Dacă mergeți acolo, este musai să luați și un cheesecake!
Champions poate fi găsit în interiorul hotelului Marriott de pe Calea 13 Septembrie, la etajul 1, orar 12 – 00. Rezervări, meniu și alte informații găsiți pe site-ul oficial championsrestaurant.ro
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
16 comentarii
16/09/2014 la 11:46 AM
Parca deodata nu mi se mai pare asa scump concediul asta al tau…
Marius Moga(Citează)
16/09/2014 la 12:22 PM
50 de lei? in Moldova cumperi juma de porc.
gogu(Citează)
16/09/2014 la 12:37 PM
Coleslaw… de ce nu zici salata de varza, frate?!
Incet, incet, uitam sa vorbim in limba romana.
Emil(Citează)
16/09/2014 la 1:44 PM
@ Emil pentru ca asa se numea in meniu ffs . Sunteti prea sensibili .
Andreiexe(Citează)
16/09/2014 la 2:05 PM
Din imagini nuu pare awe-inspiring.
Cum se compara cu Hard Rock?
alxzen(Citează)
16/09/2014 la 4:44 PM
@Emil
Coleslaw nu este acelasi lucru cu “salata de varza” romaneasca. Asa, ii poti spune si salatei de beof ca e salata de legume.
nashu_mare(Citează)
16/09/2014 la 6:12 PM
Burgerii aia par banali din poze
cipoc(Citează)
16/09/2014 la 8:57 PM
Sincer, mie-mi par niste burgeri ordinari, cel cu chifla arata mai slab ca unul de la McDonalds iar cel intre feliile de pâine pare făcut de mine acasă cu ce am avut prin frigider. Numai mie îmi par exagerați de scumpi? Totuși vorbim de 50 lei (~11€) or fi cartofii dulci mai scumpi dar pare ca pleci sarac si flamand de la masa..
coco moll(Citează)
16/09/2014 la 8:59 PM
Am fost răutăcios, intradevar cel cu chifla nu se compara cu McDonalds dar tot scump îmi pare..
coco moll(Citează)
16/09/2014 la 11:03 PM
Hmm, ce bine arata! :)
Flavy(Citează)
17/09/2014 la 9:30 AM
Mai sa fie… au sarit hipsterii cosmopoliti sa-mi dea negativ la comentariu… :)
Daca vreti, dati cu gogule traduce si vedeti ca fix asta inseamna coleslaw: salata de varza.
Da’ suna misto asa, in romgleza, e mai corporatist, mai de dincolo…
Emil(Citează)
17/09/2014 la 11:20 AM
Păi e la Marriott, costă pe măsură. Burgerul e gustos. Nu special prin rețetă, dar arată bine în farfurie și măcar încearcă să-l facă “delicatesă”, nu fast-food
nwradu(Citează)
17/09/2014 la 11:21 AM
@alxzen: dacă l-am pus pe 5 în top, îți dai seama că Hard Rock Cafe este mai impresionant. Au meniu mai mare, au ambianță mai bună, e mai frumoasă experiența acolo.
nwradu(Citează)
17/09/2014 la 3:42 PM
Emil: salata de varza e salata de varza. Colesaw e colesaw. Ai putea sa ii zici salata de varza cu maioneza, dar te complici.
animal00(Citează)
21/09/2014 la 1:46 PM
Am incercat si eu in urma cu cateva saptamani acesti burgeri. Personal, il prefer pe cel cu blue cheese fiindca Texasul este prea dulce pentru gusturile mele.
Pentru cei care spun ca arata ordinar, cred ca nu au mancat in viata lor burgeri in afara de cei de la fast food.
Pretul da, este mare dar daca ma raportez la acelasi produs din alte restaurante de acest tip, este peste multe restaurante care se dau a fi cu pretentii.
ionut(Citează)