un blog de Radu Dumitru

►► Susține blogul cu un click la: eMAGFashion DaysFinestoreDysonFlipPC Garage. 📺 YouTube: youtube.com/NwraduBlog ◄◄

Așa trebuie lucrat la un bloc

27 Jun 2014  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

Așa ar trebui să se lucreze întotdeauna la fațada unui bloc. În loc să-l acoperi cu schele până la ultimul etaj, ca locatarii să nu mai poată deschide o fereastră sau ieși pe balcon, se montează câteva platforme mobile care se mișcă după nevoie acolo unde se lucrează.

bloc_platforme_schele

Observați că singurele structuri verticale sunt acei stâlpi de susținere și “agățare” a lifturilor. Arată bine și este foarte eficient, pentru că muncitorii și materialele ajung imediat la nivelul la care este nevoie de ele.

Desigur, costă pe măsură, iar la noi în prea puține afaceri, indiferent de domeniu, se face un simplu calcul de genul “costă mai mult, dar termin ai repede lucrarea și mă apuc de alta”.

asus s5507

    10 comentarii

  1. Plus ca pe schele se mai pune si o reclama cat tot blocul de unde mai ies niste bani. Daca se poate acele schele sa fie tinute cat mai mult. De unde mai stii ca cel care construieste mai are o schela de rezerva, ca sa ia alta lucare dupa ce e gata prima, dar sa poata lasa schela peste vara da se poate. :)) Ca doar asa se face reclama buna.

      (Citează)

  2. da, e mai frumos asa dar nu cred ca se gandeste hai sa termin mai repede ca sa ma apuc de alta lucrare; trebuie sa aiba intai alta lucrare…

      (Citează)

  3. acoperitul cu un mesh (publicitar sau nu) are un rol suplimentar, sa mai tina din praful si alte mizerii care zboara in toate directiile.
    nu cunosc legislatia exacta in Romania dar in alte tari este strict interzis sa faci santier fara mesh, exista si norme fata de cat de “etans” trebuie sa fie.
    e pacat pentru cei care au mai putina lumina dar ideea e sa nu murdaresti/poluezi un oras intreg din cauza santierelor.

      (Citează)

  4. Da, numai ca pierzi o chestie din vedere. Cu schela, se poate lucra la mai multe etaje simultan de către mai multe echipe de muncitori.

    Daca ai o pod rulant (sau cum i-o spune), nu poti lucra decat pe latime.

      (Citează)

  5. Descoperim si noi apa calda?

      (Citează)

  6. Exact cum spune si Andrei, este o problema de eficienta. Cu o schela poti efectua mai multe operatiuni simultan. In timp ce unii pun polistiren, ceilalti pot veni din urma cu gaurit, pus plasa, etc… Cu acele platforme pierzi mult timp si sunt si mult mai scumpe.

      (Citează)

  7. Legat de eficienta. Platforme vs schele.
    Da, asa pare ca schela e mai eficienta. Dar nu e.
    Mi-au zis unii colegi ca au venit unii la un bloc cu platforme din astea si intr-o saptamina era gata.
    E vorba de optimizarea muncii aici.
    Ai la un bloc poate 20 de oameni care lucreaza acolo. Maxim.
    Pierzi timp cu montatul schelei. La un turn cu tre scari siguri stai o saptamina pina pui schela.
    Si inca una pina o demontezi.
    Si degeaba zici ca e mai ieftin cu schele (ceea ce e doar o supozitie) cita vreme lucrezi 2-3 luni la un bloc.

      (Citează)

  8. Dupa cum spunea si Stefan in al treilea comentariu, plasa de protectie are mai multe roluri: contra vantului, a soarelui puternic, a ploii, impotriva obiectelor usoare care pot “decola” fara instiintare etc. Plasa de protectie are si un rol estetic, pana la urma.
    E adevarat ca sistemul de esafodaj prezentat rupe gura targului, dar e mai putin ergonomic, zic eu. Oricum, felicitari pentru implementare, e o reclama de impact pentru firma care presteaza acolo.
    Referitor la fatade acoperite cu polistiren, imi permit sa las un link catre tehnologia uzuala, descrisa de mine pe larg aici http://fiip.ro/2013/12/17/izolare-termica-cu-polistiren/

      (Citează)

  9. eu cred ca firmele care fac reabilitarea termica in bucuresti, sunt prea bine platite iar lifturile alea sunt doar de “fatada”

      (Citează)

  10. Nu stiu daca pierzi mai mult timp. Se pot monta 2 – 3 platforme pe fiecare rand… astfel pe o singura coloana, poti sa ai o platforma la etajul 1 , una la etajul 3, si una la 5.. sa zicem.

    Cu siguranta insa e o problema de costuri, elevatoarele sunt mai scumpe decat niste simple schele. Si mai ales la modul cum se lucreaza la noi. La mine au inceput sa puna schela acum 3 saptamani si pe o mica parte a blocului au pus schela pana la ultimutl etaj si au pus si polistiren, iar in cea mai mare parte a blocului nu au pus schela decat pana la etajul 1. Un bloc vis a vis de mine, are schela pusa de o luna si abia saptamana trecuta au lucrat la el vreo 2 zile…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus