►► Black Friday la: Fashion Days・Finestore・PC Garage・evoMAG・Altex・Flanco・Vodafone・Orange・ Sevensins ◄◄
« Promovabilitatea la bac a generației actuale este, de fapt, mult mai mică decât s-a anunțat
Floria te ajută să surprinzi plăcut o femeie după atâtea meciuri »
Astăzi plec pentru o săptămână în insulele Azore la invitația Oficiului de Turism al Portugaliei și a companiei aeriene TAP Portugal, cu care de altfel și ajung acolo (via Lisabona).
Insulele Azore sunt un arhipelag de 9 insule aflate în oceanul Atlantic, la 1.300 de kilometri de Europa Continentală, și sunt o regiune autonomă a Portugaliei. Am vrut să ajung acolo încă de acum doi ani, când am văzut la târgul de turism o prezentare a insulelor și păreau cel mai apropiat “paradis exotic” de Europa.
Din câte știu, în Azore nu mergi pentru plajă și m-ar mira să am ocazia. Temperatura aerului este în jur de 22-24 de grade, iar apa Oceanului bănuiesc că este mult, mult mai rece. În Azore mergi pentru piesaje și natură: insulele sunt de origine vulcanică și poți vedea munți înalți, lacuri cu apă limpede, relief modificat de acțiunile geologice puternice, cascade, flori, plantații de ceai și ananas și desigur vechile porturi.
Prin poziția sa, insulele Azore au fost importante în explorarea maritimă și în trecerea oceanului. Mă aștept să văd sate pescărești pitorești și orașe de pe vremea marilor navigatori ai lumii. Vă țin la curent cu ce-am găsit acolo. Sper să aibă caracatiță lagareiro, că de când am fost anul trecut în Portugalia îi duc dorul.
Voi zbura de la Lisabona în insula Terceira – după 8 ore de escală :( – și după câteva zile în insula principală Sao Miguel.
Sursa foto: Wikipedia.
« Promovabilitatea la bac a generației actuale este, de fapt, mult mai mică decât s-a anunțat
Floria te ajută să surprinzi plăcut o femeie după atâtea meciuri »
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
12 comentarii
07/07/2014 la 11:12 AM
well, another day at the office.. have fun!
2DU(Citează)
07/07/2014 la 11:26 AM
in afara de urcat pe vulcan ce e de facut acolo?
add(Citează)
08/07/2014 la 2:02 AM
@add: vulcanul cel pitoresc este în insula Pico. Aici pe unde sunt eu, vezi lacurile formate de vulcani, ceva cascade, orașele vechi, faleze, balene și delfini, stai la aer curat etc. Când descopăr mai multe revin cu muuulte articole.
nwradu(Citează)
07/07/2014 la 12:05 PM
De coborat de pe vulcan …. :-)
woodoo(Citează)
08/07/2014 la 2:02 AM
@woodoo: like și de la mine!
nwradu(Citează)
07/07/2014 la 12:10 PM
Waaaai, cata piscotul. :D
alexEAT(Citează)
08/07/2014 la 2:04 AM
@alexEAT: bloggerii de turism stau plecați cam un sfert din an în tot felul de croaziere, insule exotice și diverse țări din Asia. E de la macarons Laduree în sus, nu cu pișcoturi…
nwradu(Citează)
07/07/2014 la 12:47 PM
Nasol de tine. Eu plec pana la Kaufland.
Claudiu Nicorici(Citează)
07/07/2014 la 1:36 PM
Sa faci cateva poze si la plantatiile de ananasi.
Marius(Citează)
07/07/2014 la 1:44 PM
Tocmai voiam sa te invit la un weekend in Eforie. Mici, bere, muzica buna…
nashu_mare(Citează)
08/07/2014 la 2:00 AM
@nashu_mare: să știi că acum că am ajuns aici observ că este ca în Eforie, dar în plus cu ocean, priveliști, fortărețe, vulcani, lipsă de orice poluare, balene (la propriu) și mâncarea cea mai ieftină pare a fi friptura de ton din ăla bun.
Dar apa nu-i la fel de caldă ca la Eforie.
nwradu(Citează)
07/07/2014 la 3:50 PM
@nashu invita-ma pe mine :) Nu avem nevoie de Radu :)
jules(Citează)