►► Susține blogul cu un click la: eMAG・Fashion Days・Finestore・Dyson・Flip・PC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄
Dar un pic, probabil testează apa. Pentru anumite electrocasnice (și doar atât), apar pe price.ro și prețurile magazinului eMAG. Nu știu de ce nu-și folosesc și sigla, având în vedere că ar atrage imediat privirea, dar poate face parte din experimentul lor.
De ce mă miră intrarea și de ce nu era eMAG până acum în Price.ro sau alt comparator de prețuri? În discuțiile mele cu diverși oameni de la ei în ultimii ani, spuneau că nu-i avantajează comparația cu alte magazine strict pe baza prețului.
Cei de la eMAG au un showroom uriaș în București și alte câteva în țară, plus puncte de livrare secundare. Au fost primii (sau printre primii) care au introdus retur în 30 de zile (inclusiv pentru persoane juridice), vine curierul și-ți ridică gratuit produsul ce trebuie trimis în service, Black Friday pe scară mare șamd. Toate acestea costă și costurile ridică prețul produselor, dar cumpărătorii pot alege dacă vor cel mai bun preț sau și niște servicii și avantaje post-vânzare avantajoase pentru ei.
Comparatoarele aduc destule comenzi unor magazine mici și medii. Mă întreb dacă ar putea fi făcută o manevră nu tocmai etică de a cumpăra câteva comparatoare de preț și apoi de a le închide.
Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.
Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri
Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.
15 comentarii
03/06/2014 la 7:11 AM
Nici eu nu cred ca-i avantajeaza comparatia cu alte magazine cand vine vorba de pret tocmai pentru ca serviciile pe care eMag le ofera sunt cu mult peste majoritatea magazinelor online din Romania.
Chiar daca pretul la un anumit produs e cu cativa lei in plus fata de nu stiu ce alt magazin micut si obsur – calitatea, siguranta si rapiditatea pe care ti-o ofera eMag-ul fac sa merite.
Promo ;) – Asta nu inseamna ca nu poti folosi un tool precum xLei – care sa iti ofere date despre modul cum evolueaza pretul produselor pe eMag – iar deciziile de cumparare sa le iei in cunostinta de cauza (economisind astfel cativa lei)
xlei(Citează)
03/06/2014 la 12:43 PM
@xLei: foarte mișto aplicația, bravo!
nwradu(Citează)
03/06/2014 la 7:51 AM
Cand gasesti un cuptor cu microunde la 250 fata de 200 la Flanco/Altex (nu mai retin), nu prea da bine in comparator. Pentru un pret asa mic, e o diferenta destul de mare.
Daca vorbeam de un laptop de 1500+, parca era altceva.
RDK(Citează)
03/06/2014 la 9:09 AM
cred ca-i practic imposibil sa ai toate produsele din oferta mai ieftine decat magazinul x. eu n-am mai apelat la price.ro si la altele de gen de cel putin 10 ani, pentru simplu fapt ca mi-am cumparat ce am avut nevoie de la altex-media galaxy, domo sau emag. am cautat mereu pretul cel mai mic pentru ca oricare din magazinele astea mi-au oferit doar experiente placute (normale?) – schimbat produse, returnare bani, garantie, etc. mie comparatoarele de preturi mi se par utile cand vrei sa iei ceva gen husa de telefon si vrei preturi suspect de ieftine, caz in care nu cunosti orice bomba de magazin de la coltul blocului.
sunt cazuri in care ma uit exclusiv la altex, cum ar fi jocurile de ps3.
in rest, pentru mine alte magazine nu exista.
mircea (primul)(Citează)
03/06/2014 la 9:36 AM
@mircea – cand mai faci achizitii de la altex, mai da si pe la mine cu o intrebare, s-ar putea sa te pot ajuta cu voucher si sa iesi chiar mai ieftin.
cartus(Citează)
03/06/2014 la 9:54 AM
s-a notat, daca stiam in martie cand am renovat casa, iti dadeam o comanda de vreo 10000 de lei :D
mircea (primul)(Citează)
03/06/2014 la 11:19 AM
@xlei – intri direct in bookmarks. ai idee cand vor fi si alte categorii “inventariate”? de ex produse pentru bebelusi…
d.orin(Citează)
03/06/2014 la 11:45 AM
cand vinzi un produs si iti faci griji de costurile pe care le ai post-vanzare inseamna ca esti constient ca acel produs are o sansa foarte mare sa fie prost. Iar daca e stii ca e prost, de ce sa ceri un pret mai mare decat la alte magazine? Ca sa plateasca toti clientii si aceste costuri post-vanzare, chiar daca unii nu beneficiaza de vreo asistenta post-vanzare fiindca e mai norocos si nu are probleme cu acel produs… E o politica cu dus-intors, pe mine nu ma doare mana sa-mi duc singur produsul la garantie, prefer sa platesc pretul cel mai mic de pe piata atunci cand achizitionez ceva, chiar nu vad de ce sa platesc dinainte un lucru de care poate nu o sa am nevoie…
deplictis(Citează)
03/06/2014 la 12:40 PM
@deplictis: nu așa se face planul de afaceri.
În primul rând nici un produs nu este infailibil, de la telefoane la avioane. Un anumit procent va fi DOA, altul se va defecta după 6 luni, alt procent după 3 ani. Ai nevoie de departamentele care sa preia aceste cazuri și să le rezolve.
Apoi, ține de piața. Suntem printre puținele țări unde tabletele ieftine au vreo 60% din piața de tablete. Zilnic aproape se lansează tablete de 300 de lei. Și da, multe sunt proaste, dar asta vrea lumea, iar magazinele trebuie să fie pregătite pentru a face față returului și garanțiilor. Extinde asta la multe alte categorii de produse.
Și nu cred că pleacă cineva cu ideea că un produs se va defecta. Dar pentru câțiva lei în plus (de multe ori așa este), prefer să iau de unde am deja cont, de unde știu cum funcționeaza lucrurile, de unde știu că va exista pe piața magazinul și peste 5 ani. Ah, dacă iau un procesor sau un stick USB – astea fie nu se defectează decât la mare ghinion, fie sunt prea ieftine ca să mai conteze și atunci le-aș cumpăra de unde-i mai ieftin. Dar un aparat foto sau o mașină de spălat? M-aș gândi din nou, eu n-am chef să-mi car mașina de spălat până la service, iar în traficul acesta am trimis la eMAG prin curierul lor gratuit la service chiar și o stație meteo – am câștigat eu timp.
nwradu(Citează)
03/06/2014 la 12:01 PM
Daca au intrat oficial si nu printr-o jonglerie de programare a Price.ro, eu vad posibil un buyout.
Szilard-Ervin Szogyenyi(Citează)
03/06/2014 la 1:30 PM
Emag`ul nu este chiar asa de “darnic” cum vrea sa para….am cumparat o placa pentru par la 214 lei, care dupa 5 zile era la “promotie” la 209 lei “redusa” de la 250.
Promotiile din tara noastra un sunt chiar asa cum vor sa para, din pacate.
Maria(Citează)
03/06/2014 la 2:00 PM
Parerea mea e ca nu or sa puna in veci toate produsele, ci doar cele care ii avantajeaza. Momentan traiesc de pe urma perceptiei majoritare ca au preturi bune. Dupa ce m-am fript de cateva ori nu mai cumpar nimic de la emag fara o tura pe price.ro in prealabil pentru a verifica pretul real. Si vorbesc de produse la care serviciile post-vanzare/garantii/retur 30 nu prea se aplica.
Ex:
cartus HP CE743A – Emag: 1.329 RON vs. 1.072 RON altii mult mai mici [de unde am si luat]: 1.072 RON
HP C9373A – 359 ron vs. 294 RON
Hartie HP Q1396A – 64 RON vs. 51 RON
Constant preturi cu peste 20% mai mari pentru ca emag si foame mare. Nu cred ca fac deal-uri mai putin avantajoase cu HP decat o firma de apartament, care culmea, si-a permis sa mai dea si 2% discount :D
pocris(Citează)
03/06/2014 la 2:56 PM
@d.orin Multumesc pentru sustinere.
Initial am incercat sa strang date pentru categoriile cele mai mari de pe eMag precum laptopuri, telefoane etc. – insa xLei va introduce treptat si alte categorii de produse – printre care se afla si categoria de produse pentru copii.
@nwradu Multumesc mult!
xlei(Citează)
06/06/2014 la 10:59 AM
eMag face totul gandit, mai mult, inainte de o miscare majora testeaza. Putini sunt cei care fac asa, majoritatea se arunca cu capul inainte copiind serviciile sau avantajele concurentei.
Electrocasnicele reprezinta un domeniu unde inca mai exista marje iar importatorii isi tin foarte din scurt retailerii (spre deosebire de IT&C unde totul este canibalizat).
Price.ro este un segment de audienta din .ro focalizat pe preturi mici dar cu toate astea nu intotdeauna este ales furnizorul din capul listei (cel cu pret cel mai mic) ci cel despre care “ai mai auzit”. Lumea vrea sa faca o afacere buna, sa nu fie pacalita de asa numite “oferte promotionale” care de fapt nu prea sunt.
Drept urmare este normal ca eMag sa vrea sa ajunga si la acea audienta cu acele produse unde stie ca poate castiga lupta.
Mai mult, eMag (care se vrea Amazon de Romania) va accepta unii dintre actualii “competitori” sa-si listeze alaturi de el produse similare ceea ce va face ca chiar eMag sa devina un fel de comparator de preturi.
Eu sa fiu in locul price.ro nu l-as lista pe eMag.
Bogdan(Citează)