un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

LG G3 a fost prezentat în România – pare la fel de bun precum ni s-a promis

27 Jun 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

9 comentarii

Ieri am fost la prezentarea oficială în România a telefonului LG G3, noul super-smartphone al coreenilor. La o primă vedere, G3 este la fel de bun precum promitea atunci când a fost anunțat.

Încep direct cu vestea bună: telefonul va costa 2.699 lei la lansare și în câteva zile va fi în magazine. La eMAG este listat la precomandă și puteți să-l comandați în 3 variante de culori, la PC Garage ni se spune și când va fi disponibil: după 7 iulie. Eu mă așteptam la 3.100 lei în prima lună pe piață.

Ecranul este senzațional. Nu-i vorba doar de luminozitatea foarte bună și de calitatea culorilor, dar rezoluția acestuia, 2560 x 1440 pixeli (Quad HD) la 5,5 inchi, își arată imediat avantajele: toate caracterele arată mult mai frumos rotunjite, iar asta contează enorm în orice program, iar pixelii sunt practic insesizabili cu ochiul, având în vedere densitatea de 538 ppi.

lg_g3_7

Reversul medaliei este că acest ecran solicită mai mult bateria. Sunt mai mulți subpixeli, controllerul are mai mult de muncă pentru a-i gestiona pe toți, dar totuși bateria lui G3 este de 3000 mAh, una dintre cele mai mari de pe un smartphone sau phablet, și cel puțin din declarațiile oficiale autonomia este cu 20% mai mare decât pe G2, care pe mine mă ține în continuare 2 zile. Rămâne de testat dacă-i așa.

La o primă vedere, ecranul de 5,5 inchi pare foarte mare, dincolo de ce-ar accepta în mod uzual clienții. Chiar și un telefon de 5,2 inchi este greu de vândut multor oameni. LG G3 vine însă cu o ramă incredibil de subțire pentru ecran, așa că mărirea diagonalei nu a dus la o creștere proporțională a dimensiunii totale a telefonului: este cu doar 4 mm mai lat decât G2 (care are 5,2 inchi), cu 2 milimetri mai lat decât SGS 5 (care are 5,1 inchi) și tot cu 4 milimetri mai lat decât HTC One M8 (5 inchi).

Sigur, pe lungime are cam 1 cm în plus față de acestea, dar acolo e mai puțin important. Altfel spus, dacă te poți obișnui cu un 5-5,2 inchi, acest LG G3 nu ți se va părea deranjant de mare.

lg_g3_4lg_g3_5
lg_g3_6

Față de G2, există și alte avantaje foarte mari, zic eu: a apărut un slot de card microSD și bateria poate fi schimbată, ceea ce pe termen lung este o veste foarte bună. Capacul din spate are aspect metalic, dar este de plastic, probabil singurul minus al unui aspect foarte plăcut și elegant al carcasei.

Camera foto, care are în premieră o focalizare asistată cu laser pentru a determina distanța față de obiecte, nu am putut să o testez. La o primă vedere și din câteva fotografii făcute acolo, focalizarea în lumină slabă este mult îmbunătățită fată de G2, fiind mult mai rapidă, la nivel de SGS 5 sau One M8, spun eu. Din nou, rămâne de testat într-un viitor review.

Observați pe spate obiectivul foto flancat de senzorul laser și de LED-ul de flash.
lg_g3_2

Față de telefonul meu G2, noul G3 este un pic mai rotunjit pe spate, iar difuzorul extern a fost mutat de pe latura de jos pe spate, într-o poziție adoptată cam de toți fabricanții.

Dincolo de asta, mi-au plăcut diverse chichițe auzite la prezentarea telefonului: interfața a fost simplificată, poți debloca telefonul apăsând în anumite puncte știute doar de tine pe ecranul stins, acesta aprinzându-se deja deblocat (Knock Code), există o opțiune Kill Switch prin care poți dezactiva complet telefonul de la distanță, în caz de furt, acesta rămânând blocat pe vecie șamd.

Ceva modificări s-au făcut și la tastatură, care include gesturi precum swipe în sus pe taste pentru a introduce direct primul cuvânt sugerat de predictor. S-a vorbit și de modificări automate ale interfeței atunci când scrii ceva, astfel încât să nu mai miști des ochii de la zona de jos a tastaturii în zona de sus unde probabil introduci respectivul text, modificări ce micșorează rata de greșeli de scriere.

Specificații LG G3:

  • ecran de 5,5 inchi, Gorilla Glass 3, rezoluție 2560 x 1440 pixeli.
  • chipset Qualcomm Snapdragon 801 quad-core 2,5 GHz, 2 sau 3 GB memorie RAM.
  • cameră foto 13 megapixeli, stabilizator optic, focalizare cu laser, filmare 2160p (adică la rezoluție Ultra HD).
  • baterie detașabilă 3000 mAh – ei zic ca o nouă tehnologie, cu grafit, pentru a compensa consumul ecranului.
  • card microSD, 16 sau 32 GB stocare internă, 4G, microUSB 2.0
  • Android 4.4.2
  • dimensiuni 146,3 x 74,6 x 8,9 mm, greutate 149 grame
asus s5507

    9 comentarii

  1. E mult prea mare pentru un telefon. Ma gandesc cu groaza ca voi fi nevoit sa schimb si eu telefonul actual (one m7) si nu stiu ce o sa fac.

      (Citează)

  2. E acelasi pret ca in Germania, e un pas inainte pentru lansarile in Romania.

      (Citează)

  3. Telefonul meu actual are lcd-ul de 5,3 si mi se pare enorm… adica umblu sa-l vand si sa iau altul mai mic, gen 4,7. Vad ca tendinta e spre ecrane din ce in mai mari…

      (Citează)

  4. eu as zice sa va uitati si la dimensiunile telefonului, nu numai ale ecranului…

      (Citează)

  5. Vestea buna e ca o sa fie doar 2700lei? Asta e o gluma, in Polonia pretul lui este 2199 zloti, aprox 2300lei si include si o husa de tip Quick Circle ;)
    Telefonul este super, si aici livrarea incepe in prima saptamana a lui iulie.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus