un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► Ofertele continuă la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlip. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

asus s5507

Google începe reactualizarea imaginilor Street View din România

20 Jun 2014  ·

GÂNDURI  ·

9 comentarii

Google a anunțat că va actualiza imaginile Street View din România, mașinile lor urmând să iasă din nou pe străzi în curând. Imaginile pe care le vedeți acum în Street View sunt din perioada 2010 – aprilie 2013.

Începând cu săptămâna viitoare, mașinile Street View vor porni să actualizeze imaginile existente din mai multe orașe importante din România, precum București, Cluj Napoca, Timișoara, Constanța sau Sibiu.

Street View este deosebit de util atunci când caut o anumită adresă. De multe ori mă uit la cum arată vreo pensiune direct pe Street View, iar când caut vreo adresă prin București de multe ori o găsesc pe Street View pentru că văd în fotografii numele firmei pe care-l caut, scris pe clădire, sau rețin “aha, deci e casa aia roșie”.

Cu această ocazie mi-am dat seama cât au evoluat Google Maps și Google Street View în România. Noi le luăm ca pe niște servicii normale, dar acum câțiva ani chiar pe acest blog scriam despre lansarea Street View în România. Țin minte și momentele în care Google Maps nu era nimic, doar trei linii trase în toată țara, și vă anunțam deschiderea Map Maker pentru a realiza harta detaliată a țării. Am trasat și eu multe locuri, în special în propriul cartier.

Niște ani mai târziu, acele momente de pionierat au dispărut și din memorie. Clasica întrebare “ai un iGO care să ruleze pe rezoluția…?” a dispărut de mult. N-am mai utilizat iGO de multă vreme, înlocuindu-l complet cu soluția gratuită oferită de Google Maps și Navigation, mai ales că au punctele de interes mult mai bine plasate pe hartă. Utilizăm serviciile Google de parcă le-am fi avut dintotdeauna la acest nivel de detaliu, ba chiar recent am descoperit că și mijloacele de transport în comun sunt bine integrate în Maps.

Personal aș prefera să lucreze mai repede la noua interfață Google Maps. Merge greu, nu are multe dintre funcțiile vechii interfețe, iar situația este de vreun an așa.

asus s5507

    9 comentarii

  1. buna treaba. poate asa nu imi mai gasesc masina parcata in locuri incriminatorii :)

      (Citează)

  2. problema e cand pleci in alta tara unde nu ai internet. si asa te intorci la igo

      (Citează)

  3. Apropo de puncte de interes pe Google Maps, poate ca ar trebui sa explici într-un articol cum se adaugă un nou POI pe Google Maps folosind https://www.google.com/mapmaker

    Eu pana acum am 160 de editări, am adăugat restaurantele si locatiile preferate.

      (Citează)

  4. @alex, stiu ca Sygic este 40% off acum (de exemplu harta intregii Europe este acum 29,9 E) si la fel e si Garmin Viago (reducere 50%) dar aici e mai complicat ca se pot achizitiona din aplicatie mai multe functionalitati si nu stiu la cat poti ajunge in final.

    Gratis nu prea stiu sa existe o aplicatie care sa fie laudata ca stie de toate, poate doar un IGo crakuit

      (Citează)

  5. @2du. Exista destule solutii ok-ish gratis. Vezi aplicatiile bazate pe OpenStreetMaps, e.g.OsmAnd. Noua interfanta de la maps este crima impotriva umanitatii.

      (Citează)

  6. @un muc: Story time? :D

      (Citează)

  7. Apropo de Street View si utilitatea lui, tin minte ca acum cativa ani, cand nu era prezent in multe localitati, foloseam un serviciu similar – norc.ro, care avea orasele ce lipseau din google.
    Insa ce ceva vreme (cel putin 1 an) se pare ca a disparut cu totul din peisaj. Stii cumva detalii despre asta?

      (Citează)

  8. Încearcă să găsești o adresă exactă cu serviciile Google, în cazul lipsei cronice de plăcuțe cu numere de imobil…

      (Citează)

  9. Acum 30 de minute a trecut pe la Cutitul de argint o masina google.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus