un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Chevron a mimat toată acțiunea

1 Aug 2014  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Un cetățean de la Vremea Nouă a descoperit o conspirație monstruoasă.

Chevron a terminat explorarea de la Pungești. Fiind explorare, au construit unica lor sonda doar ca să sape în adâncuri pentru a vedea ce-i acolo; după ce analizează datele, decid ei dacă vor construi și mai multe sonde pentru a extrage gaze de șist din adâncuri sau renunță la acea zonă.

Ei bine, cetățeanul respectiv a descoperit că “toate actiunile derulate de Chevron la Pungesti au fost de fatadã” și că “acestia s-au prefãcut cã exploreazã pentru a da un exemplu pozitiv în vederea montãrii celor 2800 de sonde planificate pentru judetul Vaslui. Altfel spus, tactica Chevron este simplã: vedeti cã nu s-a întâmplat nimic periculos la Pungesti? Haideti sã montãm si celelalte sonde!”

A fost un mare plan de a demonstra că dacă o sondă nu a produs nimic rău mediului, nici celelalte nu vor face rău. Pentru că așa merg lucrurile, iar această inducție logică se poate aplica la orice în viață: dacă astăzi plouă, va ploua în toate zilele următoare, iar dacă un moș a fumat până la 100 de ani, înseamnă că fumatul este inofensiv pentru toată lumea. La naiba, dacă astăzi plouă, înseamnă că încălzirea globală este doar un mit!

Să fim serioși. Dacă localnicii se așteptau ca prima sondă să le aducă Apocalipsa și totuși nu s-a întâmplat nimic rău, iar asta îi va face să permită alte explorări și exploatări fără nici o teamă, înseamnă că autorul îi crede pe oameni mai proști decât sunt. Nici măcar hamsterii n-ar trage o astfel de concluzie, că nu-i poți dresa chiar din prima.

Chevron pare o companie obișnuită cu rezistența localnicilor. Au bani, au drepturi de exploatare, au experiența altor țări, că doar nimeni nu i-a primit cu brațele deschise și sânii pe afară și strigăte de bucurie cu “vă rog, răscoliți-mi pământul și îmbogățiți-vă”, așa că n-au nevoie să mimeze penetrarea. Iar dacă o sondă n-a stricat nimic, nu înseamnă că nu i se poate întâmpla alteia.

Dacă aveți impresia că situația este limitată la Pungești, mai jos aveți harta zonelor concesionate diverselor companii pentru același lucru. Situația asta nu trebuie discutată cu “teoria conspirației” la înaintare.
harta-perimetre_concesionare-fracturare-sist

harta via stopfracturare.ro

asus s5507

    11 comentarii

  1. Stii, nenorocitii astia de asistati sociali pentru care eu platesc 16% impozit si 24% TVA trebuie sa produca si ei ceva util. Asa ca sa o lase mai moale si sa se faca naibii exploatarile alea.
    Daca statul e dobitoc si nu a negociat contract mai bune si venituri mai mari pentru Romania, asta e vina tot asistatilor sociali care ne-au votat parlamentul si tin la putere actualul guvern.

      (Citează)

  2. Fara a tine partea cuiva, cat timp nimeni nu stie concret care sunt clauzele contractului semnat de noi cu ei, tot ce se scrie sunt speculatii. Ca se imbogatesc ei, sau noi, ca am luat teapa, sau nu … #unititrecemmaideparte
    BTW eu cu cine votez in toamna? Ca nu imi place nimic din ce aud.

      (Citează)

  3. Din cate am inteles guvernul spaniol si unele guverne din tarile baltice au interzis prin lege exploatarea gazelor de sist.
    Doar la noi le-au dat voie, la noi si in tarile din lumea a 3-a.

      (Citează)

  4. @Marius
    In Marea Britanie si Polonia s-a dat drumul la exploatare, ca vorbim de Europa. In Statele Unite treaba merge ca unsa (au excedent si s-a relansat industria chimica), doar ca in US diferenta esentiala este ca marea parte a banilor revine proprietarului terenului. Lumea a treia zici?

      (Citează)

    • @Marius: e complicată situația. Spania a interzis asta în câteva regiuni. Tările baltice își doresc exploatarea pentru a scăpa de importul de gaz rusesc, iar Chevron parcă a și început în Lituania. În Ucraina începe o exploatare a firmei Eni. Două companii mari s-au retras din Polonia pentru că nu au găsit gaze de șist în cantități “comerciale”, spre dezamăgirea polonezilor, care și ei voiau să scape de importul de la ruși.

      Situația trebuie tratată de la țară la țară. De exemplu Spania nu e șantajată de ruși cu robinetul de gaz și poate își permit alte surse de energie sau gaz. Într-o lume ideală, toți am utiliza energie solară, nepoluantă, dar nu trăim în acea lume.

        (Citează)

    • Rușii sunt, evident, împotriva gazelor de șist, că vor să le vândă pe ale lor
      http://thermopylaeproject.org/2014/06/natural-gas-and-the-baltic-states/

        (Citează)

  5. Incerc, numai ca nu am de unde alege….

      (Citează)

  6. In preajma Carpatilor s-au facut, se fac si se vor mai face atat prospectiuni-explorari, cat si exploatari de resurse aflate sub pamant.
    Toate aceste operatiuni sint afaceri foarte bune in primul rind pentru statele puternice de pe planeta care se implica cu investitii in domeniu.
    Un lucru mai putin stiut este ca ei (marile puteri comerciante de resurse) se folosesc de exceptionalii specialisti romani, ingineri geologi, geofizicieni si petrolisti, pentru ca fara ei n-ar realiza mai nimic. Sunt printre cei mai buni din lume, iar marile puteri economice stiu bine chestia asta.
    Pe langa ei, ne mai lipim si noi electronistii, cel putin in zona de prospectiuni cu tehnologii avansate :) :) :)

      (Citează)

  7. AragazCuBuleDeAer

    04/09/2014 la 6:24 PM

    DOCUMENTAR despre efectele grave ale exploatarii gazelor de sist,subtitrat.
    https://www.youtube.com/watch?v=XQcIAhG49y8

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus